bence çok alerjen bir bebek değilse bebeğin azıcık bir şey dene çileği,sorun olmazsa bol bol yedirmeni tavsiye ederim.ben de geçen sene verdim ama çok az verdim çünkü öyle hormonsuzunu bulmak gibi bir şansımız yok bizim.sen bulmuşken,alrji de yapmazsa bol bol yedir.cnm sen yazdıktan sonra araştırdım nettede bakla ile ilgili genelde çok nadir bebkte ama riske atmamak adına yasakmış bakla bebişlerde özelliklede sarılık geçirmiş bebkler yeni doğduğunda riskliymiş
çilek konusunda şimdi bizim uludağdağ köylerinden miss gibi çilekler gelicek üzülüyorum veremiycem die arkadaşımın bebişide 2008 kasım doğumlu geçen bir konuşmada geçen yaz en çok çilek verdim dedei şok oldum kavun da sanırım şeker yoğun die
birde okurken şöyle bişey farkettimki dr sitelerinde kemik suyu faydalı değildir etin kendini verin diyor sadece lezzet veriri diyor bazı drlar nette şaşırdım kaldım bisürü doğru bildiğimiz yalnış galiba
canım benim birazcık yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana opuyorumnanaktansaphıra,kendi adıma sana teşekkur ederim bizimle deneyımlerini paylaşıyorsun.a.s.
şekercik ben hamileliğimin son donemlerinde sizi keşfettim:)arada gırip,okuyabildim çok şeyler öğrendim kk dan ve 2009 kasım annelerinde sizde iyiki varsınız.opuyorumnanaktan
ya bana şu numunelerden gelmedi,sinir oluyorum
cnm milupa hemen gönderir ona girsenesaphıra,kendi adıma sana teşekkur ederim bizimle deneyımlerini paylaşıyorsun.a.s.
şekercik ben hamileliğimin son donemlerinde sizi keşfettim:)arada gırip,okuyabildim çok şeyler öğrendim kk dan ve 2009 kasım annelerinde sizde iyiki varsınız.opuyorumnanaktan
ya bana şu numunelerden gelmedi,sinir oluyorum
kız baya yiyo seninki emmiyo mu benm oğlan hayatta yemez bu kadar.merhaba kızlar. nasılsınız. görüşmüyoruz bayadır.
ben yiyecek konusunda önceden çok katıydım. aman o yasakmış bu öcüymüş diye..
artık değilim valla. tüm yemeklerine bi küçük domates koyarım. yemek tatsız tuzsuz olmasın diye pazardan taze sarımsak aldım. bi yarım yada çeyrek dişte sarımsak koyuyom. mis gibi. hem çocuğumun iştahını açıyo. hem doğal antibiyotik.
kıyma, tavukta koyuyorum haftada 4 kere yemeklerine. meyvasınıda bol bol veriyom. şeftali,kayısı elma,muz...
mama bisküvi pek vermiyorum. genelde sebze meyve ağırlıklı. gece yaptığım kaşık mamasınada elma suyu koyuyorum. başka türlü yemiyo.
bugün mercimekli semizotu yapacam. domatesli sarımsaklı.ohh miss gibi..
taa kıştan kalan bal kabağım vardı bi tane. onuda doğrayıp az az poşetledim. sebze çorbalarına koyuyom. havuç, balkabağı.pirinç irmik. domates, patates. az yiyo benim oğlan ama herbişe yemiş oluyo.
hem 6 aydan önce verilmez hem de 3-4 tane tabi verilmez tatlım,çok geçmiş olsun
her doktor farklı zamanlarda veriyor,benim doktorumun önerisini yazdım yukarıda.küçücük bir şey deneyip sonuçlarına bakılablir.he istenmiyorsa bu da yapılmayabilir,hiç kimse çileksiz yaşayamaz diye bir şey yok öyle değil mi yerimseniben
Alerji konusunda benim kadar çeken yoktur heralde..
Ne versem korka korka veriyorum. Kabus gibi..
Sütürünleri, devam mamaları, patates derken şimdi de bezelye alerji yaptı galiba dün ilk verdim 5-6 bezelye tanesi attım çorbasına yedikten sonra uyudu uyandığında gözler kızarmış şişmiş yine suratını kaşıyor. İnşallah değildir bezelyeden. Sizler çilek domates konuşuyorsunuz ben patates bezelye..Doktorun verme dediklerini bıraktım ver dediklerinden bile korukuyorum. Mesela daha yoğurt yiyemedi yavrucum. Dün anne sütünden mayaladık. Görüntüsü pek olmamış gibi duruyordu ama bakalım daha bir kaç maya da değişir belki...
İnşallah canım.Doktor 2 yaşında geçeceğini söylüyor. Ama bana çok uzun geliyor 1,5 yıl..innukçum zor bir durum,Allah kolaylık versin,bir an evvel geçer inşallah
umarım atlatırsınız canım,
zor dir durum anne için, ne verceğini şaşırıyor insan
alerjik şurubu verdimi dr.canım
allerjik bebekler ve çocuklar gerçekten zor. benimde derdim miniğim kabız neredeyse anne sütü ile besleniyor sıpa ama 3-4 günde yapıyor ve katı sayılabilecek şekilde... büyükde kabızdı hep, ama o anne sütü almadı doğru dürüst. kayısı filan veriyorum tık yok. sanırım genler böyle atadan deden kabızız ne yapsın kuzu... :)))
bir sorumda demir damlası kullanıyor musunuz? bu demir damlasından sonra böyle oldu kuzum. bende şimdi vermiyorum ama vermelimiyim bilmiyorum. iki ara bi derede kaldım... sevgiler.
bizimde beslenme münümüz
gece dörtte uyanır anne sütü
sabah yedide uyanır ben çıkmak üzere olduğum için sağdığım sütten 120 cc falan içiyor.
dokuzda kahvaltı peynir, ekmek içi, bir kaşık pekmez, yumurta sarısı ayrı ayrı yemeyi seviyor.
hipp bebek bisküvisini aldık ondan iki tane anne sütü ile ezip yediriyoruz.
ara öğünde yoğurt bayılarak yiyor :)) (yoğurdu tupperın yoğurtçu kablarında tutturuyorum çok güzel oluyor)
öğlen çorba (Tarhana, sebze, şehriyeli veya sebze süresi)
ara öğünde anne sütü ve meyve püresi
akşam üzeri anne sütü
ben eve geldiğimde kızım pek aç olmuyor. akşam yedibuçukda banyosunu yaptırıyorum. uyku tulumunu giydiriyorum ve emziriyorum bazen emdikten sonra doymuyor 60 cc biberon maması veriyoruz. akşam sekizde yorgunluktan bayılıyor gündüz çok az uyuyor çünkü birde çok hareketli.
gece 11 emiyor ve gün bitiyor.
bu arada sağdığım sütüm azalıyor gibi doktora kontrole gittiğimde sordum. azalıyorsa yapılacak birşay yok dedi zaten sekiz ay anne sütü veriyorsan için rahat etsin dedi. iyice azalmaya başlayınca bir ilaç var onunla 15 gün falan kurtarırız dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?