- 2 Aralık 2008
- 892
- 2
aa olurmu niye gücenelimm..tskler bilgilendirdiğin için ayrıca..dini boyutunu bilmiyordum ama kurşun döktürmek bana saçma sapan geliyo filmlerde falan gördüm canlısını hiç görmedim zatenn...kızlar kurşuna falan inanmayın bu tür inanışlar bid'at kabul edilir yani efendimizden sonra çıkan din ile alaksı olmayan hatta efendimizin dinden ayağı kaydıracak diye nitelendirdiği inanışlarmış.
bir de çocuk nazar olacak diye geçirmeyin içinizden.bol felak nas okumak tabiki çok iyidir ama devamlı nazarı düşünmemek lazım.
doğumgünü resimlerini fecabooka koyarken annem dedi koyma nazar olur vs. aman dedim herkesin çocuğu kendine güzel senin benim gözümle kimse bakmaz merak etme nazarı asıl biz ediyoruz dedim.çünkü anne baba babanne anaanne dedeler gibi gözle kimse görmüyor bizim dilimizde bol bol maşallah olsun biirşeyini bir hareketini falan beğenince hemen felak nas okuyalım bişicik olmaz.
sakın bana gücenmeyin he şahsi fikrimi mantıklı geleni paylaşıyorum
kız kardeşin gelmiş gözün aydınnnnnnyok elif nerdeee 1 günde bitsin herşey...sanırım 3 gün falan sürdü günde 3 posta makine açmak suretiyle...ama ben hurçlarda giymediklerimizi ıvır zıvır herrşeyi yıkadım.bizim ev en üst kat bitişik binamızın çatısını yaptılar bizimkini mahfetmişler usta çağırdık yatak odasının üstüne denk gelen bi kısım varmış oradaki kiremitleri kırmışlar ve kendi çatılarını biraz yükseltirken bizim o kısım hepten daralmış girilmiyormuş vs. yapılamadı oraya su dolmuş ve tabi hepsi odaya aktı.bana da herşey rutubet kokuyor gibi geliyordu.havalar açınca duvarları sildim sonra herşeyi yıkadım işte
2 uyku setim kalmıştı 1ini yıkadım kurudu bile hava süperdi 2 gündür.şimdi diğerini yıkıcam yarın 24 derece olacakmış o da kurur
bugün babası ecrini parka götürdü.annemi isterim diye tutturmuş.bizde gittik kardeşimle.ordan avm ye gittik basket topu aldılar geldik bizim sitenin basket sahasına baba kız oynadılar :)) gelir gelmez yattı uyuyor şimdi9 gibi kalkar vee yine sabahlarız
amma yazdım haa
evet dün geldi kardeşim sağol elifcim.ecrin hanım pek mutlu sarmaş dolaşlar hep :)
uyku setimi makinede yıkıyorum makinem 8 kg tam bir yorgan alıyor içine.uyku setini yıkarken çok az deterjan bol yumuşatıcı koy bende ilk yıkadığımda normal deterjan koydum durulanmamıştı.zaten lekeleri falan olmuyor maksat üstünden su geçsin güzel koksun.ama makine küçükse de durulanmayabilir.
halı yıkamacılar yorganda yıkıyormuş eşim oraya verelim dedi.ama benimde içime sinmedi nasıl yıkayacaklar bilemedim makinelerle yıkama yapılıyor diyor sitelerinde ama benim gözümde büyük kaplarda yorganları ayaklarıyla çiğneyen adamlar geliyor
cok kötü olmuş allah rahmet eylesin insanların dügünüde kötü bi anıyla kaldıslm güzeller
öncelikle umuta geçmiş olsun bir an önce iyileşsin ya çocuklar böyle olunca anneler onlardan daha çok üzülüyor
nazardan bahsetmişsiniz
kereme nazar boncuğu koymuştum takmayı unuttum sonra aklıma geldi amaaan bişey olmaz dedim olmadı inşallah olmaz buraya ne zaman bişey yazsam tersi oluveriyo yanlış anlamayın sakın ha!sizin için demiyorum
düğün güzel geçiyorduki birden bir telaş bir kalabalık yengenin yakınlarından biri kalkp krizi geçirdi yere yığıldı 55 yaşındaymış malesef ilk yardım bilen biri çıkmadı ambulans hemen geldi kalp masajı falan hemen götürdüler
ama haberi geldi vefat etmiş çok kötü oldu düğünde böyle bişey yaşanması
oynamalı bir düğün değildi ama yinede tanıyan tanımayan herkes çok üzüldü
karagöz oynattılar çocuklar çok eğlendi baya organize bir düğündü
keremde çıldırdı orda çok mutlu oldu çığlıklar koşmalar falan bembeyaz gömleğin kolları simsiyah olmuştu eve geldik hemen onu yıkadım şimdide sallıyorum
bizden bu kadar
he birde saçlarımı yaptırdım daha önce gitmediğim bi kuafördü
beklediğimden de iyi yaptı resim yüklücem face:)
herkese iyi geceler şimdiden iyi pazarlar
yarın hava güzelmiş
çocuklarımızı güneşten bol bol faydalandıralım onşlarda temiz hava alsın koşsun eğlensin enerjilerini atsınlar
bütün kuzuları tek tek öpüyorum :)
biliyorum kız ben ehehehe milletin yorganlarıyla yıkatamam ıyykkkız kardeşin gelmiş gözün aydınnnnnn
zamansız uyumuş kuzuuuuuu
büyük makinelerde 3-4 yada daha kişinin yorganlarıyla bırlıkte yıkanıyor tugba:))))))))9
günaydın kızlar
sinemcim iyi olmuş insin çıksın işte öğrensin kuzu
yerede yumuşak minderlerden koy ayağa kalkmıyosa bence güzel bişey
geçmişler olsun cnm
bu babasızlık gerçektende çok zor
demir 1 haftadır delirdi resmen
her kalktığında babasını sayıklıyo bazen anne babam geldi diyo kapıya koşuyo
bende artık 2 gündür gerçekten çok bunaldım
dün çocuğa bağırmaktan kendimi alamadım babam bile yeter müge çok üstüne gittin deedi
o öyle diyince kendime geldim
akşam uyuturken ağlamaktan gözlerim şişti
kendime çok kızdım ona bağırmak istememiştim ama biyerden sonra da insan bunalıyo
sabahta üstünü giymek istemedi bezini değiştirtmedi artk dellendim
bıraktım onu öylece kızdığım kişi eşim ama çocuğa patlıyorum sonrada kendime kızıyorum
offf kusura bakmayın ama bu aralar böyleyim hamilelikte eklenince üstüne
yinede Allaha çok şükür
bende inanmam kurşun döktürmeye fln ama ağzımız alışmış bikere söylüyoruz işte
nazara çok inanırım ki tuğbanında dediği gibi ne kdr düşünürsen o kdr oluyo
mesela demir hiç öyle düşmez fln dimi babası gelince oğlum düşüceksin yok çıkma yok etme derken
bi bakıyosun demir düşmüş bi yerine bişeyler olmuş bile çünkü hep kafasından geçiriyo yapma diyorum
çocuğa negatiflik yüklüyosun ama o da işte baba yüreğiyle hareket ediyo
herkese iyi pazarlar