2009 Eylül Anneleri

cnm ben hem biberon hem meme veriyorum doktor verme dedi ama kaşık kaşık içirmekte çok zor oluyordu bee...bizde biberon veriyoruz artık inşallah kızım memeyi unutmaz:Saruboceq: anne sütü vermeyi çok istiyorum azda olsa kızım ne kadar emse kar.

geçmiş olsun canım valla tamda hastalık havası herkes grip.. havalarda bir sıcak bir soğuk üşütcem diye korkudan kat kat giydiriyom valla.. umarım kaloriferler yanana kadar hasta etmem bakalım..

merhaba arkadaşlar,sütü sağmanızla bebeğin emmesi arasında fark var.o nedenle sağdığınız sütten çıkan ölçek sizi yanıltmasın.bebişiniz daha çok ölçek süt çekebilir.sağmaktaki amaç,bebek emmediği zamanlarda da göğüslerdeki süt yapımını devam ettirmek.bebek uyudukça siz de uyursanız sütleriniz hemen gelecektir.
bebeğin en önemli yeri baş kısmı,bebek beresini ihmal etmeyin evde de.özellikle banyodan sonra başını iyice kurulayıp beresini hemen giydirin.

kızlar hepinize mrb sanırım bir coğumuzda aynı dert benimde sütüm cok az.gecen gün dr gittik.dr sütümü sağmamamı sadece emzirmemi istedi.cünkü emzirme sırasında bebeğin emmesiyle uyarılma artıyor ve süt yapımı hızlanıyormuş.ayrıca sağmak tüm sütü boşaltmıyormuş.birdev drum önerdi:

75gr toz ısırgan otu tohumunu 500gr balla karıstırıp günde 4 tatlı kasığı yiyorum.ayrıca yediğim yoğurt vs gibi seylerede ısırgan tohumunu karıştırıorum.birazda olsa etkisini gösterdi.ama tabi mamaya devam.günde 5 defa emzirmelerin ardından 90cc mama veriyorum.her saat bası emziriyorum.bende cok kafaya takıyorum ama elden gelen brsey yok.

geçmiş olsun canım valla tamda hastalık havası herkes grip.. havalarda bir sıcak bir soğuk üşütcem diye korkudan kat kat giydiriyom valla.. umarım kaloriferler yanana kadar hasta etmem bakalım..

dilek çim geçmiş olsun... Allah şifalar versin defne su meleğime

Çok teşekkür ederim kızlar aman sizde dikkat edin bebeklerinize doğrusu bizimki dikkatsizlikten değil babasından bulaştı hiç yaklaşamasa bile aynı havayı solumaktan bile maalesef virüs kapabiliyorlar.

Canım doktorun sana öyle söylemiş ama inanki sağmak sütü fazlasıyla arttırıyor en somut örnek benim belkide bebeğim büyüdüğü artık daha fazla süte ihtiyaç duyduğu için artıyordur bilmiyorum ama pompanında katkısı olduğunu düşünüyorum...

Bu arada kızlar sizler hala bebeklerinizin tüm çamaşırlarını ütülüyor musunuz? Ben hala hepsini ütülüyorumda.

bilmiyorumki dilekcim dr öyle söyleyince benimde aklıma sizler geldiniz bizim kızların sütü arttı ama diye düşündüm.
bende ütülüyorum ama ne zamana kadar ütülerizki acaba

selam kızlar

bebegin kıyafetlerini ben de hala utuluyorum ama en fazla 3 aylık olsun bırakırım
en azından hepsini utulemem

kızım uyuyor şimdi ama uyutana kadar akla karayı seçtim yanii

4-5 gundur canıma okudu kızlar

gunduzleri uyutabilene aşk olsun, sallıyorum olmuyor, emzik istemiyor, memede uyurdu onu da bıraktı

bu şekilde degişen var mı? geceleri bile bazen 2 saat uyumuyor. oysa gecen ay surekli uyurdu her emmeden sonra.

acaba hasta falan mı oldu da ben anlamıyorum..

ben de ütülüyorum kızlar içime sinmiyor ama deterjan normale döndüm ve alerji de yapmadı şükür

canım aynı sorun bende de var bütün gün sabahtan akşama kadar kucağımda ya dolaşıyoruz ya memedeyiz son 2-3 gündür böle eşim gelince kollarım dinlenio biraz inan kürek kemiklerim ağrıo kollarım uğuşuyor.... ağlamasından iyidir diyorum ama bi lavabo ihtiyacı bile gördürmüyor walla çözüm bulursan benlede paylaş lütfen

ya kızlar benim kızım toplasanız gün içinde 3 saat anca uyuyor gecede bazen 3 saat anca uyuyyo bazen hiç uyumuyo napcaz ya...

Merak etme canım hasta falan değildir büyüdükçe uyku süreleri azalacak tabiki benimki de gündüzleri pek uyumuyor bende pek zorlamıyorum açıkcası ama gece 00:00dan sonra çok güzel uyuyor çoğu zaman sabah 08:30a kadar ama şu da var bizim hep böyleydi...

bebek kıyafetleri en az 1 yaşına kadar ütülenmeli.tenine değen herşey.oğlum 6,5 aylık haftada 2 makine çalışıyor.yapıcak bişey yok.

valla ben ütülemiyorum..çünkü vakit bulamıyorum.. ama bebek deterjanına devam...

Son düzenleme:
bende utuluyorum kujzumun herseyını çoraplarına kadar. mıkrobu kırılır. ve utulenmelı dıye bılıyorum bende

ben de ütülüyorum çoraplarından şapkasına kadar .. hacışakir granül sabun ve dalin yumuşatıcı kullanıyorum

dilekcim gecmis olsun insallah en kisa zamanda iyilesir kuzun, bende cok korkuyorum usutucez diye bu havalarda, kalabalik yerlere alisveris merkezlerine felan kesinlikle goturmmek lazim bebekleri

bizde utuluyoruz bebek kiyafetlerimizi , utulemekte lazim bence sonucta bizim kendi camasirlarimiz bile utuleniyor mikroplari olsun diye onun teni daha da hassas

gulcancim sut meselesini kafana takma, benim goguslerim oldukca kucuk oyle sapir sapir sutte akmiyor makinayla sagdigimda da simdiye kadar en fazla 90 cccikardim normalde 60-70 cc sut cikiyor bi gogusten
ama alis 1 ayda cok iyi kilo aldi doktorumuz bile tebrik etti beni, benim sana tavsiyem sutum yok deme ne zaman isterse emzir oglunu

kizlar sizin bezler arada sizdirma yapiyormu
ben prima 2 numara kullaniyorum bir kac sefer kakasi ve cisi sizip ustunu bbatirdi, acaba bezmi degistirmem gerekiyor

birde bizim oglan uyurken cok acayip sesler cikartiyor gaz sancisindanda deil
yani sadece ikinma sesi deil, genizden inlemeler bogaz temizlemeler ve daha bir suru ses, merak ediyorum aranizda bebegi gece bu tip sesler cikartan var mi yoksa kuzumun bi sorunu mu var ::

Çok teşekkür ederiz Ebru teyzesi...Canım benim kızımda bazen uyurken çok değişik sesler çıkarıyor ama geceleri yorgun düştüğüm için yatıp uykuya daldığımda hiçbir şey duymuyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…