2009 Eylül Anneleri

ємєℓ;9294911 .!.:
canım mama kabızlık yapar onu soylim oncelikle anne sutu alan bebeklerde kaka yapma olasılıgı daha fazla......aklında olsun ben sabah ve aksam zeytinyağı ıcıriyorum

ewet canım 2 gün oldu mamaya başlayalı ve 2 gündür kabızlık çekiyo şimdi poposuna zeytin yağ sürdüm bakalım faydası olcakmı içirsem dahamı iyi acaba

canım arkadaslarım benım hepinizden allah razı olsun ınsanın güzel bi söz duymaya ıhtıyacı oluyo,hepinizin tavsiyelerini uygulucam artık bi şekılde gelcek bu süt .sizlerin sıkıntılarını duydukça okadar özeniyorum kı benımde sütüm olsun da gaz sancılarına uykusuz gecelere herşeye razıyım kendımı suçlu hissediyorum....hepinize çokkk tşk.ederim tekrar tekrar

gülcan gözünaydın canım. sıkıntı yapma ılk ıkı gun zaten gelen sütü anlamazsın bile. benım oğlum hastanede 3 sefer mama yemek zorunda kaldı ama ben hiç sıkıntı yapmadım. ilk banyodan sonra sut yavas yavas artıyor. sen sıkıntı yaptıkca sütün gellmez. rahatt ol elbet gelecek

slm arkadaşlar bugun bebegım 19 cu ıshal ıkı gundur sureklı bugunde cok huzursuz ne yapıyım kızlar acılll yardım allahtan emmesı guzel

slm arkadaşlar bugun bebegım 19 cu ıshal ıkı gundur sureklı bugunde cok huzursuz ne yapıyım kızlar acılll yardım allahtan emmesı guzel

benımde oğlum sık kakasını yapınca daha fazla emmek istiyor. vucut su kaybettıkce anneden alıyor. belkı bu yuzden sutun az gelmiş olabılır. dr un mama vermiştir mutlaka. çok huzursuzsa bebeğin yedir derim ben. bende çok kaka yapınca vermek zorunda kalıyorum. sık emıyor süt yetersiz kalıyor

Arkadaşlar Antalyada yaşanmış bir olay bugün sabah gazetesinde yazıyor.. Bebeklerimize içirdiğimiz ve verdiğimiz tüm ilaçları önce araştırılalım veya prospektüsünü okuyalım öyle verelim başkalarının hatalarının bedelini allah korusun biz ödemeyelim....

Çiftçilik yapan Ferhan (24) ve Tuncay Ertürk (34) çifti, rahatsızlanan ikinci çocukları 6 aylık Caner Ertürk'ü, 18 Eylülde Kumluca Sağlık Ocağı'na götürdü. Sağlık Ocağı doktoru tarafından soğuk algınlığı teşhisiyle antibiyotik enjekte edilen bebeğin reçetesine, rahatsızlığıyla ilgili iki ayrı şurup yazıldı. Caner bebeğin babası Tuncay Ertürk, ilaçları almak için ilçe merkezinde bulunan bir eczaneye gitti. Bebeğe verilen iki şurup eczanede poşete konulurken, tezgah üstünde bulunan diyabet hastasına ait şeker düşürücü ilaç kutusu da yanlışlıkla bebeğin şuruplarının bulunduğu poşete konuldu. Şeker düşürücü ilacı poşete, bir diyabet hastasının reçetesindeki ilaçlar hazırlanırken, çocuk yaştaki eczacı çırağının koyduğu anlaşıldı.

Kutusunda, tok karnına alınması tavsiye edilen şeker ilacı, evde anne Ferhan Ertürk tarafından Caner bebeğe içirilirken, bebekte bir süre sonra aşırı titreme görüldü. Ertürk çifti Ramazan Bayramının birinci günü fenalaşan çocuklarını Kumluca Devlet Hastanesi'ne kaldırdılar. Anne ve babanın çocuğa verdikleri ilaç kutularını gösterdikleri doktorlar, ''Çocuğunuz şeker hastası mı? Neden bu ilacı kullandınız'' diye sordu.

Büyük şaşkınlık yaşayan Ferhan ve Tuncay Ertürk, kısa süre sonra, diyabet hastalarının kullandığı ilacın eczanede bebeklerinin ilaçları arasına karıştırıldığını anladılar.

ECZANEDEKı KAMERALARA YANSIDI

Caner bebek, yetişkinlerin kullandığı şeker ilacı nedeniyle komaya girerken, beyin fonksiyonlarının işlevini yitirme riski nedeniyle ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık bir haftadır Yoğun Bakım Ünitesinde yaşatılmaya çalışılan bebeğin bilincinin kapalı olduğu bildirildi.

Baba Tuncay Ertürk, eczanede yapılan hatanın ortaya çıkması üzerine jandarma ve savcılığa şikayette bulundu. Kumluca Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturmada, eczanenin güvenlik kamerası görüntülerine el konuldu. Yapılan incelemede, görüntülerde şeker ilacının, bebeğin ilaçlarının arasına konulma anı da ortaya çıktı.

Savcılığın elinde bulunan görüntülerde, 18 Eylülde eczaneye gelen vatandaşlar arasında bir diyabet hastasının şeker düşürücü ilacın, aynı anda burada bulunan Tuncay Ertürk'ün bebeğine ait ilaçların arasında eczacı kalfası tarafından yanlışlıkla konulduğunun yer aldığı öğrenildi.

Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili, eczane sahibi Yusuf Torun, eczacı kalfası A.K, kimliği açıklanmayan çırak ve diğer çalışanlarının ifadelerini aldı. Savcılığın, soruşturmanın tamamlanmasının ardından sorumlular hakkında dava açması bekleniyor.

''KıME GÜVENECEĞıZ?''

Caner bebeğin annesi Ferhan ve babası Tuncay Ertürk, yaşadıkları olay nedeniyle hala şokta olduklarını söyledi. Poşetteki şeker düşürücü ilacın, reçetede yer alan ilaçlardan biri sandığı için fark etmeden bebeğine verdiğini anlatan Ferhan Ertürk, tek ümitlerinin çocuklarının sağlığına kavuşması olduğunu söyledi. Ferhan Ertürk, ''Şeker ilacı nedeniyle oğlumuzun bilinci günlerdir kapalı. Umutlu olmaya çalışıyoruz'' dedi.

Baba Tuncay Ertürk de eczanede yapılan bir anlık hatanın 6 aylık bebeklerinin komaya girmesine neden olduğunu belirterek, sorumluların cezalandırılması için hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
ılkokul mezunu olduklarını, reçetelerdeki ilaçları okuyamadıklarını, ilaç prospektüslerindeki bilgileri de anlayamadıklarını dile getiren Ertürk, şunları söyledi:

''Doktor yazıyor, eczacı veriyor. ılaçların üzerindeki yazıları, prospektüsteki bilgiler anlamamız mümkün değil. Doktora, eczacıya güvenmezsek kime güveneceğiz. Böyle bir hatadan dolayı biz yandık, başka aileler yanmasın. Kutunun üzerinde, şeker ilacı olduğu açıkça yazsaydı belki de fark edecektik ve ilacı bebeğimize içirmeyecektik. Eczanede ilaç karıştırıldı, şimdi biz oğlumuzun yaşaması için dua ediyoruz. Bu tür olaylara tedbir için Sağlık Bakanlığının ilaç kutularının üzerine Türkçe anlaşılabilir yazılar yazdırılmasını da istiyorum.''

Olaya ilişkin soruşturma devam ederken, Ertürk çifti, beyin fonksiyonlarında kayıp olduğu belirtilen bebeklerinin başından ayrılmıyor ve ümitli bekleyişlerini sürdürüyor.

''OLAYIN SONRASI DA YANLIŞLIKLARLA DOLU''

Eczane sahibi Yusuf Torun da, ilacın karıştırıldığı sırada kendisinin kalp ameliyatı nedeniyle Antalya'da hastanede bulunduğunu, konudan sonradan haberdar olduğunu söyledi. Konunun adli makamlara intikal ettiğini dile getiren Torun, şöyle konuştu:

''ılacın hastaya verilmesinde bir yanlışlık olmuş. Eczane kalfası şeker hastasının ilacını sehven, diğer poşete bırakmış. Bizde bir yanlışlık var ama olayın sonrası da yanlışlıklarla dolu. Baba, eczanede poşeti yanında bulundurmuyor, evde de hapı ezerek bebeğe içirmişler. Neden içiriyorlar? Kumluca Devlet Hastanesi'nin bebeğe müdahaleyle ilgili ihmali var. Bebeğin şeker oranı 70 seviyesindeymiş. Baba da hastanede uzun süre beklediklerini söylüyor. Soruşturma sürüyor, kanun, nizam ne derse o olur.''

Antalya Eczacı Odası Başkanı Cihan Dinç de konudan haberdar olduklarını ancak, olayın detayına ilişkin henüz kendilerine belge gelmediğini bildirdi.

slm kıslar bende ekim annesiyken erken dogumla eyülannesi oldum 17günlük anneyim kızım niki gündür aşırı gaz sorunu var şekerli su verdim ama uyuyamıyo resmen ayaklarını topluyo zaten ç.ok gaz sorunlu dogdu doktorumuz zinco vermiş günde 4damdla 3kere die içircekmiyim bunu eczaneci yazmamış yaaa m

kızlarrrrr selaamm.... yaa doğuran kaçtı kardeş,m yaa nedir bu bebelerden çektiğimiz iki lafın belini kıramaz olduk sayelerinde içerdelerken ne rahatmışız meğerseeemm :))))
kızım emiyo mıçıyo uyuyo çok şükür henüz gaz maz dertlerimiz başlamadı sizlerede biz gibi olun diye dua ediyorum...
tek sıkıntım herkesin gelip bilmiş bilmiş bişiler söyleyip akıl vermesi.. gerizekalı insanlar yüzünden hep bişeyleri yanlış yapıyomuşsun gibi hissediyosun ne salaklar var yaa deliricem... kaçıp gidicem az kaldı..... (

eylul annelerinin arasına hosgeldin canım.......oncelikle gozun aydın Allah analı babalı buyutsun insallah . . . .bebekler 15 haftalıktan itibaren gaz sorunu ile tanısıyorlar ne yazık kı . . .ben once sab simlex kullandım ise yaramayınca zıncoya basladım faydasını gordum epey gunde 3 defa 4 damla çay kasıgına damlatıp ver canım . . . . .

hayırdır canım kim ne soyledi ki :uhm: sen soylenenlere niye kulak asıyorsun ki . . .herkes soyler biseyler iste sen bildigine bak

canım hoşgeldin hayırlı uğurlu olsun bebeğin sağlıkla büyüsün işallah....
ayrıca dediğin konudada bilgim yok ama deneyimli anneler var Allahtan aramızda sana yardımcı olabilecek :))
ємєℓ;9297890 .!.:
hayırdır canım kim ne soyledi ki :uhm: sen soylenenlere niye kulak asıyorsun ki . . .herkes soyler biseyler iste sen bildigine bak

ya sorma emelcim her gelen bi akıl veriyo.. gelen gideni arkası kesilmiyo bide millet oturuyo çay kahve yeme içme keyifler o biçim gece yarılarına kadar hahaha hohoho.... defolun gidin işte tebrik dediğin kısa sürer yatak odamda saatlerce kapalı kalıyorum kızda emdiği için..erkekler geyik yaparken kadınlarda artık başıma toplanıp öyle emzirilmez aa bebek kustu sen bunu hasta etmişsin madem tam bilmiyosun e okuyup araştırsna kızım bilmemne.. ya şettiri ekicem o olcak... bebek çok emmekten kusuyo ama gelde anlat mallara... bugun sabahta gelenler oldu uyuyorum diye çıkmadım odadan bebeğide göstermedim bundan sonra böyle napayım çarem kalmadı başlarım tebriğinede bilmemnesinede... klava:

ah canım haklısın valla simdi her kafadan bir sey cıkar cinlerin tepene gelir . . . . .en iyisi dedigin gibi yapmak arada acma kapıyı . . . . .cevap veriver sende altta kalma

Kızlar giremiyorum, yazamıyorum dünden beri... biz rahat sayılırız maşallah... ama benimkinin de gazdan daha çok kakasını yapma sorunu var, kakasını yaparken ağlıyor, bugün dayanamayıp zeytinyağına batırdığım kulak pamukçuğunu poposunun kenarına dürttüm, sonra neredeyse 1 çay bardağı mıçtı... kabız olunca bizim doktor da aynısını yapmış görümceminkine. o kadar çok ağladıki kakasını yapamayınca valla ben de uygulamadım. ama bi daha yapmıcam, alışmasından korkuyorum...

ebrucum maşallah çok iyi kilo almış, nasıl tartıyosunuz, eve tartı aldın mı, yoksa doktor mu tarttı... ben de eve tartımı alsam diyorum... biz de pazartesi tartılcaz bakalım... bu arada benimki her bez değişim de mutlaka sıçıyor, ortalama 3, 4 saatte bez değiştiriyorum, en az günde 6 kez kakasını yapmış oluyor, bol bol da işiyo tabi...

bu arada bugün gittim medelanın mini pilli elektrikli pompa setini aldım bayisinden, 170 tl verdim, 4 tane saklama biberonu içinde soğutma çantası (24 saat içinde saklanabiliyormuş), 2 tane saklama poşeti, iki tane biberon ucu, taşıma çantası (kol çantası gibi), yedek malzemeleri, temizleme poşeti vs. hepsi dahil... hemeen eve gelince denedim. 115cc sütüm çıktı, ilk önce rüzgara bunu medelanın biberonu ile vermeyi denedim, hızlı aktığı için içemedi, sonra nubynin yavaş akışı ile denedim, onu da sevmedi, emdi, ama ağzı sütle taştı, ya benimki biberonu da kabul etmezse, ben nasıl işe gidecem ya, açlıktan ölür valla yavrum...

ebrucum, tubacım siz ne yapıyorsunuz sağdığınız sütleri, bebişlere vermeyi denediniz mi... yoksa direk buzluğa mı atıyorsunuz.

bir de benim göğsüm de en ufak yara olmamıştı, ama medela göğsümün çevresini tahriş etti, kıpkırmızı acıyo çok fena... acaba 2,3 dakika sağıp 1 dakika ara mı versem, ben on dakika boyunca sağdım o göğsü...

dilekcim sen sağarken göğsün için bir aparat kullanıyormusun. medela benim göğsümü tahriş ettide. dilekcim senin bebişine de maşallah çok iyi kilo almış....

bizimki bayağı büyüdü gibi, siması giderek değişiyo, bu arada pazartesi çocuk doktorumuza gidiyoruz, yaklaşık bir saat inceliyor, ben de soracağım soruları listelicem, zaten kendisi de dedi soru sormamızı istiyo sürekli.... bu arada eğer aklınıza takılan birşey varsa sizinkileri de soruyum kızlar, kendisi çok deneyimli....

bu arada doktorumuzun dediği sütün o kadar değerli ki, ona çok iyi bakmalısın bebeğin için... bunun için yemene çok önem ver... günde en az 30 gram alması gerekiyormuş bebeğin, en son gittiğimiz de benimki alamamıştı, bakaım şimdi ne durumda...

Kızlar herkese merhaba.
Birçok kişi bebeklerine kavuşmuş ne güzel. Maşallah hepsine.
Ben hala bekliyorum yavrumu. Normal düşündüğüm için doktorumuz bekletiyor 3 günde 1 kontrollere gidiyorum fakat doğum belirtisi hiç yok. 4 ekime kadar bekleyeceğiz. Hergün okuyorum yazdıklarınızı fakat moralim bozuk olduğu ya da iyice bunaldığım için içimden hiç yazmak gelmiyor.
Dualarınıza çok ihtiyacım var bu kadar bekledikten sonra sezeryan olmak istemiyorum. Çok ağırlaştım. Ne olur dua edin bana.

evet canım öyle yapacm valla çekemiyorum ağrım sızım kendime yetiyo zaten bide milleti hiç çekemiyorum.. nekadar seviyolar moral bozmayı... bizim milletin her şartta her güzelliği bozacak iğrenç hikayeleri ve saptamaları vardır zaten.... aman ya gelmesin kimse sessiz sedasız büyütelim bebeklerimizi...
sen nasılsın ata nasıl keyfi yerindemi ablasıyla arası nasıl kıskançlık durumları varmı :)

ay gamzecim valla bu kadar uzun sürmez ki bebek ziyareti, bize gelenler en fazla yarım saat, valla çıkma bacım odadan dışarı. bizimkide çok içince akıtıyo ağzından hooop diye... amannnn manyak millet işte, karışmak için yer arıyolar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…