iyi akşamlar kızlar mama sandalyesi kullanan varmı aranızda chicco polly ye iyi diyorlar ama çok pahalı kullanabilcez mi orası da malum ıkea nın mama sandalyesi 30 tl.kulllananlar da mennun aranızda kullanan var mı
Ben pollly kullanıyorum, çok ama çok memnunum. Sadeec kafasını çok terletiyor, ince bi battaniye koymak şart altına. Onun dışında çok güzel. Şİmdilerde yeni yeni oturmaya başladı, çok rahat ettik.
gülçincim ben önce ıkeanın mama sandalyesini aldım..tepsısıyle bırlıkte 45 falan oluyo galıba.ama pek guvenlı gelmedı bana..lazımlık gıbı bısey..esımde pek begenmedı...bıde bızımkı pek dengelı oturmadıgından oraya buraya devrılıyo...kenarlardan tutuyodu...sonra cihicconun poly çift kılıflısını aldık...o cocugu cok ıyı kavrıyo...ama tabı bıraz hantal ıkeanınkıne gore...ben memnunum ama artık salonumda bebek malzemesı alcak yer kalmadı ınan...
buarada özgecım adım neslıhan
ya arkadaslar kotu olan ne bılıyomusunuz ben bu sut allerjısı durumunu ek gıdalara gecınce anladım..bebegım cok kusuyodu kusar dedıler..kakası bazen mukoza gıbı oluyodu..arada oldugundan acıkcası hıc kotu bısey aklıma gelmedı...genelde kakada kanama oluyormus...bızımkınde hıc boyle bısey olmadı...gozlerının altında cokme ve kızarma oluyodu bunuda goz pınarı tıkanıklıgına baglıyodum...cock gazlı bır bebektı ama her bebekte olabılıyo...yanı benım sutume devamlı gecmıs yavrumdan ondan bu kadar sıkıntılıymıs..benkı eymen kaganı devamlı dr a goturdum...ınanın gecen 6 ayda bebegımın bu kadar zorluk yasaması ve bızım bunu anlamayısımız yıktı benı...neysekı daha gec olmadan anlayabıldık...ben dunden berı sut urunlerı yemedım ve eymen kagan oncekı gıbı kusmmuyo
NEslihancım Allah dermansız dert vermesin. Duymuştum süt alerjisini, 1 yaşına kadar dikkat etmen gerekecek. Bİr de süt alerjisi olanlarda ete karşı da bişi oluyormuydu? Yoksa ben mi attım bilmiyorum. Bi araştır istersen. Aslında en iyisi çocuk alerjisi uzmanına götürmek. Çocuk doktorlarından ziyade uzmanlar daha başarılı bu tip özel konularda. Elif'in cilt sorunu için biz çocuk doktorumuzdan ayrı çocuk alerji uzmanına götürüyoruz.
merhaba kıslar nasılsınız? eğmen Kağana geçmiş olsun Neslihan....1 yaşından sora rahat ediceksiniz inşallah.Nisayada maşallah artık yavaş yavaş tek başına uyumaya alıştırmamız azım bebişleri nasıl olcak onuda bilemiyorum?
Mümine sende online sin azramızı öpüyorum Azra isminin bende çok önemli yeri vardır canım kaybettiğim kızımın adı Azra'ydı Rabbim senin bebeğine uzun ömürler versin
Canım kaybettiğimiz meleklerimiz cennette şefaatçi olacak bize inşallah. Yüreklerimizin bi köşesinde hep yaşayacaklar. Allah yavrularımıza uzun ömür versin inşallah.
arkadaslar tahıllar malum bebek ıcın cok faydalı...mılupanın falan 7 tahıllı falan kasık mamaları var...mama vermek ıstemıyorum ben acıkcası tahılları bebegımıze ne sekılde verebılırız
NEslihancım ben tahıllı kahvaltılıktan alıp arada vermeyi düşünüyorum. Yoksa nerde bulayım 7 tahılı? Bizim doktorda kesinlikle hazır verme dedi ama kusura bakmasın valla bence ara sıra verilebilir.
herkese iyi akşamlar umarım bebişler de siz de iyisinizdir
biz kızımla savaşmaya tam gaz ediyoz yemek yedircez diye.canı isterse güzel yiyor ama artık meyvelere ağzını hiç açmıyo.balık kemiksuyu veiyorum artık.köfteyi yutamıyo kıymayı nasıl vericeğimi şaşırdım köfte yapıp suda haşlamayı düşünüyorum bizden böyle bazen bizim salçalı yemeklerden de veriyorum yasak ama napıyım onları yiyo ağzının tadını biliyo bu veletler
Ben daha o aşamayı geçemedim ama bizim doktor önce suda kavur kıymayı sonra azarda sebze püresine ekle demişti. Tavuk etini de aynı şekilde. Daha benim cadı sebze namına bişi yemediği için ne kahvaltıya ne de ete geçebildim. Doktor bana da köfte yapabilirsin dedi ama mümkün değil yutamaz Elif sanırım.
off kızalr canım çok sıkılıyo yaprak dökümünü izliyorum ama oda sarmıyo ben daha mama sandalyesi almadım erken diye düşünüyorum ama alsammıkı kızımın elleri hiç durmuyo mama yerken ama onda zor yer gibime geliyo
Bence al canım. Şimdiden alışsın mama sandalyesinde yemeye, yoksa ileride çok zorluk çekersin yürümeye başladığında.
yumurta protein acısından cok zengın oldugundan haftada 3 yumurta sarısını gecmemek gerekıyor.kahvaltıya bırgun peynır konursa bırgun yumurta konulcak.ıkısı aynı anda konmıycak ve de yumurta gun asırı verılcek
Allah Allah benim doktorda hergün peynir ve yumurta ver dedi. Yumurt bir çay kaşığından başlanacak öyle öyle haftalık sürelerle bir çay kaşığı arttırılacak dedi. YAni ilk hafta bir çay kaşığı ikinci hafta iki çay kaşığı şeklinde. Hatta yumurta ve peyniri kahvaltısına karıştırma ayrı ver dedi.
kızlar bişey soracağım..sabah sabahda onun için girdim..cvplarsanız çok sevınırım...bebeğım 1 aydır sadece uyursa emıyordu..1 haftadır artık hiç emmiyor..kaşıkla beslenmek daha cok hoşuna gıttı...bende medela dıye bır markanın süt sağma makınesını aldım..sagıp vereyım dıye.ama öyle çok azalmış ki sütüm damla damla geliyor...sizce devam etmelimiyim eskısı gıbı fışkırarak gelir mi??deneyenınız varmı??bırde kaç saatte bır ne kadar süreyle sağmalıyım...fikri olan var mı??
Aynı pompa bende de var. BAzen sağıyorum sağıyorum 50 cc anca geliyor. Mümkün değil Elif 6 aydır sadece anne sütüyle doyuyor. NAsıl olur diye düşünürken ananem inek bile buzağı ağzını sürmeden süt vermez dedi. YAni nizim memişler bebeklerin emmesine proramlı. Zamanla pompaya da alışıyor göğüsler, mesela ben sabah sağdım 120 çıktı.Azimle devam yani...
günaydın kızlar,
sinirden ağlamak züereyim, iyice iştahsız oldu bu kız yaa, en son gece 4 te yemişti, sabah ne kahvaltı yaptı ne mama yedi, noldu bu çocuğa anlamaıyorum, sıkı sıkı kapıyo ağzını, üstelersem kaşığı görünce ağlayıp bağırıyo, depresyondayım iyice yaa
(
Offf ya ne sıpa oldu bunlar. Dün bende çıldıracaktım bütün gün mutfaktaydım neredeyse. Tezgahın üstü çarşamba pazarını geçmişti, ne yaparsam yapıyım yediremedim. Bugün sabah iki tatlı kaşığı mandalina suyu, elma rendesi ve 1,5 cici bebeyi yedi Allaha şükür. Yedi dediysem de yarım kase anca. Zorlayınca başlıyor bağırmaya, Kucağıma aldım nasıl saldırıyor memişlere. BEnimkinin derdi gücü meme, illa emecek.
hiç zorlama müminecim.nezaman yemek isterse.bide başta oyunlar yaparak şarkı soleyerekmi mı verdin ek gıdaları..bi yerdeokumuştum.normal birşeymiş gibi yemek yedirin.çocuğunuz oyun olarak algılamasın.yoksa oyun bitmesin diye ağzını kapar yada ne bilim oyun yaşı geçtikçe yemeye daha çok direnç gösterir gibi şeyler yazıyodu...
Oooo ben şimdiden oynamaya başladım. Uçak yaptım kaşığı hatta sabah sabah. Yoksa mümkün değil yemiyor.
inş. binnurcum, biraz kabız belki ondandır, bi de sürekli su istiyo hep ağzı kuruyo, böyle bi sorun yaşayan varmı aranızda
Elif de eline suyu verince alamıyor tekrar ver diye bas bas bağırıyor. Demek ki ihtiyaçları var, karnı toksa ben içtiği kadar içiriyorum.
bende 8.aydan sonra verilebilir diye biliyorum , bulabilrsem link eklerim
Hülyacım teşekkürler denicem bu akşam tahılı
Saadetçim kolay gelsin çok yorma kendini , ben bıraktım artık ne kadar olursa , koşturmaktan hasta oldum, başım dönüyor sık sık, çocuk kucağımdayken bir döndü başım geçen gün yavrumun kafası çarptı kapıya, hafif vurdu bişey olmadı ama çok ağladı şimdi daha dikkat ediyorum
yarın izinliyim ya nörolojiye gitçez bakalım
Aman canım ihmal etme, dikkat et kendine. Çok geçmiş olsun.a.s.