2009 Eylül Anneleri

ya ben ne sütümü sagdım simdiye kadar nede mama veriyorumm...... gögüslerim dolup tasmıyor ama emzirdigimde doyddugudan emin oluyorummm... gülcancımm bende sıkınca damla olarak geliyooo oglum agzından bırakıncada bazen dedigin gibi ince bişekilde fıskırıyoo......üzülme lütfenn canım.inanın hersey pskolojik var deyin olacak deyinn önce siz inanın bakın nasıl olurrrrr . mamayı senmi kafana göre aldın doktorunmu verdii???

benimde geçen hatfa sütüm çok azdı artık yavrum açlıktan ağlıyordu eşime mama verelim dedim ama kesinlikle hayır dedi süt yapıcık şeyler yemeye başladım ama yine az yine az...

bu hafta da oğlum gecelir saat başı kalktığı için her saat başı bir bardak su içmeye başladım ama inanmazsınız sütüm şu an çok fazla hatta oğlum ağzından çıkardığında fışkırıyor resmen (maşallah)...Ben çözümü su da ve çok emzirmede buldum...Sürekli oğlum meme de çünkü...Ve birde bir göğsü boşaltmadan diğerine geçmeyin göğüs boşalınca beyine süt yap mesajı gidiyor...

maşallah canım bende suyu çok içmeye çalışıyorum hakketen tek fayda eden şey su gerisi pos yani

benimde geçen hatfa sütüm çok azdı artık yavrum açlıktan ağlıyordu eşime mama verelim dedim ama kesinlikle hayır dedi süt yapıcık şeyler yemeye başladım ama yine az yine az...

bu hafta da oğlum gecelir saat başı kalktığı için her saat başı bir bardak su içmeye başladım ama inanmazsınız sütüm şu an çok fazla hatta oğlum ağzından çıkardığında fışkırıyor resmen (maşallah)...Ben çözümü su da ve çok emzirmede buldum...Sürekli oğlum meme de çünkü...Ve birde bir göğsü boşaltmadan diğerine geçmeyin göğüs boşalınca beyine süt yap mesajı gidiyor...

canım bende çok su içiyom ama sürekli tuvalete gitmekten başka bi işe yaramıyo bende bizim eve iki güne bi sucu geliyo adamda diyodur ne çok su içiyo bunlar diye hehe ama benim bebek pek emmiyo iki dakka emiyo uyuyo yerine koyuyom bağırıyo ama azında meme varken ayaklarını bile gıdıklıyo uyumasın emsin diye uyuyo emmiyo hastanede buna iki gün süt verdiler bebeği bana ikinci gün getirdiler ondanmı olduki acaba

kızlar ben sadece 1 ay anne sütü emmişim o da yarım yamalak. sonrası pirinç unu ile hazırlanan mama. nerdeee bugünkü her türlü vitamini ıvırı zıvırı takviyeli mamalar. ama allaha şükür bağışıklık sistemim de çok güçlüdür. bence bu mama olayını daha fazla kafanıza takıp ta sütünüzü kaçırmayın. sonuçta bi şekilde beslenecekler değil mi? öyle kötü şeyler düşnünce beni getirin aklınıza. yahu taş gibiyim taşşşş yaşasın pirinç unu...

ece canım benım peki aglamıyo açlıktan nasıl duruyo benım yavrumda 7-8 kez çiş 3defa falan da kaka yapıyo gunde ama mama vermeyınce açlıktan aglıyo dayanamıyom verınce kıtlıktan çıkmış gibi saldırıyo ve hala da kılo alımı çok yavaş offf kafam karışıyo valla önce emzip sonra veriyorum mamayı pekı senın bebeşin kılo alımı nasıl

benimki iki haftada 40gr almıştı sadece şimdi bilmiyom haftaya kontrole gidecez bakalım ne diyecek

bende mama veriyorum sonra üstüne emziriyorum benimde sütüm çok az :KK43:

benim kızımda dogdugu ilk 15 gün sabaha dek uyumuyordu sabah 5 demeden kesinlikle uyumuyordu sadece meemde uyuyakalıyordu ve yatagına bırakınca basıyodu feryadı..ama annem geldi çok şükür düzene gitdi gibi anlamadım ne hikmetse...

benim kızımda 19 günde toplam 300 gram almıştı.doktor mamayı artırdı günde 6-7 kez 60 cc mama veriyorum... bakalım 1 ayını bekliyorum ne kadar alcak diye..ama bende çok üzülüyorum herkesin bebesi 1 kiloyu aşkın almış benimkisi çok az alıyo üzülüyorum :KK43: bana gene fazla almadı gibi geliyo ama hayırlısı bakalım...pazartesi kontrolu var.

herbişeyi denedim ama dolu dolu süt dolu gögüslerim benimde yok cnm :KK43: mama veriyorum bende...

bende 60 cc günde 6-7 kezveriyorum...genede doymuyor gibi..mememide cop cop emiyo...

canım doktoruna danış öyle artır mamayı doktor ne kadar önerirse...inşallah kuzucuklarımız tontiş tontiş olur :KK43:

benimde gögsümü sıkınca pıt pıt damlıyo öyle fışkırarak çok nadir bir iki delikten fışkırıyo canım...ama genelde hep pıt ptı damla şeklinde :KK43: buda demek oluyoki sütüm çok az :KK43:

ya işte bende bunu ayrımını yapamıyorum çok olunca öle fışkırıyomu dıye eşim sütün var işte sen ınekmısın fışkırsın ölede diyo benı teselli için sölüyo ozaman:KK43:(
ben 4 kez mama verıyorum doyuyo ama kılo alımı az ne yapcagımı şaşırdım yaaa

ya ben ne sütümü sagdım simdiye kadar nede mama veriyorumm...... gögüslerim dolup tasmıyor ama emzirdigimde doyddugudan emin oluyorummm... gülcancımm bende sıkınca damla olarak geliyooo oglum agzından bırakıncada bazen dedigin gibi ince bişekilde fıskırıyoo......üzülme lütfenn canım.inanın hersey pskolojik var deyin olacak deyinn önce siz inanın bakın nasıl olurrrrr . mamayı senmi kafana göre aldın doktorunmu verdii???
ınanıyorum canım gelcek 900 gr lık mamalar daha uygun ama ben almıyorum 350 grlık alıyorum sütüm gelecek ziyan olmasın diye ümitliyim yani hala mamayı kafama göre aldım aptamilin bebek sütü ılk bebek dr mama yok dedi aaa manyak adam sütün varsa gel sen emzır napıyım mecbur kaldım vermeye sarılıgı başlamıştı açıktan ama mamayı verınce düştü sarılıgı em yüksek 9.7oldu atllattık sonrakı dr da ver ama önce emzır sonra mamayı ver dedi öle yapıyom bende
kızlar ben sadece 1 ay anne sütü emmişim o da yarım yamalak. sonrası pirinç unu ile hazırlanan mama. nerdeee bugünkü her türlü vitamini ıvırı zıvırı takviyeli mamalar. ama allaha şükür bağışıklık sistemim de çok güçlüdür. bence bu mama olayını daha fazla kafanıza takıp ta sütünüzü kaçırmayın. sonuçta bi şekilde beslenecekler değil mi? öyle kötü şeyler düşnünce beni getirin aklınıza. yahu taş gibiyim taşşşş yaşasın pirinç unu...

yaaa ne bilem emmeyince sanki hep hasta bi çocuk olcak gıbı gelıyo bıde mama yıyen bebekler koff şiş oluyo ben yavrum öle olsun ıstemıyom:KK43:((
ne çok sey ıstıyom dımı

bende 10 gun emmişimmm ayıptır sölemesiii o taşlıkk bendede varkaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

selam kzılar.. ne zormuş tek başına çocuk bakmak.. üç günde pilim bitti resmen.. kızımı babasına teslim etim mışıl mışıl uyuyolar yorucu falan ama bunun huzuru da bambaşkaymış dimi yaaa..

öle canım da kendıme laf anlatamıyom eksık görüyorum kendımı bıde okudukça bagışıklık sistemi iile ilgili daha üzülüyorum
tülaycım ya sen gögüsünü sıkınca sütün çıkışı nasıl fışkırıyomu yoksa akan sekıldemıçıkıyo ya merak ettiğim çok süt olunca nasıl gelcek kıyaslama yapcam

cnm şimdi şöle bişi ben direk sıkınca çok az çıkıyo ama oğlum emerken 1-2 saniye sonra sanki bi sürü iğne memenin ucuna batıyor (çok canım acıyo) ozmn anlıyorum ki oğlumun emmesiyle sütüm ün geldiğini ve arada oğlumun ağzından ucu çıkınca heryere fışkırıyo (maaşallah) hıı bide oğlum ağlayınca g.pedlerim dolup taşıyo nasıl bir mekanizma ise bebişim ağlayınca sütlerin kendiliğinden akıyooo ...Allah ım sen ne büyüksünn

yanlız sütün çok olması yaradığı anlamına gelmiyor ben bu ay emin oldum kuzum güzel kilo aldı dr umuz fazlasıyla sütün yetiyo bebeğine dedi çok şükür ama moralini bozma cnm az da olsa ne güzel paşan emiyo şükür ama bahar ın dediği gibi şimdi mamalar çok gelişmiş zamanın da bizde yiğenimi valla pirin unuyla büyüttük şu an 9 yaşında çok ta zeki....
bebişin sağlıklı olsunda herşey aşılır herşeye çare var cnmcım

yaaa ne bilem emmeyince sanki hep hasta bi çocuk olcak gıbı gelıyo bıde mama yıyen bebekler koff şiş oluyo ben yavrum öle olsun ıstemıyom:KK43:((
ne çok sey ıstıyom dımı[/QUOTE]

guluncanı,bu yaşadığın sıkıntıların aynısını yaşadım.lütfen moralini bozma ve kendini suçlama.Sadece moral ve uyku süt yapıyor.bebeğin uyudukça sen de uyu ve kendini çok yormamaya çalış.Bebeğin evinin işinden çok daha önemli.Mama takviyesi yapmak dünyanın sonu değil,emzirmeye devam et,yetmediği yerde mama takviyesi yaparsın.her seferinde iki ölçek hazırlaman yenidoğan bir bebeğe yetecektir.Bebeğin kilo alımı azsa doktoruna danışabilirsin, günde 30-50 gr arası normal diye biliyorum.

Offf kızlar yaa kızım hastalığından dolayı uyuyamıyor şöyle rahat rahat hep huzursuz tam olarak uykuya dalmakta zorlanıyor dakikada bir uyanıp azıcık mızıldanıp yeniden uyuyor ama çok rahatsız.Kızlar benden taviye önümüz kış ve bebeklerimiz şu an çok küçük dikkat edin bebeklerinize çünkü hastalanınca iyice huysuzlaşıyorlar:KK43:(((

kızlar bu arada ben huggies natural hassas dokunuş ıslak mendilini aldım. ben de ılık su ve pamuğu denedim ama pişik olacaktı nerdeyse. dalin, canbebe, unibaby de kullandım ama huggies öneriyorum çok memnun kaldım.

merhaba kızlar...bugun 35. gunumuz cok sukur.amelıyat yerım hala arada sızlıyo.kanamma az az devam edıyo.bebıs de cooooook gaz var.bu yuzden hem sapsımplex hemde nurse harveys kullanıyoruz mecburen...bu konuda nacızane bı tavsıyem var sıze.surup ıcırmek cok zor oluyo bebıse.heryere dokuluyo.en sonunda bı yontem bulduk.bıberon agızlıgını cıkarıp hunı seklınde agzına verıyoruz emzık gıbı.ıcınede surubu dokuyoruz.cok cok cekıyo ordan...aklınızda bulunsun.

yalnız sıze bı sorum olcak aranızda hem bıberon hem meme veren varmı bebıse?

bıde goguslerı hala acıyan varmı?

son sorum benım bı gogusten sagınca 15 20 dk da ancak 60 ml süt cıkıyo.hem oyle fıskırma falanda yok.ama bebısın kılo alımı normal..sızce 60 ml azmı?

kendınıze ve bebıslere ıyı bakın...

kızlar bu arada ben huggies natural hassas dokunuş ıslak mendilini aldım. ben de ılık su ve pamuğu denedim ama pişik olacaktı nerdeyse. dalin, canbebe, unibaby de kullandım ama huggies öneriyorum çok memnun kaldım.

bende huggies kullanıyorumm cok memnunumm baharcımm... banyoo ferahlıgı oda cok güzel tavsiye ederimmm

X