Nabersiniz kızlar , bebeklerimiz nasıl saatlerdir geçmişi okumaya çalışıyorum defne fırsat verdiği ölçüde:))) Eskiden öylemiydi yaa bir oturdum mu yarım saatte geçmişi bitirirdim:))) Şimdi uyuttum kızımı... Emsalcim hiç sütün miktarını dikkate alma canım sadece moralini bozmaya yarar bu iyi düşün ii olsun tatlım ben hep dua ediyorum senin için hatta kimsem yok diyorsun yaaa hiç kıyamıyorum sana benim gibilerin yani yardıma gelebilecek birileri olan kişilerin bebekleri yaramaz olsun sorun değil ama senin gibilerin bebeği hep uslu olsun inşallah canım benim.... Benim gece 3:00'ten sonra uyumadıysa sabah arıyorum annemi anne gel uyumadı bu hiç diyorum 10dk sonra bendeler rabbim yardımcın olsun canım... Emsalcim 35 derece soğuk bence banyo suyu için eşim bazen 37 bazen 38 derece yapıyor suyun sıcaklığını ama ben aradaki farkı dokunarak bile hissedebiliyorum...Dikkat et kızımızı hasta etme...
Benim kız yine uyandı
( babası almaya gitti bugün çok huzursuz nedense bir türlü uyumuyor kesik kesik uykuları alışkın değiliz biz böyle uykulara:))) Dün bütün gün uyudu meleğim birde ona bebek arabası aldık dedesi hediye olarak aldı kızıma içinde uyudu saatlerce küçükler yeni alınanları yatak uçlarına koyup uyumayı çok severler yaa benimkide öyle olacak sanırım:))) Evde oturmak çok sıkıcı yaa depresyına giricem arasıra alışverişe falan çıkıyoruz yada araba ile geziyoruz ama beni kesmiyor maalesef o nedenle olacak gibi değil bebek arabası alalım dedik , sağolsun babamlar atladı biz alalım diye... Bu arada benim bebeğim hala bizle yatıyor ve 6 ay dolmadan ayırmayı dşünmüyorum onun gürültülü uyumalarına da alıştım artık... Biz uzun süredir 3-6kg luk bebekler için olan bezlerden kullanıyoruz prima kullanıyordum ama dün akşamdan beri numune gelen bezleri kullanıyorum molfix ve huggies'in de bezleri güzelmiş hatta bundan sonra huggies mi alsam acaba diye düşünüyorum primanın bacaklarına gelen bantaları daha sert sıkıyor bacaklarını ama huggies'inkiler daha esnek gibi geldi... Bende 1 hafta dolunca eldivenlerini çıkardım kızlar başlığı ise sadece gece 3:00'ten sonra takıyorum ama sabaha kadar atıyor onu o:))) Defnemin tırnaklarını başından beri kesiyorum çok şükür bugüne kadarda hiç canını yakmadım.
Bu arada kızlar bizim bir sorunumuz var kızımın gözünde kıl var nasıl kaçmış bilmiyorum ama nerdeyse 2 haftadır gözbebeğinde korkumuzdan hiçbirşey yapamıyoruz da , hep atar atar diye bekledik ama atacak gibi değil maalesef. Bir tavsiyeniz var mı? Siz biberonlarınızı emziklerinizi falan nasıl sterilize ediyorsunuz? Ben hergün tümünü 1 kez kaynatıyorum ( hep biberonlar beslendiğimiz için 7 tane biberonumuz var söylemesi ayıp:))) onun dışındakilerde ise sabunlu su ile yıkayıp duruluyorum sonra da kaynamış suyun içinde bekletiyorum....
Tubacım pamukçuk dediğin dilindeki beyazlık mı ? Bizimkinin damağında falan birşey yok ama dili beyaz üst komşum anne sütü içen bebeklerde olması normal dedi şimdiye kadar hiçbirşey yapmadım acaba rahatsız ediyor mudur kızımı bu mu pamukçuk dedikleri ? Birde bikarbonat diyorlar bu bikarbonat bizim bildiğimiz karbonat di mi?
Biraz uzun oldu ama ne yapayım uzun süredir böyle uzun yazmamıştım:))) Dünde modem bozuktu hiç giremedim...