2009 Eylül Anneleri

Gamzecim hemen popolin kullan ben faydasını çok gördüm yumuşacık yaptı kızımın poposunu tavsiye ederim..

sağol tubacım yazdığın siteye bir bakayı.auyrıca prima kullanıyorum değiştireyim bari.

sağol tubacım yazdığın siteye bir bakayı.auyrıca prima kullanıyorum değiştireyim bari.

canım sağolsun tuba nın sayesinde bende araştırdım arzumu çok özellikli bişeymiş
kesinlikle alacagım çok amaçlı olması çok iyi ilerde ek gıdalara başlayınca sebzeler içinde buharda pişirici alacaktım iki kez masraf olacaktı Allah razı olsun tuba dan vesile oldu baktım bi kaç siteye en ucuz hepsiburada.com da 66 kusur tl ben ordan almayı düşünüyorum bilgilerinize :)))

bu arada unutmadan kızlar kaç numara bez kullandfıgınızı yazmuışsınız sağolun
ben şimdiye kadar huggies prima ve ilk doğdugunda göbek oyuntulu molfix kullandım çok memnun kaldım
bende yeni geçtim 3-6 kg. ya ama sanırım büyük geldi kızım geçen haftaki kontrolde 3400 kg.
şimdi deneme amaçlı kullandıgım bez evy baby tek kelimeyle iğrenç afedersiniz kazık gibi ve emici değil
doku olarak bana göre en güzeli ve en emici olanı huggıes prima ve molfix

bende daha arastırmadım canım.dediğin gibi ek gıda dönemide kullanılır.hem biberonları iyi temizlesemde insanın içine sinmiyor.tuba vesile oldu dediğin gibi sağolsun.sen kac biberon kullanıyorsun .ben doğum öncesi hepsini evinmize gönderdim lazım olmaz diye simdi 3 biberonla idare ediyorum.

kızlar hepinize merhaba uzun zaman oldu.. geçmişe az biraz göz attım herkez benim gibi zaman bulamıo.. bizim 40 ımız çıktı şükür.. pişik bizde oluoruz arada altını hiç açık bırakmıodum artık arada açıorum olmuo.. yeni yeni depresyona girmeye başladım galiba.. evde kendimi hizmetçi gibi görüorum.. benim kız babada durmuo ağlamaya başlıo babada hemen geri verio sinir oluorum ya al evin içinde gezdir diorum konuş diorum bebek sadece saçını okşayıp kızım demekle büyümüo böyle sevilmio diyorum bende yorgunum it gibi çalışıorum sizin için bari akşamları 1 saat dinleniyim dio çok kavga eder olduk... dünde anneme geldim habersiz annemde kaldım... eve gider gitmez uyumuş saat 9 da 1 saat önce geldi anneme yeni kalkmış iyce sinirlendim şimdi. resmen bütün günüm iş yapmakla yemek yapmakla inek gibi süt vermekle alt temizlemeyle geçio... gece yatağıma yatınca ağlamaya başladım.. evliliğim süperdi millet imrenirdi.. şimdi berbat haldeyiz.. ne olucak bilmiorum...

unutmadan kızlar sütünü sağ diyip fikir veren herkese çok çok teşekkür ederim
iki gündür sağıyorum çogalacak biliyorum Rabbim yardımcımız olacak
birde dün itibarı ile A.İbrahim Saraçoğlu nun incir havuç kürünü uygulamaya başladım yaptım
tadı ve kokusu harika :))) çok begendim ve eminim işe yarayacak
saraçoğluna mail de attım beyaz dut kurusu kürü için ve durumumu anlattım bana incir havuç kürünü önermişler bakalım bol bol sütüm gelecek inşallahh :)))

haklısın ne kadar özenle yapsakta içimizde şüphe kalıyor
canım bizim 4 tane biberonumuz var ama bazen yetmiyor :)))
beslenme biter bitmez temizleme olmuyor o yüzden yetmiyor gibi 1-2 tane daha almayı düşünüyorum
birde benim kullandıgım tüm biberonlar dr.browns gaz önleyici olanlardan çok memnunum
istersen onlardan al izmir deysen mina bebeden al gitmeden
fiyatları orda çok uygun tatlım 13 ila 15 arası değişiyor ml. sine göre

heheeee evet cicim aylarımız bittii hayırlısı olsun dün benide oğlum çıldırttı resmen saat 2 de kahv.yaptım düşün babası senin dediğin gibi avutamıyo artık hep bnm kucağımda burakıyom ağlıyooo valla bundan sonra halimiz ne olur bilmiyommm:kedi:

emsalcim su incir kürü emelim tarif ettiğimi havuç kürü nasıl tarif edermisin.ya birde ben hepsiburadada bulamadım sterilizatörü.

ya bnm oğlan biberon alamıyo ağzına zaten sadece beni emiyo su felan vermeye çalışıyom alsam bende ii olur önümüzdeki aylarda bi yerlere giderken belki diyom mama hazırlarım emziremeyeceğim yerlerde onu veririm diom ama beni bırakırmı ki????

sağol canım benim.bende avent var ama gitmeden alıyım iki tane nede olsa 3 ayda bir değiştirmek gerekiyormuş biberonları.

kız allah seni ne etmesin emi :) bunun hayırlı olsunumu var delüüü :) ay allahım ya sinirden gülmeye başlıorum artık kafayımı yiyorum ne klava:

Geçicek hayatım geçicek valla ben doğumdan sonra 3. gün evi terk ettim yemin ederim evden kaçtım çünkü eşimin bütün sülalesi tepemdeydi senin sütün yok bu gelen sarı su bu çocuk çok uyuyor şeker var bunda falan resmen çıldırdım..Allah razı olsun eşim anlayış gösterdi ve o gece ablamda kaldık yani kırkını falan hiç beklemedim şimdi bile annemdeyim..korkuttum kocamı bak sıkıntıdan sütüm gider kızın aç kalır diye tırstı şimdi kimse karışamıyor ve tek başıma büyütüyorum kızımı bazen işim bitiyor bazen bitmesini bile beklemeden alıyorum kızımı kaçıyorum anneme..ama Allahı var eşim gece ben kaç kere kalkıyorsam oda kalkıyor ilgilenmeye çalışıyor tabi napsın çocuk evden kaçarım yine diye korkuyor..ama meleklerimiz bizimle be güzelim onlara muhtaç çok insan var boşver arkadaşım bu günleride atlatıcaz inşallah..:enbuyukkk:

emsalcim su incir kürü emelim tarif ettiğimi havuç kürü nasıl tarif edermisin.ya birde ben hepsiburadada bulamadım sterilizatörü.

emel ne yazmış bilmiyorum canım ama
incirleri önce soğuk suyla yıkayın
8-9 tane inciri 600 ml. kaynamakta olan suya atıp 5 dk kaynatın
daha sonra 1 adet iri havucu soyup ince ince dilimleyip incire ilave edin 4 dk. daha kaynatın
ılıyınca süzüp karışımı 2 ye bölün sabahları ve öğlenleri yemeklerden 1 saat sonra için
bana gelen mail bu canım
sterilizatör için ben sana linki yollarım şimdi canım

kız allah seni ne etmesin emi :) bunun hayırlı olsunumu var delüüü :) ay allahım ya sinirden gülmeye başlıorum artık kafayımı yiyorum ne klava:

canım iyi yanından bak büyüyorlar artık bu onun göstergesi (ne moral veriyom ama demi heheee)bide ağırlaştımı ne valla kollarımı koparıyo paşam bide öğrendi tavşan gibi arkaya atıveriyo kendini bende yapma oğlum diye diye sanki anlıyoda mafoldumben

evet bir yere giderken iyi olur canım
vallaha benimki beni bırakmadı çok şükür :)))
seninkide bırakmaz sanırım

sağol canım benim.bende avent var ama gitmeden alıyım iki tane nede olsa 3 ayda bir değiştirmek gerekiyormuş biberonları.

ne demek canımıniçi rica ederim
evet sonra sararıyor içinde kalıntılar oluşuyor gitmeden uygun fiyatla alırsın
hem şimdi bebeğin daha küçükken gaz oluşmaması için onları kullanırsın iyi olur

0 - 4 AYLIK BEBEĞıN BESLENMESı:

Anne sütü mükemmel besin içeriği ile kolay hazmedilir, etkili bir biçimde kullanılır. Bebeğinizi hastalıklardan korur, mamalarla beslenmeden daha ucuza mal olur. Bunun ötesinde emzirmek suretiyle, anne bebek bağının kurulması kolaylaşır, yeni bir gebeliğin gecikmesi ve annenin sağlıklı kalması mümkün olur.

Doğumdan sonraki ilk 4 ayda yalnızca anne sütüyle beslenen bebekler ishal ve zatürree gibi bulaşıcı hastalıklara, alerjik rahatsızlıklara daha az yakalanırlar, daha sağlıklı büyürler. Bu nedenle;

ılk 4 ay bebeğinizi tek başına anne sütüyle besleyiniz. Bu aylarda anne sütüyle birlikte verilen ek besinler bebeğin anne sütünden yeterince yararlanmasını engeller.

Bebeğinizin yalnızca anne sütüyle beslendiği bu dönemde, su kaybına yol açan hastalık halleri dışında ilave su gereksinimi yoktur! Eğer ishal gibi mutlaka su verilmesi gereken bir durum söz konusuysa kaynatılmış su veriniz.

ılk günlerde gelen anne sütü çok besleyicidir. Bebeğinizi istedikçe ve sık sık emzirerek bu sütten yararlanmasını sağlayınız. Anne sütünün artmasını sağlamak için sık emzirme birinci koşuldur. Bebeğinizin emmediği durumlarda, göğsünüzde süt birikimi söz konusu olduğunda tırle adı verilen pompalarla boşaltma işlemi yapabilirsiniz. Bu pompalar hemen her eczaneden kolaylıkla temin edilebilmektedir.

Tüm annelerin sütü yararlıdır. Başlangıçta oldukça koyu olan sütünüz zamanla sulu bir hal alır; bu, anne sütünün genel özelliğidir ve tamamen doğal bir durumdur. Benim sütüm bebeğime yaramıyor gibi sözlerin hiçbir anlamı yoktur. Çünkü her annenin sütü kendi bebeği için özeldir.

Bebeğiniz her beslenmeden sonra az miktarda kaka yapabilir, bu durum bazen yanlışlıkla ishal olarak değerlendirilir. Oysaki altın sarısı renkte, kötü kokmayan, sulu, günde 7 - 8 kereye kadar olabilen bu dışkı tamamen normaldir. Yine aynı özellikleri taşıyan ama 3 günde bir bol miktarda yapılan kaka da normal kabul edilir. Ancak dışkı çok sert ise nedeni araştırılmalıdır.

Göğüs uçlarında meydana gelen çatlaklar genel kanının aksine, temizlikteki yetersizlikten değil, uygun emzirme pozisyonunun ve tekniğinin sağlanamamasından ileri gelir. Bebek, memenin sadece ucunu değil renkli kısmın önemli bir bölümünü bir ağız dolusu almalı, çene ucu meme cildine temas eder vaziyette ve alt dudak dışa kıvrılmış olmalıdır. Bu şekilde bebeğin yanaklarında şişlik oluşur ve yutkunarak annesinin sütünü aldığı kolayca fark edilir. Eğer çatlak meydana gelmişse doğru pozisyonda ve uygun emzirme tekniğiyle sorun kısa sürede halledilir. Beslenme sonrası bir miktar anne sütünün çatlak bölgelere sürülerek kurutulmasının yararlı olduğu düşünülmektedir.

Emziren anneler her zaman bol ve pamukludan yapılma sutyen giymelidirler.

Anne sütünün yetmediği inancıyla doktora danışmadan yeni bir gıdaya başlanmamalıdır. Düzenli kilo alan, günde ortalama 6 kez beslenebilen, bezini günde 6 defa ıslatan bir bebek anne sütünü yeterince alıyor demektir. Kaka sayısı beslenmenin değerlendirilmesinde güvenilir bir işaret değildir.

Anne sütünün yeterliliği en iyi çocuğun gereken tartıyı almasıyla anlaşılır. Bu nedenle bebeğinizi düzenli aralıklarla sağlık kontrollerine getiriniz.

Çalışan anneler sütlerini sağdıktan sonra, kaynatılarak steril edilmiş şişelerde oda sıcaklığında 8 saat, buzdolabında 24 saat ve buzlukta dondurarak 6 ay saklayabilirler. Bu amaçla saklanan anne sütü hiçbir zaman kaynatılmamalıdır.

Bebeklere ilk yaşın sonuna kadar kaynatılmamış su verilmemesi tavsiye edilir.

Bebeklerini emziren annelerin iyi beslenmesi anne bebek sağlığı açısından çok önemlidir. Bu nedenle annelerin; günde 2 litre (10 su bardağı) kadar sulu gıdalar (su, süt, az şekerli limonata, komposto çorbalar, vb.) almaları önerilir.

Günlük beslenmede en az 2 su bardağı süt veya yoğurt, 1 köfte kadar et ve bir adet yumurta, 3 ince dilim ekmek veya 3 porsiyon unlu yiyecek 2 adet meyve bulunmalıdır. Anne sütü verirken sigara içmemeli, çay ve kahve gibi besleyici değeri olmayan içecekleri tüketmemelidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…