2009 Eylül Anneleri

meraba kızlar benim bebişde uyurken garip sesler çıkarıyo kızarıyo bozarıyo normaldir heralde benim bebişin başı biraz terliyo bende artık beresini takmıyorum acaba üşürmü siz ev içinde bere takıyomusunuz

ben hiç takmadım kızıma gercı o taktırmıyo nasıl alışırsa oyle gıder bıseyden korkma

benım kızımda cok ses cıkarıyo ve bız hersesıne kalkıyoduk ve kalıtelı uyku uyuyamıyoduk 20 gundur odassında yatıyo ayırdım cok rahat ettık.agladıkca ben gıdıyorum...tavsıye ederım ayırmayı odadakı nefes kokusuna bıle alışıyomus sonra ayırmak zor olurdu ıyı yapmıssın dedı dr u.

prima bızdede cıkıyo bazen bezden degıl.molfixte denedım hersey uzerınde kalıyo tas gıbı bı bez..

Bebeklerinizin başını terli bırakmayın hanımlar muhakkak saç kurutmayla kurutun.Bide çok sıkı giydiriyoruz terletip daha çok hasta ediyoruz.

kızlar moralım cok bozuk...sanırım sutum azalıyo..bebısı emzırmek ıcın aldıgımda gogsume bıraz cekıp aglamaya baslıyodu.bı sagdım gece 2 gogusten toplam 30 ml cıktı.cok uzuldum.gece oldugu ıcın yada ıyı beslenemeım dye olmustur belkı dıye dusundum.ama zaten bebısım 3 gunden berı hep 5 yada 6 dk emıyo...

sızın bebısler acıkınca kac dk emıyo kızlar??? varmı bızım gıbı az emen?

2 3 saatte bır sadece 5 dk((((

Canım benim bebeğim göğsümden emmediği için birşey diyemeyeceğim. Ben sürekli sağıyorum geçenlerde emzireyim dedim 20dk kadar emdi ve uyudu sonra göğüslerimde kalan sütü boşaltayım dedim bir sağdım bebişim nerdeyse hiçbirşey içmeden uyumuş kalmış sağdığım sütün miktarına bakarak buna karar verdim..Benden sana tavsiye bebeğin emdikten sonra göğüslerindeki sütü mutlaka boşalt göğüslerin boşalttıkça dolacak arz talep meselesi yani bebeğime sütüm yetiyor deyip göğüslerde kalan sütü boşaltmazsan göğüslerin yeterince süt salgılamayacağını ve zamanla sütün azalacağına inanıyorum ben 1,5 aydır sütümü sağıyorum ve gerçekten çok arttı sütüm ve artık emzirmeye cesarette edemiyorum hem sütüm ii hemde bebeğim çok güzel kilo alıyor.

maaşallah cnm yaaa...bnimde aklım sağma işini hiç almıyo ben sadece emziriyorum çünki ve 5-6 dk emiyo oğlum ama maaşallah kilo alımı bizimde güzel tuhaf bişi bu süt olayı herkesin kendine ve bebişine özel yanii heheheee

canım bence üzülme çünkü benim bebiş genelde 3 yada 4 dk emiyo her annenin göğüs kanalı farklı tabi bebeklerin emme gücüde farklı bende dr a sordum kilo alışı normalse sorun yok dedi ilk 5 dk da yeterli sütü alabilirlermiş

gece nöbet tuttuk kızın başında, gerçi daha çok kucaktaydı
sancıdan uyumadık yaa, çok uykum vaaaaaarrr
hergün bu geceki gibi olsa kafayı yerim herhalde yaa
saat akşam 10 da bi uyandı gece 03,30 a kadar uyumadı, sancıdan kıvranıp durdu kuzum
ağrı kesici fitil vermişti doktor onuda almamışız eczaneden, çok zorluk çektim valla

ağrı kesici fitil kullananınız varmı?

Bebeklerinizin başını terli bırakmayın hanımlar muhakkak saç kurutmayla kurutun.Bide çok sıkı giydiriyoruz terletip daha çok hasta ediyoruz.
canım bebeklerin saçını saç kurutmayla kurutmak zarar verir bence ben hiç denemedim.benim kız baya saçlı banyodan sonra saçı yaş kalıyor ama bere takıyorum hemen.yada annem temiz bir tülbent sarıyor yarım saat kadar.

canım eğer oğlun kilo alımı iyiyse hiç üzülme.çünkü bebekler ilk beş dakikada sütün %90ını emermiş zaten.bebeğinin emme gücü arttığı için daha cabuk doyuyordur.

dilekçim sen niçin sağıyorsun özel bir nedenimi var yoksa senin tercihinmi.hani bazı bebekler annenin göğsünü almak istemez ya öyle bir durummu.:uhm:

eslemcim çok geçmiş olsun cnm bizimde oluyo bazen bazen de hiç olmuyo öle böle geçircez cnm bu 3 ayı inş.

artmasa benim sütüm artmazdı çünkü kzım emmek istemediği için ben hap sağdım..hala tam olarak beslenmesine yetmiyo ama eskisine göre iki kat arttı nerdeyse inşallah sağa sağa daha da artacak..evet kaffaya takmayınca daha çok süt oluyo kesinlikle..

evet canım zaten dr öyle söyleyince benimde aklıma sizler geldiniz.bilemiyorumki canım.ama ben gün içerisinde cok sağınca göğüs uçlarım cok acıyor ve kıyafet deyince bile acayip canım yanıyor.siz nasıl önlüyorsunuz bu durumu.lansinoh kremide düzenli kullanıyorum ama...

arkadaşlar kaç gündür girip girip yazamadım.
mothercare kanguru almak için nautilusa götürdüm bebişi annemle.ilk tek çıkışımızdı.akşam eve bi gelirsin sancı sancı ama avaz avaz.üşüttüm yavrumu.dün gecede kabız diye fitil verince fitilde kakada çıkmadı.saatlerce avaz avaz ağrı çekti.Allah razı olsun annemden.kocaman memişlerine bi yatırdı.o sıcaklıkla uyudu bi tanem çok şükür Allah'a.üşütmeyin aman.dışarda sıkı giydirin ki hep arabadaydı.bi açık otoparkı yürüdük o kadar.o bile yetti.evde body,ayaklı pantolonu,bir kat üst ve yelek giydiriyorum.bere takmıyorum.çokta sıcaktan bunaltmamak lazımmış.burnuna eline ayağına bakıyorum hep.ayaklarınada çorap ve patik giydiriyorum.
dilekcim senin yavrunada Allah şifa versn yaa minicikler yaa.
ebru ne sesler var bizde yunus balığı gibi :)korkma.ama kameraya çek göster doktora çok endişeliysen.bu arada Allah kabul etsin mevlütünüzü
baharcım sizinde 40 çıkmış hadi maşallaah.
gülcancım bende anne sütü yanına mama veriyom be yavrum napalım.Allah sağlık versin.ilk zaman takmıştım senin gibi.şimdi takmıyom arttı sankim süt:)bide bebek uyudukça uyuyun.tabi her zaman işlerden fırsat olmuyor ama uykudan sonra daha çok oluyor bence süt.
tülaycım seninde bebişe Allah yardım etsin sanada hepimizede.geçicek inşallah sağlıkla.
bu arada yavrusu hasta olan tüm arkadaşlarımın bebeğine Allah şifa versin.tek tek yazamayıp isim unutursam kusuruma bakmayın emi.bu arada bende ütülüyom herşeyini hala ve hacışakirin granülüyle yıkıyom.prima 2 kullanıyorum ebrucum bende ve arada dediğin sızıntı oluyor.3 e geçiyim dedim aldım büyük gibi.4-9 kg arası imiş ama bakalım denicem yine.
bu arada bircanlada msnleştik.o da mama veriyor.golden coat keçi sütü içerenmiş.doktoru tavsiye etmiş.
bu arada emzirme atleti aldım.ya emzirirken bütün sırt yan karın açıkta kalıyo t-shirtü kaldırınca donuyom.bebeğede zararı varmış.bütün giysilerde üstten düğmeli değil ki.siz napıyosunuz bunun için?

lansinoh göğüs pedi kullanıyorum sütyenin içine.bebedoru lansinoh bulamayıp bi kere denedim ama kutu duruyor hala hiç beğenmedim.lansinoh güzel.bu arada göğüs ucu için lansinoh iyileştirmiyor bence nemlendiriyor.hamileyken son ay kullanılmalı imiş ayrıca.ben madecassol krem sürdüm her fırsatta.bebeği emzirmedende yıkadım sıcak su ile krem bebeğe etki etmesin diye.lansinohu yıkamaya gerek yok ama madecassol ilaç neticede.

eslemcim görmemişim yazını Allah yardımcı olsun hem bebişe hem sana.acil şifa versin Allah.bilirim ayy sancı anlarını.bebeklerimizden bu sancılar gitsin gelmesin.

ayfercim geçmiş olsun canım.bu arada bilmediğimiz neler var ilk defa duydum şu yazdığın mamayı ben milupa pree aptamil kullanıyorum.dr 45 günlükken aptamil 1e geç dedi.4 gün sonra yani.şu ısırgan otu tohumu sütümü biraz arrtırır gibi oldu.sizde deneyin kızlar.özellikle gece emzirirken bende üsüyorum.bende alayım atletten canım.

sağol canım ya.bende aptamil kullanıyorum ama 1 olanı.doğumdan beri öyle verdi doktoru.bol süt olsun inşallaahhh.

kızlar canım sıkkın...bebegimi geçenlerde saglık ocagına götürmüştüm ordaki ebe gaz sancılarına en iyi karına yapılan masaj iyi geliyor demişti...zeytin yagı yada bebe yagıyla masaj yap demişti.bende dün sabah bebe yagıyla bi masaj yapayım dedim ama sanırım bebe yagı kuzumda alerji yaptı kızımın karnı kızardı.şuan gögüslerine dek kırmızı inşallah önemli bişey degildir...doktora götürmem gerekirmi kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…