2009 Kasm Anneleri

şşşişşt naber minecim. ben burdayım

merhaba cnm denizi soracaktım sana konuşması ne alemde geçn gün kızlardan birine sormuştun yalnış hatırlamıyorsam dönüp bakmadımda kelimeleri çoğaldı birsonraki aşama nedir diye bende senin gibi dertleniyordum ama bizim kelimelerimiz vardı biçok ama cümlemiz yoktu yavaş yavaş başladı sanıım birsonraki aşama bu önce anne bab mama dede gel al gibi basit kelimeler vardı.sonra kelimler çoğaldı mesela domates patates gibi meyveler ne bileyim üç beş gibi bikaç sayı muz elma gibi bikaç kelime yani herşeyden bikaç kelime biliyordu sonra su ver-mama yicem-atta gitcemler başladı bu aralar 10a kadar sayıyor tam anlamıyla konuşamıyor konuşamazken nasıl sayabilir diye söyleyen arkadaşlara hayret ediyordum merdivenleri saya saya inipçıkıyor insan hayretler içinde kalıyor anne ben koşuyom anne atlıyom anne düştüm anne oynuyom aklımada kalanlar bunlar bunu gibi biçok şeyi aşamalar sanırım bu akşamları hiç susmadan anlamlı anlamsız sürekli bişeyler anlatıyor heralde açılıcak artık tamamıyle hepimşzin ismini biliyor benim annem var annenem var babannem var dedemde me(inek) var ,üüü üü var (horoz)anne et yiycem ,baba işe gitti ,otobüse gitcem ben cümlelerimiz malesef henüz bu uzunlukta ama bisürü bunada şükür diyorum sakın dert etme aşama aşama ilerliyorlar trt çocukta bilirsiniz louranınyıldızı var onu seviyor çok denkgelince izliyoruz orda ayıcığı var louranın tuğkanda ayıcık istedi aldık neyse yatağına koydum bende sbh kalkınca anlatıyor bu sbh anne ayı örttüm ,ayı uyusun dedi tamam annecim dedim baktım örtmüş üstünü atladı park yataktan döndü baktı içi rahat etmedi uyumasına sanırım yine atladı park yatağına ayı sen otur otur dedi köşeye oturttu by by dedi birde öpücük çıktık allahım diyorum bir oyuncaklarla konuşmamız eksikti

çağan yine uyandı geldi yaa ben salladım uyumadı şimdi babası uyutmaya çalışıyo araba aldık onun hevesine uyumuyo oturup onlarla oynamak istiyo..
işe başlamasın canım hayırlısı olsunnn..izin çabuk geçiyorr

ohh afiyet olsun nesliyee..ben hiç sevmem süt yaaa hatta çağan içiyo ya ya nasıl içiyo bu çocuk diyorum

iyi geceler kızlarr nasılsınız bakalım?biz iyiyiz çok şükür..ama çağanın hala buru akıyo aradada bi öksürüyoo..
geçmişi okudum ama tek tek cvp yazamıycam kusura bakmayınn 2 gündür hiç açamadım netii.bugün eşimle dışarı çıktık evi topladık derken akşamada misafir geldi gittiler derken çağan uyandı arabayla oynuycam diye şimdi babası uyutmaya çalışıyoo
minee,meral anneniz gelmişş gözünüz aydın canlarım annem varken bende pek neti açmıyorum ayıp olmasın diyee..
bircancım işin zor vallahi ama sürekli dene bi yerden başlamalısınn.çağan maşallah herşeyi yiyo o yüzden pek sıkıntı çekmiyorum..
konuşmadan bahsetmişsiniz çağanda yeni kelimeler öğreniyo ama daha tam konuşma yok tabikii
gamze,,serap,nuran,sebnem,darksea ve aklıma gelmeyen diğer arkadaslar umarım sizler ve kuzucuklarınızda iyilerdir..kendine ve kuzucuklarınıza iyi bakın kızlar hepinizi çok öpüyorumm

deryacım naber tatlım. dün bir kadın geldi bize ay bu çocuk neden konuşamıyo dedi. bide deniz çok utangaç, kaçtı kadından filan başlarda. çok üzülüyorum ya. bu süreç hiç geçmicek gibi geliyo. günleri sayıyorum resmen.takıntı yaptım. nisan-mayıs gibi kreşe vereceğim mecburen ya. çağanın konuşması nasıl. neler söyleyebiliyor mesela canım

ne güzel canım maşallah. daha ne olsun. gerisi zaten gelir...
ama bizimki öule değil. bir anne,baba ve mamayı isteyerek söylüyor. söyleyebildiği bazı kelimeler daha var ama oyun sırasında konuşturuyorum. mesela ben pepe diyorum hadi sende de diyince söylüyor filan. bildiğiniz gibi dr götürdük. sorun yok bekleyin dedi ama bana çok zor gelmeye başladı artık bu bekleme... günleri sayıyorum. bugünde olmadı. neyse hele bi 2.5 yaşına gelsin diyorum. ama olmuyo 10 dk sonra kendimi yine bunu düşünürken buluyorum...
aslında bu yaptığım allahın zoruna gitmesinden de korkuyorum. çok şükür sağlıklı ve cin gibi akıllı bir oğlum var ama ben dert etmemem gereken birşeye hemen hemen tüm günümü veriyorum (

cnm tuğkanda 2 yaşındayken sizinklinden belki bikaç fazla kelime biliyordu inan bana kesinlikle ağzından başka kelime çıkmazdı bu tekrar edebilmesi bile aslında ipucu sana devamı gelicek inanmıycaksın 1 hafta sonra başka kelimler öğrenmiş daha sonra küçük 2kelimeli cümleler böyle böylede tam açılıcaklar 2 ayda inanılmaz değişti not al şuan bildiği ve takrar edebildiklerini 1 ay sonra açonotlarına bak kesinlikle enaz 10 kelimesi olur fazladan inanılmaz değişiyorlar sen çok kafana taktığın için yazmak istedim sana maşallah çok zekiler herşeyi akıllarında tutuyorlar ama bir patlama olucak pir

hoşgelsin derya çağan güle güle oynasın oyuncaklarıyla bizimkinede bu sbh almanyadan kayınpedermin arkadaşı peluş oyuncak hediye getirmiş poşedi açana kadar çıldırdı anne düt ,anne süppiz dedi ama peluş çıkınca hiç hoşlanmadı 2 elinde gezdirdi tmm doydu arabalara deli oluyorlar hele kamyon kepçe favorisi bizimkinin

iyiyim canım canım ben sen nasılsın?canımcım sen çok takıyosun bu konuyu kafana ama bak yavaş yavaş kelime dağarcığıda gelişiyo eminim birden konusacaktır çağanın çok konuşması yok söylediği kelimeler;aabalarım,aaba,dede,anne,baba,anane,abi,wav(köpek),mama,üt(süt),emma(elma)pepe demeye çalışıyo ama tam diyemiyo kurduğu cümleler ise anne gitti,baba gitti,dede gitti,abi gitti,aaba gitti yani hepsinin sonuna gitti ekliyo bunuda söyliyemiyodu öğrendi ben eminimki bi gün bizi çok şaşırtarak bülbül gibi şakımaya başlayacaklar sen bu kadar takma hayatım bide drada gittin yani denizde bi problem yok sadece biraz geç konusacak o kadar

hoşbulduk canım nasılsın?tuğkan nasıl?teşekkürler teyzesi çağan tam bi araba hastası başka bişeyi gözü görmüyoo o kadar çok seviyo yaa gece 4.30 da uyudu sabha erken kaldırdım uykusu düzene girsin diye ama yok yok yok ben uyutamadım şimdi eşim uyutmaya çalışıyo yine çıldırdım resmen araba sevdasına uyumuyo yaa..
tuğkanda güle güle oynasın diycem ama pek sevmemiş neyse zamanla sever canım inş oynar ya bu erkek çocukları neden bu kadar çok severler araba vs.. anlamam vallahi..

bir araba sevdalısıda burda var.inşaat arabalarınına taktı bı sıralar yolda falan durup seyrediyoruz inşaatları.benimde sozcduk dağarcığım arttı bu sayede damperlı kamyonu oğprendim:))):bizimkide kepçelere bayılıyor..

darkseaa sende kendine derrt arıyorsun ya.drabile goturdun,test de yapıldı denize,biraz sabırrr yakında başlayacak o da konuşmaya..

nağiş nerelerdesin canımm.senide mi kırdık?niye uğramıyorsun artıkkk...
:26:

yok cnm ben kolay kolay kırılmam
yoğunum bugünlerde oğlumda hassas dün gece 10da uyudu 12de ağlayarak uyandı ama nasıl ağlıyo oğlum neren ağrıyo diyorum ağzını tuttu anne acıyo acıyo yüzüde yanıyo ateş düşürücü verdim 2 gibi uyudu anlamıyorum nesi var bütün akşam iyiydi ara ara öksürsede acaba diş mi geliyo bizde dişler sıkıntısız çıktı alışıkta değilim ayy ne zormuş çocuk büyütmek
çağanı,denizi,merti,tuğkanı hepsini ama hepsini öpüyorum hepinizide seviyorum çok yoğumun şimdi proje inceleyeceğim fırsat bulursam gelicem

ay napim arkadış elimde değil. dert etmicem diyorum bi bakıyorum kendimi onudüşünürken buluyorum.
yaa nagiş nerde haikaten?

gitmeeeeeee. geldim ben

selam kızlarrrr nasılsınızz nesliyi uyuttum bende uyumuşun yarım saat kadar ne olcak bu halim bilmiyorummm neneer gibi oldum yaa birden küt diye uyuyomm

nesli babasını sayıklayıp duruyorr...babam nerde ne zman gelcekk sürekli soruyooo neyseki annem varda oyalanıyor onunlaa...

bende kaçayım akşam yemekimizi hazırlıyım hepinizi öptüm ara ara uğrarımm

kıyamam ya ben nesli kuzusuna. babasının fotosunu filan ver bari eline (

slm kızlar nasılsınız biz iyiyiz ama sürekli evdeyiz hava soguk sıkılıyoz kuzumla kızlar mustafa belgeseli cok seviyo sürekli izlemek istiyor ben biraz endişeleniyom hani hayvanlar birbirlerinide yiyorlar ya nasıl üzülüyo nan nan kaç diyo onlara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…