2009 Haziran Anneleri!!

günaydın fıstıklar,

kızlar kızım kaç gündür ayyy cicci demeye uğraşıyo, bayaa da yaklaşıyo, bu sabah da dede dedi, tabi ne olduğunu bilmeden ama çok hoş yaa bişeyler söylemeye çalışmalaraı, az kaldı annecim dicekleri günlere inşallah :lepi:

Günaydın kızlar. Herkes iyidir umarım.
Allahım daha kötüsünü vermesin ama bis rahatsızlandık. Bayramın ikinci günü Elif'in göğsü ve sırtı küçük küçük sivilce oldu. Gün geçtikçe arttı. Şu anda tüm sırtı ve göğsü ciğer gibi pençe pençe kızarık durumda. Doktorumuz kullandığımız deterjandan ya da iyi durulanmamasından kaynaklandığını söyledi. ınşallah bir an önce iyileşir yavrum, içim dayanmıyor onu öyle görünce. ınşallah kalıcı bir rahatsızlık olmaz, kısa süreli alerjidir de iyileşir. P.tesiye kadar takip edicem, geçmezse alerji uzmanına götürmeyi düşünüyorum. Şimdilik tüm kıyafetleri tekrar durulama programında yıkadım ve mustelanın iyileştirici serisinden birkaç krem aldım.Allaha şükür kaşınması ve huysuzluğu yok. Kaşınsa dayanamazdı yavrum.
çok geçmiş olsun özge o kadarda özeniyorsun dikkat ediyorsun tühh nasıl oldu kii??bu arada hangi deterjan kullanıyordun?
Sağolun canlarım, Saadetçim altıncı ay aşıları 4 tane birden biz ikisini bayramdan önce ikisini bayramdan sonra yaptırdık buna rağmen çok ateşlendi

Hoşgeldin dünürüm, kıyamam zeynebime, özledim çok sizi,
işyerim size daha yakın , geçerken uğrayın bir gün

Geçmiş olsun canım, çok hassasmış Elif kuzusu, belki alerjidir, ek gıda veriyormusun?

Sağol armycim ,mecbur işte hasta olsalar daha kötü Allah korusun hepsini,
bitti zaten bir dahaki aşı yaşını geçinceymiş

kızlar çok uykusuzum , zor duruyorum, çok şükür bugün cumaa :))
öptüm hepinizi görüşürüz
tşkr ederim yazdığın için canım...

Merhaba kızlar bizde bayramın 1. günü rahatsızlandık, bayram zehir oldu bize. Canım oğlum çığlık çığlığa ağladı 4 gün boyunca hastaneye götürdük röntgen istediler ve çok gazı varmış, doktor büyük insanın bile dayanamayacağı bir gaz bu dedi ve zinco verdi. Şimdi biraz daha iyiyiz allah a şükür.

Kızlar ben 2 gündür ek gıdaya başladım ama dilğiyle ittiriyor ve hiç sevmedi, acıktığı saatlerde veriyorum ama öğün oluşturamadık. 2 çay kaşığı anca verebiliyorum. Sonra emmek istiyor ağlıyor.
Siz öğün olarak ek gıdayı nasıl veriyorsunuz. Birde ben cicibebeyi meyve sularında pre yapıp veriyorum ama çıkarıyor bebeğim işdahsız bir çocukmu olacak acaba?
Sütaşın büyümixini yedirmeye çalışıyorum kuru kayısı ve şeftalili olanından. Hazır yoğurt veren var mı?
geçmiş olsun sizede canım..bende baby mıx yediriyorum.sade ve elmalısı var güzelde yiyor maşalllah..büyümıx için erken değimi???
kızlar , koltukaltımda şişlik çıktı , birkaç gündür vardı , bugün dikkat ettim dahada büyümüş, iltihap falanmı acaba, süte geçermi? yarın doktora gidicem mafoldumben
beze olmasın canım...yada süt kitlesi...

Son düzenleme:
günaydın herkeseee
dün öğleden sonra dışarda işlerim vardı giremedim..
kuaför falan kendime geldim..
sitede sanırım yine sorunluymuş..
inş artık halolmuştur..

günaydın
emelcim süt birikmiş olmasın ilk aylarda benimde olmuştu göğsünü iice bi boşalt sürekli sağ bi belki geçer
kızımı uyuttum geldimm
ya bişi sorcam çekiliş vardı ne oldu naz ilgileniyodu en son bişey dedimi ne zaman olcak biraz erken olsa ben dışarı cıkcam hediye alcam belkii taa hakkariden yollucam

ohh saadetcim ne güzel gezmişsinn
canım ya bizim burdan 2 yada 3.bölge urfada varmış eşim dio yaziim ben diyorum asla nasıl saadet kötü bi yermi!!

canım ya bizim burdan 2 yada 3.bölge urfada varmış eşim dio yaziim ben diyorum asla nasıl saadet kötü bi yermi!!
offfffffffff offfffffff bu tayin işleri çok stresliyim ya
saadetcim bizde urfa ceylanpınarı yazacagız biliyo musun orayı

binnurcum urfa bi doğu olarak güzel şehir...
gerçi artık bizde batı oldu(turistik yer diye geçiyormuş)
buraya gelen batı tayini diye geliyor..
ama bz yırttık allahtan burdan batıya gideceğiz yerimseniben
canım insanlarının çoğuu hatta bazı kendi halkıda kabul ediyor yontulmamış ay...
para var ama kültür yok eğitim yok incelik yok cahillik diz boyu...
ama lojmanda oturcaksanız olur derim ..benim gibi dışarda oturcaksanız sakınnn...
kafayı yersinnn...bi kaçını sayım sana hatta:
mutfak camından tavayı sıyırmalar dökmeler..et artıklarını aşağı atmalar..bazen camımın önüne düşen parçacıkları gördükçe :eek:klava:
şar şar balkon yıkamalar demirlerine kadar hiç müsade almadan yada çamaşır var mı yok mu demeden vs..
düğünleri olur binanın içine sokarlar davulcuyu zurnayııı
evlerinde düğün yaparlar...
şu zılgıt dedikleri çıkardıkları iğrenç sesler...
dışarda oturursanız asla ısınamazsınız düzenli kalorifer yakma adetleri yok..ekstra elektir soba yakarsın benim gibi..
daha çokk şey varrr inan sayfalara sığdıramam..asker kızıyım aynı zmanda.ailemle o kadar doğu gezdim urfa gibi yokkk!!!!
hatta sana bi olayımızı anlatım..eşim ben iremi sağlık ocağına aşıya götürdük bigün..
arabayı sağlık ocağının bahçesine park ettik..
nese vuruldu aşı çıktık sağlık ocağından arabaya bincez birde ne görelim bi tane hanzo arabasını sağlık ocağının otoparkının çıkış kapısının ağzına park etmiş arbasını..
beyefendi dedik arabanızı çeker misiniz ,çıkıcaz biz dedik..
çekmiyorum işte nasıl çıkarsan çık dedii bizee..
yorum yapmıycağım artık sen düşün binnurcum bu tarz insanların olduğu bir şehirde yaşadım ben 3 eşim 5 i doldurunca çok şükür gidiyoruz az kaldı :dance: ..

offfffffffff offfffffff bu tayin işleri çok stresliyim ya
saadetcim bizde urfa ceylanpınarı yazacagız biliyo musun orayı

ayşecim görmedim ama rakadaşımın eşi ordada çalışmıştı
bilmiyorum yaa her yeri aynı derimm..
eğer urfadan önce başka seçenekleriniz varsa urfayı arka plana atın derim..
ama lojmanda oturcaksanz olur...
hatta canım zayıflama topiğindede selmay arkadaşımızın urfayla ilgili anlatmıştı bşylerr onlarıda düşünn..
tercih yapmadan önce..

2. bölgelerde genellikle kaydırma oluyo binnurcum dogudan geliyosun batı diye gidiyosun 6 sene eşin yine 3 ay 8 ay doğuya gidiyo geliyo bize rahat yok ya:gitme:

saadet kız tüylerim diken diken oldu yaa, bizim de mecburi hizmet var 2 yıl sonra, inş. oralara gitmeyiz yaa, Allahım ne diyeyim insanlık ulaşamamış oralara daha heralde akannehir

ayşecim görmedim ama rakadaşımın eşi ordada çalışmıştı
bilmiyorum yaa her yeri aynı derimm..
eğer urfadan önce başka seçenekleriniz varsa urfayı arka plana atın derim..
ama lojmanda oturcaksanz olur...
hatta canım zayıflama topiğindede selmay arkadaşımızın urfayla ilgili anlatmıştı bşylerr onlarıda düşünn..
tercih yapmadan önce..
saadetcim diğer yerlerde iç acıcı degil hakkari sırnak tunceli vs.birlikte gidebileceğimiz bi yer olsun istiyoruz inş.

saadet kız tüylerim diken diken oldu yaa, bizim de mecburi hizmet var 2 yıl sonra, inş. oralara gitmeyiz yaa, Allahım ne diyeyim insanlık ulaşamamış oralara daha heralde akannehir
ayyy sakın gelmeyin canımmm..hastaneleri anlatmayımm sana miğden bulanır..
saadetcim diğer yerlerde iç acıcı degil hakkari sırnak tunceli vs.birlikte gidebileceğimiz bi yer olsun istiyoruz inş.

adıyamanı düşündünüz mü cnmm?
annmelerle ordada kalmıştım 2 yıl ..tavsiye ederimm..çok gelişmiş değil ama insanları sıcak iyi...

anladım saadetcim bende istemiyorum hakkariden sonra urfa çelilmez sanırım artık esmer halk görmek istemiyorum kimse sözümü yanlış anlamasın ama ne olur
ben samsun istiyorum hem kaydırma değil hemde çok güselmiş geçen yılki komşum gitti anlata anlata bitiremiyo çok rahatlarmışş kadın kendide subay mutlaka yazın diyo bakalım inş yollarlar
eşimde zehranın okulu için 3. bölge istiyo geçen dio tokat yazcam çok rahatmış çok güselmiş nerden duyduysaa

binnurcum samsundada kaldık hatta kardeşim orda doğdu..
güzel şehir çok hatta..ama bize yoğun diyor orası..
bizde tercihlerde eşim tokatı yazcam dioo
sakin mişş oda öle duymuşş..
zaten öyle gzl batılar yazmıycaz yoksa dönüşümüz mayının ortasına olur...

ayyy sakın gelmeyin canımmm..hastaneleri anlatmayımm sana miğden bulanır..

adıyamanı düşündünüz mü cnmm?
annmelerle ordada kalmıştım 2 yıl ..tavsiye ederimm..çok gelişmiş değil ama insanları sıcak iyi...
adıyaman yok canım bizim listemizde benim derdim gelişmişlik değil operasyonları az olan birlikte gidebilecemiz bir yer istiyorum

ayy aynı düşünüyolar saadet çok rahat sakin diyo bende hiç görmedim duymadımda tokatı komik gelebilir ama şu avrupa yakası burahandan bi iğretim var oraya karşı nedense sizdemi bu yıl tayincisiniz canım

bu arada zehraya sebze püresi yaptım patatesa ve havuç içine 2 küçük parça kereviz attım inş sever ben nefret ederim inş canım kızım yerr

herkeslere selam..kızlar çok zor asker eşi olmak allah yardımcınız olsun.noldu bu kkya giremedik kaçgündür.özgcim geçmiş olsun okadarda titizleniyosun neden böle oldu cnm yaa.kıyamam ben kızımaa..
bizimde kabızlığğımız var sanırım muhallebiden oluyo..yapana kadar şekilden şekile giriyo yağmurkaydirigubbakcemile3
armutlu aldım o iyii geldi.bende bir hafta sonra dr a götürcem yağmuru.bakalım ne oldu kilomuz en son 5 aylıkken 6700 dü.yavaş yavaş çorbalara,yoğurda başlıcm 6.ayın içindeyiz artık.
kızlar demir damlası ne kullanıyosunuz..?**

X