2009 Eylül Anneleri

kızlar yaa bu sebamed sampuan yuzunden oğlumun kafasında konak denen o kepek gibi seylerden cıktı. yenı sampuana gectık ama bıtmedı hala. bır yerde yanlışmı yapıyoruz yoksa herkesde oluyormu

valla dilekçim maaşallah kızına çok şanslısın bizim oğlan dalamıyo bazen illa sallıyom ayaklarımda sonra uyuyo kendi kendine gazı nasıl çıkıyo onu hiç anlamadım halil ibrahim baştan çok rahat çıkarıyo du şimdi çok yiyo diyemi ne zorla çıkıyo gazı bıraksam içim rahat etmiyooo

kızlar yaa bu sebamed sampuan yuzunden oğlumun kafasında konak denen o kepek gibi seylerden cıktı. yenı sampuana gectık ama bıtmedı hala. bır yerde yanlışmı yapıyoruz yoksa herkesde oluyormu

cnm bende şampuan kullanıyordum ciltlerinden sanki durulanmıyo gibi geldi ve 2 kezden sonra durunun bebe sabununu kullanıyorum valla saçları felan daha temiz oluyo popsu sabun daha sağlıklı geldi bana ama sende sabun dene derim meryemcim

meryemcim sen deyince bizde mustela alip kullanmaya basladik yuzundekilerde epey azaldi sacinda da konak olmadi
benc kullanmaya devam et bi de iyice durula saclari sampuanli kaliyor olabilir mi

aysecim aci elma yagini biz gunde bi kac kez suruyoruz acaba zarari var mi ?

tulycim bu aci elma yagi hic elma gibi kokmuyor valla zaten ustunde baska birsey yziyor

dilekcim boyle anlatip durma valla benim nazarim degebilir biliyosun bizimki hic uyumuyor saka allah nazarlardan saklasin masallah kuzuna insallah hep boyle gider uykusu darisi bizlerin basina

su an yine icerden ikinma sesleri geliyor yavrumun icim parcalaniyor resmen yaaa allah yardim etsin bitsin su gazi artik :

kızlar benim kıza bugün yani aslında dün aşı yaptılar öğlen ikide bir uyudu bu saate kadar hiç uyanmadı şimdik uyandı artık bidaane zamana kadar nöbetteyiz bakıcaz :)

gunaydin kizlar nasilsiniz nasil bebislerrrrrrrr bol sutlu giunlerrrrrrrrrrkaydirigubbakcemile3

kizlar sizin yazdiklarinizi okudukca cok uzuluom yaaaaaaaa trde ^neden bebek bakimi yok diye burda hastanede 1gun ozel bebek bekimi diye aileye gosteriyorlar banyosunu,gazini,karin agrisini.......vs ve 42gun boyunca hergun drler gidip geliyor evineeee kafamçokkarıştı

banyoda kepeklenme olmus arkadasin birinde; sampuani birak canim birdahaki banyosunda zeytinyag birazda rahm(kaymak) koy oyle yika,hem bebegin rahatlar hemde tenindeki kuru deriler dokulur nemli olur.
yaglama olayina gelinceeeee elma yagi demissinizzzzzzz walla arkadaslarrrrr bebkleride kendiniz gibi dusununnnn ok.hicbisey yoksa zeytin yag sifir asit en guzel yaggggg odur ve natur yani.

gaz sorunu olan arkadasim;sicak su termosu veyada bir havluyu utuyle isit bebeginin karnina koyyy sakin stressssss olma cunku bebekler anne baba nasilssa ona davrandiginda oda ayna gibi size aynisini yansitiyor.popodan gaz ve b...k yapma olayina gelince 3gun yapamamasi gayet normal sonra gene yapmadiysa;temparaturu(atesolcme aletini)zeytin yagina batirip bebegin kicina sokup cikarin hemen yapacak goreceksiniz.

ewet emzik tutturmaya calisan arkadaslar her bebegin damak yapisi farkli biri cok pahali emzigi emer biri ucuzzz hangisi damak yapisina uygunsa verebilmek icinde biraz sekerli suya batir ver olmadi kendi suttunu emzigin icine koy goruceksin tutacakdir ve fazlada ustlerine dusmeyinnnn bilerekde yapiyor bebeklerrrrsırnaşık şey

fatos benim esim mimar canim ama doktordan kalir bir yani yok yani herseyi biliyor arastiriyorrrrr:))))))))))))

Son düzenleme:
ben tatlı elma yağını kullanıyorum her gün 1 kez masaj mutlaka yapıyorum cnm onun zaten bi yan etkisi yok hemide mis gibi elma kokuyo kuzum
canım tatlı elma yağının ne etkisi varki gaz sancısına faydasını gördünmüü..ayy acı elma çok kötü kokuyor ama çok etkili maaşallahh..
canım acı elma yağı zararı yok ama seyreltilip kullanmak lazımmış ben birazda zeytin yağı karıştırıyorumm çünki yavrumun karnı kızardıı benekbenek yıkadımm geçtii artık seyreltip kullanıcamm.. geceden geceye sürmek yeter herhalde ozaman... canım sen dediklerimi yap bebeğin gazı falan kalmıycakk bak maaşallah bizimki paşa paşa yatıyor yoksa şimdi ikimizde yatak odaında perişandık.. Allah kolaylık versin hepimize...ve bebeklerimize bol uyku....

kızlar sağolun. sanırım kafanın on tarafını ıyı durulayamıyoruz. gozune kacar korkusu falan. demetcım banyodan once zeytınyagı suruyorum kafasına bol bol. bugun esım tarakda alacak ben almamıstım o zaman taraklada temızlerız ınsallah

aloooooooooooooooooooooo
asagidakilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr yazisinsana beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

canim havlulu bantlar oluyor korkuyorsan once onu tak sonrada bebisinin kafasini yika herzaman en sona bebegin kafa yikamasini birakin yoksda usutur hasda yaparsinnnnnnnnnn.

Selam kızlar.
Bizde az önce doktorumuzdan geldik. Çok şükür nezlesi geçmiş. 10 günde 350 gr almış. gayet iyi dedi. Ama şu reflü olayını bitiremedik sanırım burdaki çoğu bebektede var bu. Gaviscon infanta ve eğimli yatmaya devam yani.

Bizim gaz sancımız olmuyor çok fazla. Gaz ilacı falanda kullanmıyoruz. Ama olursa bebek yağıyla göbeğine saat yönünde daireler çizerek masaj yapın bir yandanda fön makinesini tutun dedi doktoru. Sap simplex kullanabilirsin istersen dedi. Ama almayı düşünmüyorum ben.

merhaba herkese
oglusu uyutup anneanesıne bıraktım ve bı bakım dedım kım nasılmıs
allaha sukur herkes ıyı gıbı
bebelerın sorunları hepımızde olan seyler zaten gazlar tuzlar:)
ıns onlar da gececek yakın zamanda
bebeler ıkı aylık oldular bıle
benım oglum bıraz yaramaz cok aglıyo
onun dısında bır problem yok allaha sukur
yaramazlıktan bagırıo bılıorum
babası ve ben de oyleymısım cocuga suc bulamıuyorum:)
sızler nasl fırsat bulup buraya bu kadfar sık yazabılıosunuz hayret edıyorum
ben suan annemlerdeyım
yarın obur gun kendı evıme gıdınce evımın ısı de olcak o zaman hıc de yazamam gıbı gelıo
sızlerı tebrık edıyorum vallaha hem ıs hem bebe hem kk ya yetısebılosunuz bravo:)

slm kızlar nasılsınız...ya bişey sorcam benim kızım mama yedikten sonra veya beni emdikten sonra çogunlukla kusuyor...bide kakası sürekli isal..çok nadiren katı yapıyor kakasını...normalmi acaba...doktora daha kontrole gitmedik bi burdan sorayım dedim...

sıvaslı sadece anneyı emen bebeklerın kakaları daha yuömusak oluo mama yıyenlere oranla ama yıne de dr a sor ıstersen
yedıkten sonra kusması refluden olabılır ya da fazlasını kuodur

selam taze annişler a.s.
bende aralık annesi olucam allahın izniyle
doğumdan korkmuyorumda lohusalıktan korkuyorum
şimdiden kara kara düşünüyorum
kimseyi yanımda istemiyorum
anne kaynana falan
ama diyemiyorumda
kimse bebeğimi görmesin ellemesin istiyorum
mevlütü bile 3. ayı bitince yapmayı düşünüyorum
böyle düşünceler sizlerdede oldumu
doğumdan sonra dahada abartmaktan ve insanların kalbini kırmaktan korkuyorum
nasıl geciyor bu dönem :uhm:

valla aksine canım ben devamlı yanımda birileri olsun istedim... hadi bebegine kandin baktın diyelim inan evişleri yemek vs. hiç halin olmuyor en azından onlarda yardımcı olurlar... ya zaten kucucuk bebegi öyle sapur supur öpmezler heralde bizde olmadı cok sukur... annem daha yeni yeni ellerini öpuyoo....ya galiba benim lohusayım diye cokta piskolojim bozulmadı....LOHUSALIGI DEGİL ANNELİGİİİ YASAMAK LAZIMMMMMMMMMMM.......opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

saol canım cevabın için
benim şimdiden psikolojim bozuldu
hele eşimin tarafına hiç elletmek istemiyom
onlardada kimse sapur supur öpmez ama
sorun bende
böle düşüncelerimin önüne gecemiyorum :1no2:

canım merb. saglıkla sende kucaklarsın inş.bebegini

benim logusalık donemim olmadı gibi birsey. 40.gunum bitmek uzere
ama asla kotu degildi, o yuzden ne oluyor bilemiyorum logusalıkda :)
herkesde kotu bir zaman gecirecek diye birsey yok yani

annelerin hele kaynanamın gelmesini ben de hiç istemedim
imkanım vardı zaten sadece anneme gel dedim 15 gun kaldı
o da çok ihtiyac oluyor bence mutlaka olsa iyi olur
sana rahatlık oluyor ama tek başına da yapamayacagın birsey degil BENCE
sadece daha fazla yorulursun. tabi esin yardımcı olursa daha iyi olur. annem gidince de esim bana yardım etti, ediyor. o yuzden cok zorlanmadım.

ayrıca bebegini zaten kimse opmuyor cunku cok ufak
kokluyorlar bol bol :) kimsenin kalbini kırma bence unutulmaz cunku oyle seyler
yapacak birsey yok. eve veya hastaneye her gelene yanlız kolonya dokulmesini sagla mutlaka :))

bir de ben mevlut yapmadım. kayınvalidem niyetlenip okuma gunu yaptı kendi evinde birkaç kişi ile. ben şart olmadıgını dusunuyorum cunku yetişemiyorum gelen gidene.
mevlut kalabalıgını istemedim. sana kalmış bu da.

tekrar hayırlı dogumlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…