2009 Nisan Anneleri

maşallah sevgicim iyi olmanıza sevindim
3 kilo olursa ben sevinicem en son 2.645 di 35.haftada
3 haftada 900 gr almıştı bi 900 gr daha alırsa bnmkide iyi olur
ayın 20 sinde gel son kez artık gün belirleyelim dedi

hmm demek bel ağrısı oluyo öff vede pööff yaptırsam bi dert yaptırmasam bi dert
yaptırırsam rahat olacak gibi geliyo bnm şimdide belim ağrıyo gerçi
tek korkum uyuşmamak ameliyattayken acı hissetmek fln Allah korusun
bnm genelde iyi geçmişti benm hiç ağrım sızım olmadı ilaç bile içmedim eve gelince
bünyeye göre değişiyo demekki

ayy bu akşm demir beni delirtti
iftara gitiğimiz yerde uyumadı daha doğrusu uykusu olduğu halde dalamadı
gözlerini kapatıyo hah diyorum uyudu bi bakıyorum ağlamaya başlıyo uyuyamadığı için
1.5 saat debelendi en sonunda kalmakmak zorunda kaldık
arabada uyudu hemen bende yatayım herkese iyi geceler

Gülşn yatıcaktım sen aklıma geldin bakayım dedim,negatifmiş.Hayırlısı ne zamansa öyle gelsin minik kuuz,ama sen de baya hazırsın anladığım kadarıyla:-)

günaydın...
melekcim. tatlını ve köfteni istersen barbunyayı bile bir gün öncesinden yap at dolaba..
digerleri zaten toplasan 1 saat sürmez..

slm hattunlarr

elif hazır deilim aslında umut 3 yaşını devirsin istiyorum hatta ilk okula başlasa daha da iyi olur ama birden heyecanlandım istee:))

benimde umutta silik çıkmıştı 2.çizgi müge ama bunda hiç bi çizgi emaresi yok ..

PAŞA SARMASI

Paşa sarması gerçektende göründüğü kadar lezzetli.yarım paket margarini eritiyoruz içerisine 5 tepeleme yemek kaşık un koyup kavuruyoruz(3 dk)1litre soğuk süt ,1su bardağı şeker,bir parça damla sakızı ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.1-2dk kaynatıyoruz.büyük fırın tepsisini ıslatıyoruz hindistan cevizi serpip (ocaktan aldiktan sonra)10dk çırptığımız(mikserle) muhallebiyi döküyoruz.en az 2saat buzdolabın bekletiyoruz 20 eşit parçaya kesiyoruz,aralarına ceviz koyup rulo yapıyoruz ve heryerini hindistan cevizine buluyoruz.mutlaka deneyin harika oluyor.
NOT:damla sakizi yoksa konmayadabilir.
AFİYET OLSUN................
Ayne kopyaladım melekcim burdan yapıyorum bende.. damla sakızına ek olarak birazcıkta vanilya koydum ben

tarifi kopyala yapıştır yapıp arşivime ekledim.
parçalar çok küçük olmuyor mu gülşen sarılabiliyormu kırılmıyor mu..

slm kızlar

hayırlı ramazanlar

girrer girmez gülşenin tarifini okudum.çok lezzetliye benziyo.evde olduğum bigün deneyeyim.ben hindistan cevizi sevmem.onu kullanmasam olur herhelde.

mügecim az kalmış seninde doğumuna.Allah hayırlısıyla kucagına almayı nasip etsin cnm,
bende epiduralden çok memnun kaldım.2yide öyle istiyorum.

benim bel ağrım hiç olmadı.ama ben 3 gün tam olarak kalkamadım ayaga.ameliyat yerim çok fazla acıyodu ve ağrıyordu.

aynı şeyi bende soracaktım esen
20 parçaya bölünce sanki çok küçük olurlar gibime geldi

slm kızlar ya bugün öldüm bittiim
evi temizledim üstüne bide demiri 1 saat uyutmaya çalıştım uyumadı yine yaa
noldu bu çocuğa anlamadım

hmm gülşencim bende 2. çizgi silik çıktı anladım o zmn yoktur bişey
ama bencede 3 yaşını bekle daha fazla arasını açma cnm
ilkokul diyosun ya bnm ark.ımın olacak şimdi kızı ilkokula başlicak çok zor olacak diyo çünkü
onun tam ders zmnlarında küçüklede ilgilenmesi gerekecek zor olur yani
bide insan rahatlığa alışınca zor gelir

bnmkisi bi yandan da iyi oldu
1 arada büyüycek 2 side okula gidcek bende keyif yapıcam hahaha
tabi o zmnlarda halim kalırsa:KK9: yaşlandım yaa:KK37:

slm kızlar ya bugün öldüm bittiim
evi temizledim üstüne bide demiri 1 saat uyutmaya çalıştım uyumadı yine yaa
noldu bu çocuğa anlamadım

hmm gülşencim bende 2. çizgi silik çıktı anladım o zmn yoktur bişey
ama bencede 3 yaşını bekle daha fazla arasını açma cnm
ilkokul diyosun ya bnm ark.ımın olacak şimdi kızı ilkokula başlicak çok zor olacak diyo çünkü
onun tam ders zmnlarında küçüklede ilgilenmesi gerekecek zor olur yani
bide insan rahatlığa alışınca zor gelir

bnmkisi bi yandan da iyi oldu
1 arada büyüycek 2 side okula gidcek bende keyif yapıcam hahaha
tabi o zmnlarda halim kalırsa:KK9: yaşlandım yaa:KK37:
sen daha dur kızım ne yaşlanması daha gençsin insan hamileyken yaşlı hissediyor kendini.
bide sen şanslısın en azındna eşin yaş olarak senden büyük. biz aynı yaştayız o delikanlı gibi hala ben yaşlııı :KK43:
bunalıma girecem yakında

sevgi bu arada girersen okursan bi cevap ver.
umarım doktordan memnun kalmıştırdır ya ben tavsiye ettim de inşallah bi problem yaşamamışsındır merak ettim.

ctesi misafirim var iftara..
baya kalabalık olacağız...

menüm :
Köy çorbası yada mercimek çorbası
et sote
barbunya
nohutlu pilav
kabak salatası yoğurtlu sarımsaklı
dometes roka salatası
milas usulü kıymalı mantı
muhallebili kadayıf

ne yaşlanması mügecim ya masallahın var.
doğuracan cnm ya temizlik yapma artık

esen menün çok güzelmiş
ya ben muhallebeli kadayıfı bikere yaptım.kadayıfı çok tatsız olmuştu bide kuru
tarifinde şerbet yapın falanda demiyodu
sen nasıl yapıyosun esen?

Kadayıflı Muhaballebi

Malzemeler

* 300 gr. kuru kadayıf (yaş kadayıfı dondurucuda dondurup kırarak da kullanabilirsiniz)
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı tereyağı + sıvı yağ karışımı
* 1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

Muhallebisi İçin

* 1 lt. süt
* 1 su bardağı un
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 poşet kram şanti
* 1 su bardağı süt

Yapılışı

1. Kırarak ufalttığınız kadayıfları, şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar kavurun.
2. 1 lt. süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpın.
3. Geniş bir borcama kavurduğunuz kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste döşeyin. Soğuk olarak servis edin.

ben bir kere eşimin arkadaslar geldiğinde yapmıştım..
bayıldılar.. herkes tarafini istedi..
güzel oluyor kız kardeşim de yapıyor..
tatlı oluyor yani..

teşekkür ederim esencim ya
şimdi benim tarife baktım da onda yağda kadyıfı kavur diyordu
demek oyüzden tatsızdı

yaparken hiç aklıma gelmemişti şeker koymak
mutfakla zaten çok iyi değilimdir

bu tarifide denicem

slm kızlar
sevgıcım masallah kızına uzmuyomus senı alpte alısana kadar yapar ınsallah uzmeden buyurler senı
muge sende bı dınlen canım artık bak bebesı gelınce yorulucaksın unutma hem daha ne yaslısısın sen fıstık gıbısın
ohhh menuler havada ucusmus ben bu ramazan nedense yemek konusunda tembelim sanırım:)
selin size hamılelik sendromu cokmus kız daha ne yaslılığı allah askına hepınız gencsınız daha
esen bende yaparım kadayıfı boyle tarıfımız aynı guzel olur hatta bana baya tatlı gelıyo
melek ıyıkı doğdun canım egenın guzel anası
muge bende epidral oldum ılk gun ağrım oldu bıraz bıdaha hep ayaktaydım yatmadım doğru duzgun ben olursa ıkıncıyıde oyle ıstıyorum kısmetse
gulşncım senınde hakkında hayırlısı olsun stres falan yaptıysan gekmemıstır belkı canım faza
burcu uzulme bendede var bı tane ara ara yapar oyle sınır eder ınsanı

yemek temizlik yapan herkese maşallah.
benim evi bi görseniz aman Allahım. dün halı yıkamadan halılarım gelecekti. 7 den sonra gelin dedim koşa koşa eve gittim kapı önündeler gelmişler. halbuki ben onlar gelene kadar evi toparlarım diyordum. ee tabi adamla beraber içeri girdik. bi utandım :KK43:
bi sürü çamaşır yıkamıştım haftasonu ütü bekliyor hepsi salonda ütü masası ütü salonda zaten yaseminin oyuncakları yerlerde serpiştirilmiş. bide bir iki koli ortalıkda taşıncam ya..
adama para vericem masa üstündeydi sabah oraya bırakmıştım zor buldum parayı :KK17:
artık utandım da 'taşınma, çocuk, iş karıştı her yer' dedim Adam arkamdan neler demiştir. keşke hamileliği de söleseydim :KK60:

slm hattunlarr

elif hazır deilim aslında umut 3 yaşını devirsin istiyorum hatta ilk okula başlasa daha da iyi olur ama birden heyecanlandım istee:))

benimde umutta silik çıkmıştı 2.çizgi müge ama bunda hiç bi çizgi emaresi yok ..

PAŞA SARMASI

Paşa sarması gerçektende göründüğü kadar lezzetli.yarım paket margarini eritiyoruz içerisine 5 tepeleme yemek kaşık un koyup kavuruyoruz(3 dk)1litre soğuk süt ,1su bardağı şeker,bir parça damla sakızı ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz.1-2dk kaynatıyoruz.büyük fırın tepsisini ıslatıyoruz hindistan cevizi serpip (ocaktan aldiktan sonra)10dk çırptığımız(mikserle) muhallebiyi döküyoruz.en az 2saat buzdolabın bekletiyoruz 20 eşit parçaya kesiyoruz,aralarına ceviz koyup rulo yapıyoruz ve heryerini hindistan cevizine buluyoruz.mutlaka deneyin harika oluyor.
NOT:damla sakizi yoksa konmayadabilir.
AFİYET OLSUN................
Ayne kopyaladım melekcim burdan yapıyorum bende.. damla sakızına ek olarak birazcıkta vanilya koydum ben
DENEYECEGIM SAGOL
günaydın...
melekcim. tatlını ve köfteni istersen barbunyayı bile bir gün öncesinden yap at dolaba..
digerleri zaten toplasan 1 saat sürmez..
sabatan barbunyı ve tatlıyı yaptım sagol cnm yarına bişey kalmaz

slm kızlar
sevgıcım masallah kızına uzmuyomus senı alpte alısana kadar yapar ınsallah uzmeden buyurler senı
muge sende bı dınlen canım artık bak bebesı gelınce yorulucaksın unutma hem daha ne yaslısısın sen fıstık gıbısın
ohhh menuler havada ucusmus ben bu ramazan nedense yemek konusunda tembelim sanırım:)
selin size hamılelik sendromu cokmus kız daha ne yaslılığı allah askına hepınız gencsınız daha
esen bende yaparım kadayıfı boyle tarıfımız aynı guzel olur hatta bana baya tatlı gelıyo
melek ıyıkı doğdun canım egenın guzel anası
muge bende epidral oldum ılk gun ağrım oldu bıraz bıdaha hep ayaktaydım yatmadım doğru duzgun ben olursa ıkıncıyıde oyle ıstıyorum kısmetse
gulşncım senınde hakkında hayırlısı olsun stres falan yaptıysan gekmemıstır belkı canım faza
burcu uzulme bendede var bı tane ara ara yapar oyle sınır eder ınsanı

teşekkürler sarı şekerın annesi..

ne bu sıcak yaaaaaaa egeyi denıze götürüp geldim piştim resmennnnnnn

canım taşınacaksın tabiki.. olabilir..
taşınma olmasa böle olmaz stresi yetiyor zaten.
bir de hamişsin..

ohh yapmışşsın yemekleri melek..
doğum günü kutlu olsun nice yıllara hep birlikte...
denize mi götürdün:) nereyee

X