2009 Eylül Anneleri

kızlar benim bebeğim 18 günde 600 gr almış maaşallah oğluşuma doktorumuz biraz gıcık gibi yaında değiştirebilirimm:) bişey soramıyorumm adama yaa kızıyor azarlıyor ağzımıza lafı tıkıyor..eşimi fırçalamış bile yaa hem okadar para veriyoruz hemde istediğim soruyo soramıyorumm..benim ilk bebeğim ve acemi anneyimm adam çok uyuz dün gece boyunca onu düşüşndümm kahretsin kadın doğumcumda uyuzduu artık dedik aman az kaldı neyse değiştirmeyelim bebeğimin doktoruda uyuz ne yapcam bilmiyorumm gyaaa çok iyi doktorduu..doktora diyorum ki bebeğimin gazı var çok ağlıyor diyorki gazı falan yok sen gazlı çocuk görmemişsinn peki bu yaşadığımız neidr diyorumm adam sanki uyduruyormuşm gibi gerzekgerzek yüzüme bakıyor..bakalımm 2 . şans veriyorum ona 2. muayenedede aynı davranırsa şutluycamm.. ben çok soru sorarımm napayıımm cevap verecek biri lazımm...:):)
dün doktordan sonra bebeğimizle biraz gezelim dedik..yol boyunca bebek benim kucağımda ben pışpışlıyorum babamızda bebek arabasını sürdü.. eve gelmeye yakın uyudu.. yaa millet kıtlıktan çıkmış gibi çarşılar mağazalar tıklım tıklımm yaa.. yolda herkes sigara içiyor sinir oldumm yoldada içmeyi yasaklalar keşkee.. ayy çok şey istiyorumm ama ben taze anneyim ne yapayımm..

iyi yapmissin aysevim gezin tabi
valla bnde evde cok bunaldim yavas yavas disari cikaiyorum kuzuyu 40 ini beklemdim
gecen gun eve yakin starbucks var oraya gittik arabasiyla
dun aksamda sariyere balikciya gittik hep beraber
basta korktum aglarsa naparim diye sonucta agladi da ama emzirme onlugumle arka masaya gecip emzirdim sustu
yavas yavas alistirmak lazim disariya di mi yoksa evde bende o da kafayi yeriz

Aynı dert benim başımda da var ayşecim gıcık oldum doktorumuza ve kesinlikle değiştirmeye karar verdim çok ukala bir adam paramızla rezil oluyorz resmen ukala şey. Bizim bebek 2 haftada 660 gr almış eşim çok değil mi dedi o da hayır iyi almış dedi.Eşim ama böyle giderse obez olur gibi birşeyler söyledi iyi almış dedim dedi bende atladım zaten bebekler ilk aylarda fazla alıyorlar sonra kilo alım hızları azalıyormuş di mi dedim siz kendi aranızda yorum yapmayın benim dediğime bakacaksnız dedi gerizekalı şey. Rotavirus aşısını yaptırın , isterseniz ezcaneden alın getirin ben yapayın dedi tabi bu şekilde bizden yine para alacak. Bende eşimin özel sağlık sigortası var bu nedenle boşuna eczaneden alıp para vermeyelim özel hastanede yaptıralım dedim ne dese beğenirsin eğer özel hekiminizden memnun değilseniz istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz dedi.

ebrucum benim oğlanda mık mık bütün gün bütün gece. çok ses çıkartmazsa ben de bakmıyorum çoğu zaman.

özge bak sen yazınca aklıma geldi ben hamileyken çok araşırmıştım bu elma yağını herkes çok memnundu. bende onu kullanmaya başlayayım. çocuk sıkıntı çekmesin. bazen yavrum iki büklüm uyanıyor çok üzülüyorum..45 dk dır uyuyor çocuk 3 sefer uyandı gazdan

dilek ve tülay bilgi için teşekkür ederim. banyo yaptım biraz masaj yaptım gögsüme. çıkınca da oğlum emdi iyice. bayagı yumusadı. az sonra tekrar emer ınsallah gecer

ebrucum bizim bu 5. dışarı çıkışımız galiba hep geziyoruz.. çok bunalıyorum evde yalnızımm bide.. havalar hazır güzelkenn .. iyi yapmışsın sende çık tabi..bende çarşıda istikbal mağazasına girdim emzirdim çıktımm.. hem bebkte alışmış oluyor..

kizlar yemek isini nasil hallediyorsunuz yaaa
benim saolsun kayinvalidem yapiyor butun yemeklerimizi ama o da bir yere kadar di mi
hem bebege hemde evin islerine nasil yetiscem bilmiyorum
hic bos vakit kalmiyor cunku hangi arada yemek yapcam sasirdim
ama artik bi sekilde de oturtmak lazim duzenimizi surekli boyle olmaz diye dusunuyorum

oglusa banyo yaptirtcaktik uyanmadi hala
su aksamlari yikama isini bi oturtamadik banyo yaptiracagimiz saatlerde uyuyor kuzucuk bende uyandirmaya kiyamiyoum zaten az uyuyor cunku
ama herkeste aksamlari ayni saatte yikarsan uyku duzenni oturtursun diyor

baharcim yaaaa bizim oglaninda herseyi sesli acayip gurultucu
emerken kakasini yaparken uyurken surekli homurdaniyor valla
bi de cok huylu her yerinden huylaniyor neresine dokunsak rahatsiz oluyor ya da gidiklaniyor direk cekiyor kuzucuk cok komik

ayy salak bu adamlar yaa.. aynı bizimki gibi.. adam gözümün önünde bebeğimi ikiye katladı yani gazını çıkarmaya çalışıyo ama bana deseki dışarı çık kızım ben öyle bişeye nasıl dayanayımm resmen çocuğum morardıı nasıl bastırıyor ayaklarıyla karnınına tabi o doktor ama ben o sahnede orda olmak istemezdimm.. ben ayy ıyy edince eşimin yanında diyorkii aa sen ne dayanıksızsınn adamın ömrünü yersinn bende şaka bababınnda güldümm ama içime oturdu ...uyuz adamm..ben öpmeye kıyamıyorumm .. canım bizimde özel sigortamız var istediğimiz yere gidebiliriz adam bizi elinde tutacağına höthöt konuşuyor ama kaybedecekk...canım rabbim ikimizede iyi hekim bulmayı nasip etsinnn..
ebrucum benim oğlanda mık mık bütün gün bütün gece. çok ses çıkartmazsa ben de bakmıyorum çoğu zaman.
baharcım iyi yapıyorsun bende dün gece ağlayana kaadr almadım kucağıma ...
elma yağı iyi geliyorsa hemen aldırayım eşime yaa.. buarada ev bisrü ilaç ve benzeri doldu..:sinifsinif:

baharcim yaaaa bizim oglaninda herseyi sesli acayip gurultucu
emerken kakasini yaparken uyurken surekli homurdaniyor valla
bi de cok huylu her yerinden huylaniyor neresine dokunsak rahatsiz oluyor ya da gidiklaniyor direk cekiyor kuzucuk cok komik

yerim ben senin kuzucuğunu yaaaa. huylu demek anası huysuz kendisi huylu oğlan :))) bizimkinin de herşeyi sesli canım ya. ağlarken falan çok komik oluyo o yavru kediler korkunca tısss tıssss eder ya onlar gibi ses çıkartıyor. emerken de mıyk mıyk nefesini çekiyo inliyo falan... gürültücü çocuklar bunlar. onbeş sene sonra ooğğğluuuum şu müziğin sesini kıs diye bağırırken görebiliyorum kendimi :)))

ebru ben bebek uyurken yapıyorum genelde.. banyoyu wc falan sabah eliimi yüzümü yıkarken temizliyorumm.. sonra zaten öyle pek teşkilatlı temizlik yapmıyorumm..sağolsun bugün eşim evi güzelce süpürdü yarında ben toz alırımm..yemek mecbur yapıyorumm yapacak kimsemiz yok mutfakla bebeğin yanına gidip gelmeli yemek yapıyorumm keşke diyorumm telsiz alsaydıkk eşimde gülüyor kaç m2 ev diyip gülüyor..

ayşecim birkaç gün öncesine kadar her mıykladığında alıyordum kucağıma anam ağlamıştı. babanem bir iki kere pışpışladı beşiğinde anaaaam bizimki uyudu gene. ben de çok ağlamazsa ya da emme zamanı gelmemişse hiç kaldırmadan pışpışlıyorum uyuyor gene.. ben karnına zeytinyağını sürüyorum canım ılık havlu da koyuyorum. sıcak su torbası da aldım bugün. buarada bir markanın küçük su torbasını alacaktım 12 liraydı. pahalı geldi almadım. bugün 1 milyoncunun önünden geçerken sorayım dedim. 5 liraya büyük boyunu aldım. pem mutlu oldum :))

babanem saolsun yemek gibi işleri hallediyor. temizliği üstünkörü hallediyoruz şimdilik. walla bebişimden zaman kalmıyor babaneme de yaptırmam asla. haftaya falan belki kadın alırım dip temel temizlik için.
kızlar bu arada babanem yaza kadar bizimle kalmaya karar verdi. torun tatlı geldi tabi :)))

iyi yapmışsın baharcım bende sıcak su torbası almıştım hamileyken 2 tl e..:) aman vaalla daha yeni büyük temizlik yaptıkkçok batarsa bizde kadın tutarızz.. evet yaa almayalım bebekleri çok alışıcaklar yoksa kucağa .. ayy uyansında süreyim zeytin yağı yavruma valla ağlaya ağlaya uyudu nasıl içim acıyor bilsenn..
babannenin gitmemesi süper olmuşş yaa.. keşke benimde yanımda biri olsaydıı...valla şükret canımm.. ne güzell eee torun başka olurmuşş...

sivaslı benim bildiğim kadarıyla hk diye bir arkadaş vardı başka yok galiba.. pardon deniz yani gama var daha

ayşecim walla benim de içim acıyo canım ağlayınca yavrum. ıkınıyo sıkınıyo ve ben yardımcı olamıyorum kötü hissediyorum. zeytinyağını sen de dene canım ben de yarın elma yağını denicem bakalım aman iyi olsunlar da ev eczaneye dönmüş önemli değil :)
babanem deli oluyor torununa ya. saolsun bizimle kalcak ben çalışırken o ilgilencek bebişle. evim de ofise çok yakın emzircem eve gelip. inşallah rahat geçecek bu kış.
bu arada canım deniz doğum yaptı.

ebrucum aynı şeyi bende düşünüyorum. dune kadar kayınvalıdem bendeydi. dun gıttı. artık her uyudugunda bir yerle uğraşacagız. arada destek olarak annem falan gelir heralde. çok sozrda kalınca artık kadın falan tutarız heralde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…