2009 kasım anneleri bebişlerimize hangi isimleri koyacağız?

Prensesimizin ismina karar verdik sonunda
Kızım BERRAK olucak...
Kişinin ismi kişilik , karakterine yansırmış
Duru, temiz , katıksız olsun yavrum

nasipse kızım olacak inşallah ismini ecrin istiyorum bebişlerimizin bahtı güzel olsun inşallah hayırlı evlat olsunlar opuyorumnanaktan

Sakın yanlıs anlama adıyla upuzun yasasın insalah bebişin ama ben böyle isimler konmasına karsıyım. Yani sonucta hem yetiştirirken bebeğin üzerinde o ismin büyüklüğünün baskısını hissedebilir hemde mesela ben kişisel olarak o kadar mükemmel bir bebek yetiştirebileceğimi düşünmüyorum. Bence bazı isimler lekelenmemeli. Mustafa Kemal; Orhan Veli, Halide Edip gibi isimler bence büyük isimler ki bir sürü daha var elbet ama simdik bir anda bunlar geldi aklıma.
Ama kesinlikle yanlış anlamayın ben mesela Muhammed'de koymak istemezdim heralde çünkü bence oda aynı sekilde asla lekelenmemesi gerekecek kadar büyük bir isim...

katılıyorumm:)

bende 19+3 günlük hamileyim kızım olucak inş. adına bi türlü karar veremedim tuanna mı olsun yoksa lavinya mı olsun diye benim gönlüm lavinya'dan yana aslında ama yinede kararsızım siz ne düşünüyosunuz arkadaşlar.

Lavinya Türkdil kurumu sözlüğünde yok google amcada ise bir tür çicek (ölüm çiçegi) diyor. (not kaynak güvenilir değil) kökeni belli değilmiş. ancak latince kökenli gibi. . Kulağa hoş gelen bir isim ancak anlamı ve kökenide önemli. lavinya hakkında başka bilgisi olan varmı?

bende oğlumun adını mehmet koyacağım nasip olursa çocuklarımız adıyla yaşasın inşallahopuyorumnanaktan

X