2009 ocak anneleri hadi buraya (ARŞİV)

Marsg Valla ben bu durumdan çok memnunum umarım biraz daha bekler :))))

Elacım evet 2 hafta kaldı günlerde o kadar çabuk geçioki İnşallah hayırlısıyhla kavuşucaz bebişlerimize..

Epidural anestezi nedir?

[/url][/IMG]

Epidural (peridural) anestezi ya da sık bilinen adıyla "ağrısız doğum", doğum eyleminde veya sezaryan operasyonunda ağrı hissini ortadan kaldırmak için kullanılan özel bir bölgesel anestezi şeklidir. Genel anesteziden farkı anne adayının işlem esnasında uyanık olması ve etrafında olup bitenleri tümüyle algılamasıdır. İstenmeyen etkiler açısından genel anesteziye göre oldukça güvenli bir yöntemdir.

Nasıl uygulanır?

Epidural anestezi en basit anlatımla omurilik etrafını dıştan saran dura tabakası etrafına (yani epidural sahaya) uygun bir lokal (bölgesel) anestezik ilaç ve beraberinde narkotik analjezik (narkotik analjezikler klasik ağrı kesicilerden çok daha fazla ağrı kesici özelliğe sahip morfin türevi ilaçlardır) verilmesidir.

Epidural aralık (saha) yağ dokusu, lenfatik kanallar ve damarsal yapılardan oluşan ve kafatası tabanında omuriliğin başladığı yerden belin bitiminde sakrum kemiğinin sonuna kadar devam eden gözenekli bir boşluktur. Epidural aralığa giriş ya bel bölgesinde omurlararası bir boşluktan (lomber epidural anestezi), ya da daha aşağıda sakral kanaldan (kaudal anestezi) olur.

Anne adayı yan yatar ya da oturur durumdayken belde iğnenin girileceği bölge antiseptik ("mikrop öldürücü") maddeyle silinir. Daha sonra oldukça ince bir iğneyle epidural aralığa girilerek anestezik ve analjezik ilaçlar verilir. İlaçlar tek dozda verilebileceği gibi genellikle kalıcı bir kateter yerleştirilerek gerekli durumlarda anestezik madde takviyesi yapılır. Takviye için geliştirilmiş ve belli aralıklarla kateterden ilaç verilmesini sağlayan otomatik pompalar mevcuttur. Bazı durumlarda anestezi doktoru bu ilaçları belli aralıklarla kendisi vermeyi tercih edebilir.

Epidural kateter. Bu kateterin bir ucu epidural sahada sabit bir şekilde durur. Diğer ucu ise ya belli aralıklarla manuel olarak anestezik madde takviyesi yapmak için bir enjektöre bağlıdır, ya da sağ yanda görülen ve belli aralıklarla otomatik olarak ilaç veren infuzyon pompasına bağlıdır.

Epidural anestezide "uyuşan" (ağrı hissi ortadan kalkan) bölgeler T10 (onuncu göğüs kafesi (Thoracal) omuru)-L2 (ikinci bel (Lumbar) omuru) arasında kalan dermatom (vücudun "coğrafi" ağrı bölgelerine verilen isim) bölgelerdir. Uygun dozlarda kullanıldığında motor lifler (yani kasların çalışmasını sağlayan sinir lifleri) "uyuşmadığından" anne adayı kendini "felç olmuş" gibi hissetmez ve bacaklarını bir kısıtlama olmaksızın hareket ettirebilir.

Son düzenleme:
benim doktorum hiç sıcak bakmıyor epidurale ya illa bagırtta bagırtta doğurtacak beni.

kıslar banada yollayın msn izi hastaneden yazarım size ceptelden acıpta
bugün dr dayken iki hafta önce tanıştığım bir bayan vardı ikiz bebek bekliyordu 18 yıl olmuş tüp bebek yöntemiyle hamile kalmış doğuma gelmişti ben ordayken sezeryanla doğum yaptı ay kıslar çok heyecanlandım bende
birde sezeryan olucak arkadaşlar dr unuz sizden test yaptırmanızı istedimi terardan benim dr idrar kan şeker tahlillerini tekrar yaptırmamı istedi yarın onları yaptırıcam pazartesi dr a göürücem tekrar bakıcak

ınaysa gözun aydın canım ya,ayy çok heyecanlandım ben,korkulan anlar gelıo artık yavaş yavaş kaçış yok

İnaysa ne güzel bence tam vaktinde kavuşacaksın bebeğine , bizim SAT larımız aynıydı beni yalnız mı bırakacaksın,
ben de hemen bebeğime kavuşmak istiyorum ben nasıl beklicem 6 ocağa kadar...

esra tickerın naptın sen güzelim ya meleğini bu ne böye çok kötü :))

canım ya bır ara sıte problem oldu ya ,kendılığınden sılınmış,sonra çok denedım aynısnı olmadı,mecburen bunu yapmıştım,kıyamam sana bana mı ticker yaptın sen ,kaydettım bakalım oldumu çok tşk ederim

olmuş güzelim. bu melege bayılıyorum ben... güle güle kullan..

canım ekledim ama ben çevrimdışı açıyorum genelde haberiniz olsun.yani kapalı deilim ama çevrimiçi açmıyorum pek.

kızlar ben dün doktora gittim böbreklerimi üşüytmüş olabilceğimi söyledi normal olarak ilaç vermedi. artık kendi imkanalrımla iyileşmeye çalıuşırım. neyse bu doktora dün ilk defa gittim bebeğin haftasına göre kafasının falan büyük olduğunu söyledi bende korkdum ne demk oluyor kafası büyük yani 36 haftalık bebek gibi gözüküyor dedi . bu bi anormallik belirtisimi dedim hayır öyle demek istemedim doğum şeklini belirlemmiz açısından söyledim bebeğin haftasına göre büyük olduğundan kilolu doğabilir sezeryan gerekebilir dedi canımı sıkdı. aa aa bebeğin kafası büyük kimse sana demedi mi diye konuşunca çok üzüldüm, ben iki doktora gidiyorum ama hiç biri sizin sdediğinizi demedi dedim. bu seferde susdu neyse ultrasonda doğumum 17 ocak 2009 gözüküyor bebeğin kilosu fazla dedi şuan 2 600 ve 2800 arasında dedi 34 haftalık olupda bebeğinin kilosu belli olanalr varsa yazabilirmi.
birde silsere şunu sorcam bebeğin normal haftasından 2 hafta öncde olması neyi ifade ediyor akşam çok kafam karışdı.[/QUOTE]

merhaba smrisk,kk yı takip ediyorum devamlı benim bebebğiminde gelişimi bir hafta önde gidiyo ve kafa çapına göre 40 haftalık gözüküyo ultrasona göre,dr.anormal bi büyüklük olmadığını söyledi,kafa çapı 10cmi geçerse sezeryan önerdiğini söyledi son bir haftadır araştırıyorum bende aynı sorunu olan varmı diye,kafam çok karştı ben hep normal doğum yapmayı düşünüyodum:bbo:10 gün sonra tekrar gidicem ve belli olacak..arkadaşlar aranızda böyle bi durumu olan varmı fikir almak istiyorum..:teselli:

Son düzenleme:
Kızlar, bebeğin kilolu olması sezeryan olmasına neden olabiliyor. Hem anne hemde bebk sorun yaşamasın diye.

Kafa çapının 10 cm üzerinde olması kesin sezeryan yalnız, çünkü annenin kemik çatısının açılması 10 cm e kadar oluyor. Daha büyük kafası olursa bebeğin direk sezeryana alıyor dr.lar.

slm kızlar ben geldim doktordan ama yalanım basıma ne işler actı gecen kontrolde doktor bebegin hareketlerini hissetmezsen seni nst ye baglarım demişti hep sizden duyuyorum her kontrolde baglanıyosunuz planımı yaptım doktora 2 gündür bebegin hareketlerini hissetmedigimi nst ye baglanmam gerektigini söyledim az degilim heyerimsenibengiderken yolda eşimle plan yaptık yeni acılan optimuma gidip yemek yicek koctasa ugrucak sinemaya gidicektik muayeneden cıkınca:lepi:gittik doktora söyledim bebegin hareketlerini hissetmedigimi nst yan odada sanıyorum adamın nst cihazı yokmuskafamçokkarıştıdoktor acayip panik oldu dogum yapcagım hastaneyi aradı filan baktı bebege aaaaa hersey normal dedi ama olmaz seni bırakamam dedi nst olan tam tesekküllü bir hastaneye sevketti beni birde uzak:uhm:trafikte var yolda arıyo dogumhaneye hazırlatıyım mı diye gittik hastaneye girdim nst ye benimki kıpır kıpır oynuyo zaten oynuyodu:dilcikar:aaaaaaa dedi eşim hareket ediyo neden hissetmiyosun ben tabii ezildikçe eziliyorum nst deyim ayyyy diyorum azcık sancı cıksa da yalanım ortaya cıkmasa yok anam ne sancı var ne bişiy 30 dk. baglı kaldım doktor zırt pırt arıyo dogum var mı diye ...cıktık ordan zaman gecti aradık doktoru bişiy yok dedik...neyse hadi dedim eşime sinema kacıcak yemek yiyelim yok yaaa dedi o kadar sey atlattık yürü eve:mymeka:geldik eve yemek te yok ben şimdi yemek yapıcam tüm planlarım suya düştü:roflol:
neyse teyzeleri oglum 3,100 gr olmus
bir daha yalan söylersem noluyimklava::mymeka:

Canım benimmmm, merakın başına neler açmış.Neyse illaki hareket etmiyor diye sancı çıkacak diye birşey yok allahtan-tatlicadiarzu-
Ama yaptığın tüm program boşa gitmişnaniknanik

:roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…