- 1 Haziran 2009
- 3.695
- 0
Kızlar herkese merhaba.
Birçok kişi bebeklerine kavuşmuş ne güzel. Maşallah hepsine.
Ben hala bekliyorum yavrumu. Normal düşündüğüm için doktorumuz bekletiyor 3 günde 1 kontrollere gidiyorum fakat doğum belirtisi hiç yok. 4 ekime kadar bekleyeceğiz. Hergün okuyorum yazdıklarınızı fakat moralim bozuk olduğu ya da iyice bunaldığım için içimden hiç yazmak gelmiyor.
Dualarınıza çok ihtiyacım var bu kadar bekledikten sonra sezeryan olmak istemiyorum. Çok ağırlaştım. Ne olur dua edin bana.
ємєℓ;9297870 .!.:eylul annelerinin arasına hosgeldin canım.......oncelikle gozun aydın Allah analı babalı buyutsun insallah . . . .bebekler 15 haftalıktan itibaren gaz sorunu ile tanısıyorlar ne yazık kı . . .ben once sab simlex kullandım ise yaramayınca zıncoya basladım faydasını gordum epey gunde 3 defa 4 damla çay kasıgına damlatıp ver canım . . . . .
ay gamzecim valla bu kadar uzun sürmez ki bebek ziyareti, bize gelenler en fazla yarım saat, valla çıkma bacım odadan dışarı. bizimkide çok içince akıtıyo ağzından hooop diye... amannnn manyak millet işte, karışmak için yer arıyolar....
oyy gamze valla bende bıktım bana akıl verılmesın den butun gece cocuga ben bakıyorum tum gun benımle şukur hasta olmadı buyuyor ama gel görki herkes şöle yaptın mı bunu yapıyormusun?
slm kıslar
yaff bırakın başkalarını onlar bizim bebelerimiz karıştırmayın valla ben yanlızım ya ohhh şüküt baştan çok zor geldi hep ağladım ama iiki yanlızım valla düzenimiz oturmaya başladı ağlayınca biri olsaydı diom ama kayınvalidem felan gelince onu böle yap bunu böle yap deyince o böle alışık diom susuyo demek hep olsa hep karışçak...allah sabır versin başında birileri olup karışanlara valla zor
tülaycım benım kayınvalıde benımleydı bugune kadar. geceleri çocuk çok fena aglasa bıle hep durdurdum asla odama falan gelmedi. gunduzlerı şunu yap bunu yap. ben şapkayı geri açarım o yuzune ceker. 50 sefer dedım bu çocuk bnunu sevmıyor uykuda bıle bundan uyanıyor dıye. ben acınca da illa anan yuzunu görcek diyor:) benım mi sabrım yetmiyor çocugumu mu paylaşamıyorum bilmiyorum ama çok sevdiğim kaynanama çok sinir oldum dogumdan bu yana
Kızlar giremiyorum, yazamıyorum dünden beri... biz rahat sayılırız maşallah... ama benimkinin de gazdan daha çok kakasını yapma sorunu var, kakasını yaparken ağlıyor, bugün dayanamayıp zeytinyağına batırdığım kulak pamukçuğunu poposunun kenarına dürttüm, sonra neredeyse 1 çay bardağı mıçtı... kabız olunca bizim doktor da aynısını yapmış görümceminkine. o kadar çok ağladıki kakasını yapamayınca valla ben de uygulamadım. ama bi daha yapmıcam, alışmasından korkuyorum...
ebrucum maşallah çok iyi kilo almış, nasıl tartıyosunuz, eve tartı aldın mı, yoksa doktor mu tarttı... ben de eve tartımı alsam diyorum... biz de pazartesi tartılcaz bakalım... bu arada benimki her bez değişim de mutlaka sıçıyor, ortalama 3, 4 saatte bez değiştiriyorum, en az günde 6 kez kakasını yapmış oluyor, bol bol da işiyo tabi...
bu arada bugün gittim medelanın mini pilli elektrikli pompa setini aldım bayisinden, 170 tl verdim, 4 tane saklama biberonu içinde soğutma çantası (24 saat içinde saklanabiliyormuş), 2 tane saklama poşeti, iki tane biberon ucu, taşıma çantası (kol çantası gibi), yedek malzemeleri, temizleme poşeti vs. hepsi dahil... hemeen eve gelince denedim. 115cc sütüm çıktı, ilk önce rüzgara bunu medelanın biberonu ile vermeyi denedim, hızlı aktığı için içemedi, sonra nubynin yavaş akışı ile denedim, onu da sevmedi, emdi, ama ağzı sütle taştı, ya benimki biberonu da kabul etmezse, ben nasıl işe gidecem ya, açlıktan ölür valla yavrum...
ebrucum, tubacım siz ne yapıyorsunuz sağdığınız sütleri, bebişlere vermeyi denediniz mi... yoksa direk buzluğa mı atıyorsunuz.
bir de benim göğsüm de en ufak yara olmamıştı, ama medela göğsümün çevresini tahriş etti, kıpkırmızı acıyo çok fena... acaba 2,3 dakika sağıp 1 dakika ara mı versem, ben on dakika boyunca sağdım o göğsü...
dilekcim sen sağarken göğsün için bir aparat kullanıyormusun. medela benim göğsümü tahriş ettide. dilekcim senin bebişine de maşallah çok iyi kilo almış....
bizimki bayağı büyüdü gibi, siması giderek değişiyo, bu arada pazartesi çocuk doktorumuza gidiyoruz, yaklaşık bir saat inceliyor, ben de soracağım soruları listelicem, zaten kendisi de dedi soru sormamızı istiyo sürekli.... bu arada eğer aklınıza takılan birşey varsa sizinkileri de soruyum kızlar, kendisi çok deneyimli....
bu arada doktorumuzun dediği sütün o kadar değerli ki, ona çok iyi bakmalısın bebeğin için... bunun için yemene çok önem ver... günde en az 30 gram alması gerekiyormuş bebeğin, en son gittiğimiz de benimki alamamıştı, bakaım şimdi ne durumda...
evet canım öyle yapacm valla çekemiyorum ağrım sızım kendime yetiyo zaten bide milleti hiç çekemiyorum.. nekadar seviyolar moral bozmayı... bizim milletin her şartta her güzelliği bozacak iğrenç hikayeleri ve saptamaları vardır zaten.... aman ya gelmesin kimse sessiz sedasız büyütelim bebeklerimizi...
sen nasılsın ata nasıl keyfi yerindemi ablasıyla arası nasıl kıskançlık durumları varmı :)
Gülaycım valla pompayı çok uygun almışsın ben yalnızca pompayı 130TL'a aldım. Canım ilk başlarda benimkini de çok tahriş etti ama artık lansinoh sürmeden kullanmıyorum sütümü sağmadan önce göğüs uçlarıma biraz lansinoh sürüyorum ve daima düşük ayarda çalıştırıyorum hızını aşamalı olarak arttırıyorum böylelikle hiç canım yanmıyor. Sen niye biberonla vermeye kalktın ki? Emmiyor mu?
selam kızlar.. bugün doktora kontrole gittik.. kızım 3850 gr olmuş, boyuda 50,5 cm gelişimi çok iyi dedi doktor.. ahh birde emse cork cork.. tabi önce yetecek kadar sütüm olması lazım ama neyse buna da şükür.. birde doktorum zeytinyağıyla masaja başlayabilirsin dedi banyodan sonra oda gelişimi için çok faydalıymış aklınızda bulunsun...
maşallah cnm benimkide 17günlük pazartesi gidicemde kaçö dogmuştu kuzun kaç kiloda nekadar almış kaç günde aldı bide bu kiloyu neyle besliyon çok sordum sanırım