2009 Haziran Anneleri!!

slm canlarım nasılsınız biz bi hastalıktan kurtulamadık
kızım igneye başladı faranjitten 3 gün sabah akşam nasıl aglıyor kuzum
dayanamıyorum
kendimde nezleyim allah tan ailemin yanındayım yoksa kafayı yerdim bu durumda
popodaki morluktan bahsetmişsiniz bende sormuştum onu doktorumuza
olur dedi 1 yaşına kadar geçer demişti merak etmeyim
lütfen dikkat edin bebişlere ve kendinize hastalık özellikle bebişlerin hastalıgı cok kötü oluyor

ya ben afdımı sevmiyorum zaten nikimde eşimle benim ismlerimizin kombinasyonu bana cocuk adı gibi geldiği için bunu kullanıyorum sekerim sen de değil sorun ben de yani :)

benim kızın poposunda da yok morluk
ama ensesindem 1-2 cm lik dogum lekesi var.bazen kayboluyor yok oluyo bazende kızarıyo.doğduğunda dr a sormuştuk önemli bişey değil dedi.takip edin dedi..
annemde o gül diyor gül açarken kızarır sonra kaybolur dedi.hamileyken gül koklayınca olurmuş.
buda annemin getirdiği yorum.
birde hani derler ya hamileyken çiğer yersen elini sürersen orda leke olurmuş.
bende yemiştim elimi enseme sürmüştüm belkide onun lekesidir.
böyel şeyler saçma tabiki ama insan psikolojik olarak etkileniyo.

hakkaten naren olark benimsemişim
ama naz da çocuk adı gibi falan değil ya
öle düşünme
babanı mahkemeye ver değiştir cnm adınıı :)
ben çocukken öle düyodum babama

ne cok dogum lekeli olan bebisimiz varmis...
saglik olsun diyelim..
armin yerinde duramiyor bnde onla ugrasiyorum bakalim...

disi cikan bebislerin annesine bi sorum olacak..
belki sonradna fark etmissizindir bilemiyorum ama dis cikaracagi zamanlar ne gibi degisiklikler olmustu bebislerin huyunda??
armin cok huysuzlasti..arada atesleniyor..
uykusundada agliyor
hasta degil biliyorum..baska hersey normal..
acaba dis olabilirmi??

kızlar ahmeti üşüttüm
yavrum sabah ateşliydi sonra buz gibi oldu vücudu
sonrada ağlamaya başladı halsiz halsi ağlıyo..ben de bi yandan ağlıyorum tabi kucağıma aldım gezdirdim yok durmadı.
ne giydirceğimide şaşırdım sabah ateşi vardı soydum ama saonra soğuktu vücudu bi de ciğerlerinden öksürüyo soyup hasta etmekten korkuyorum
ıhlamur verdim calpol verdim sızdı resmen
peluş battaniye ile yatıyo ama yanakları falan tekrar ısındı ateşi çıkıyo gibi ara sıra uykusunda inliyomafoldumben ne yapcağımı bilemedim??
hep benim yüzümden üşüttü kuzum....

benim kızın poposunda da yok morluk
ama ensesindem 1-2 cm lik dogum lekesi var.bazen kayboluyor yok oluyo bazende kızarıyo.doğduğunda dr a sormuştuk önemli bişey değil dedi.takip edin dedi..
annemde o gül diyor gül açarken kızarır sonra kaybolur dedi.hamileyken gül koklayınca olurmuş.
buda annemin getirdiği yorum.
birde hani derler ya hamileyken çiğer yersen elini sürersen orda leke olurmuş.
bende yemiştim elimi enseme sürmüştüm belkide onun lekesidir.
böyel şeyler saçma tabiki ama insan psikolojik olarak etkileniyo.

canım benım oglumunda ensesınde kırmızı bı leke var bazen cogalıo bazen azalıo doktor gecer dedı bakalım saglık olsunda leke onemlı degıl .
benım annemde demıstı bısey yıyıp elını vucuduna surme dıye okadrda dıkkat etmıstım ben :)) ama annenın dedıgı yorum dogru olabılır yanı benımde gobegımde bı leke var . annem uzum calmıs yemıs gobegıne sılmıs aynı uzum gıbı ben gıbı duruyo yanı :))) Şeniz

merhaba kızlar bende kızımla uĞraŞıyorum ateŞı baya bı Çıktı 39 2 oldu bı fıtıl attım makatına bakalım bı 10 dk sonra gene bakıcam ateŞıne babamızada dedık gelıcek Şımdı ınmezse hemen dr a gıdıcez zaten bugÜn Çok huysuz ÖĞlen baktıĞımda 37 7 dı sonra uyudu Şımdı ÖlÇtÜm baya Çıktı ınŞ ıner

küçükken bende ismiyle barışık olmayanlardanım
bende babama çok kızardım ismimi niye havva koydunz diye.
canım ben ismimle barışığımdaaa,,,çevremdeki bazı zekiler yüzünden değiştirmek istemiştim
sadet yazdıklarında uyuz oluyorummm(yazdıklarını okusalar anlarlar ama okumada bilmiyorlar yazamadıkları gibi) :roflol:
saadet yazamayanlarla karşılaşınca Çok üzgünüm çoook

kızlar ahmeti üşüttüm
yavrum sabah ateşliydi sonra buz gibi oldu vücudu
sonrada ağlamaya başladı halsiz halsi ağlıyo..ben de bi yandan ağlıyorum tabi kucağıma aldım gezdirdim yok durmadı.
ne giydirceğimide şaşırdım sabah ateşi vardı soydum ama saonra soğuktu vücudu bi de ciğerlerinden öksürüyo soyup hasta etmekten korkuyorum
ıhlamur verdim calpol verdim sızdı resmen
peluş battaniye ile yatıyo ama yanakları falan tekrar ısındı ateşi çıkıyo gibi ara sıra uykusunda inliyomafoldumben ne yapcağımı bilemedim??
hep benim yüzümden üşüttü kuzum....
geçmişolsun naz
keşke onlar olmasa biz olsak

ne cok dogum lekeli olan bebisimiz varmis...
saglik olsun diyelim..
armin yerinde duramiyor bnde onla ugrasiyorum bakalim...

disi cikan bebislerin annesine bi sorum olacak..
belki sonradna fark etmissizindir bilemiyorum ama dis cikaracagi zamanlar ne gibi degisiklikler olmustu bebislerin huyunda??
armin cok huysuzlasti..arada atesleniyor..
uykusundada agliyor
hasta degil biliyorum..baska hersey normal..
acaba dis olabilirmi??

özlemcim biz çıkarmadık ama senn için bunu buldum

Diş gelişimi kemikleşme, sütdişlerinin çıkması ve kalıcı dişlere değişmesi gibi bir sıra izler. ılk kemikleşme anne karnında 14. gebelik haftasında başlar, 3 yaş civarında sütdişlerinin tamamlanması ile devam eder ve 25 yaşında kalıcı dişlerin tamamlan­ması ile sona erer. Kemikleşme diş ucundan köküne doğrudur. Olgunlaşmalarını tamamlamış dişler, doğum­dan sonra belirli bir sıra ile dişetlerini delerek çıkar. Dişlerin çıkması sırasında bir kısım çocuklarda birkaç gün kuru öksürük, uyku bozukluğu, huysuzluk, ateş gö­rülebilir. Tablo 'da çocuklarda sütdişlerinin ve ka­lıcı dişlerin ortalama çıkma yaşları gösterilmiştir.

Diş çıkarma yaşı bireysel farklılıklar gösterir. Gene­tik özellik ile tiroid hormonu diş gelişmesini etkileyen faktörlerin başında gelir. O andaki beslenme durumu ile diş çıkarma zamanı arasında bir ilgi yoktur. Flor tuz­larının eksikliği diş çürüklerine eğilimi artırır.

Sütdişlerinin ve kalıcı dişlerin çıkma zamanı:

Sütdişleri

Alt orta kesiciler
5-10 ay

Üst orta ve yan kesiciler
8-12 ay

Alt yan kesiciler
12-14 ay

Alt ve üst 1. premolerler
12-14 ay

Alt ve üst köpek dişleri
16-22 ay

Alt ve üst 2. premolerler
24-30ay

Kalıcı dişler

1. molerler
5-7 yaş

Orta kesiciler
6.5-8 yaş

Yan kesiciler
7-9 yaş

1. premolerler
9-11 yaş

2. premolerler
10-12 yaş

Köpek dişleri
10-12 yaş

2. molerler
11-13 yaş

3. molerler
16-21 yaş (veya daha geç)

Eğer 16 aylığa kadar hiç diş çıkarmamışsa, bazı hastalıklara bağlı olabilir. Çocukta büyüme-gelişmede geriliğe işaret eden başka bulgular da varsa hipotiroidi, v.b. hastalıklar açısından irdelenir.

Son düzenleme:
narencim bende ismini naren sanıyordum hatta bn sana hep naren dicem naz olduğunu facebookta gördüm dedim ne güzel isim ben çok severim bu ismi hatta kızımın ikinci ismi naz ismiyle yaşasın
şimdi bizimkinide uyuttum arlarda öksüyoruz malesef bende grip maskeyle geziyorum evde.yarın kontrolümüz var bakalım ne dicek kızıma umarım önemli bişi değildir.onlar hasta olunca biz anneler çok üzülüyoruz.bide kızlar geceleri artık nerdeyse hersaat kalkar olduk biraz emio hemen uyuo kucağımda ağzımda hep meme istio sanırım ben yanında uyuyarak emzirmeye fena alıştırdım.

canım ben ismimle barışığımdaaa,,,çevremdeki bazı zekiler yüzünden değiştirmek istemiştim
sadet yazdıklarında uyuz oluyorummm(yazdıklarını okusalar anlarlar ama okumada bilmiyorlar yazamadıkları gibi) :roflol:
saadet yazamayanlarla karşılaşınca Çok üzgünüm çoook

geçmişolsun naz
keşke onlar olmasa biz olsak

sağol canım.
oğlum uyandı ateşi düşsün diye tekrar soydum, nefes alırken hırlıyo ciğerleri,inşallah ateşi dahada yükselmez ve yarına toparlar yoksa mecbur dr. götürücez.:a015:
zaten büyük bi ihtimal hastaneden ya da alışveriş merkezinden aldık mikrobu:eek:klava:

ben buraya en son yazdıktan 5 dk sonra eşim geldi nisayı dr a götürdük şansımızada hiç iyi bi dr gelmedi 60 tl yi bayıldık ama bişeyinede bakmadı sorduğum sorulara bile doğru cevap vermedi öküz adam başından savar gibi sanki beleşe bakıyo neyse nisanın gögsü dolmuş hep ondan huysuzmuş huzursuzmuş ciğeri çıkıcakmış gibi öksürüyodu böle öğürüyoda ama balgamnın çıkartamıyodu neyse şurup verdi 3 tane onlara başlıcaz çok ateşlenmişti ateşide düştü yarım fitil vermiştim o düşürdü bu kullandığım fitil çok iyi ya çok memnumun hem ağrı kesici hem ateş düşürücü hemen hemen her bebekte var bu salgn bi ara mevsimsel grip salgındı şimdide öksürük ateş salgını var amann dışarı bile çıkılmaz heryerde mikrop var hiçbişey sağlıklı değill off off

slm, bebeği diş çıkartan anneler diş çıkartma döneminde iştahsızlık oldu mu? zaten fazla yemeyen oğlum biberonu tamamen bıraktı aç da olsa almıyor. ya da bu ek gıdalar yüzünden oldu off ne zormuş iştahsız bebek annemi şimdi iyi anlıyorum.. zavallı kadın beni yedirmek için camın tepesine çıkardı ama yine de yemezdim..

X