2009 Haziran Anneleri!!

ya arkadaşlar çok sağolun,hepinize teşekkür ederim...verdiğiniz bilgiler baya faydalı olacak bu yolda bana...ilk hamileliğim ama niyeyse ben pek üzerine düşmek istemiyorum,çünkü şimdiye kadar neyi çok isteyip özen gösterdiysem hep kaybettim...kafama taktıkça stres yaptıkça ,hamileliğin nasıl gececeğini düşündükçe dahada yorgun hissediyorum kendimi...
ama şu anda içimde var olduğunu bilmek hayattaki en büyük mutluluk benim için..haftasonu doktora gideceğim buradan il merkezi 60 km...ve yol çok berbat,iniş,çıkış ve tamamen viraj..ve şu anda arabamız yok...burdada kadın doğum uzmanı yok..otobüsle gidip gelirsem bebişe birşey olur mu diye çok korkuyorum...gitmesemde keseyi bile göremedim daha..sizce bir sorun olur mu?araba alınacak ama 10-15 gün sürer alınması...siz olsanız ne yapardınız?:uhm::uhm::uhm:

ya arkadaşlar çok sağolun,hepinize teşekkür ederim...verdiğiniz bilgiler baya faydalı olacak bu yolda bana...ilk hamileliğim ama niyeyse ben pek üzerine düşmek istemiyorum,çünkü şimdiye kadar neyi çok isteyip özen gösterdiysem hep kaybettim...kafama taktıkça stres yaptıkça ,hamileliğin nasıl gececeğini düşündükçe dahada yorgun hissediyorum kendimi...
ama şu anda içimde var olduğunu bilmek hayattaki en büyük mutluluk benim için..haftasonu doktora gideceğim buradan il merkezi 60 km...ve yol çok berbat,iniş,çıkış ve tamamen viraj..ve şu anda arabamız yok...burdada kadın doğum uzmanı yok..otobüsle gidip gelirsem bebişe birşey olur mu diye çok korkuyorum...gitmesemde keseyi bile göremedim daha..sizce bir sorun olur mu?araba alınacak ama 10-15 gün sürer alınması...siz olsanız ne yapardınız?:uhm::uhm::uhm:

korkma canım iyi düşün iyi olsun otobüsün mümkünse çok sarsılmayan yerine otur bebişin sana sıkı sıkı tutunur:CüvCüv:

ya araba alacaktık maddi durumumuz iyi çok şükür ama hep ödül olsun diye ne zaman ben hamile kalırsam o zaman diye söz vermiştik....şimdide aradığımız arabayı bulayım diyene kadar işlemler falan ...neyse yinede çok istiyorum gitmeyi..inşallah birşey olmaz...

Nur 82 cnm seninle sat larımız aynı hamile olduğunu ne zaman ögrendin?Kan testinde değerin kaç cıkmıştı doktora gittin mi?Ben 1 yada 2 hafta sonra gitmeyi düşünüyorum.

hadi hanımlar iyigeceler sizlere meleklerinizi yormayın sizde uyuyun dinlenin :)

merhaba arkadaşlar.kulube yeni katıldım.bende 5 gün önce ilk aşılamamı oldum.eğer tutarsa bende sonundan haziran annesi olabileceğim.ümitle ve vazgeçmeden meleğimi bekliyorum.Allah sizede çocuklarınızı sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.

arkadaşlar bugün ben başka bir doktora gittim, benden sadece idar testi istedi, sonucu öğleden sonra alıcam

kafama takıldı: idrar sonucunda da bir değer çıkıyor mu acaba? ben 4 gün gecikince 72,27 olan değerimin kaça yükseldiğini öğrenmek için gittim, o benden idrar testi istedi, fikri olan var mı?

merhaba arkadaşlar.kulube yeni katıldım.bende 5 gün önce ilk aşılamamı oldum.eğer tutarsa bende sonundan haziran annesi olabileceğim.ümitle ve vazgeçmeden meleğimi bekliyorum.Allah sizede çocuklarınızı sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.

Aramıza hosgeldin.İyi haberlerini bekliyoruz.Herseyin hayırlısı olsun.

teşekkürler...
idrarda kana göre daha geç sonuç verdiğini biliyorum ben yani idrarda hamileysen kesin hamilesindir gibi.ilk kanda gözlenir hamilelik.

arkadaşlar bugün ben başka bir doktora gittim, benden sadece idar testi istedi, sonucu öğleden sonra alıcam

kafama takıldı: idrar sonucunda da bir değer çıkıyor mu acaba? ben 4 gün gecikince 72,27 olan değerimin kaça yükseldiğini öğrenmek için gittim, o benden idrar testi istedi, fikri olan var mı?

cnm arkadaşımda hamile ondan da idrar testi istedi ama iltihap var mı diye bakıldı onunkine seninkine hamilelik içinmi bakılcak emin misin?

canım inşallah tutar ve senide aramızda görürüzz:CüvCüv:

cnm arkadaşımda hamile ondan da idrar testi istedi ama iltihap var mı diye bakıldı onunkine seninkine hamilelik içinmi bakılcak emin misin?

cancer canım ben bu doktora ilk yaptırdığım kan testini söylemedim, ilk kez gidiyor gibi konuştum, reglim 6 gün geçti gebelikten şüpheleniyorum dedim, o da idrar testi istedi, yani bir test yapalım bakalım diyince ben kandan bakacak zannettim, gittim ki idrar testiymiş benden istediği, bilseydim kadına söylerdim kandan bakın diye, neyse hayırlısı bakalım, öğleden sonra alıcam sonucu

cancer canım ben bu doktora ilk yaptırdığım kan testini söylemedim, ilk kez gidiyor gibi konuştum, reglim 6 gün geçti gebelikten şüpheleniyorum dedim, o da idrar testi istedi, yani bir test yapalım bakalım diyince ben kandan bakacak zannettim, gittim ki idrar testiymiş benden istediği, bilseydim kadına söylerdim kandan bakın diye, neyse hayırlısı bakalım, öğleden sonra alıcam sonucu

ozaman çok ilginç cidden ben sevemedim bu doktoru canım doktor dediğin direk kan tahlili ister ilginççmiş sen başka doktor bul en iyisi.. bakalım ne dicek öğlen sana merak etim.

alla alla canım bende senden duydum idrardan bakılcağını.nese merak etme canım bebişin idrardada gösterir kendini:)
teşekkürler...
idrarda kana göre daha geç sonuç verdiğini biliyorum ben yani idrarda hamileysen kesin hamilesindir gibi.ilk kanda gözlenir hamilelik.
hoşgeldin aramıza inş.aşılaman tutar ve haziran annesi olursun canım

kızlar slm

bugün biraz midem bulanıyor kuscak gibiyim zor tutuyrum kendimi kusamıyorum midem yanıyo ayrıca liste yapılmış benim sat 4 eylül eklerseniz sevinirim benimde tahmini doğum günümü

ayrıca bu pazartesi günü için randevu aldım dr dan bakalım hayırlısı
öncelikle kan pıhtılaşma testi istiycem önceki gebeliğimde bbeğimi kaybettim çünkü
hergün dua ediyorum rabbim sağlıklı rahat bir gebelik ve bebek nasip eyle diye bu aylart nasıl geçecek bilmiyorum

pazartesi dr gidince gelişmeleri de yazarım

canlarım bu gittiğim doktorlar kendi doktorum değil, sadece işyerime yakın olduğu için gittiğim devlet hastaneleri, kendi doktoruma haftaya gitmeyi düşünüyorum o zamana kadar değerlerimi takip edeyim demiştim ama kafam karıştı şimdi, inşallah değerim yükselmiştir, pazartesi günü 72,27 idi, bakalım bu öğleden sonra ne diycek bu garip doktor hanım, gelince size de yazarım

kızlar slm

bugün biraz midem bulanıyor kuscak gibiyim zor tutuyrum kendimi kusamıyorum midem yanıyo ayrıca liste yapılmış benim sat 4 eylül eklerseniz sevinirim benimde tahmini doğum günümü

ayrıca bu pazartesi günü için randevu aldım dr dan bakalım hayırlısı
öncelikle kan pıhtılaşma testi istiycem önceki gebeliğimde bbeğimi kaybettim çünkü
hergün dua ediyorum rabbim sağlıklı rahat bir gebelik ve bebek nasip eyle diye bu aylart nasıl geçecek bilmiyorum

pazartesi dr gidince gelişmeleri de yazarım

canım inş. herşey yolunda olur.bişey sorucağım kan pıhtılaşması testi ne oluyor bide o pıhtılaşma gebe nin vücüdundanda hissediliyormu sanki ben hissetim sağ ve solda bilye kadar bşy elimle dokunduğumda hissediyordum 4haftalıkken şimdi hissetmiyorum sanki

Hamilelik döneminde meydana gelen vajinal kanamanın bir çok sebebi olabilir.Bazen ciddi olmayan bir sebep bazen ise ciddi bir sebep kanamaya neden olabilir.Doktorunuza gitmek için bu konuda ön bilgiye sahip olmanız gerekmektedir.

Hamilelik dönemindeki vajinal kanama korkutucu olabilir.Bu her zaman ciddi bir soruna işaret olmamasına rağmen hamilelik döneminin ilk üç ayında kanaması olan kadınlar çoğunlukla sağlıklı bebeklerinin bile alınması yoluna gitmektedir.

Kanamanın gerçek nedenleri konusunda bilgi sahibi olursanız bu konuda doktorunuzla birlikte daha sağlıklı sonuç elde edebilirsiniz.

İlk 3 Aylık Dönemde Kanama

Çoğu kadın hamileleliklerinin ilk 12 haftasında hafif vajinal kanama ile karşılaşırlar.İlk 3 aydaki kanamaların çoğunluna sebep:

*Emplantasyon: Dölleme sonrası gebeliğin ilk 10-14 günlerinde hafif bir vajinal kanama ile karşılaşabilirsiniz.Bu kanama uzun sürmez.Bazı kadınlar bu hafif kanamayı anlamamakta ve hamile olduklarını fark edememektedir.

*Rahimde ki Değişiklikler: Gebe olduğunuzda rahim boynuna daha çok kan akar.Bu tür zararsız vajinal kanamalara özellikle rahimle kontak kuran cinsel ilişki sonrası tanık olursunuz.

*Düşük : Bir Amerikan üniverstesinin araştırmasına göre hamileliklerin ortalama %15 düşük ile sonuçlanmaktadır.Vajinal kanamalar esas olarak düşüğe işarettir ama kanama sizde düşük riski olduğuna dair bir kesinlik taşımaz tek başına ve maalesef bir çok kadın vajinal kanama sonrası sağlıklı bebeklerini dahi aldırmaktadırlar.

*Rahim Dışı Gebelik: Bazı durumlarda embriyo rahim dışında fallop borusu’na yerleşir.Buna rahim dışı gebelik denmektedir.Bu durumdaki embriyo yaşayamamakta ve tedavi olmadığı taktirde annenin hayatını tehlikeye atacak bir kanama olabilir.

*Enfeksiyon:Bazı kanamalarda rahimde meydana gelen enfeksiyon sebebi ile olabilir.

Hamileliğinizin ilk üç ayındaki her türlü vajinal kanamanızda doktorunuza danışın.1 günden fazla süren vajinal kanamalarda ise derhal doktorunuza gidin.

canım inş. herşey yolunda olur.bişey sorucağım kan pıhtılaşması testi ne oluyor bide o pıhtılaşma gebe nin vücüdundanda hissediliyormu sanki ben hissetim sağ ve solda bilye kadar bşy elimle dokunduğumda hissediyordum 4haftalıkken şimdi hissetmiyorum sanki

kan pıhtılaşması olduğu vakit bebeğe giden damarlardan yeterli besini alamayan bebek ölüyor yani vücutta bişi hissedilmez yada vajınada kanama olmaz sadece bebeğin kalbi durur beslenemediği için bunuda kürtajla sonlandırmak gerekir
eğer kan pıhtılaşması olup olmadığını bilirsem ona göre iğneleri var günlük hamilelik boyunca kullanılan onları kullanınca sorun olmayacağını sanıyorum

X