2009 Nisan Anneleri

yaa sinirlenince olmuyor bizde..anlamıyorum mesela herkes birarada anneannesi teyzesi babası falan kuduruyo çocuk sevinç gösterisi gibi biseyy..geçicidir umarımm şımarıkk şeyy
eline bişey alınca serin kanlı şekilde yavaş yavaş yaklaşıyoruz tamam sakin ol gibisinden yoksa umut yapma falan dersek patt atıyoo:))

ay sevgicim dua edicem canım..hayırlısı ile kolayca dogsun inşallah..rabbim bir avazda kurtarsın..minik selen su geliyor inşallah..:emir_bebek:

allah sağlıcakla bı avazda kurtarsın canım dualarım senınle

Ayyyy inanılmaz heyecanlandım,Allah sağlıkla kavuştursun Sevgicim,kolay bir doğum olsun!

günaydın.
ayy sevgiden haber varmı akşam sancılanmış inşallah çok kolay ve sorunsuz bi doğum olmuştur miniği kollarındadır .merak ettim şimdi.

bende yeni gördüm mesajını ama dün akşamda bu sabahta hep aklımdaydı napıyor diye. biraz daha bekleyelim de olmaı ben ararım numarası var. rahatsız da etmek istemiyorum.
Allahım kolaylıkla doğurmayı nasip etsin inşallah.

Sevgicim inşallah Allahım kolaylıklar verir hayırlı haberlerini bekliyoruz

aallaaahh doğum var
sancılar başladıysa devamı gelmiştir umarım inş. sağlıcakla alsın kucağına tlf yokmuu sevginin bi arasak

bnm misafirimden nolur bu kdr işte haftayada başka bi arkadaşları çağırıcaz bitti gitti
başka kimseyi çağıraammam valla kimse kusura bakmasın
zaten sonrada doğum geliyo yallahhh bundan sonra beni unutsunlar :)

çok saolun kızlar bir türlü fırsat bulupta giremedim saolsun Selin telefon etti de en azından haberiniz oldu...
Valla o gece hstye alp' i de götürdük ben doğumhaneye girince çıldırmış babası eve götürmüş annemide alalım annemizi bırakmayalım filan
ertesi gün hstye getirdiğinde ilk gördüğü anda aaaa çok minik bu dedi :-))
eve geldiğimizde de tutturdu benim odama getirin diye oraya getirdik biraz durdu sonra ben içerideyken anane ile babaanne elleme filan demişler yüzünü elini sürekli ellemek istiyor ayağıyla kafasına geçirmiş bir tane orada çıngar çıktı biraz onun dışında iyiyiz, eğer elleme dersen hemen öyle olmaz anne diye parmağını sallıyor bana elleme demeyin filan diyor kardeşim diyor ama bakalım çok ağladığında fırlayıp geliyor kardeşime naptınız bırakın onu anne sen allll diye çığlık çığlığa

Kız Alp e göre uslu gibi görünüyor 10 gün sonra belli olur :-))

Ben hiç yatamadım alp bırakmıyor hstden beri ayaktayım sürekli :-((

sevgicim Allah analı babalı büyütmek nasip etsin
bencede hiç tepki vermeyin nasıl sevileceğini gösterin
eğer elleme yapma etme dersen tam tersini yapıyolar

ben duru geldiğinde demiri hiç kısıtlamicam zaten sevince narin seviyo çocuğum
inş. çok büyük çapta bi kıskançlığı olmaz

bugün çok tepikliyo bnmkide artık sıkıldı hanım kıçını bi sağa çeviriyo bi sola
beni gerip duruyo hayırlısıyla şu 2 haftada bi geçseydi bende kuzumu alsaydım kollarıma rahatlicam birazcık

bu akşamda anneme davetliyiz iftara evde yemek pişirmicem
sabahtan zeytinyağlı fasülyeyle mercimek çorbası yapmıştım
anneme götürücem onları orda yeriz artık

kocişte kuran okuyo Allah kabul etsin
oğluş uyuyo ben sıcaktan ölüyorum kız depreşiyo herkes bi alemde:)

Toplam 2 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 0 ziyaretçi)

urla,Ayshe,

herkese hayırlı pazarlar

sevgicim hadi bakalım daha hızlı bi maraton seni beklıyor
umaım iki kuzucugunla hersey istedıgın gibi olurrrrr

bizimde baba uyuyor egeyle nehir ablası balkonda oynuyor bende ortalıklta gezınıyorum
ege uyusa bende uyucam zaman gecmıyorrrrrrrrrrrrrrr

Son düzenleme:
selam...
sevgicim iyi lmana sevindim .minik kızın da iimiş maşalah inşallah uslu olur.alp de zamanla alışır benim ablamın oğlu ilk zamanlar bayağ tepki gösterdi ama sonra kardeşimm diye diye gezindi .bugun bizde eşimle kavga ettik küsüz hala :KK43: ben kayraya bağırınca kötü anne oluyorum oysa kendi 5dk ilgilenmiyo oruç olmadığı halde dün iftarda ben doğru düzgün yemek yiyemedim kendi maşalalh masada bi sohpet bi sohpet bencil nolcak.....

merhabalar

biz sabahtan mutfak alışverişini yaptık.....ordan Enes Bey oyuncaklara bindi vs. derken şimdi evdeyiz...uyuyo.....

Sevgicim tekrardan Allah analı babalı kardeşli büyütsün......

bizde trt de sadece pepe ve arthur a bakılıyo.....keloğlanı sevmiyo.....hala caillou cu benim oğlan bi ondan sıkılmadı.

dün davetliydik bizde ama ben hastalanmıştım oruç değildim......

bu erkekler bazen böyle düşüncesiz oluyolar ......durduk yere insanı sinirlendiriyolar işte Burcu.....sıkma canını.....

iyi pazarlar herkese.....

Saolun kızlar allaha şükür iyiyiz kızım inş.hep böyle gider emiyor bakınıyor uyuyor....
MügeCim biz öyle yapıyoruz ama ananeler babaanneler kendi bildiklerini uygulamaya çalışıyorlar maşallah biz çok iyiyiz ben özellikle hiç karışmamaya çalışıyorum

BurcuCum erkeklerin çoğunluğu öyle zaten cnm sıkma canını oruç sıcak çocuk hayat zor tabiki....

Sevgi,eviniz mis gibi bebek kokuyordur şimdi,çok güzel,inşallah böyle devam eder minişiniz,üzmez annesini.Büyüklerle de uygun bir dille konuşmak lazım,kısıtlamasınlar diye Alpi.Yavrum kolay mı onun için,kendine rakip geldi,bir tanısın ellesin dokunsun bakalım neymiş dimi:-))

günaydınlar
haklısın sevgicim ya onlara lafta anlatılmaz kendi kafalarına göre takılırlar sende sinir olduğunla kalırsın
neyse şöyle bi 40 ın çıksında rahatlarsın alp demirde alışır o zmna kdr
ohh valla miss gibi kokar oooo bnm yerimde kokla cnm
bende bi 15 güne kdr koklarım inşallah sağlıcakla

birazdan bizde hastaneye gidicez nst ye giricem
bakalım ne çıkıcak heran bnmde doğum haberim gelebilir :)))
ay yok gelmesin daha kuzu yaaa küçükkkk

sevgicim seninki ne kdr doğdu bnmki yine küçük olcak sanırım aman küçük olsunda sağlıklı olsun
ağustos annelerinde çok sorun yaşayan var herşeyin sağlıklısı hayırlısı olsun inş.

ayy burcu bende eşim yemek yiyemiyo diye hayıflanıyorum
tam iftar zmnı demir babasının kucağına çıkıyo adamı rahat bırakmıyo
bende üzülüyorum bazen bencil olabiliyolar gerçekten neyse sen streslenme

hadi herkese iyi günler

bu arada ben geçen gün denizi rüyamda gördüm nerelerdeler acaba hiç sesleri çıkmıyo

onları da alın dışarı çıkın. çalışan insanlarsınız biraz daha anlayışlı olsalardı ya keşke. bi kaç gün önceden haber verselerdi bari....

günaydın arkadaslar...
eşim ben gitmeden alışverişi yapmışş.
hallettim fırına yemek attım..
yemekten sonra irmik helvası bile yaptım..
walla :))

günaydın
günaydın arkadaslar...
eşim ben gitmeden alışverişi yapmışş.
hallettim fırına yemek attım..
yemekten sonra irmik helvası bile yaptım..
walla :))

maşallah Esen iyi atlatmışsın misafirleri.
sevgiye de maşallah kk yı bile bırakmıyor 2 çocukla. Allah yardımcın olsun...

sevgicim sonuna kadar öyle gider inşallah..alpin tam tersi melek gibi selen su...böyle doğuruyosunuz resimler koyuyosunuz insan niyeti bozuyo valla..maşallahhhhh

sevgicim sonuna kadar öyle gider inşallah..alpin tam tersi melek gibi selen su...böyle doğuruyosunuz resimler koyuyosunuz insan niyeti bozuyo valla..maşallahhhhh

gaza getireyim hadi hadi hadi :KK70:
bu arada dün büfedeki bardakları kutulara koyayım barii dedim biraz hazırlık olsun, yasemin uyuyordu tabi uyandı kutuları gördü
"aa kutu gelmiş buraya töbe töbe"
diyor :)
bide arada be ekliyor
cümle sonuna
yıkıcam küveti dolduruyorum
"su sıcakmış bee"
diyor :)

Bursalı Yasemin,beee ben de çok kullanırım:-))

Çok dillendiler maşallah,herşeyi anlatıyorlar,yetmiyor bide nasıl şaşırtıyorlar bizi.

slm kızlar
epidural sezeryanla doğum yapanlar beni bi bilgilendirebilir mi acaba?
neler yaşadınız bnm cesarete ihtiyacım varda epüdurali düşünüyorum bu sefer

Son düzenleme:
iyi akşamlar kızlar

Mügecim ameliyat esnasında bi şey yokta sonrası çok ağrılıydı ben de.....e. sezeryanda işte ansetezi dr. elimi tuttu sürekli konuştu benimle...daha önce tanışmıştık kolaylık olsun diye....göğsünden sonrasına bi perde çekiyolar hiç bişey görmüyosun zaten......anestezi dr. önemli bunda çok... şöyle kollarını birleştirip öne eğiliyosun falan o da o arada anestezi iğnesini yerleştiriyo....ondan sonrasında her anını anlatıyo sana....

en güzeli de bebeğin alınır almaz koklayıp öpebiliyosun....ben ağlamıştım doğal olarak....çok mutlu bi andı....her saniyesi hala aklımda....

sonra bebeğinin ilk kontrollerinin hepsini dr. seni dikerken izliyosun .......20 dk. buluyo bulmuyo bunların hepsi bitmiş oluyo......normal doğum yapmış gibi aynı anda çıkıyosunuz nerdeyse odaya.....

sonrasında o iğne belinde kalıyo...hastaneden çıkana kadar....acın oldukça kendin basıyosun.....ama doğumdan çıkınca bacaklarını hissetmeni bekliyolar...ondan sonra kullanabiliyosun......eve çıkınca da onu yanına almak istiyosun aslında ..: )) .böyle yapanlar var 1 günde evde öyle durup sonra çıkarttıranlar....

eve geldik...ben bebeğimin kirlilerini makinaya koydum...hastaneden getirdiklerimizi düzenledim....yedim içtim hafif şeyler.....hiç bişey yok gibi......bi kaç saat sonra dayanılmaz ağrılar çektim ama hastanede de sezeryandan hemen sonra ayaklanmıştım....belki benim hatamdı...sen hemen kalkma istersen....

bi de evde yada imkanın varsa hastanede hemen banyo yap....süt sıkıntı yapmıştı ben de ateş vs. kel basması mı ne diyolar işte....

oldukça uzun anlattım...her anının fotoğrafı var aslında da koyamam tabiki......: ))

yaa selincim bizimkide öyle laflar ediyoki inanamıyorum valla..töbe töbeyi umutta kullanıyo..geçen iftarda kuzenime dur şükrücüm şöyle oturuyum diyomuş ..büyümüşte küçülmüşler sankii

devrim benim hiç öyle ağrılarım falan olmadı hatta annem kızıyodu yatak hazırlandı o kadar bi kere yatmadın diye..hastaneden geldiğimizin ertesi günü yere eğilip umutun pusetinin tekerlerini sildiğimi hatırlıyorum mesela..

benim epiduralde iyi geçmişti
devrimin dediği gibi eğiliyosun beline bişey sıkıyo iğneyi yerleştiriyo hiç acı yok ama
sonra sondayı taktılar onuda hissetmedim acı yok sadece dokunduklarını hissediyosun
sondadan sonra bacaklarımı aşağı indirdiler hissediyorum hissediyorum diye bağırdığımı hatırlıyorum :)

ben sağa sola bakınıren olmuş bitmiş herşey
bi ara uyudum gittim geldimm tam olarak her anını hatırlamıyorum
sezeryan sonrası ağrım çok hafifti ben epiduralin düğmesine bastığımı zannediyormuşum meğer basmamışım hiç ağrım oldu hemşireyi çağırınca o söylemişti
3.günü e bebeğe pompa almaya gitmiştim

birde göbeğim dikişlerimin üstüne sarktığı için acıtıyodu hemen korse taktım rahtladım

23.günü halı ve cam sildim mecburen

ama şimdiki aklım olsa kılımı kıpırdatmazdım

benimkide baya uzun oldu

ee ne demişler erkeklerin askerlik,kadınların doğum hikayeleri anlatmakla bitmezmiş):

günaydın ,
Mügecim bende çok rahat geçirdim valla herkese de tavsiye ediyorum sonrayı önce taktılar bende onda çok az acı oluyor, sonrasında ben hiç bir şey hissetmedim sadece eve gelince dikişime yapıştırılan band ağrı veriyordu onuda çıkarttımıştım rahattım yani ama kardeşimde oldu o hissetmiş bebeğim çıkarkenki yapılan hareketlerini ağrı olarak değilde sanki içimin boşaldığını hissettim demişti bence yattığın hastanede çok önemli ben çok memnun kalmıştım Alllahım kolalıklar versin inşallah sanada en az senin kadar heyecanlıyım valla :))

X