2009 Eylül Anneleri

ayy slm tülay bugün benim oğlan kakasını çok yeşil yaptı çok korktum yaa. üşüttüm yada yediklerim yaptı... izlerim canım .. paşan nasıll..
cnm bizimkide bazen yeşil bazen sarı yapıyor dr umuz senin yediklerinden korkma demişti..ben de rahatım. ben asıl dün paşam uyudu uyandı nasıl tıkanmışş Allah ım nasıl korktum gripmi oldu die ama o kadar kısa sürede olamaz sonra deniz suyumuz vardı biraz burundan verdim 1 saat sonra normale dönmeye başladı...ama nasıl korktum burun tıkalı olunca seside kısıktı yavrumun ayyy yaaa çok üzüldüm hasta ettim die inş. bu kışı sağ salim atlatırız yaaa...kıyamıyorum ona hiç...sizde evde bulundurun bu damladan valla ii oluyo
benim oglum emzik emmesine ragmen elini emmeye basladi yaaaa
cok korkuyoirum parmak emmesinden

canım benim oğlumda sadece anne sütü alıyor ve son 1 haftadır kakamız çok kokuyo hatta kucağa alınca kokuyo buram buram kokarcam diom ben hehe...normal sanırım..dr umuza bu ay gidişte sorucam bende....canım benim oğlanda eli yumruk şekliydenken emiyo hiç telaş etme bu dönemde normal ve çoğumuzun bebişi bunu yapıyor sanırım 3.ay dan sonra halaa devam ederse tehlikeli yani bebiş onu tik haline getirmiş oluyo şu an bilinçsiz yapıolarmış:ecrin_bebek:

Herkese günaydın,

Keyiflerde bebelerde iidir inşallah biz gayet iiyiz çok şükür. Ebrucum benim kızımın kakasıda kokuyor hatta yatağından kaldırmak için yanına gittiğimde battaniyesini açar açmaz anlıyorum kokudan kaydirigubbakcemile3 Valla allah kolaylık versin size 5 dk bile ayrılamıyorum başından diyorsunuz , biz yatılı misafirliğe gittik canım ve o gece defne hiç sorun çıkarmadı bütün gece monopoly oynadık o da uyudu:))) Darısı sizin başınıza inş.
Benim kızımda parmağını yakaladımı hiç kaçırmıyor ve onun o komik haline bayılıyorum. :roflol:

Bu arada kızlar gece yatarken bebişlerinizin üstünü kaç kat örtüyorsunuz?

tulay dilek saolun kizlar icimi rahatlattiniz
dilekcim ayni soruyu bende sormustum daha once
ben 2 kat battaniye ortuyorum ama ikisi de cok kalin degil
acaba usur mu diye endise ediyorum sen ne ortuyorsun

selam millet. biZim de gaz sorunumuz azalmaya başladı. akşamları 1 saat kadar oğlumla dans ediyoruz nasıl hoşuna gidiyor anlatamam.
ebrucum ali efenin de kakası kokuyor çoğu zaman hayatım. ama ben de günde 1 defa mama veriyorum sütüm yetmiyo gibi kimi zaman.
tülaycım ali efe geçen gün uykudan uyanırken elini ağzına götürdü şapadak şapadak emmeye çalıştı ay içim burkuldu başladım ağlamaya... amma ağlak karı oldum çıktım ben ya :)
dilekcim bir iki gündür mink battaniyeyi iki katlı örtüyorum tatlım ben üstüne. önceden polar battaniyesini iki katlı örtüyordum ikişer tane yetiyordu.

ebru bu arada canım bence de aynı babası olmuş aliş. kırkından sonra pek değişmez derler ama :) kendini alıştır bence... benim adam da pek gaza geldi herkes ona benzetiyordu şimdi kim görse aynı annesi diyo :)))

guzellim bebeklerin bilodigi teksey emmek saatli emzir o derttende kurtul bernce bir plan yap seker ben mesela her 2.5 saatde emmziriyorum gunduz gecede 4 saatde birrrrropuyorumnanaktan

canımm bizimkii dayanamazzkiiiyerimseniben sanırımm biraz oburr benimkii aman napalım saatsiz falan idare etcezz.......
dilekkkkkkkkkkkkk söyleme su cocugu nazar degicekk maşalaahhhhhhhhhhh gece gezmeleri burnumdan geliyooo tek ii yanı arabada uyuması:)kafamçokkarıştı
ebrucumm bizimkide acayip kokuyorrrr mama versek nolurr bilememmdelikafadulden
baharım hakkaten aynı sennnn kocişinn senii daha cok seviyomuss bakkkkkkkkkopuyorumnanaktan

selam hatunlar... benim kızda ellerini emmeye başladı hemde öyle iştahla emiyo ki gören günlerdir aç sanacak.. kuzum benimmm

selam hatunlar... benim kızda ellerini emmeye başladı hemde öyle iştahla emiyo ki gören günlerdir aç sanacak.. kuzum benimmm

aynen canım benimkide öylee bide yumrugunu komple agzına sokmaya calısmıyomuu gülme krizine giriyorum... demekki dogal bişeyyy ellerini keşfediyolarr yaniii:)

yaaaa baharcım evet bizimde maaşallah gaz sancılarımızın saati epey azaldı şükür darısı azalmayanların başına:::
bende gece bi ince battaniyesi var onla tenine değmesin die üzerine de peluş batt.örtüyom ama uyku tulumu alsammı die de düşünmelerdeyim çünkü benim paşa ellerini ben ne kadar içeri soksam bi şekilde dışarı çıkarıyo ee göbişne kadar açıyo kendini alsammı acaba e kışın evde sıcak olunca kullanabilirmiyim ki??? şimdi daha bişi yanmıyo ama kışa evde sıcak olcek kararsızım yaaaa

aynen canım benimkide öylee bide yumrugunu komple agzına sokmaya calısmıyomuu gülme krizine giriyorum... demekki dogal bişeyyy ellerini keşfediyolarr yaniii:)

benimki herşeyi keşfetti emiyo ama bir benim memeleri keşfedemedi.. süt sağma makinasıyla eziyet ediyo anasına...

Kızlar bende dün geceye kadar bir tane ince pamuklu battaniye üstünede kalın polar bir battaniye örtüyordum. Ayrıca daima üstünü açtığı için yelekle yatırıyorum. Ama dün gece ben çok üşüdüm kalın bir battaniye ve pike örttüm üstüme kendimde kışlık pijamalarımdan giydim ama hava buz gibi geldi yinede o nedenle kızımın üstüne bir battaniye daha örttüm. Havalar çok soğudu ya.

Doğru söylüyorsun Fatoşcum yakında ben kendim nazar edicem bu çocuğa... Darısı sizlerin başına valla...

Emmenin bende açlıkla ilgisi olduğunu sanmıyorum dediğiniz gibi ellerini keşfediyor Baharcım tatlım sende ota boka ağlıcak yer arama :roflol: Sütünü etkiler birde allah korusun. Eminim ki Ali Efeye çok çok iyi bakıyorsun... Valla ben bu yaşadığım yerde bebeğine benim kadar , bizim kadar özeneni hiç görmedim. İçimiz rahat olsun bence...

Sünnet oldu öldü

ADANA’da 30 günlük Kaan Otuk, götürüldüğü hastanede genel anestezi verilip yapılan sünnet sonrası yaşamını yitirdi. Dünyaya gözlerini açtıktan bir ay sonra hayatını kaybeden bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı.

Doğum sonrası kontrolü için annesi 28 yaşındaki Hürü Otuk tarafından Sucuzade Aile Sağlığı Merkezi’ne götürülen Kaan Otuk, burada muayene edildi. Aile hekimi, anne Hürü Otuk’a idrar yollarındaki enfeksiyon nedeniyle bebeğin sünnet ettirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Hürü Otuk ile fabrika işçisi eşi 30 yaşındaki Murat Otuk, dün, ilk bebekleri olan Kaan’ı sünnet edilmesi için Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bebek burada, genel anestezi altında sünnet için ameliyathaneye alındı. Bir süre sonra ameliyathaneden çıkan sağlık görevlileri, bebeğin öldüğünü söyledi. Otuk çifti yıkılırken, bebeğin ölümü şüpheli bulunup, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na haber verildi. Savcılığın talimatıyla bebeğin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen cenaze, toprağa verilmek üzere Kozan ılçesi’ne götürüldü.

Oğlunun ölüm nedenini bilmediklerini bildiren baba Murat Otuk, “Aile hekiminin tavsiyesi üzerine sünnet için hastaneye götürdük. Burada ameliyathaneye alındı. Daha sonra bize bebeğimizin öldüğü söylendi. Anestezi uzmanının veya ameliyat yapan doktorun suçu var mı yok mu bilmiyoruz? Bu yapılan otopside çıkacak. Daha sonra gerekirse şikayetçi olacağız” dedi.

Hastane yetkilileri ise, bebeğin acı duymaması için genel anestezi yapıldığını, bebeğin ölüm nedeninin otopsiyle belirlenebileceğini söylemekle yetindi.

Bu arada, sağlıkçılar, bebeğin anestezinin yan etki yapması sonucu ölmüş olabileceğini, doğuştan kan hastalığı olabileceği ihtimalleri üzerinde de durup, “Bebek 30 günlük bir bebek. Henüz bir aylık. Solunum veya başka sağlık sorunları da olabilir” değerlendirmesini yaptı.

selam kıslar ben dün üstüm açık uyuya kalmışım bugün bel vekarın agrısında gögüs agerısından ölüyom kızadameme verom die gögsüğm açöık kalmışşş çok kötüyüm yaaaa

Sünnet oldu öldü

ADANA’da 30 günlük Kaan Otuk, götürüldüğü hastanede genel anestezi verilip yapılan sünnet sonrası yaşamını yitirdi. Dünyaya gözlerini açtıktan bir ay sonra hayatını kaybeden bebeğin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapıldı.

Doğum sonrası kontrolü için annesi 28 yaşındaki Hürü Otuk tarafından Sucuzade Aile Sağlığı Merkezi’ne götürülen Kaan Otuk, burada muayene edildi. Aile hekimi, anne Hürü Otuk’a idrar yollarındaki enfeksiyon nedeniyle bebeğin sünnet ettirilmesi gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Hürü Otuk ile fabrika işçisi eşi 30 yaşındaki Murat Otuk, dün, ilk bebekleri olan Kaan’ı sünnet edilmesi için Çukurova Devlet Hastanesi’ne götürdü. Bebek burada, genel anestezi altında sünnet için ameliyathaneye alındı. Bir süre sonra ameliyathaneden çıkan sağlık görevlileri, bebeğin öldüğünü söyledi. Otuk çifti yıkılırken, bebeğin ölümü şüpheli bulunup, nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’na haber verildi. Savcılığın talimatıyla bebeğin cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Burada yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edilen cenaze, toprağa verilmek üzere Kozan İlçesi’ne götürüldü.

Oğlunun ölüm nedenini bilmediklerini bildiren baba Murat Otuk, “Aile hekiminin tavsiyesi üzerine sünnet için hastaneye götürdük. Burada ameliyathaneye alındı. Daha sonra bize bebeğimizin öldüğü söylendi. Anestezi uzmanının veya ameliyat yapan doktorun suçu var mı yok mu bilmiyoruz? Bu yapılan otopside çıkacak. Daha sonra gerekirse şikayetçi olacağız” dedi.

Hastane yetkilileri ise, bebeğin acı duymaması için genel anestezi yapıldığını, bebeğin ölüm nedeninin otopsiyle belirlenebileceğini söylemekle yetindi.

Bu arada, sağlıkçılar, bebeğin anestezinin yan etki yapması sonucu ölmüş olabileceğini, doğuştan kan hastalığı olabileceği ihtimalleri üzerinde de durup, “Bebek 30 günlük bir bebek. Henüz bir aylık. Solunum veya başka sağlık sorunları da olabilir” değerlendirmesini yaptı.

:1shok::1shok:senağlamasenağlamasenağlama

ebru bana ılk dogdugu zaman aaa kakası kokmamalı dedıler. bende ılk sarılık için dr a gittigimde sormustum. dr da olurmu oyle sey senden protein alıyor sureklı elbette kokacak demişti. el emme olayına gelınce benım bıdık ben gögsümü açarken bile hemen elını agzına götürmeye calısıyor. zaten bu çok normal. kuzenın çoıcugunu dr a goturdugumuzde dr özellikle başpamagından da vıtamın alacagını söylemişti çocugun. ben hiç takmıyorum

yyaaa dünden beri oğlum tıkanıyo burnu değil ama genizi sesi de kısık gibi çıkıyo damla kullanıyom ama ne yapcam yaaaa???

X