2009 kasım anneleri bebişlerimize hangi isimleri koyacağız?

bende 19+3 günlük hamileyim kızım olucak inş. adına bi türlü karar veremedim tuanna mı olsun yoksa lavinya mı olsun diye benim gönlüm lavinya'dan yana aslında ama yinede kararsızım siz ne düşünüyosunuz arkadaşlar.

bende 19+3 günlük hamileyim kızım olucak inş. adına bi türlü karar veremedim tuanna mı olsun yoksa lavinya mı olsun diye benim gönlüm lavinya'dan yana aslında ama yinede kararsızım siz ne düşünüyosunuz arkadaşlar.

Bence tuana yı herkes koyuyorrr
lavinya cok daha hoşşşşşşşşş
hem lavinya dıye bı sarkı var.

Sana Gitme Demeyeceğim

Üşüyorsun ceketimi al

Günün en güzel saatleri bunlar

Yanımda Kal.

Sana Gitme Demeyeceğim

Gene de sen bilirsin

Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim

İncinirsin

Sana gitme demeyeceğim

Ama gitme lavinia

Adını gizleyeceğim

Sen de bilme Lavinya - Laviniaopuyorumnanaktanzemuszemuskaydirigubbakcemile2
(Özdemir Asaf)

eevt biliyorum bu şarkıyı feridun düzağaç söylüyo bayılıyorum o şarkıya valla yorumun için çok tşk ederim bazıları o ne biçim isim yokma diyo moralim bozuluyo du. hem ben çokta duyamdım bu ismi hatta hiç duyamdım hayatımda adı lavinya olan birini baya farklı olsun istiyodum bu süper. :emir_bebek:

eevt biliyorum bu şarkıyı feridun düzağaç söylüyo bayılıyorum o şarkıya valla yorumun için çok tşk ederim bazıları o ne biçim isim yokma diyo moralim bozuluyo du. hem ben çokta duyamdım bu ismi hatta hiç duyamdım hayatımda adı lavinya olan birini baya farklı olsun istiyodum bu süper. :emir_bebek:

Unutma önemli olan sen begenmen içine sinmesi.
baskalarının ne dedıgı cokta umrunda olmasın
ona bakılırsa tek tek hepsını sayıp polemik yaratmıyayım.
lavinyaya varana kadar millet ne uyduruk ne konulmuyacacak
isimleri çocuklarına veriyoo.aldırma sen onlaraa..
kaydirigubbakcemile5

bu isim hala kulağıma hoş geliyo ama düşündüm bu ismi kızıma koymaktan vazgeçtim çünkü sitede okudum mutlaka kuranı kerimde gçen ismi koyun diyodu bende hep öyle düşünüyodum zaten 1. kuranı kerimde geçsin 2. sahabe ismi olsun ki adıyla yaşaın diye 3. de biraz daha farklı olmasıydı şimdi buldum bu ismide saydığım bütün özelliklerede uyuyo ama yine 3 isim arasında kararsızım 1. RUMEYSA 2. SÜMEYRA 3. ıKRANUR (Sadece bu sahabe ismi değil) sence bu isimler nasıl

benim kocamın ismi erhan benimde tuğba erhanın er-i tuğbanın tuğu ertuğ düşünüyorum bakalım 10 kere karar değiştirmezsem hayırlısıalkisalkisalkis

Bebeklere isim konusunda Kuran'ı Kerim'de geçen isimler konusunu araştırdım ve aşağıdaki yazıyı buldum. Ben de aşağıdaki yazıya inanıyorum. Bu yüzden anlamını bile bilmediğimiz Arapça isimler yerine anlamı güzel olan ve her ailenin kendi kültürüne uygun isimler konulmalı diye düşünüyorum.

"Halkımız arasında çocuklara konacak isimlerin mutlaka Kur’an’da geçmesi gerektiği gibi yanlış bir inanış hakim. Hadislerden de anlaşıldığına göre Efendimiz evlatlarımıza güzel ve anlamlı isimler koymamızı tavsiye ediyor. Ancak bir ismin güzel olması için onun mutlaka Kur’an-ı Kerim’de olması gerekmez. Çünkü Kur’an’da şeytan, iblis, Karun, Haman, Ebu Leheb gibi isimler de var. Mesela günümüzde kız çocuklarına yaygınca verilen “Aleyna” diye bir isim var. Manasına bakılmaksızın, kulağa hoş geliyor, Kur’an’da da geçiyor diye bu ismi kız çocuklarına koyuyorlar. Halbuki “aleyna” kelimesi “bizim üzerimize olsun” anlamına gelen bir ifadedir. Kur’an’da geçiyor diye çocuklara bir mana ifade etmeyen böyle isimlerin verilmesi doğru değildir. Tabi bu ismin bir de yabancı dillerden, örneğin ıbranice kız ismi olan “ılena”, ıngilizce söylenişiyle, “Aleine” den alınma ihtimali de var. Çocuğa verilecek ismin onun hayat çizgisinde büyük bir önemi haiz olduğunu düşünerek, kendi dînî inancımıza, kültürümüze, örf, adet ve geleneklerimize uygun ve güzel bir anlamı olan isimler vermeye dikkat etmeliyiz. "

remedios a katılıyorum.bende ınternette ıllakı kuranda olması gerekmedıgını sadece analamının güsel olması gerektıgını okumustum.mesela encok verılen örnek "kezban " ismi kuranda yalancı demekmişş.
sımdı sırf kuranda var dıye kezban ısmını mı koymak lazım

bu isim hala kulağıma hoş geliyo ama düşündüm bu ismi kızıma koymaktan vazgeçtim çünkü sitede okudum mutlaka kuranı kerimde gçen ismi koyun diyodu bende hep öyle düşünüyodum zaten 1. kuranı kerimde geçsin 2. sahabe ismi olsun ki adıyla yaşaın diye 3. de biraz daha farklı olmasıydı şimdi buldum bu ismide saydığım bütün özelliklerede uyuyo ama yine 3 isim arasında kararsızım 1. RUMEYSA 2. SÜMEYRA 3. İKRANUR (Sadece bu sahabe ismi değil) sence bu isimler nasıl

canım bu isimler kuranda gecebılır ve sahabe ısmı olabılır ama çok uzun ve bı cocugun zor telaffuz edebılecegı ısımler.ıllakı kurandan istiyorsan telaffuzu daha kolay bı ısım bul bence.mesela merve ismi hem kolay hemde modern bı ısım hemde kuranda anlamının ıyı oldugunu duymustum

benim oğluşumun ismi enesbu sefer kıs olsaydı kesin eslem koyacaktım ama yine oğluşum oluyor bizde ensar koyacağız sizce nasıl ensar ismi

bence RUMEYSA ismi güzel yani eğer bu üç isimden biri olacaksa tercih edebilirsin

benim bir kızım var adı ıREM ve kızımın karakterine çok uygun yakışan bir isim onu tamamlıyor.
geçen kasımda bir oğlum oldu ve adını EYMEN KEREM koydum ikisini aynı anda çağırıyoruz ama insanlar genelde Eymeni merak edip soruyorlar ne demek diye

ıREM: Cennete benzetilen bir bağ ve isyankar yok edilen bir kavim anlamında
EYMEN: Çok talihli çok hayırlı, uğurlu kimse, sağ taraftaki ve sahabelerden
KEREM: Cömertlik soyluluk büyüklük

eşimle bizimde bebk için ilk aklımıza gelen isim irem di. arkadaşlar söylediklerinize katılıyorum kuranda geçiyo olması konusunda fakat tabiki isim koyarken anlamıda benim için çok önemli olucaktı kuranda hangi isimlerin telafuz edildiğini biliyorum. ama ben farklıda olsun istiyorum ve özellikle sahabe ismi olması benim için çok önemli bu konuya çok önem veriyorum. o yüzden RUMEYSA SÜMEYRA ıKRANUR isimlerindne birini koymak istiyorum.

Canım şurda 2 gun oncesıne kadar kesın ve emın lavınya dıyordun.
bı anda nasıl 360 derece bukadar fıkır degıstırebıldın şaşırdımmm

kızlarrrr benim de bir oğluşum olcak:) babasıyla birlikte düşündük taşındık mustafa kemal olsun dedik anlamı önemli bizim için, ama bana uzun geliyor tam da emin değilim, eğer 10 kasıma denk gelirse doğum kesin ama annem de tarık nasıl dedi babamızın adı da t harfi ile başlıyor, kız olsaydı benm adımın baş harfyle başlayan bir ad bulacaktık bana hoş bir fikir gibi geldi: moda isimlerden istemiyorum ben daha klasik isim seviyorum:) sizce hangisi güzel?

bir ara aleyna ,almira furyası vardı bi 15 yıl sonra etraf aleyna isimli genç kızlarla dolacak ,şimdi ise ecrin ,ceylin,duru ..evet çok güzel isimler ben beğeniyorum ama çok fazla insan koyuyor bu isimleri ,mesela güncel olmasın diyenler de zeynep koyuyor ki o da çok var ,
mesela piraye ismi ilk önce bana tuhaf gelmişti ama bir kıza ancak bu kadar yakışabilir ,çok özdeşleşti mesela o isimle yada ne bilim işte lavinya gibi ,okyanus gibi pek az kişinin koyacağı isimler tercih edin bence ..
heee senin kızın adı ne diye sorarsanız MELıS ECE evet çok yok bu isimde .özellikle bu yıllarda doğan kimsede karşılaşmadım
anlamı ise
MELıS: BAL ARISI,BAL GıBı TATLI demek
ECE : KRALıÇE
MELıS ECE : KRALıÇE BAL ARISI yani hakim güçlü lider anlamında ..

teşekkür ederiz eylül teyzesi bize dedin dimi:)))
melisimizde tam ismine uygun bal gibi tatlı.........
söylediklerinde de çok haklısın bencede duru,ceylin,ecrin isimleri güzel ama çok fazla var artık mesala benim 4 tane çok samimim dostum vardır bunların 2 sinin adı Burcu:)) ilerde bu isimler de öyle olacak gibi ama yinede beğeniyorsanız koyabilirseniz sizin vereceğiniz karar
bi arkadaşımın adı da Oylum bence güzel bir isim fikir olsun

ısım konusunda anne baba uzerıne dusen gorev anlamının guzel olmasıdır
aıle hem anlamı guzel hem de kuran da gecen bır ısın koyarsa bu kendı fıkırlerdır guzeldır de
ama ılk krıter anlamı guzel olanını secmektır

bız de oglumuz olacagını ogrendıgımızde esıme babasının ısmını koyabılecegımızı teklıf etmıstım yanına ıkıncı bır ısım ekleyerek
ama kabul etmeyınce emir, eren, erdem, alperen, kerem, levent gıbı ısımlerı dusundukten sonra esım bır gun telefonda emiralp ismini uygun gordugunu soyledı ve kararımızı verdık
anlamı ıse
emir - peygamber soyundan gelen ve hukumdar demek
alp - yiğit cengaver demek
emiralp - peygamber soyundan gelen yiğit demek

kızlarrrr benim de bir oğluşum olcak:) babasıyla birlikte düşündük taşındık mustafa kemal olsun dedik anlamı önemli bizim için, ama bana uzun geliyor tam da emin değilim, eğer 10 kasıma denk gelirse doğum kesin ama annem de tarık nasıl dedi babamızın adı da t harfi ile başlıyor, kız olsaydı benm adımın baş harfyle başlayan bir ad bulacaktık bana hoş bir fikir gibi geldi: moda isimlerden istemiyorum ben daha klasik isim seviyorum:) sizce hangisi güzel?

Sakın yanlıs anlama adıyla upuzun yasasın insalah bebişin ama ben böyle isimler konmasına karsıyım. Yani sonucta hem yetiştirirken bebeğin üzerinde o ismin büyüklüğünün baskısını hissedebilir hemde mesela ben kişisel olarak o kadar mükemmel bir bebek yetiştirebileceğimi düşünmüyorum. Bence bazı isimler lekelenmemeli. Mustafa Kemal; Orhan Veli, Halide Edip gibi isimler bence büyük isimler ki bir sürü daha var elbet ama simdik bir anda bunlar geldi aklıma.
Ama kesinlikle yanlış anlamayın ben mesela Muhammed'de koymak istemezdim heralde çünkü bence oda aynı sekilde asla lekelenmemesi gerekecek kadar büyük bir isim...

X