2009 Nisan Anneleri

allah kavuştursun mügee..
bende her şeyi ben yapıcam demesini seherin formülle çözdüm..ben bi iş yaparken bişey lazımsa ela getirir misin şunu yapar mısın falan diyorum..işe yarıyorum bende bişeyler yapıyorum diye çok seviniyo :)) mesela evden çıkarken tv yi kapatmak elanın işi..hadi gidiyoruz diyorum dur tv yi kapatayım diyo artık :KK70: ayakkabılarını da kendi giyiyo hemde ufacık bi yerden bağını geçirerek asla elletmiyo o giyene kadar bekliceksin..neyse bi süre böyle olacaklar sonra kalk netin başından şunu yap kapat o tv yi yardım et falan dicez kimse duymucak o zamanda :KK70:
esencim bencede bi dr git o söylesin cnm belki hiç bişey yok boşuna gününü mahvediyosun..

slmmmmmmmmmmm

nasılsınız

esen sıkma canını yoktur bişey

götürde icin rahatlasın

ay bende sabahtan beri temızlık yaptım öldüm yorgunluktan eşimde şimdi geldi yarın işe gıtmıcek müge kulakların cınlasın kız mangal var haydi gelin:))))))))

allah kavuştursun mügee..
bende her şeyi ben yapıcam demesini seherin formülle çözdüm..ben bi iş yaparken bişey lazımsa ela getirir misin şunu yapar mısın falan diyorum..işe yarıyorum bende bişeyler yapıyorum diye çok seviniyo :)) mesela evden çıkarken tv yi kapatmak elanın işi..hadi gidiyoruz diyorum dur tv yi kapatayım diyo artık :KK70: ayakkabılarını da kendi giyiyo hemde ufacık bi yerden bağını geçirerek asla elletmiyo o giyene kadar bekliceksin..neyse bi süre böyle olacaklar sonra kalk netin başından şunu yap kapat o tv yi yardım et falan dicez kimse duymucak o zamanda :KK70:
esencim bencede bi dr git o söylesin cnm belki hiç bişey yok boşuna gününü mahvediyosun..
maşallah ayakkabılarını giyiyor he:)
kereminde görevi tv yi kapatmak dışarı çıkarken

slmmmmmmmmmmm

nasılsınız

esen sıkma canını yoktur bişey

götürde icin rahatlasın

ay bende sabahtan beri temızlık yaptım öldüm yorgunluktan eşimde şimdi geldi yarın işe gıtmıcek müge kulakların cınlasın kız mangal var haydi gelin:))))))))
ohh afiyet olsun cnm
havalar düzelmedi burda hala düzelsede bi haftasonu bizde yapsak özledim mangalı

iyi akşamlar

esencim bencede götür için rahatlicaktır bencede bilmeyenleri takma kafana cnm
bende demiri öyle sanıyodum ama herkes yok diyince içim rahatlıyodu sonra dr.a sordum yok öyle bişey demişti

sağolun kızlar kavuşucaz inş. haftasonu :)

bende demire biçok görev veriyorum
herşeye yardım ettiriyorum sabahları yatağı beraber kapatıyoruz bide öyle bi düzeltiyo ki benden düzenli maşallah
bu konuda da babasına çekmiş :KK1::KK1:

afiyet olsun melek bizde haftaya yaparız artık

yarın doğum günüm ama yine geçen seneki gibi kimse yok:KK43:
annem pasta alalım fln dedi ama hiç istemiedim :KK37:

bugün hamile ark.a gittik biraz daha iyi gibi suratı kaşık kdr kalmış çıkarmaktan
bide biraz mızmız kabullenemedi hala hamileliğini keşke hemen doğsa diyo
bi doğsunda dedim bugünlerini mumla ararsın herkes çok kolay sanıyo

bizde yürüyüş yaptık geldik artık sabahları çıkamıyoruz sıcak oluyo

ay uzun oldu hadi herkese iyi geceler:KK69::KK71:

Mügecim uyku konusunda baskı yapmadım,uyumaya zorlamadım,ağlatarak uyutmadım.Ama bebekliğinden beri uykuya zor geçen bir çocuktu.En son zamanlarda 2 saat falan başında beklediğim oluyordu.ama odadan da çıkmak oynamak falan da istemiyordu,yani uykusu var ama döne döne yata kalka uyuyordu.Ne zaman uyumak isterse uyusun yapınca da öğle uykusunu bıraktı,ama öğlen uyumamasına rağmen de,akşamüstü uykudan bayılmıyor,hala 10 u 11 i buluyor uyuması.

Herşeyi ben yapıcamlara gelince de,zaten herşeyi Miray yapıyor.Bunda problem yok,TV kapatmak bizde de Mirayın işi,hatta uyuyacağı zaman da TV yi kapatıyor hatta oyuncakalrını topluyor öyle gidiyor.Bezini mendilini getiriyor gidiyor banyoya atıyor...Ama uykusu geldiği zamanlar çok feci.Yani ne istediğini anlayamıyorum,ben anlamayınca da sinirleniyor daha çok.Ve ağlıyor.
Yani ben onun ben yapıcam dediği şeyleri yaptırmadığım için ağlamıyor.

o zmn seni özlüyo cnm demirde öyle babasıyla yatmaya gidince 2 saat oynuyo
bnmle yatınca yarım saatte gidiyo

ya da uyumayı sevmiyo diyelim genç kız oluncada anne 5 dk.daha der:KK1:

Toplam 2 kullanıcı konuyu okuyor. (2 üye ve 0 ziyaretçi)

urla,tugbiş123,

Ben de öyle düşünüyorum Müge,çünkü Miray da annemle 5-10 dakikada uyuyor.Ama yine de erken kalkıyor.Gece 1 de yattığı oldu geçen,sabah 8 de uyanmıştı.Bugün 7:30 da uyanmıştı,öğlen uyumadı.

esen belki beni tanımıyosun çok nadir yazıyorum ama yazdığın konuyu görünce cevap yazma ihtiyacı hissettim.benim kızımdada var içe basma.doktora götürdüm hemde çok ünlü bir prof.a (belki için daha rahat eder)
nehirde düz tabanlık varmış.ve düz tabanlığın yanı sıra içe basmada var..sonuç hiç birşey yapmıcaz dedi.hiç bişeyde olmaz dedi.7 yaşına kadar düzelme ihtimali varmış ancak düzelmezsede herhangi bir sorun yaratmaz dedi.7 yazşından önce çocukların düz taban oldukları anlaşılmıyormus zaten çünkü o zamana kadar ayağın şekillenmesi devaö ediyormuş.bize birkaç egzersiz verdi ama şimdi yapamazsınız çocuğun aklı ermez dedi.ilerde yapın bu egzersizleri dedi(parmak ucunda yürüme egzersizi yada ayak parmaklarıyla kağıt taşıma egzersizi gibi.)
özel bir ayakkabı giyinmesi gerekiyormu diye sordum.hayır dedi özellikle o ortopedik diye satılan içinde yükselti olan ayakkabıları giydirme dedi..o yükselti alttan bastırınca kaslARINDA GELİŞMEDE SORUN OLUYOMUŞ GİBİ Bİ AÇIKLAMA YAPTI.NORMAL SPOR AYAKKABILARI İYİDİR DEDİ .AYAKKABIDA DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEY:KATLADIĞIMIZDA TOPUĞU PARMAK UCUNA DEĞMESİ GEREKİYOMUŞ YANİ YUMUŞAK AYAKKABI OLCAKMIŞ

işte bu kadar..geçmiş olsun:)

elif bence bi dönemden geçiyo miray bizde elayla yaşadık öyle mantıksız gelen zamanlar..senin gibi neden böyle diye çok düşündüm ama işin içinden çıkamadım zamanla geçer dedim öyle de oldu..bi gelişim sürecidir belki..
yazmışımdır buraya ela da b dönem uykusu old. halde ağlayo ağlıyo ama uyuyamıyodu ne yapsam hatta artık uyku zamanı gelecek yarım saat ağlıcak diye sinir oluyordum..buraya yazdığımda kimse de yoktu böyle bişey..bi süreç olduğunu düşünüyorum ben..hemen geçer umarım..
bi de onlar sebepsiz ağlıyo ve biz bişey yapamayıp üzülüyoruz ya bence ağlayarak enerjilerini de atıp rahatlıyolar bazen bizimde ihtiyacımız olur ya öyle deşarj oluruz..

esencim bencede kızlar haklı takma derim milletin lafına bakarsakkk oooo :)))

mügecimmmm doğum günün kutlu olsun güzelimmmm :))

elif mirayın saçlar süper olmuş güle güle kullanınn ya bende istıyorum aslında ecemin saçlarını düzelttireyım ama eşim izin vermıyor gürleşir düzgün uzar en azından

Sağol Tuğba,Mirayın saçları salık olunca hiç hoş durmuyordu,böyle daha güzel oldu.Bundan sonra da uzatırız.

İyi ki doğdun Mügeeeee Mutlu yıllar sanaaaaaa!!!!!!!!

Eşinle çocuklarınla ailenle birlikte nice mutlu sağlıklı yıllar seninle olsun!

esen belki beni tanımıyosun çok nadir yazıyorum ama yazdığın konuyu görünce cevap yazma ihtiyacı hissettim.benim kızımdada var içe basma.doktora götürdüm hemde çok ünlü bir prof.a (belki için daha rahat eder)
nehirde düz tabanlık varmış.ve düz tabanlığın yanı sıra içe basmada var..sonuç hiç birşey yapmıcaz dedi.hiç bişeyde olmaz dedi.7 yaşına kadar düzelme ihtimali varmış ancak düzelmezsede herhangi bir sorun yaratmaz dedi.7 yazşından önce çocukların düz taban oldukları anlaşılmıyormus zaten çünkü o zamana kadar ayağın şekillenmesi devaö ediyormuş.bize birkaç egzersiz verdi ama şimdi yapamazsınız çocuğun aklı ermez dedi.ilerde yapın bu egzersizleri dedi(parmak ucunda yürüme egzersizi yada ayak parmaklarıyla kağıt taşıma egzersizi gibi.)
özel bir ayakkabı giyinmesi gerekiyormu diye sordum.hayır dedi özellikle o ortopedik diye satılan içinde yükselti olan ayakkabıları giydirme dedi..o yükselti alttan bastırınca kaslARINDA GELİŞMEDE SORUN OLUYOMUŞ GİBİ Bİ AÇIKLAMA YAPTI.NORMAL SPOR AYAKKABILARI İYİDİR DEDİ .AYAKKABIDA DİKKAT ETMEMİZ GEREKEN ŞEY:KATLADIĞIMIZDA TOPUĞU PARMAK UCUNA DEĞMESİ GEREKİYOMUŞ YANİ YUMUŞAK AYAKKABI OLCAKMIŞ

işte bu kadar..geçmiş olsun:)

tanıyorum canım.. çok teşekkür ederim açıklamaların için...
bugün dış görevim vardı.. en geç cuma günü götüreceğiz.. sağolasın içim rahatladı biraz...

İyi ki doğdun Mügecim Mutlu yıllar eşinle çocuklarına...kocaman ailenle...

günaydınn
müge iyiki doğdun iyiki aramızdasın :)
mirayın saçları da 10 numara olmuş iyi düşünmüşsün annesii

mıray saçlarını gule gule kullansın pek yakısmıs maşallah uykuyu sevmeye bılır yada az uykuyla enerjısını toplar selen o konuda aynı babası 11 saatı dolsurmadan kalkmıyo kalkarsada cok kısa zaman ıcınde tekrar uyuyo bense o kadar uyuyunca basım ağrır
muge ıyıkı doğdun canım mutlu huzurlu nıce yıllara sevdıklerınle

Günaydın....

MügeCim doğum günün kutlu olsun eşinle,demirle ve duruyla bir ömür mutlu kalın :KK71:

Elif aynı sorun bizde bebeklikten beri var dr.huy edinmiştir diyor hem uykusu var hemde uyumam diye basbas bağırıyor bana git diyor ben mi gideyim o zaman gideyim diyorum yok sana demedim baba gitsin köpeğe dedim vs..ama o kadar çok huysuz oluyorki çıldırma noktasına geliyorum yani....

Uykuyu hiç mi hiç sevmiyor gece de hala çok kalkıyor...

tşkler arkidişler iyi ki doğmuşumda sizinle tanışmışımm

sabahtan temizliğimi yaptım öğleden sonra halam gelecekmiş
öylesine bi pasta kesicez işte
pazar günü yapıcaz bi doğum günü kocişim pek bi heveslendi
ama hala aramadı bugünü unutursa kesicem onu :9

öpüldünüzzzzzz

X