Bizde sizler gibiyken değişik şeyler yapardım hep kızıma çünkü aynı şeyi hayatta yemezdi.Yaptığım mamalrı da arkadaşlarımızla paylaşırdık.size oradan bir tarifi buldum çıkarttım.belki denemek isteyen olur.oldukça başarılı bir çorba,iştahsız hiç bir şey yemeyen bebeklere bile yedirilmiş bir çorba
TAVUKLU BULGURLU YAYLA ÇORBASI:
250 ml lik bardakla 2 bardak su kaynatılır
içine 2 yemek kaşığı ayıklanmış yıkanmış pilavlık bulgur,
bir büyük köfte büyüklüğünde tavuk konur haşlamaya bırakılır.
ayrı bir yerde;
1 yumurtanın sarısı,2 yemek kaşığı çok tepeleme olmayacak şekilde yoğurt,bir dolu tatlı kaşığı un çırpılır.
pişen tavuk ve bulgurun suyundan azar azar alınıp yoğurtlu karışım sulandırılır,çorbaya dökülür,hızlı hızlı karıştırılır.
kaynatılarak pişirilir.ocaktan indirmeden kuru nane,biraz tereyağ,biraz zeytinyağ konur,2-3 dk daha tıkırdatılır.
en az 2 porsiyon çıkıyor.yani henüz tencerede,tabağa koyup ölçmedim ama baya fazlaca oluyor.
isterseniz ölçülerin hepsini yarıya düşürüp öyle yapın fazla olmasın derseniz.
afiyet olsun :))
selam ben de bugün sebze çorbasını şöyle yaptım:
kıyma
ıspanak yaprağı
semizotu
patates
havuç
kabak
bulgur
pirinç
mercimek
irmik
ve zeytinyağı
oğluşum seviyor ama fazla yemiyor emiyor genelde
bu arada artık kahvaltısını karıştırmıyorum öyle ne kadr yediğini daha rahat anlıyorum yumurta sarısını peynirini ayrı veriyorum az ekmek içine mama katıyorum bir de ayrıca pekmezle terayağ karışıtırıp veriyorum
erik bile verdim ben şimdilk bi sıkıntı olmadı bilmiyorum:) kiraz da deneyeceğim. ama bugün değil bugün semizotunun ikinci günü bi alerjik durum olmazsa yarın kiraz denerim:)
neredeyse 1 ay olacak sadece karışık sebze verdim artık bıkmıştır oğlum iştahla yedğiğ söylenemez ama yine de yiyor bir miktar....
şimdiye kadar allerjik bir durum olmadı ama yine de dikkatli vermek lazım ...
benim doktor henüz kahvaltıya başlatmadı 7. ayda diyor enteresan herkes başlmış kahvaltıya ...zaten 7. aya gi,riyoruz ben de başlarım...
yaramaz kucağımda yazdormıyor ki klavyeyi kıracak neredeyse....:roflol:
Kızlar hangi besinler alerji yapma özelliğine sahip?
Kızlar hangi besinler alerji yapma özelliğine sahip?
canım bizim dr yumurtayı verdiğin gün peynir verme demedi ama kk daki kadınlar hep öyle yapıyor ben de sıcakta ağır gelmesin deyü dönüşümlü olarak veriyorum bu gidişimde dr a sorucamkahvaltıda peynir ve yumurtayı beraber mi veriyosunuz???
ben vermiyorum yanlış mı yapıyorum??
kıyma ve tavuk a geçmedim henüz ne zaman vermeye başladınız???
tarhanada geçen seneden kalma tabiki
kimisi tatlı tarhana veriyomuş ondan değil
verilirmi ki???
cvp yazarsanız çok memnun olurum.
drunu arasam getir göreyim diyo
durup dururken onca yolu gitmiyeyim bu sıcakta
canım ben kahvaltıda peynir ve yumurtayı beraber veriyorum,yumurtanın sarısını nohut büyüklüğü kadar veriyorum,sonra sonra çoğlatabilirsiniz demişti doktorumuz fakat ben alrjik olacak diye korkudan hala aynı yerde sayıyoruz,ve bu kahvaltıya devam sütüyle eklenmiş cicibebede veriyorum yada cicibebe ekmeğinden,dönüşümlü olarak yani,pekmezde verilebilir,biizm dr.keçi boynuzu pekmezi tafsiye etti,hergün 1 t,kaşığı verilebiir demişti yani özetlersek
devam sütü ile cicibebe,
yumurtanın sarısı
peynir,
pekmez
olarak
bazende milupanın 8 tahıllı kahvaltı setinden verdiğim zaman ise
yumurta vermiyorum,
kahvaltıda peynir ve yumurtayı beraber mi veriyosunuz???
ben vermiyorum yanlış mı yapıyorum??
kıyma ve tavuk a geçmedim henüz ne zaman vermeye başladınız???
tarhanada geçen seneden kalma tabiki
kimisi tatlı tarhana veriyomuş ondan değil
verilirmi ki???
cvp yazarsanız çok memnun olurum.
drunu arasam getir göreyim diyo
durup dururken onca yolu gitmiyeyim bu sıcakta
kzıalr ben oğluma çoğu şeyi veriyorum artık ama ciic bebe kafamı karıştırıyo? kimisi verme diyo siz ne yapıosunuz
c nm ben ilk hafta sebze çorbası verdim her gün bi malzeme ekleyerek
sonra baktım sıkılıyor ev yapımı acısız tarhana verdim ona bayıldı
sonra tarhanaya patates irmik gibi şeyler ekledim bikaç gün de öyle gitti
sonra yoğurt çorbası yaptım pirinçli
bi gün patatesi haşlayıp ezdim labneyle karıştırdım bir gün sütümle ve azcık tereyağla karıştırdım püre gibi oldu
yani ben sık sık değiştiriyorum
benimki de bazı şeyleri yerken şapır şupur:) ama az miktarda yiyor önemli olan bence tadına bakması
biz kahvaltıya gçen ay başladık ama azcık yiyor zaten pekmez tereyağ yumurta sarısı ekmek içi biberon maması labne ile veriyorum bi gün kayısı da ezdim ama ekmeğe baylıyor zaten
alerjik bi durum bizde de olmadı ama tetikteyim:)
bizimki uyuyor öğlen çorbadan azcık içti sonra 10-15 dk beni emdi uyudu:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?