2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

Kızlar diyorum ki bu kilo ve cinsiyet tablolarımızı burada değilde ocak ayı içerisinde ayrı konu başlığında açsak daha kolay olmaz mı ? Burada en son hangi sayfada olduğunu takip edemiyoruz çünkü
 
kızlar diyorum ki bu kilo ve cinsiyet tablolarımızı burada değilde ocak ayı içerisinde ayrı konu başlığında açsak daha kolay olmaz mı ? Burada en son hangi sayfada olduğunu takip edemiyoruz çünkü

olabilir tabii ekinsucum ben bi bakim nerde kalmişiz en son
çok kafamiz karişmazsa şayet listeye muhtemel doğum tarihlerini ve belli oldukça cinsiyetlerinide ekleyelim bakalim
eeee başliğini ne koyalim
 
bizden başka kimse yok galiba ekinsucum
uyuyomu herkes şimdiden tatil moduna mı girdiniz bakem
 
kızlar bişi sormak istiyorum aranızda balık hapı kullanan varmı,yada hamilelikte kullanıldığını duyan
hamileliğimden önce her gün pişirsem bıkmayacağım balığı hiç yiyemiyorum, bırakın yemeyi görmeye bile tahammülüm yok ama bebiş içinde çok gerekli , dr.haftada en az 1 kere mutlaka yemeye çalış dedi.
 
Ben hiç duymadım, aynen bende hiç balık yiyemiyorum, hatta bu akşam yesem artık diye düşündüm
 
Balık yemek doğacak bebek için yararlı


Bilimadamlarının yaptığı bir araştırma, hamilelerin balık yemesinin doğacak bebek için yararlı olduğunu ortaya koydu.

Bu araştırma ile Amerikan sağlık kuruluşlarının, civa riskine karşı hamile kadınların balığı az tüketmeleri yönündeki tavsiyesi geçersiz kaldı.

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden Joseph Hibbeln ve İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden arkadaşları, İngiltere'de 1991-1992'de 11 bin 875 hamilenin beslenme alışkanlıklarını, daha sonra da 8 yaşına dek çocuğun nörolojik ve davranışsal gelişimini inceledi.

Bilimadamları, hamile kadınların sinir sistemini güçlendiren Omega-3 yağ asidinin bolca bulunduğu balığı tüketmesinin doğacak bebeğe yararlı olduğu sonucuna vardı.

İngiliz tıp dergisi The Lancet'de yayımlanan araştırma, hamilelerin haftada üç porsiyondan fazla balık tüketmesinin çocuğun sinirsel ve davranışsal gelişimini olumsuz etkilediği yönündeki iddialara da kanıt bulamadı.

Bununla beraber araştırmada hamilelerin, haftada 340 gramdan fazla balık yemesinin çocuğun nörolojik gelişimine olumlu etkisi olduğu ortaya çıktı.

Araştırmada hangi balık türlerinin tüketildiğine ilişkin bilgiyse verilmedi. Fransa'da doktorlar haftada en az iki defa balık tüketilmesini tavsiye ederken, Fransız Sağlık Ürünleri İçin Sağlık Güvenliği Ajansı, hamilelerin, emzirenlerin ve küçük çocukların, önlem olarak kılıç balığı gibi yırtıcı balıkları tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

2004 yılı mart ayında Amerikan sağlık kuruluşları, kimi balık türlerinin yenilmesinin, hamile olan ya da olması muhtemel kadınlarla çocuklar için sakıncalı olduğunu açıklamıştı.

Fazla miktarda civa içerdiği belirtilen köpekbalığı, büyük uskumru, kılıç ve kiremit balıklarının, doğacak çocukta merkezi sinir sistemine hasar verebileceği ve beynin gelişmesini yavaşlatabileceği bildirilmiş, ancak yakın zamanda bu balık türlerini yiyen kadınların paniğe kapılmaması gerektiği, tehlikenin bu türlerin uzun dönem sürekli tüketilmesiyle oluşabildiği kaydedilmişti.

Farklı balık türlerinin, farklı dozda civa içerdiğine işaret eden Amerikan sağlık kuruluşları, hamile olan ya da olması muhtemel kadınlara, haftada 340 gramdan fazla (üç porsiyon) balık yememelerini tavsiye etmişti.
 
Merhaba arkadaşlar,nasılsınız_?
Nasıl geçiyor hamilelik, bebişler nasıl_?
Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.Bilgisayarın başında otururken artık, göbiş rahatsız etmeye başladı beni.Sizlerde de var mı aynı durum_?
 

ya canım bendede durum aynı, bende ton balığı yiyorum bilmiyorum faydası varmı bilmiyorum ama buzdolabı dardanel tonla doldu
 
merabalar:))
balık yağı nı internette biraz araştırdım ve içerdiği yüksek miktardaki retinol adlı A vitamini bebekte beyin hasarına sebep olabilmektedir.ancak gebeler için ayrı satılan balık yağları varmış.ama günde bi kaç ceviz de aynı şey yerine geçermiş!!
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…