2009 Kasm Anneleri

canım hep bu konusamadıkları için herşeye çok ağlıyorlar ya işte ahh bi konuşsalar dertlerini bi anlatabilseler dün dr soruyo bana neresi ağrıdığını söylemiyormu diye yok dedim daha konusamıyo ama sürekli sürekli eliyle ağzını gösterdi dr dikişleride acıyo olabilir dedi çarşambada dikişlerine götürcem

çok sağol minecim yok kabız değildi gaz var dediler kakasını 3 kez yapmıştı hemde fazlasıyla ama birden fenalaşınca anlamadık bide röntgende gaz çıkmış bol bol.nesliyede geçmiş olsun canım çağanda hep zorlanarak yapıyo oda popoda yırtılmaya neden oluyomuş canım arada bi neslinin poposunu kontrol et

yok bitanem kabızlığımız hiç yoktu hemde ama ne olduğunu anlamadık birden bire fenalaştı hemen acile gittik zaten röntgende gaz çıktı 2 kez lağma yaptırdık ama çağanda hiç rahatlama olmadı ne gazını,nede kakasını yapabildi ancak sabah gazını yaptı ama sabaha kadarda sancıdan ağladı sürekli öğleye doğruda kakasını yaptı şimdi rahatladı uyuyo bakalım inş bidaha olmaz küçükken çok çektim bu gazdan yeni doğduğumuzda ama büyüdüğünden bu yana ilk defa başımıza geliyo böyle bişey o yüzden çok panik olsuk zaten çünkü çocuk sancıdan morardı elimizde annem dayanamadı ağladı durdu zaten ALLAHtan annem yanımdaydı tek değildim evde yoksa kafayı yerdim

hayır canım kelimelerimiz çoğalmıyor. sorun da burda zaten. biara pepe,bebe, diyordu sonra onları unuttu. sonra bir ara araba demeye başladı onuda unuttu. sürekli kullandığı 3 tane kelime var. anne,baba ve gel
nezamana kadar böyle gidecek bilemiyorum.... allah acılarını göstermesin. inşallah konuşur bir an önce.

Son düzenleme:
cnm sen dra götürdün algıyla ilgili problemi olmadığnıı söyledi sana herşeyi anlıyor yapıyor ama sadece konuşamıyor deniz anladığım kadarıyla oüzden bol bol konuşuaksın cnm sabırla konuşucaksın çocuklu ortamlara kalabalık çok konuşmalı ortamlarasokucaksın en güseli kreş aslında varsa bülbül gibi şakırlar ama göndereblene işte daha küçük gibi geliyor bana

canım kreş işini bir ara baya ciddi düşündüm. kreş buldum servisi bile ayarladım. ama bunu bakıcımıza söylediğimde çok üzüldü. ağladı ben denizden nasıl ayrılırım diye. denizde konuşmaları duydu. oda daha bir bğlandı bakıcı ablasına. çünkü kreş bakmaya onuda götürmüştüm ve kreşin ne olduğunu gördü.
bende 1 sene daha evde bakıcısında kalması gerektiğini düşündm. kısmetse 3,5 yaşında gidecek kreşe

işitmesinde, algısında hiç bir sorun yok maşallah. tabi insanın başına böyle birşey gelince daha çok gözlemliyor çocuğunu.
gördüğüm kadarıyla çok da zeki. amaaa gel gelelim ne konuşmaya hevesi ne de çabası yok. anne baba ve gel ile bütün istediklerini parmakla işaret ederek yada ıh ıhh lar ile halledebiliyor :26:

cnm ozman bol bol konuşması için rica et bakıcınızdan herzmankinden daha çok konuşsun denizle
bende senin gibi düşünüyorum çok küçükler henüz birde bizim yememiz sorunlu ne yer ne içer zaten tam anlamıyla konuşamıyorda ilk başlarda çok ezilirler zamanla alışırlar ve kreş olayı çok şey katar ama şöyle dertleri iyice bitse sanki daha iyi olucak

sen düşünüyor musun kreşi canım

bikaç önces bizimde öyleydi ben anneme gidip geldikçe kardeşlerim kalabalık akrabalr sürekli geldiler gittiler biz ordayız die dolayısıyla tuğkanla çok fazla konuşuldu ve çok fazla değişti konuşma olayı tam akıcı falan konuşamıyor henüz ama kendinin bütün derdini anlatıyor bazen şaşırtıyor değişik kelimelerle ya şöyle bir bşlasa açılıcak

canım bizm kimimiz kimsemiz yok burda. arkadaşlarlada hep bir araya gelemiyoruz. e dün akşam geldik te ne oldu. kıskançlık krizleri ve daha çok mızmızlanan bir çocuk.
bakıcısını çok tembihliyorum. hiç birşeye dokunma. oturun konuşun bol bol kitap oku diyorum....
cumartesi civciv aldık denize. bu ne diye sorunca cik diyo. eh oda birşeydir. yani aslında hece kelime çıkarabiliyor. konuşacak inşallah ama onunda biraz bunu istemesi ve çabalaması lazım.

canım çağanın kelimeleri var bayağı ama cümle kurması yok tabi.
tvde izliyor ama genelde trt-çocuk açık oluyo çizgi film izliyor sevmediği olursa ama tvyi kapatıyo açmamıza izin vermiyo.
çağanın söylediği kelimeler anne,baba,anane,dede,bebe,aaba,mama vs...yani bunun gibi söylemesi basit kelimeleri söylüyo bende birgün konusacak umuduyla bekliyorum ama tık yok çok çaresiz kalıyorum bu konuda gün içinde ben konusuyorum kucağıma oturtup kulağın nerde ,ağzın nerde vs tekrarını yapıyoruz gösteriyo hepsini çok güzel ama isimlerini söyleyemiyo ben ona yeni bişey söylediğim yada sorduğum zamann neee diyee cvp veriyo yada kafa sallıyo buda benim canımı sıkıyo ..

evet canım aşağı yukarı aynı durumdayız. anne,baba,gel,mama,çiş, bu ne diyor. acaba bizimki 8 aylık doğdu ondan mı oldu diyorum yada hamileliğimde hiç iyi beslenemediğimden mi. kendimce başka nedenler arıyorum... ama sonra hop darkseaa kendine gel. elbet konuşacak diyorum. ya çocuğumun başka derdi olsaydı. allah dermansız dert vermesin. bugünlerde gelip geçecek. işte bize düşen bol sabır ve daha fazla ilgi...

tv ne kadar seyrediyor canım tuğkan?
sizde kelimeler nasıl

benimde hep niyetim 3 yaşına kadar kendim bakayımdır hep öyle hayal etmiştim çok şükürde oldu gibi benim henüz kreş fikrim yok cnm nezman çalışmaya başlarsam ozman yarım gün belki veririm 3,5 gibi

tuğkanda tv izliyor yani deli gibi değil ama mesela bizde trt çocuk yumurcak açılmaz sürekli ,normal kanallar açıktır ama reklamlar harici pek ilgisini çekmez bazen yemek yedirirken pepe açılır yada calıo onlara bua ralar sanki daha bir bakar oldu oyüzden yemek yediğinde çizgi film bitmişse kapatırım yada normal kanal açıp ilgisini dağıtırım bazen babnnesinde açılı buluyorum kızıyorum sürekli nefret ediyorum izlemesinden
kelimeleri artık çok cnm hemen hemen herşeyin adını biliyor babsına mehmet diyor mesela hepimziin adını sebze meyvelerin birçoğunu hayvanları söylüyor emir kipleri var geçen gn bana bağırma dedi mesela sende bana bağırma diyince bağırcam ben diyor
dün avm yegittik orda uçağa bindi gelince babnesine anlattı güzelce uçağa bindim uçtum ,
eminesi (teyzesi) gitti ben ağladım ,bende gitcem anne yapma anne dedim diyor babannesine .aynılarını dedi bana
baban artık bez almıyor çişini söyle diyorum mesela herkese mehmet bana bez almıyor diyor .şaypada bitmiş diyoruz hepsini her gelene söylüyor baya ir açıldı hepsi yavaş yavaş oldu anne gel ,anne aç gibi başladı küçüklerle sonra çoğaldı

bana müsade cnm tuğkana meyve yerdirip gelicem by

yok canınm 8 aylıkla filan hiç ilgisi yok inan bana çağan 43ncü haftada doğdu ama aynıı..sabır sabır canım bizim tek yapacağımız

çocuğunu kendinin büyütmesi kadar güzel bir şey yoktur heralde . ama ben kamudayım. işi bırakamazdım. millet yıllarca sınavlarla boğuşuyor atanabilmek için. durumumuzda iyi değildi yani borç çoktu ücretsiz alamadım.
2. yi ona göre planlıyorum. 2 yıl ücretsiz izin alacağım inş...
afiyet olsun tuğkanıma

Son düzenleme:
deryacım çok geçmiş olsun umarım bidaha olmaz gaz o kadar yaparmıya bizde cumadan beri hastayız bademcikleri şişmiş burun akıyor öksürüyor dru antibiyotik verdi 2 gün içti sonra içmedi mecbur iğneye çevirdik akşam son iğnemiz var yarın kontrolümüz ama hala öksürüyor bakalım yarın ne diyecek dr 3 gün dışarı çıktık hasta oldu çocuk milletin çocuğu karda gezer bişey olmaz
kızlar kabızlık için kuru incir iyi geliyor deniz bi gün yapmazsa ben hemen 1 tane kuru incir yediriyorum iyi geliyor
darksea sadece oyun grubuna göndersen 1-2 saat haftada 1-2 gün bakıcısıda yanında gider alışana kadar

slm kızlar
öncelikle eymen tv seyrediyo artık pepeyi bile sevmiyo yumurcaktaki bay becerikli favorisi ben konuşmasında bile etkili olduğunu düşünüyorum olumlu yönde yani
darksea senin yerinde olsam kreşe gönderirim daha etkili olduğunu düşünüyorum her açıdan en azından benim gibi bu sene okul döneminde gönder eylülde yani bende mecbur değilim babannemiz var ama 1 yıl gitsin diyorum yani 3,5 u bekleme derim
gamzecim hoşgeldin cnm cumartesi iyiki grşmemişiz hava buz gibiydi bide bizde sular yoktu ve bahar geldi derken yine kar yağdı ne zaman gelcek bu yaz ya inş bu cumartesi azıcık ılınır havada gelebilirsiniz bizdede bir aksilik çıkmaz inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…