2009 Haziran Anneleri!!

canım bak iyiki söyledin ya,
yoksa şimdi gidip yine yapacaktım belim felaket ağrıyor bu normalmi,
kasıklarım ve karnımda öyle

canım bende bugün itibariyle 7 haftalık oldum.geçen hafta benimde belim çok ağrıdı hatta burdada bahsettim.doktorumu telaşla aradım bunların olacağını söyledi.çok şükür bu hafta hiç ağrımadı.sende takma geçecektir.

canım bak iyiki söyledin ya,
yoksa şimdi gidip yine yapacaktım belim felaket ağrıyor bu normalmi,
kasıklarım ve karnımda öyle

canım içimizdeki miniğimiz ben burdayım diyor ve kendine yer açmaya çalışıyor galiba diye düşünüyorum.bende yatıp dinlenmediğim zaman fazlaca ayakta kaldığım zaman felaket belim ağrıyor.karnındaki ağrı ise oluşan gazdan dolayı oluyordur.eğilip kalktığımda ve kendimi kasan hareketler yaptığım zaman kasıklarımda ağrı oluyor.ama bunların olması normal genelde hamilelerin yaşadığı şeyler.

ooo senin ki artık insan yawrusu olmuştur maşallah hadi bakalım ilk resmini alırsın bugün kalp atışını da duyarsın oohhhhh ne güzellll hadi ii haberlerini bekliyoruzzzzz

büyümüştür dimi inş güzel haberlerle dönerim yazarım sizehihoyyyt

canım22sine kadar ikizler sonrası yengeç oluyo benim bebeiş yengeç olacak sanırım aceleci olmazsaaa

Kızlar bu arada bende çokkk yiyorum.Düzensiz besleniyorum sanırım. 2 kilo aldım şimdiden.
Elevit kullanan var mı arkadaşlar? ilk doktorum elevit vermişti. Son gittiğim doktor eleviti kes, folic plusa başla dedi. Ne yapacağımı şaşırdım.

canım bende tedaviyle gebe kaldım.tedavim başladığı ilk günden buyana bende elevit kullanıyorum.yaklaşık 7 aydır yani.burdaki hamile olan arkadaşlarımada doktorları elevit vermişler.tabi yinede doktorun bilir.

ya ben herşeye katlanırım hiç önemli değilde,
kötü bişey olacak diye korkuyorum

demekki herkeste oluyor çok teşekkür ederim rahatladım şimdi kızlar

vall bende hemen söledim mecbur kaldım eşim herkese yaymıştı çünkü hatta sölemediklerime eşim sölemiş tepki bile aldım anam daha bebek yok keseyi dün gördüm millet darılıyo bile ne diye sölemiyon diyolarrr anlamadımm

semacım aynen canım,bende kimseye söylemem niyetindeydim 8 haftalık olana kadar.ama eşim sağolsun herkese yaymış. bende onun ardından söylediği kişileri arıyorum daha kesin dwğil,lütfen kimsenin haberi olmasın diye tembihliyorum.eşimde kızıyo,çocuk doğunca söylüycen hearlde diyo:))onlar bizim kadar ince düşünmüyolar işte hamilemisin tamam.bizde bekleyelim diyoruz keseyi görelim,kalbini duyalım diye

kızlar benim gibi bazı arkadaşlar beslenmeyle ilgili kuşkular yaşıyor,araştırma yaparken hamileyiz.biz sitesinden buldum,

ve sizlerle paylaşmak istedim

Örnek yemek listesi

SABAH:

1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 orta dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

KUŞLUK:
1 meyve + 1 bardak ayran + 1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata
1 orta dilim ekmek ,1 adet meyve

İKİNDİ:
1 dilim ekmek+ 1 dilim peynir + domates , salatalık + 1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı + 1 porsiyon meyve Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfrut olabilir. Gebelikte Beslenmede Dikkat Edilecek Noktalar

Çay, kahve gibi içeceklerin yemekle birlikte tüketiminizi azaltıp, yerine ayran, süt, meyve sularını tercih ediniz. Her öğünde mutlaka C vitamini kaynakları tüketiniz.

Sebze, meyve, kuru baklagilleri iyice yıkamadan tüketmeyiniz. Sebzelerin ,makarnanın haşlama sularını dökmeyiniz, ya suyunu çektirerek pişiriniz ya da sularını çorbalarda kullanınız. Sigara, alkol kullanmayınız, sigara dumanına maruz kalmayınız.

Yemeklerde iyotlu tuz kullanınız. Tansiyon yüksekliklerinde yemekleri tuzsuz pişiriniz. Hazır gıdalardan kaçınıp doğal besinler tüketiniz. Hazır içecekler, hazır çorbalar, ve mevsimi olmayan sebze ve meyveleri tüketmeyiniz. Et, balık, tavuk, kuru baklagil tüketimini birer gün ara ile yaparak tek düzelikten kurtulup bıkkınlık yaratmadan doğru besleniniz.

Süt içemiyorsanız yoğurt veya ayran tüketiniz. Peynir yerine çökelek tüketebilirsiniz. Yağda kızarmış hamur tatlıları yerine, meyve veya sütlü tatlıları tercih ediniz.

UNUTMAYINIZ! Annenin ve bebeğin sağlıklı olmaları; annelerin gebelik öncesi sağlığı, besin yedeklerinin durumu ve gebelik boyunca kendileri ve bebekleri için yeterli ve dengeli beslenmelerine doğrudan bağlıdır. BEBEĞİNİZ SİZİN YEDİKLERİNİZDİR.

Hazırlayan : Prof.Dr. Hakan Şatıroğlu
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı

ya belki saçma ama ben sanki bugün hissettim bişey oldu içimde çok tuhaftı ben hep sol tarafta gibi hissettim bebeğimi bugün çamaşır asarken sol tarafımda bişey içimde oynadı sanki

Arkadaslar herseyin basi pozitif düsünmek...Negatif düsündügümüz andan bebislerimiz de üzülürler, etkilenirler..'Onlari üzmek istemeyiz degil mi?a.s.:nazar::emir_bebek:

sedacım okadar yersek anam balina oluruz yawwww ben yiyemem okadarrr ki ama burda yazanlarının çoğunu yemeye bende çalışıyom

kızlar bu elevit ne ilacı bi açıklarmısınız???? merak ettimmm

Canım multivitamin diye geçiyor. İçerisinde folic asitte dahil olmak üzere gebelerin günlük ihtiyacını karşılayan a'dan z'ye bütün vitaminler var. Ama son gittiğim doktor beslenmende herhangi bir sıkıntı yoksa vitaminleri doğal yoldan al dedi. Yalnızca folic plus verdi.

ya belki saçma ama ben sanki bugün hissettim bişey oldu içimde çok tuhaftı ben hep sol tarafta gibi hissettim bebeğimi bugün çamaşır asarken sol tarafımda bişey içimde oynadı sanki

bu sitede çok tartışılmıştı bu hatta hala bi topik var ,

bu mümkün değilmiş canım hem bebek artık sol tarafta değil rahimdeymiş,yani hissetsen bile bunu karnında hissetmen lazım ,çünkü sağ ve soldaki yumurtalıklar şuan bebişler tam ortada ,o gaz olabilir.

ama bunu yaşayan annelerde bunun bebekleri olduğuna eminler ,

yani bilmiyorumki olabilirmi

sedacım okadar yersek anam balina oluruz yawwww ben yiyemem okadarrr ki ama burda yazanlarının çoğunu yemeye bende çalışıyom

evet sema bufalo gibi oluruz heraldekaydirigubbakcemile3

bende hayatta yiyemem ama en azından neleri yemeliyiz adına bir örnek olur diye koydum,

yoksa ben bunun yarısını yiyemiyorum

kızlar çok saolun içimi rahtalattınız akşam gelince size haber veririm iyiki burdayım yaaa burası harika bütün endişelerime cevap buluyorum saolun çok teşekkürler

X