2009 Eylül Anneleri

kızlar az önce bir programda çocuk doktorunu dinledim. gaz sorunu için bebeği hareket ettirmek lazımmış. avuç içinizi hafif bükerek kıçı ile beli arasındaki bölgeye hafif hızlı vurarak gaz çıkartın dedi. yaptım bir süre ıkınıyordu bir iki pırtladı walla mışıl mışıl uyuyor :) emzik için pekmez vs ile vermeyin dedi. anne sütünden daha tatlı bişi tadarsa sütü kabul etmeyebilirmiş. sterilazyon içinde abartmayın dedi. hastanedeki ile evdeki farklıdır dedi.

bencede olabılır canım

bahar zaten kafalarını gögsüne yasıyorlar. ben sadece çok onceden kalça çıkıgı yapıyor dıye bılıyordum ama şimdi bır çok yer bunun aksini yazıyor.

canım insanlar çocuğa bişiler dedikçe la havle oku içinden. ben babaneme de sorayım sonrasında ne okunuyor yazayım sana canım nazar için. hafiflesin çocuk kıyamam ona.
ben kanguru konusunda 1 ay daha bekleme taraftarıyım. doktor boyun konusunda çok dikkatli olmak lazım demişti yormamak gerekiyormuş.

sağol bahar srarasan sevınırım. sureklı okuyruz. özellıkle erkegın okudugu daha ıyıdır dıye esime sürelli okutuyorum bugun anneme gıdıcem babamada okuturum ınsallah rahatlar yavrum

ya bnm oğlanın bağırsaklarından çok ses geliyo bugün neden kii garul gurul yaaaaa böle olan varmı??????

Benim oğlanında oluyor dr bağarsakları iyi çalışıyor demişti.

sağol bahar srarasan sevınırım. sureklı okuyruz. özellıkle erkegın okudugu daha ıyıdır dıye esime sürelli okutuyorum bugun anneme gıdıcem babamada okuturum ınsallah rahatlar yavrum
Canım ben sürekli felak ve nas sürelerini okuyorum. Birileri görsün veya görmesin. Her aklıma geldikçe. birde ayetel kürsiyi okuyup yavrumu Allaha emanet ediyorum.

Bişey soracağım bazen benim oğlan tek tük öksürüyor ve hapşırıyor. Sizinkilerdede oluyormu normalmi ara sıra öksürüp hapşırmaları

yaa kanama devam ettiği için ben fatıha dısında okumuyorum. ama esıme soylerım okusun. çok sağolun kızlar

baharcım kanguru da boynunu kımıldatmaya yer kalmıyo hayatım, ben de ki mothercarin kangurusu bebeğin kafası hiç görülmüyo zaten, arkası komple destekli oluyo, diğer markaları bilemem ama mothercarden çok memnunum.... kafasını içerde yan pozisyon veriyorum, o pozisyonda kalıyo , yanlar kapalı, arkası komple kapalı, kafasının boşta olduğunu düşünme, içinde komple... sallanmıyo kafası yürüdükçe, sen onu ayarlayabiliyosun zaten yan kemerleriyle.... gerçekten çok rahat kanguru olayı, özellikle babamız kanguruyla taşıdıktan sonra bebeğe yaklaşımı değişti... hep ben onu kollar gözetirdim, şimdi sorumluluğu o aldı... birkez deneyin ve keyfini yaşayın... ben artık her işimi görüyorum tek başıma, psikolojim düzeldi resmen, annemlere, çarşıya pazara gidiyorum... diğer işlerimi rahatça görüyorum bu şekilde...

meryemcim canım nazar değmiştir tatlım. iki gün önce görümcelerdeydim, geldim eve çocuk yediğini kustu yediğini kustu... kusmazdu halbuki... bundan sonra çocuğuma gazlı, çok emmeyen az kilo alan bebek dicem birileri sorarsa... nazara çok inanıyorum...

dilekcim ilk hamlede görümcem hamile kalmış. sütünün koruduğuna inanan biri değil ama ilk seferde de olacağını düşünmemiş....valla bi şekilde korunacaz tatlım ilaç yada diğer yöntemler... eşlere de iş düşüyo, biz eşim sayesinde korunuyoruz:) hiç hap kullanmadım...

dilekcim demir hapını, doğumda kaybettiğimiz kan kaybından dolayı veriyolar, zaten 1 kutu içip bırakıyoruz bilidiğim. ama ben yarım kutu içtim kabızlıktan olayı... kan kazanacam diye, vatanın diğer tarafını ağlatamam. toplasam kaybettiğim kanları zaten totodan, doğumdakini geçmiştir he he :)

bu arada dilekcim benim kız 2590 doğdu senin kızla aynı neredeyse, 2450 ye indi... tam bir aylıkken 3800 oldu... benimkinin çene kasları kuvvetli, hep iyi emdi... kilo alımı da iyi maşallah... bence seninki de artık güçlenmiştir... istersen bebeği tart, iki gün göğsünden emzir, sonra tekrar tart, günlük kilo alımını hesapla, eğer iyiyse memeden emzirirsin tatlım... senin için de rahat olur... göğsünden emzirmek rahat, geceleri kolay oluyo...

gülcan hoşgeldin, maşallah tatlım bebişine, özledim seni......

kizlar oglumu pusetiyle gezdirirken direk uyuyor ne zaman duruyoruz gozleri acip aglamaya basliyor
ayni sey arabada da oluyor trafik sikisinca direk aglamaya basliyor nasil anliyor annamadim gitti
akıllı bıdığa bak seen maşallaah:)
vay anam vay vaaay beni gören double manken der yaf:)ama sütler fışkıracak anaaam:)eşimde bana dombili deyip duruyo:)şaka bi yana bebişler büyüsünde eskisinden güsel bakımlı olces inşallaah.
Günaydın Gülaycım naber?
Ben bir yandan süt sağıyorum bir yandan intte. dolaşıyorum:))) Sterilizatör alacağımda onun araştırmasını yapıyorum sen kullanıyor musun?
ben baştan beri arçelik aldımdı e-bebekten onu kullanıyorum.20 cc su koyuyorsun buhar yapıyor.hemde 19,90 Sterilizatör - E-Bebek.com Bebeğiniz ve Sizin için Herşey!

ben de devam edeyim o zaman elevite, bir de kalsiyum alıyım...

bu arada dün fiskobirliğin fındık ezmesini aldım sütüm doldu taştııııı... hemde sıvı da almadım...

ay maşallah maşallah yaa artsın hep.bende elevit ve kan hapı içiyorum gyneferon.doktor iç demişti.

gülaycım bende çok iyi demiyorum zaten. dun aslında çokda uyumadı ama kuzenım hemen benımkıler soyle 5 dk bıle uyumazdı dedi. kayınvalıdem ee bunu hep uyutuyorlar falan dedi. yaa 33 gunluk bebek akşam 10dan gece 3 e kadar gozlerı acık nasıl kalır hayret ettım

slmm kızlarrrrr yorgun ve bitkin olarakk geldimm... oglumun gazı cok arttı sabah 6 dan beri onla ugrasıyorum... cok sukur simdi uyudu biraz..kızlar korunma hakkında benimde korkularım vardı ama suan emzirdigimiz için en güvenilir olan spiral( ria) 37. gunumuzde gidip taktırcam...

canım ya oda bişemi benimki akşam 7 den gece 4 e kadar fıldır fıldır gözlerle bakınıo bide sadece mutfakta duruo salona geçtiğinde basıo figanı nedendir anlamadım daha 45 günlüğüz ve bu 10 gündür böle...

kızlar bu arada dün mama aldım gece veriim rahat uyuyım beklemesin 4 e kadar die ama almadı mamayı verdiğim gibi geri tükürdü ne yalancı emziği alıo ne mamayı bu sabah yine denedim mamayı yok anam yemio.. tükürüo kuscak gibi oluo bi tuhaf mimikler gül gül öldüm.. istanbul avrupa yakasında oturan mama kullanan arkadaşlara gönderiyim mamayı emziği biberonu falan annem dio sizde almadınız hiçbirini 1 yaşından snra direk yemeğe geçtiniz sizin çocuklarınızda almaz dio.. evde kalıp boş boş durucağına mamayı atacağıma ihtiyacı olan arkadaşlara vermek daha mantıklı...

korunma konusunda heralde en kafaya takmayan benım:) her ne kadar dr um belli olmaz desede 1 sene korunmasız bişey olmadı artık olmaz. ee yınede esegımı saglam kazıga baglarım esım korunur

ee betırıde varrmıs çok sukur ozaman

canım sen kaşıkla denesene. eger alırsa kasıklıı bıberonlar var onlarla verirsin. benım yıgenımde almamıstı ablam çalısırken çok sıkıntı yasamıstı

selam kizlar biz doktorumuzdan geldik
masallah hersey cok yolunda hepatit asimizin 2. dozunu da olduk
alis bugun tam 1 aylik ve 1 ayda 1800 gr almis boyuda 6 cm uzamis
doktor sirrin ne diye sordu
valla sirrim yok goguslerimde kucuk hatta ben cogu zaman endise ediyorum acaba sutum var mi doyuyor mu dye ama artik etmicem
bende nazardan cok korkuyorum normalde kimseye kilosunu felan soylemem ama siz ayrisiniz abi :)
allah hepimizin bebeklerini korusun bende cogu zaman bildigim tum dualari okuyorum nazar olmasin diye

maşallahh alişeeeeeee canım hakketen söylememek gerek benim oglan cok güzel gazını falan cıkarırdı yavrum söyleye söyleye nazar degdi yavruma...

zorlama annesiii negüzel memenden baska bişey istemiyoo demekkkii?

onuda denedim yavrum yaaa kaşık yada biberon farketmedi tadını alınca anne sütü olmadıını anlayıp tükürüo.. zilli yaaa... normal mama yapıpta vermek istemiorum şekerli olur anne sütünü bırakır die geceleri anamı ağlatmasa sorun yok derdim geceleri.. yatana kadar emio lok lok lok cark cark cark ama napalım katlancaz mecburen..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…