2009 Eylül Anneleri

ALLAH kabul etsin eslemcim..amin inş.
emelcim yaaa iyiyiz ama belli olmuyo bazen çok huzursuz oğlum bazen herşey saatli ne bilem 40 tan sonra düzene girermi dersin???
Ebrucum sizin mevlütü de şimdiden Allah kabul etsin cnm

ya kıslar kanama kaç gün geliyo bnm hala devam ana vatan kan ağlıyo yaaa sıkıldım ama eee

oh maşallah, hadi bakalım hayırlısıyla sizde atlatın güzelce
şimdiden Rabbim kabul etsin
bizim pazartesi günü 40ımız çıkıyor, salı günü arkadaşlarım gelcek birde onlarla okicaz inşallah

ya kıslar kanama kaç gün geliyo bnm hala devam ana vatan kan ağlıyo yaaa sıkıldım ama eee

valla 20 günlükken kesildi kanamam oh şükür dedim namaza başladım haydaa 2 gün sonra tekrar başladı, şimdide sadece leke değiyor
sanırım 40ı bulacak temizlenmek

Yaaa ben bu kızımın ağzında ki pamukcukları hiç geçiremiycek miyim acaba deli olacam artık yaaa...

Ya delimiisiniz bırakın sürsün allaha hergün şükredin kanamam var diye o bitip namaza başlayınca görcem ben sizi... Bebeğin işleriyle birlikte öyle zor oluyo ki çocuk ağlamaya başlarsa bide namazda n eokuduğunuzu şaşırıyosunuz :)

valla aynen öyle tuba
2 gün namaz kıldım ama nasıl kıldım ben bile bilmiyorum
dediğin gibi kız fırsat vermiyo, aceleylede kılınmıyor, dediğin gibi ne okuduğumu şaşırıyorum, anca biri evde olcakki, ona bakcak bende kılcam :))

karbonatlı suya temiz bir tülbenti ıslat parmağına sar ve ağzını yavaşca sil, dilinin üstünü filan, hemen temizlenir bir iki yaparsan
göğsünüde karbonatlı suyla siliyosunudur dimi? öyle yaparsan pamukçuk olmaz
çok şükür bizim olmadı
çok az diliniüstü olmuştu dediğim gibi sildim geçti

Nabersiniz kızlar , bebeklerimiz nasıl saatlerdir geçmişi okumaya çalışıyorum defne fırsat verdiği ölçüde:))) Eskiden öylemiydi yaa bir oturdum mu yarım saatte geçmişi bitirirdim:))) Şimdi uyuttum kızımı... Emsalcim hiç sütün miktarını dikkate alma canım sadece moralini bozmaya yarar bu iyi düşün ii olsun tatlım ben hep dua ediyorum senin için hatta kimsem yok diyorsun yaaa hiç kıyamıyorum sana benim gibilerin yani yardıma gelebilecek birileri olan kişilerin bebekleri yaramaz olsun sorun değil ama senin gibilerin bebeği hep uslu olsun inşallah canım benim.... Benim gece 3:00'ten sonra uyumadıysa sabah arıyorum annemi anne gel uyumadı bu hiç diyorum 10dk sonra bendeler rabbim yardımcın olsun canım... Emsalcim 35 derece soğuk bence banyo suyu için eşim bazen 37 bazen 38 derece yapıyor suyun sıcaklığını ama ben aradaki farkı dokunarak bile hissedebiliyorum...Dikkat et kızımızı hasta etme...
Benim kız yine uyandı( babası almaya gitti bugün çok huzursuz nedense bir türlü uyumuyor kesik kesik uykuları alışkın değiliz biz böyle uykulara:))) Dün bütün gün uyudu meleğim birde ona bebek arabası aldık dedesi hediye olarak aldı kızıma içinde uyudu saatlerce küçükler yeni alınanları yatak uçlarına koyup uyumayı çok severler yaa benimkide öyle olacak sanırım:))) Evde oturmak çok sıkıcı yaa depresyına giricem arasıra alışverişe falan çıkıyoruz yada araba ile geziyoruz ama beni kesmiyor maalesef o nedenle olacak gibi değil bebek arabası alalım dedik , sağolsun babamlar atladı biz alalım diye... Bu arada benim bebeğim hala bizle yatıyor ve 6 ay dolmadan ayırmayı dşünmüyorum onun gürültülü uyumalarına da alıştım artık... Biz uzun süredir 3-6kg luk bebekler için olan bezlerden kullanıyoruz prima kullanıyordum ama dün akşamdan beri numune gelen bezleri kullanıyorum molfix ve huggies'in de bezleri güzelmiş hatta bundan sonra huggies mi alsam acaba diye düşünüyorum primanın bacaklarına gelen bantaları daha sert sıkıyor bacaklarını ama huggies'inkiler daha esnek gibi geldi... Bende 1 hafta dolunca eldivenlerini çıkardım kızlar başlığı ise sadece gece 3:00'ten sonra takıyorum ama sabaha kadar atıyor onu o:))) Defnemin tırnaklarını başından beri kesiyorum çok şükür bugüne kadarda hiç canını yakmadım.

Bu arada kızlar bizim bir sorunumuz var kızımın gözünde kıl var nasıl kaçmış bilmiyorum ama nerdeyse 2 haftadır gözbebeğinde korkumuzdan hiçbirşey yapamıyoruz da , hep atar atar diye bekledik ama atacak gibi değil maalesef. Bir tavsiyeniz var mı? Siz biberonlarınızı emziklerinizi falan nasıl sterilize ediyorsunuz? Ben hergün tümünü 1 kez kaynatıyorum ( hep biberonlar beslendiğimiz için 7 tane biberonumuz var söylemesi ayıp:))) onun dışındakilerde ise sabunlu su ile yıkayıp duruluyorum sonra da kaynamış suyun içinde bekletiyorum....

Tubacım pamukçuk dediğin dilindeki beyazlık mı ? Bizimkinin damağında falan birşey yok ama dili beyaz üst komşum anne sütü içen bebeklerde olması normal dedi şimdiye kadar hiçbirşey yapmadım acaba rahatsız ediyor mudur kızımı bu mu pamukçuk dedikleri ? Birde bikarbonat diyorlar bu bikarbonat bizim bildiğimiz karbonat di mi?

Biraz uzun oldu ama ne yapayım uzun süredir böyle uzun yazmamıştım:))) Dünde modem bozuktu hiç giremedim...

Kızlar biz bugün eşimle birşey denedik ve sütümü içtik :)) Çok değişik bir tadı var ama tatlı olduğunu söyleyebilirim...

Ah eslemcim ah bir hafta yaptım karbonatlı suyla banamısın demedi tam geçer gibi oluyo yine başlıyo. göğüsten içmiyo benimki o yüzden göğsümü silmiyorum ama yazık çocuğa valla yaaa. çok acı verirmiş doktor söylemişti zaten biberonu ağzına koyunca öyle bi suratını buruşturuyo ki. dur bakalım doktor ilaç vedi onu kullanıyorum mecbur inşallah geçer ya.

evet dilek yaa bana herkes Allah dağına göre kar verir diyor biliyosun benim kız sabahtan akşama uyuyor sonrada akşam üç dört saat takılıp oda genelde sessiz sedasız tekrar sabaha kadar uyuyor. ama böyle olmasa ben çok zorlanırdım çünkü benim hiç yardım edecek kimsem yok.. Annemler başka şehirde kaynnaam 72 yaşında daha bi kere kucağına almadı doğayı. off off yarabbime şükürler olsun bana acıdı böyle uslu bebek verdi :) ben geziyorum valla dilek çarşı pazar iki gündür kızımla sapıttık ehehehe. dışarı çıkınca uyumuyo çok ilginçtir sesler falan değişik geliyo fıldır fıldır bakıyo etrafa.

Bu arada ben kızıma dönence aldım kızlar nasıl bi seyrediyo anlatamam bakıp bakıp gülüyo.. Hatta benim kızım artık kahkaha atıyo yemin ediyorum sesli gülüyo bayılıyorum yaaa böyle yapışıp içime sokasım geliyo onu o zaman.. Ben konuşunca bide babası konuşunca öyle güzel gülüyo ki mest oluyoruz...

Dilekcim ben biberonların temizliğini normalde önce bu özel deterjanlar var ya hani işte biobelindadır yada diğer marka neydi yabancısı yaa unuttum neyse onlarla yıkayıp on dakka kaynatıyodum dün bi arzumun sterilizatörünü aldım fişe takıyosun 90 ml su koyuyosun anasını ağlatıyo 20 dk da. :) 74 liraya aldım ama aynı zamanda ileride meyva haşlayıcısı olarak kullanılıyo buharda biberon ısıtıcısı yine buharla ve yumurta pişirici epey işe yarar bişey.. şimdi artık onunla steril edicem inşallah.

Karbonatı bakkaldan alıyosun tatlım gazlı bezle temiz bi fincan suya bir çay kaşığı koyup ağzını siliyosun fıstığın çünkü o beyazlık inanılmaz acı verirmiş onlara. zaten benim kız acayip surat ekşitiyo ilk biberonu alışta canı acıyo sanırım

Ben doğdu doğalı şapka kullanmıyorum çünkü ben şapka sevmemki çocuk alışsın. Zatende şimdi kafası öyle sıcak durmaya alışırsa hep hasta olur gibi geliyo ne bilim ya alışmasınlar o kadarda :) annem bize hep külotlu çorap giydirirmiş küçük çocukken ben hala kış geldi mi pantolonun içine giymezsem çıkamam dışarı.. gibi....

herkese merhaba,
geçmişe göz atamadım kızlar, malum))çok yoğunuz, bende yalnız bakıyorum bebeğime ne yapayım ilkinde depresyona girmiştim sırf bu yüzden kendi isteğimle yalnız bakmayı tercih ettim. pamukçuk olayına gelirsek karbonat iyi geliyor, bildiğiniz marketlerde satılan karrbonat. dilekçim, benimde oğlumun gözünde kirpik gibi bişey vardı doktor zararı yok göz kendini temizler demişti endişe etme yani. biberonu bir defa kullanıyorum biberonda 1 tane zaten.gece 2 veya 3ölçek veriyorum o kadar, sonra yıkayıp kaynatıyorum..ben eldivenleri hastanede çıkardım doktorum hiç gerek yok demişti, şapkayıda banyo yaptırdıktan sonra takıyorum o kadar.

kızlar bnim kızım dün gece banyo yaptırmıştım gece 11 de o saatten beri kaka yapamadı normalmi

kızlar bnim kızım dün gece banyo yaptırmıştım gece 11 de o saatten beri kaka yapamadı normalmi

ayyy ne çok özlemişim topiğimi..canım benim kızımda 2 gün yapamadı artık normalmiş çünkü miniklerimiz kilo almaya başlıyor annesi..ama annem yinede rahatlasın diye peçete ve zeytin yağı yaptı ve kızım rahatladı dene istersen hayatım...

Selam kızlar. uzun zamandır yazamadım. Herkes iyidir inş.

Benim kız nezle oldu. Onunla uğraşıyoruz nerdeyse 1 haftadır. Serum fizyolojik verdi doktor baya işe yaradı. Birde burun aspiratörü tavsiye etti. Onu aldık. Müthiş birşey kızlar. Serumu yaptıktan sonra sümükleri onunla çekiyorum. Daha önce aldığım aspiratör fısmış yani. Otribebe ismi belki sizde denersiniz. Eczaneden aldık. Buarada benim ara ara kanamam hala devam ediyor. 40 ımızda çıktı ama bakalım ne zaman biticek bu.

Tatlım kırkın çıkmamış gözüküyor tickerında yada bugün çıkacak gibi yanlış mı hesapladın sen ?

Evet bebişler tektek hasta oluyo bizde atlattık nezlemizi aynen serum fizyolojik ve burun aspiratörüyle çok geçmiş olsun tatlım. Allah şifanızı versin.

cnm hiç böyle olmazdı en fazla 3 kez yapıyordu kızım ama bugun hiç yapmayınca korktum...normalmiş demekki...bu peçete ve zeytinyagı olayı nasıl oluyor biraz anlatırsan belki denerim canım.kafamçokkarıştı

anne sütünü artıran bitkiler

•Ada çayı
•Amber kabuğu
•Anason (20 gram susam, 10 gr anason ve 500 gr bal karıştırılır ve macun haline getirilir. Bundan günde 3 çorba kaşığı yenir)
•Antep fıstığı
•Civanperçemi
•Çemen
•Çörek otunun bal ile karıştırılması
•Dereotu
•Deve dikeni salatası
•Enginar
•Erik kaynatılarak balla karıştırılması
•Fesleğen (Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanılır. Bunların çayı demlenir. Bundan 1- 2 bardak içilir)
•Geven
•Havuç
•Hayıt
•Salatalık
•Hurma
•Kimyon
•Kişniş
•Kuşkonmaz
•Lahana
•Marul (tohumundan günde 4- 5 gr yenirse etki gösterir)
•Maydanoz
•Melek otu
•Nane
•Rezene
•Salep
•Taze üzüm
•Yer elması
•Zencefil

Prof. Dr. ıbrahim Saraçoğlu'ndan anne sütünü artırıcı kürler:

•Her gün iki porsiyon taze beyaz üzüm yemek anne sütünü artırıcı etki yapmaktadır.
•Sabah ve akşam yemeklerinden önce dereotu tüketmek sütünüzün artmasını sağlar.
•Anne sütünü artırmak için haşlanmış kuru incir suyu da içilebilir. Sekiz- dokuz adet kuru inciri yarım litre su ile haşlayın. Elde edilen incir suyunu ikiye bölerek sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez için.

Bu kürleri aynı anda uygulamayın. Kürlerin uygulama süreleri bir haftadır. Bir haftanın sonunda uygulamayı bırakın. Bir hafta süre ile uyguladığınız herhangi bir kürden sonra tekrar kür uygulama ihtiyacı duyarsanız bu kez başka bir kürü uygulamanızda bir sakınca yoktur. Örnek olarak, bir hafta taze beyaz üzüm kürü uygulayıp bıraktıktan sonra ileri bir dönemde yine bir hafta olmak üzere dereotu ya da kuru incir kürünü uygulayabilirsiniz.

Mucize iksirler sitesinde yer alan anne sütünü artıran yiyecekler:

•Tahin helvası: Anne sütünü artırır. Tahin helvasının balgam söktürücü, saç dökülmesini engelleyici etkisi olduğu, sedef, egzama gibi hastalıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Balığın ardından yenildiğinde, mideyi rahatlatıcı etkisi vardır.
•ıncir: Anne sütünü artırır. Ayrıca kış aylarında vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır.
•Beyaz Dut veya dut kurusu: Anne sütünü artıran yiyeceklerdendir. Vücuda kuvvet verir, kansızlığa iyi gelir. Ağız, bademcik ve boğaz iltihabı, diş eti hastalıkları ve öksürüğe karşı faydalıdır. Ateş düşürür. Karaciğeri kuvvetlendirir. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardım eder. Özellikle yemekle birlikte yenildiğinde hazmı kolaylaştırır.
•Beyaz üzüm: Yeni bebek sahibi olmuş anneler için süt artırıcı özelliği vardır. Tam bir kalp damar dostudur.Kalp damar ameliyatı geçirmiş olanlara çok iyi gelir.Ritim bozukluğuna iyi gelir ve ritim bozukluğu şikayeti ortadan kalkar.
•Dereotu: Anne sütünü artıran mucize gıdalardandır.

emelcim bilgiler için sağol.gerci coğunu denedim faydası yok ama su incir kürünü deneyim.artık 3saatte sağıyorum ama toplam 20-30 cc cıkıyor.ama ümidimi yitirmiycem.
tuba sterizilatörü mağazadanmı aldın nettenmi canım.bende düşünüyorum yoksa hergün yıka kaynat yetiştirmek zor.doğum öncesi eve gönderdim biberonları lazım olmaz diye simdi üç biberonla zor oluyor.birde hijyeni sağlıyamamaktan korkuyorum sterilazatör en iyisi herhalde.

kızım pişik olmuş halbuki her seferinde chicconun pişik önleyiciyi kullanmıştım ama fayda etmedi.hamatem denilen kremi alıyımda kullanayım bari .baska bir önerisi olan varmı

korkma annesi artık büyüyorlar..canım peçete kağıdını külah haline getir ve bol zeytin yağına batır fitil kullanır gibi poposunda biraz tut bir kaç kez tekrarla bekle çıkar hemen annesi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…