6 ay bitnce diye biliyorum en azından bizimki öyle olacak:)
dilmuh anne sütü alıyorsa bebeğin 6 aydan sonra yani 6.ay dolup 7ye geçişte
:mymeka: kafama göre vermiyorum herhalde dr.listesi bu :mymeka::mymeka:
ayrıca ortaya çıkan koca tabağı çocuğa verdim yazmadım dikkat ettiysen dün 2 kaşık bugün 3 kaşık yarın 4 kaşık böle böle alışcak
Bende herkes kadar hassasım kızlar ek gıda konusunda oğlum hiç emmediği ve laktoz alerjimiz olduğu için başladık ek gıdalara emenler için erken olabilir ama bizim için tam vakti olduğunu düşünüyorum...
ya bizim cimcime elma suyunu sevmişti armuttan hiç hoşlanmadı akannehir dün uğraştım sebze püresi yaptım yemedi yaaaaaa 1 kaşığı evire çevire zar zor yedi bende zorlamadım :sinifsinif:
emip uyumuştu uyandı keyfi yerindeydi acıkmıştı da poposunu bile açtıydım en mutlu olduğu anda ilk defa tadına alışsın diye ama yemedi böcük guclubacismile
pürenin kıvamı çok katı geldi bana ya 1 küçük patates yarım havuç 1 tatlı kaşığı pirinç ve 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ile yaptım çok katı geldi buna su veya kendi sütümüzden ekleyip daha akışkan bişi yapsak olur mu acaba ya bilmiyorumkismile
cnm içim rahatladı biraz ne bileyim herkes başlayınca bi an geri kalıyormuşum gibi hissettim...şekercik senin doktorun ek mama verin deseydi ozaman şaşırırdım bende, çünkü sadece anne sütü alan bebeklere ek mama verilme taraftarı değil doktorlar, 6 aya kadar da emen bebeklere ek mama verilmiyor,bizimkiler sürekli mama aldıkları için o yüzden doktorlarda ek besinlere başlayın diyorlar
cnm bizim önümüzdeki ay 5. ay bitip 6. ay girecek ya dr o zaman ek gıdaları konuşucaz dedi ama ne zaman vercez bilmiyorum?bişey sorcaaaaam şimdi ek gıda 5 ay bitincemi veriliyo 6 ay bitincemi
kızlar bide bebeklerde dil ile itme refleksi varmış. diliyle itince beğenmedi dememeliymişiz
ya bizim cimcime elma suyunu sevmişti armuttan hiç hoşlanmadı akannehir dün uğraştım sebze püresi yaptım yemedi yaaaaaa 1 kaşığı evire çevire zar zor yedi bende zorlamadım :sinifsinif:
emip uyumuştu uyandı keyfi yerindeydi acıkmıştı da poposunu bile açtıydım en mutlu olduğu anda ilk defa tadına alışsın diye ama yemedi böcük guclubacismile
pürenin kıvamı çok katı geldi bana ya 1 küçük patates yarım havuç 1 tatlı kaşığı pirinç ve 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı ile yaptım çok katı geldi buna su veya kendi sütümüzden ekleyip daha akışkan bişi yapsak olur mu acaba ya bilmiyorumkismile
canım aynısını yaptım fakat ben pirinç koymadım,bu karışımı haşladıktan sonra bir tülbentten geçirdim ve sonrada zeytinyağı döküp verdim,biberona koyup verdim 30cc verdim alışması için doktoruma göre veriyorum şimdilik sonra çoğaltacağız bence tülbentten geçirirsen alması kolay olur kaşıkla almadı bizimkide
elmayıda cam rendede rendeleyip tülbentten geçirip veriyorum,
evde yaptığın yoğurdun ekşi olmamasına dikkat et,ekşi olduğu için sevmemiş olabilir ama tatlandırmak için asla pekmez koyma.Süt ürünleriyle pekmez bir arada verilmez.elma da ekşi gelmiştir belki ondan sevmemiştir,suyunu sıktığın elmanın tatlı olmasına dikkat et.elma suyundan pütürüne geçerken de bence önce doktoruna danış.şu anda devam sütü/anne sütü daha fazla alması gereken bir dönemde yani ek gıdaya kıyasla.bunlar benim tavsiyelerim,her bebeğin annesi daha iyisini bilir opuyorumnanaktan
kızlar bide bebeklerde dil ile itme refleksi varmış. diliyle itince beğenmedi dememeliymişiz
o nası tülbentten geçip biberonla verilir ki sempatiksalakcinni o kadar akışkan mı oliyoo benimki baya bi katı olduydu kafamçokkarıştı
o nası tülbentten geçip biberonla verilir ki sempatiksalakcinni o kadar akışkan mı oliyoo benimki baya bi katı olduydu kafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?