2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

canım hazır sebze püresine pekmez katarak yedir az..
belki yer o zmn ..

yoo ben hergün yarım yumurta sarısı koyuyorum kahvaltısınaaa
hiç duymadım öyle bşy ben canımm

aslında yogurdu seviyo galiba.sebzelerede yogurt koysam yermiki bide öyle deneyeyim..
saadetcim sen muhallebi veriyomusun.ben gece yatarken bişey veremiyorum.gece maması aldım ama yemiyo..
bide kızlar ıspanaga yogurt koyunca demir ve kalsiyum birleşince vitamin ölüyomu???

yumurta protein acısından cok zengın oldugundan haftada 3 yumurta sarısını gecmemek gerekıyor.kahvaltıya bırgun peynır konursa bırgun yumurta konulcak.ıkısı aynı anda konmıycak ve de yumurta gun asırı verılcek

Bende yumurtanın günaşırı verilmesi gerektiğini okumuştum ama benim oğlana bi haller oldu, yiyen çocuk birden yememeye başladı, tv karşısına oturtuyorum 2-3 kaşık anca yedirebiliyorum.

canım hazır sebze püresine pekmez katarak yedir az..
belki yer o zmn ..

yoo ben hergün yarım yumurta sarısı koyuyorum kahvaltısınaaa
hiç duymadım öyle bşy ben canımm
bende hergün çeğrek yumurta sarısı koyuyorum..
Mercimeği zaten çorba yapıyoruz, fasulye ve nohutu haşlayıp kabuklarını soyup ezip bişeylerle karıştırabiliriz. Bende vermek istiyorum ama gaz yapacak diye korkuyorum.
sakın doktorun kesinlikle yasakladığı şeyler kuru fasülye ve nohut..
yumurta protein acısından cok zengın oldugundan haftada 3 yumurta sarısını gecmemek gerekıyor.kahvaltıya bırgun peynır konursa bırgun yumurta konulcak.ıkısı aynı anda konmıycak ve de yumurta gun asırı verılcek
yok tatlım kim dedi sana bilmiyorum ama peynir ve yumurta aynı anda konulacak ve ikiside hergün kahvaltıya katılacak..doktorumuz ne derse onu yapıyoruz biz bize böyle dedi..
Bende yumurtanın günaşırı verilmesi gerektiğini okumuştum ama benim oğlana bi haller oldu, yiyen çocuk birden yememeye başladı, tv karşısına oturtuyorum 2-3 kaşık anca yedirebiliyorum.

zor valla canım yedirmek ter döküyorum bende yedirecem diye ki ek gıdaya 4 gün önce geçtik..

kızlar bişey soracağım..sabah sabahda onun için girdim..cvplarsanız çok sevınırım...bebeğım 1 aydır sadece uyursa emıyordu..1 haftadır artık hiç emmiyor..kaşıkla beslenmek daha cok hoşuna gıttı...bende medela dıye bır markanın süt sağma makınesını aldım..sagıp vereyım dıye.ama öyle çok azalmış ki sütüm damla damla geliyor...sizce devam etmelimiyim eskısı gıbı fışkırarak gelir mi??deneyenınız varmı??bırde kaç saatte bır ne kadar süreyle sağmalıyım...fikri olan var mı??

günaydın kızlar,
sinirden ağlamak züereyim, iyice iştahsız oldu bu kız yaa, en son gece 4 te yemişti, sabah ne kahvaltı yaptı ne mama yedi, noldu bu çocuğa anlamaıyorum, sıkı sıkı kapıyo ağzını, üstelersem kaşığı görünce ağlayıp bağırıyo, depresyondayım iyice yaa :KK43:(

günaydın kızlar...uyku akıyo gözlerimden..
minik alya normaldede saat başı uyanıyor ve emmeden uyumuyor zaten.alışkanlık oldu ve değiştiremiyorum bunu.ama dün gece hiiç uyumadı yarım saatte bir bazen yatağına koyar koymaaz bağırarak uyandı.ayakta sallamayla bile uyumadı.napcam bilemiyorum.henüz hiç dişi yok.acaba diştenmiki?

günaydın kızlar,
sinirden ağlamak züereyim, iyice iştahsız oldu bu kız yaa, en son gece 4 te yemişti, sabah ne kahvaltı yaptı ne mama yedi, noldu bu çocuğa anlamaıyorum, sıkı sıkı kapıyo ağzını, üstelersem kaşığı görünce ağlayıp bağırıyo, depresyondayım iyice yaa :KK43:(

hiç zorlama müminecim.nezaman yemek isterse.bide başta oyunlar yaparak şarkı soleyerekmi mı verdin ek gıdaları..bi yerdeokumuştum.normal birşeymiş gibi yemek yedirin.çocuğunuz oyun olarak algılamasın.yoksa oyun bitmesin diye ağzını kapar yada ne bilim oyun yaşı geçtikçe yemeye daha çok direnç gösterir gibi şeyler yazıyodu...

günaydın kızlar, çok uykusuzum bende , bizimkide uyumadı hiç, hatta servisi de kaçırdım ,yeni geldim işe,
kızlar balkabağı çorbası yapmıştım dün onu severek yemiş oğlumtavsiye ederim
tarifi burda bir arkadaş vermişti
yumurta bende gün aşırı veriyorum ama tam yumurta sarısı
birde kızlar herobaby 8 tahıllı aldım, ama daha denemedim hiç veren varmı? memnunmusunuz?

selam kzıalr.. emelcim ben yazmıştım galba tarifini.. benim kzıda sevmişti.. arkadaşalr hepizmin ortak sorunu haline geldi galiba bu bebişlerin yememesi:KK43:benimkdie kahvaltıyı hiç sevmiyor ya.. hiç severek yedirmedim.. zorlayıncada öğürüyor:KK43:annem yedirmeiyor.. ben dendeim bende yedirmeeidm:KK43:zar zor en fala 10kaşık yiiyor:KK43:

bzide mama sandalyesini aldık dün.. bakalım ne olcak.. sevecekmi daha kurmadık.. benim zkı biizmle mutfakta yemek yemeyi seiyor.. ev yemekelrinden tattrıyorum.. yiyior maşh.. ağznını tadını biliyor kereeta..

Armycim sağol canım sen söylemiştin galiba,
bizim mama sandalyeside mutfakta, akşamları sofradayken onuda yanımıza oturtuyorum, oyun oynarken falan arada bir ağzına sokuşturuyorum yoğurt falan :)
bizimkide kahvaltıyı sevmiyor hiç
cicibebeyi kendim yapçam yarın saadetin tarifiyle, birde bebek ekmeği alcam artık çorbalarına koyarım

günaydın bizim mama sandalyemiz süs öle duruyooo hayatta orada yediremiyorumm
benimki gece 4ten beri aç emmiyoda öle açç açç oturuyo sinirlerim harap artık bıraktım zorlama yok yemezse yemesin ben hiç kahvaltı yaptıramıyorumm gerçekten öyle kötüyümkmi her yemek yediriken yemiyo die oturup ağlıyorum iice bunaldım ama bugün karar verdim takmıcam yemezse yemesin off kıslar gerçekten çok kötüyümmm
allahım düşmanıma bile yemeyen iştahsız çocuk vermesin öle zorkii anlatamamm
inş müminecim sizinki geçicidir
emelcim bende dün balkabağı aldırdım senin tarşfş görüp yapıcam bugün inş işe yarar hiçte balkabağı yapmadım nasıl soyucam bilmiyorum eşimde devasal bişey almış 2 senede anca biterr

herkesınkı ıstahsız galıba...uzulmeyeyım o zaman....zaten bu aralar egzamaya uzulmekten kıloya yememeye uzulucek vakıt bulamıyorum........bu arada ege kahvaltı yaparken kasıgı tutmak ıstıyordu vermedıgımde de aglıyodu ....bugun elıne verdım kasıgı kendımde baska kasık aldım onunla yedırmeye calıstım bıraz daha ıyı yedı sankı tavsıye ederım

inş. binnurcum, biraz kabız belki ondandır, bi de sürekli su istiyo hep ağzı kuruyo, böyle bi sorun yaşayan varmı aranızda

Fatoşçum çok özür dilerim unuttum ben, yorgun uykusuz çalışmaktan herşeyi unutuyorum birazdan konuşup yazarım canım
Binnurcum bizim babamızda devasa almış, bir parçasını ayırdım kalanını tatlı yaptı kayınvalidem
2 gündür yiyoruz :)

kızlar bişey soracağım..sabah sabahda onun için girdim..cvplarsanız çok sevınırım...bebeğım 1 aydır sadece uyursa emıyordu..1 haftadır artık hiç emmiyor..kaşıkla beslenmek daha cok hoşuna gıttı...bende medela dıye bır markanın süt sağma makınesını aldım..sagıp vereyım dıye.ama öyle çok azalmış ki sütüm damla damla geliyor...sizce devam etmelimiyim eskısı gıbı fışkırarak gelir mi??deneyenınız varmı??bırde kaç saatte bır ne kadar süreyle sağmalıyım...fikri olan var mı??

aynı marka pompa bende de var canım.aynı şekil benim bebeğimde emmek istemiyor ve sütüm az.Hemen 5 dk içinde akmasını beklemeyeceksin.15-20 dk boyunca bekle pes etme,sesi seni huzursuz etmesin.Sabırla bekle.Bide ben hep dua ediyorum.Bir damlada gelse şükürler olsun diye.Ayet-el Kürsi,Felak,Nas tabi inanç meselesi biraz da ama sanki dua ettikçe istedikçe veriyor Rabbim.Şükürler olsun.Az da çıksa pes etmiyorum 1 damla bile ağzına gitse fayda.Gerekirse 1 saat otur bekle pompayla saatte bir sağmayı dene.ben çalışıyorum işyerinde 8-4 arası 2 kez sağıyorum.Akşam emse bile arkasından yine sağıyorum biberonla bile içmek istemiyor bazen ağzına bardakla döküyorum.

elimden geleni yapıyorum.hayatımda hiç bu kadar sabır göstermemiştim.Ama bu sabrım ödülü çok büyük.Allah a şükürler olsun.

Son düzenleme:
şuanda tvde bebek ve çocuk beslenmesi ile bir program var.kanal 1de
izleyebilseniz keşke..
güzel şeyler anlatıyorlar..

selem kızlar nasılsınız
biz iyiyiz zeynep yerde debeleniyor yatıcak birazdan
saadetcim sen demiştin heralde sebze püresine pekmez katınca yedi diye.
bende haqvuç ve patates püresine pekmez kattım kasenin yarısını yedi
önerin için sağol tatlım
evt cnm ben demiştim bzmki brokoi patetes püresini sade yemiyorr du anası gibi tatlıyı seviyor ne katsam derken aklıma pekmez geldiii :)
afiyet olsun zeynebime :ecrin_bebek:

aslında yogurdu seviyo galiba.sebzelerede yogurt koysam yermiki bide öyle deneyeyim..
saadetcim sen muhallebi veriyomusun.ben gece yatarken bişey veremiyorum.gece maması aldım ama yemiyo..
bide kızlar ıspanaga yogurt koyunca demir ve kalsiyum birleşince vitamin ölüyomu???
yok cnmmm daha hiç muhallebi vermedimmm ona fırsat kalmıyor ki
kahvaltı,yoğurt,çorba yda sebze pürsi,meyve,anne sütü derkenn
hesap yapa yapa bi hal oluyorum :))
pirinç unu almıştım kendim yapar veririm diyee bklm ne zamn yapablcmm

bende hergün çeğrek yumurta sarısı koyuyorum..

sakın doktorun kesinlikle yasakladığı şeyler kuru fasülye ve nohut..

yok tatlım kim dedi sana bilmiyorum ama peynir ve yumurta aynı anda konulacak ve ikiside hergün kahvaltıya katılacak..doktorumuz ne derse onu yapıyoruz biz bize böyle dedi..

zor valla canım yedirmek ter döküyorum bende yedirecem diye ki ek gıdaya 4 gün önce geçtik..
bzm doktor da sizin gibi dedi cnmmm bnde uyguluyorumm senn gibi
günaydın kızlar...uyku akıyo gözlerimden..
minik alya normaldede saat başı uyanıyor ve emmeden uyumuyor zaten.alışkanlık oldu ve değiştiremiyorum bunu.ama dün gece hiiç uyumadı yarım saatte bir bazen yatağına koyar koymaaz bağırarak uyandı.ayakta sallamayla bile uyumadı.napcam bilemiyorum.henüz hiç dişi yok.acaba diştenmiki?
ahh cnm saat başı yada yarım saatte uyanması çok zor senn için sersem gibi olursunn
acaba tam doymuyor mukiii
yadaa az az emip sık emioo
inşş düzene girer alyacık :ecrin_bebek:

Armycim sağol canım sen söylemiştin galiba,
bizim mama sandalyeside mutfakta, akşamları sofradayken onuda yanımıza oturtuyorum, oyun oynarken falan arada bir ağzına sokuşturuyorum yoğurt falan :)
bizimkide kahvaltıyı sevmiyor hiç
cicibebeyi kendim yapçam yarın saadetin tarifiyle, birde bebek ekmeği alcam artık çorbalarına koyarım
afiyet olsun bebişine canımm

merhaba herkesee
öldüm yaaa yorgunluktannn sabah kalktıksan sonra ireme kahvaltısını yaptırıp evi süpürmeye başladımm ama ne süpürmeee koş bi ireme bakkk döndü mü diyee tekrar koşşş süpürrr
iremin dönmesi bnm hiç işime gelmedii dönüo geri geri gidiyoo betona flnnn ev de büyük olunca her yer halıyla kaplıı değilll çarpcak bi yerini diyeee akla karayı seçiyorumm
o kadar koşuşturmama rağmen gene gtmiş betonaaa ağlamasına gttmmm :ecrin_bebek:
daha sadece süpürdümmmm ve çok yoruldum şimdi uyutuyorum bkm uzun uyursaaa daha işler beni bekliyooo offf :gitme:

X