2009 kasım anneleri bebişlerimize hangi isimleri koyacağız?

bir ara aleyna ,almira furyası vardı bi 15 yıl sonra etraf aleyna isimli genç kızlarla dolacak ,şimdi ise ecrin ,ceylin,duru ..evet çok güzel isimler ben beğeniyorum ama çok fazla insan koyuyor bu isimleri ,mesela güncel olmasın diyenler de zeynep koyuyor ki o da çok var ,
mesela piraye ismi ilk önce bana tuhaf gelmişti ama bir kıza ancak bu kadar yakışabilir ,çok özdeşleşti mesela o isimle yada ne bilim işte lavinya gibi ,okyanus gibi pek az kişinin koyacağı isimler tercih edin bence ..
heee senin kızın adı ne diye sorarsanız MELİS ECE evet çok yok bu isimde .özellikle bu yıllarda doğan kimsede karşılaşmadım
anlamı ise
MELİS: BAL ARISI,BAL GİBİ TATLI demek
ECE : KRALİÇE
MELİS ECE : KRALİÇE BAL ARISI yani hakim güçlü lider anlamında ..

Benim kızımın ismide Allahın izniyle Ece olacak, daha evlenmeden karar vermiştik Ece'ye. Ama iki isim istiyoruz ve ikinciyi hala arıyoruz....

Benimde zilli bir kızım olucak.
2009 yılı kız yılımı ne çoğu arkadaşın kızı oluyor.
Kızımızın adını şimdilik eğer daha farklı ve güzel bir isim bulmazsak " İçten Nida " düşünüyoruz.

tatlım ya nida ismi çok tatlı ama 'içten nida' olunca tekerleme gibi çok komik bence yani benim adımı öyle koymuş olsaydı aileme çok kızardım yine sizin bileceğiniz bi şey tabi ama acizane fikrim bence sadece nida çokkkkkk daha hoşşşş yerimseniben

bende allah nasip kısmet ederse kızıma DURU ismini koyacağım yanına eğer güzel bir isim daha bulursam eklerim ama bulamassamda sadece DURU kalacak
ben cok seviyorum bu ismi

ayyyyyy karakızımmmmmm DURU muuuuuuu opuyorumnanaktan çokkk tatlııııııı bende çok sefiyom bu ismi ve de isterdim koymak ama babası biliyonus koydu bilene kızımın adı ÖZGE kısmetse :asigim:
neyse kızım olmadı ama bak yeğenim Duru oluyomuş ne güsellll kaydirigubbakcemile5
adı gibi duru bi güzelliği olur işallahhhhh

kızlarrrr benim de bir oğluşum olcak:) babasıyla birlikte düşündük taşındık mustafa kemal olsun dedik anlamı önemli bizim için, ama bana uzun geliyor tam da emin değilim, eğer 10 kasıma denk gelirse doğum kesin ama annem de tarık nasıl dedi babamızın adı da t harfi ile başlıyor, kız olsaydı benm adımın baş harfyle başlayan bir ad bulacaktık bana hoş bir fikir gibi geldi: moda isimlerden istemiyorum ben daha klasik isim seviyorum:) sizce hangisi güzel?

wawww tabiki çok karizma 'Mustafa Kemal' hele de 10 kasımda doğarsa gerçekten çok anlamlı ancak velakin böyle büyük bir şahsiyetin adını kaldırabilecekmi bu çocuk CADIARZU
sen bilin amma bence tarık daha ii gibi yerimseniben

bide erkek anneleri oğluşlarınızın adını bence soyismine uygun koyun çunku onlar bir ömur aynı soy isimle dolanıyo hadi kızlar değişiyo falanda sizler daha dikkatli ve uyumlu seçin benceeeee :ecrin_bebek:

İsimlerin illaki kuranda geçmesi gerekmiyor anlamı güzel olmalı kişinin utanmayacağı gururla taşıyacağı isim olmalı. Peygamber efendimiz bu şekilde söylemiş. ayrıca benim şahsi fikrim öztürkçe isimler konulmalı daha çok. çünkü gittikçe Türkçe isimler azalıyor. isim tercihimde bunlarada dikkat etmeye çalışıyorum. Berfin ismini çok sevmeme rağmen farça kökenli olması nedeniyle kararsızım.

ayyyyyy karakızımmmmmm DURU muuuuuuu opuyorumnanaktan çokkk tatlııııııı bende çok sefiyom bu ismi ve de isterdim koymak ama babası biliyonus koydu bilene kızımın adı ÖZGE kısmetse :asigim:
neyse kızım olmadı ama bak yeğenim Duru oluyomuş ne güsellll kaydirigubbakcemile5
adı gibi duru bi güzelliği olur işallahhhhh

cerincim gerçektenmi bende DURU ismini çok beğeniyorum aklımada zaten başka isim gelmediği için Duru koymaya karar verdim eşim bana bıraktı çünkü isim işini
acaba yanına bir isim daha eklesemmi diyede düşünüyorum ama aklıma gelmiyo
ÖZGE de çok güzel bir isim ama tatlım
allah sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah yavrularımızı

Sakın yanlıs anlama adıyla upuzun yasasın insalah bebişin ama ben böyle isimler konmasına karsıyım. Yani sonucta hem yetiştirirken bebeğin üzerinde o ismin büyüklüğünün baskısını hissedebilir hemde mesela ben kişisel olarak o kadar mükemmel bir bebek yetiştirebileceğimi düşünmüyorum. Bence bazı isimler lekelenmemeli. Mustafa Kemal; Orhan Veli, Halide Edip gibi isimler bence büyük isimler ki bir sürü daha var elbet ama simdik bir anda bunlar geldi aklıma.
Ama kesinlikle yanlış anlamayın ben mesela Muhammed'de koymak istemezdim heralde çünkü bence oda aynı sekilde asla lekelenmemesi gerekecek kadar büyük bir isim...

hayır canm yanlış anlamam ben, ama bizim düşüncemiz daha farklıydı; babası benim tanıdığım tüm mustafalar hep çok zeki oluyor adı mustafa olsun dedi ben de kemal olgun demek hem mustafa kemali de anmış oluruz dedim öyle karar verdik ama bana çok uzun gibi geldiğinden tarık daha ağır basıyor bilemiyorum gene de; ama örnek bir birey olmasını çok istiyoruz insanlar isimleriyle müsemmadır diye bir deyişi var eskilerin; belki isminin anlamı da çocuğa etki eder diye düşünüyorum.

kız ismi mi.....keşke babasını dinleyip kızımıza BıRıCıK ıDıL deseydik ama çevre faktörü yüzünden yalnızca ıDıL oldu.....siz siz olun kimseye bakmayın istediğinizi koyun....

wawww tabiki çok karizma 'Mustafa Kemal' hele de 10 kasımda doğarsa gerçekten çok anlamlı ancak velakin böyle büyük bir şahsiyetin adını kaldırabilecekmi bu çocuk CADIARZU
sen bilin amma bence tarık daha ii gibi yerimseniben

bide erkek anneleri oğluşlarınızın adını bence soyismine uygun koyun çunku onlar bir ömur aynı soy isimle dolanıyo hadi kızlar değişiyo falanda sizler daha dikkatli ve uyumlu seçin benceeeee :ecrin_bebek:

canım sağol biz de tam karar veremedik ama bu ismi koyarsak oğlumuz çok şanslı olacak, hem ismin kelime anlamı da çok güzel hem de manevi anlamı. dedim ya belki isminin anlamı çocuğun karakterini de etkiler, belli mi olur? :eek:lmaz: elimden geldiğince yetiştireceğim yavrumu, şimdiden kitaplar okuyorum ona ben; inş. kaldırır :nazar: anlamını ...

soyadı da önemli evet arkadaşlar bizim soyad da uzun:) sırnaşık şey ama bakalım doğum günü etkileyecek adını ufaklığın:)

valla arkadaşlar hepinizin bulduğu isimler çok güzel, herkesin fikri önemlidir tabi ama en önemlisi eşinizle sizin düşüncenizdir,söylediğinizde içinizi kıpır kıpır eden isimdir.

benim de öncelikle düşündüğüm şey anlamıydı ona göre araştırıyordum, babamız bana bırakmıştı isim fikrini ama ikimizde tek isim taraftarıydı ve oğlumuzun ismi Eymen oldu, hala çok ta seviyorum bu ismi, anlamı da çok hoş,söylenişi çok rahat bir isim.

İlk kez internette doanırken gördüm bu ismi ve hemen anlamını araştırdım tamam dedim budur işte ve babamıza söledim o da çok beğendi ve öylece kaldı öyle bir isim buluyorsunuzki bütün kararsızlıklarınız bitiyor bir anda merak etmeyin

biz kızımız olacağını düşündüğümüz için onun ismi en başından beri hazırdı Ecrin olacaktı ama erkek olunca işler değişti. Artık Ecrin isminden de vazgeçtim, ikinci bir çocuğum olursa o zamana göre yine düşünür bir isim seçerim

Allah hepimizin yavrularını ismiyle yaşatsın inşallah :Saruboceq:

allah nasib ederse güzel kızıma elif sena ismini koyucaz...eşimle ortak kararımız...allah ismiyle yaşatır inş. bebeklerimizi...

selam arkadaşlar ben 2008 kasım annesiyim oğluşumun ismi semih bizde netten çok isim baktık ilk başta dr kız gibi diyodu hep kız ismi baktık çok güzel isimler bulduk tabi bize göre güzel "BUĞLEM" KIZ ıSMı OLARAK güzel anlamı cennetteki melek isimlerinden düşünen olursa ben kızım olursa inş. bu ismi koyacam

bende yıllarca kızım olursa ayris mersa demiştim dr da bana kız gibi dedi ve ayris mersa olacak.ayris farsça bir isim mersa da arapça..çogu kimse begenmesede yıllar öncesinden belliydi kızımın adı...
hanzade ceren aslı almila da favori isimlerim...

bende ayris ceren düşünüyorum ama ayris ismi pek duyulmadığı için arkadaşlarım beğenmedi kararsızım.....

1. gülriz
2. gülce
3. gülseli
4. dila
5. öykü
6. derin
7. ayris
8. ceren
9. simre
10. yaren
11. elçin
12. selin