2009 Eylül Anneleri

benimde ilk dakikalarda geliyo bittikten sonra ben devam ediyorum sağmaya sonra tekrar geliyo.. kaç dakika sağıyosun göğsünü ben en az15-20 dk sağıyorum..
devam edincede gelmio işin garibi 20 dk sagıyım 3-5 dkdan sonra bitio

ben 15 dakika ssağmayla 90 cc çıkarıyorum...sonrasında damla gibi geliyor...
mama olarak ben ülker hero baby lactum veriyorum..içerik olarak en zengin mama o bana göre..çünkü hepsini kıyasladım..birde 1 haftadır bu mamadan bulamıyordum..yerine aptamil verdim..oğlum hiç kilo almadı bu süreçte..normalde en az 200 gr alması gerekirdi...
bende ulker alıop deneyim bi bakalım kılo alımı nasıl olcak

Herkese iyi akşamlar. Ben oğlumu çarşamba günü sünnet ettirdim. İyileşme sürecindeyiz şuan. Yapışıklık olduğu için pipisinin baş kısmı biraz hasar görmüş iyileşme süreci buna bağlı olarak biraz uzayacak sanırım.
Artık kız aramaya başlayabilirim oğluma:)))
hayırlı olsun canım allah damatlıgını göstersin

canim tam tersi cogalmasi gerekiyor :eek:lmaz:bende oyle waslla ama el makinesimi yoksa elektriklimi gulcancim.
mama kizlar suuttunuz yetiyorsa vermeyin cunku mama bebeklerin basini buyutuyor herkes kilo aliyor saniyor ama kafa yapisinin seklini bozuyor mamalarinizida doktor onerisine gore kullanin lutfennnnn
medelanın elektrıklı canım
kafa meseleside çok dogru mama yiyen bebişleri başı büyük oluyo:1no2:
gunaydin kizlar
gulcancim dert etme belki okumussundur bende yazmistim buraya elekttrikli pompaa ile gogsumu sagamiyorum diye
cok moralim bozulmustu
ilk baslarda sag sag gelmiyordsu benimde 30 cc felan anca cikardigim gunler oldu
ama tekrar tekrar denedim sanirim ilk ben poimpayi kullanamadim ya da gogsum sagilmaya alismasi gerekti
simdi iyi cikiyor/ sende en az 15 dk sagmayi dene pes etme

...............
inş.benımde artar ebrucum sabah sagdım 60 ml geldi maşallah diyim ama sabah old.için olabılır gun içinde azalmaz inş.

selam kızlar bende en sonunda doğurdum biraz geç oldu 8 eylülde doğacak kızım 20 eylülde doğdu..yanlız kızımın suratı ufak ufak sivilcelerle doldu.. doktor hormonlardan dedi.. biz merak ediyoruz bakalım ne zaman geçecek...
hayırlı olsun begümcüm

Çağlaya bak sen en azından beni geçmiş:)) Defne 2560gramdı. Herhalde zamanında doğan bebeklerimiz arasında en zayıfı benim kızımdı...

dilekcim kızın zayıftı ama saglıklı bi bebekti maş. sarılık bile olmadı biz tosun çıkardık ama şimdi siz bizi geçtiniz bile maşallah

amin :)) nasılsın tülaycım burun veya geniz tıkanıklığı bizde de var. fakat yusuf un gözyaşı kanallarından biri tıkalı bu homurtunun ondan kaynaklandığını söyledi masaj yaparak açmaya çalışıyoruz şükür günden güne iyileşiyor. ama sanki bana ondan kaynaklı değiilmiş gibi geldi çünkü gözü geçmek üzere ama homurtu her sabah oluyor.

hamdolsun cnm...iiyiz daha iyi paşam bugün damlasından kullandık 2 gün bugün sesi de düzeldi...canım o gözyaşı tıkanıklığı yiğenimde vardı çok basit bi operasyonla açıldı ve şükür şu an 4 yaşında hiç bi sorun yok ama şu an sana iş düşüyor masaj yapman gerek mikrop kaptırmaman gerek çapak oluyo çünkü o kapalı gözde ama senin paşanın durumu nasıl bilemem yinede ablamın kızın öleydi...
Çağlaya bak sen en azından beni geçmiş:)) Defne 2560gramdı. Herhalde zamanında doğan bebeklerimiz arasında en zayıfı benim kızımdı...

aman canım yaaa ben şaka yaptım tüm bebişler sağlıklı olsun da kilo önemli değil senin kızçenin de maaşallahı var annesi çok güzel bakıyooo çünkiiiiiiopuyorumnanaktan

dilekcim kızın zayıftı ama saglıklı bi bebekti maş. sarılık bile olmadı biz tosun çıkardık ama şimdi siz bizi geçtiniz bile maşallah

gülcan nasılsın tatlışım paşan nasıl??? gaz durumları düzene girdimi accık???

yaaa saolun birileri bana cvp verdi şükür...zeynepçim tıkanıklığı damla yla açıom ama sesi çatal çıkıyo üşüttümmü çocuğu diye evham yapıom ama öle üşütcek bi ortam olmadı belki emerken genizinemi kaçırıyo benim kide acaba ya meryem????

canım tukurugu ıle bıle tıkandıgı oluyor. yada o anda kusuyor oluyor. bunlara dıkkat et bakalım..

kızlar slm bebekler ve sizler umarım iyisinizdir...benim kız kakasını günde bikez yapıyo normalmiki acaba..oda sabahları altını açıyorumda öyle yapıyor..mutlaka altını açınca yapıyo bezine yapmıyor kakasını yani..böyle durumda olan varmı....

devam edincede gelmio işin garibi 20 dk sagıyım 3-5 dkdan sonra bitio

bende ulker alıop deneyim bi bakalım kılo alımı nasıl olcak

hayırlı olsun canım allah damatlıgını göstersin

medelanın elektrıklı canım
kafa meseleside çok dogru mama yiyen bebişleri başı büyük oluyo:1no2:

inş.benımde artar ebrucum sabah sagdım 60 ml geldi maşallah diyim ama sabah old.için olabılır gun içinde azalmaz inş.

hayırlı olsun begümcüm

Sağol canım bir sen dikkate aldın. Allah razı olsun.
Benim oğlan kaç gündür yeşil kaka yağıyor yaa. nedenki acaba?? Sizinde oluyormu - haftafa birkaçgün yeşil kaka yapıyor.

bak cnmn bi bayan doktora sormuş sen gibiymiş bebeginin kakası

Bebek-Çocuk Beslenmesi Soru: Bebeğimiz: [ 2001 ] merhaba
bebeğim 3 aylık ,sadece anne sütü ile besliyorum.Zaman zaman yeşil kaka yapıyor.Normal mi?(kakası biraz sıvı ve tanecikli.) 25
Haz
2007

13:40Cevaplayan: Uzm.Dr. Tahsin ATALAR Cevap: Sayın Elem hanım ,anne sütü alırken yeşil ve fışkırarak kaka normaldir telaşlanmayın ,6 ay tek başına sonra ek gıdalar eşliğinde en az 2 yıl anne sütü verin sorunlarınız pek az olsun

yaa ebrucum bende öyleyim yaa bizmi biyerlerde yanlış yapıyoruz acepp.. uyudumu herişimi yapıyorum şükür ama uyandımı yandıkkkkk..yatak odasında tv olmasydı bitmiştimm..bugün örgü bile yaptımm..hiç ufak bir hırka örmemişiz bütün hırkaları nerdeyse 8 aylktan önce olmaz gibi...kocamannn.. fırsat buldukça yapıcam iyi geldi yaa .. kafam dağıldı valla..

canım geçmiş olsunn maşallah oğluna yaa.. ayy ben 4 yaştanönce düşünmüyorumm .. tabi mecbur kalmadıkça.. hayırlı olsunmu derler bilmiyomm.. Allah damatlığınıda göstersin..kaydirigubbakcemile3

canım bu harekete kilomu kalır.. koştur koştur... ben yaz boyu yatmıştımm iykide yatmışımm..kaydirigubbakcemile5 canım iyi beslenmeye gayret edersen toparlansın biraz daha.. benimde kilolarım gitti .. 2 beden düşmüşüm.. daha fazla vermek istemiyorumm bende...:kedi:

Teşekkür edrim. DArısıs sizin başınıza. ılk oğlumu 1.5 yaşında sünnet ettirdik güne ancak düzeldi. Bu Oğlumda iyileşme çabuk oluyor. Sanırım haftasına birşeyi kalmayacak.

Son düzenleme:
๒คl๒öςєğเ๓;9878075 .!.:
teşekkürler canım. ama günde iki kez biri öglen biride gece uyumadan önce 60ml mama veriyorum. yani günde 120ml . aslında sütüm cok iyi ama yinede hastaneden cıktıgımızdan beri veriyorum. hastanede ilk günler mama yedi bebegim birde iki gün küvezde kalmıştı mamaya alıştı gibi geldi bende devam ettim.

Boçver canım ya bak sütüm yetiyor diyorsun bence hiç verme benim kızım ememedi ilk 15 gün hiç kilo almadı dr tavsiyesi ile 15 gün günde 3 öğüne bölerek toplam 135 ml mama verdim ve sütümüde bu arada hep sağarak verdim baktım sütüm ii bebeğim ii kilo alıyormamayı derhal kestim uzun bir zaman sonra gittiğimiz bir dr kesinlikle mama verme sütün yarıyor dedi sende verme canım bence aylık 800gr alsın sorun değil ama sadece anne sütünden alsın bence.. Tamam allahtan gelen birşeydir sütün olmaz verirsin ama varkende gerek yok bence.

Tşk. ederim gülcancım. Siz bizden küçüksünüz o nedenle geçmişizdir aman ben kilosunu hiç takmıyorumki kafama benim kızım ince ve uzun olacak 2 ayda 12 cm uzadı kızım.:lepi:

hamdolsun cnm...iiyiz daha iyi paşam bugün damlasından kullandık 2 gün bugün sesi de düzeldi...canım o gözyaşı tıkanıklığı yiğenimde vardı çok basit bi operasyonla açıldı ve şükür şu an 4 yaşında hiç bi sorun yok ama şu an sana iş düşüyor masaj yapman gerek mikrop kaptırmaman gerek çapak oluyo çünkü o kapalı gözde ama senin paşanın durumu nasıl bilemem yinede ablamın kızın öleydi...

aman canım yaaa ben şaka yaptım tüm bebişler sağlıklı olsun da kilo önemli değil senin kızçenin de maaşallahı var annesi çok güzel bakıyooo çünkiiiiiiopuyorumnanaktan

gülcan nasılsın tatlışım paşan nasıl??? gaz durumları düzene girdimi accık???

Tülaycım yok kız sana alınmadım biliyorum şaka yaptığını bende espri olsun diye öyle yazdım lülülülülülü yoksa kötü niyetin olmadığını biliyorum önemli olan sağlığı allaha bin şükür hepimizin bebekleri de sağlıklı doğdu. hihoyyyt

kızlar slm bebekler ve sizler umarım iyisinizdir...benim kız kakasını günde bikez yapıyo normalmiki acaba..oda sabahları altını açıyorumda öyle yapıyor..mutlaka altını açınca yapıyo bezine yapmıyor kakasını yani..böyle durumda olan varmı....

benimkide günde bir defa sabahları yapıyo.. bazı günler iki üç kere yapıyo .. hiçbir sıkıntısı yok sanrım normal..

Tşk. ederim gülcancım. Siz bizden küçüksünüz o nedenle geçmişizdir aman ben kilosunu hiç takmıyorumki kafama benim kızım ince ve uzun olacak 2 ayda 12 cm uzadı kızım.:lepi:

maşallah defneye çok güzel uzamış darısı benim miniğime.. bizde salı günü aşıya gidicez bakalım benim kızım ne kadar uzadı kilosu ne oldu.. aşılarını yaptırdınız mı?

valla canım benimkide tam aksine 5,6 kez yapıyooo herdakka degişiyozzz bebeginin kilo alımı nasıl iimi?

iyi akşamlar kızlar nasılsınız? herkes toplanmış yine...tüm bebişlerede kırkbir kere maşallah hepsi birbirinden güzel ve yakışıklı...

maşallah defneye çok güzel uzamış darısı benim miniğime.. bizde salı günü aşıya gidicez bakalım benim kızım ne kadar uzadı kilosu ne oldu.. aşılarını yaptırdınız mı?

Teşekkürler canım umarım seninkinin gelişimi de gayet iyi gidiyordur. Bizde 2. ay aşımıza salı günü gideceğiz offf ya şimdiden sıkıntısı bastı canları yanacak meleklerimizin.:1no2:

valla canım benimkide tam aksine 5,6 kez yapıyooo herdakka degişiyozzz bebeginin kilo alımı nasıl iimi?

Canım 3-4'ün üstünde yapan bebeklerde ishal olabilir dikkat et canım bir internetten araştır istersen.

Teşekkürler canım umarım seninkinin gelişimi de gayet iyi gidiyordur. Bizde 2. ay aşımıza salı günü gideceğiz offf ya şimdiden sıkıntısı bastı canları yanacak meleklerimizin.:1no2:

Canım 3-4'ün üstünde yapan bebeklerde ishal olabilir dikkat et canım bir internetten araştır istersen.

aynı gün yaptırcaz aşılarımızı.. benide sıkınıtısı sarsı şimdiden sağ salim atlatırız inşallah

aynı gün yaptırcaz aşılarımızı.. benide sıkınıtısı sarsı şimdiden sağ salim atlatırız inşallah

İnşallah canım yaaa gece çok huysuzlanmazlar inşallah.

Bu arada en geç 2,5 aya kadar 2010 eylül anneleride topiğimize teşrif ederler. :teytey:
Ne günlerdi bee nerdeyse 1 yıl olacak... Umarım 2010 anneleride bizim gibi sıkı fıkı olurlar ve hepsi çok sağlıklı melekler getirirler dünyaya...

günaydın kızlar... cok kötüyüm :KK43:( bugün dorugumun 45. günü. bebeişim 2 gündür hiç durmadan ağlıyo.uyumuyo.uykusu ağlamaktan bitap düşünce baygınlık şeklinde oluyo ve yeni bi gaz sancısı geldiğinde sıirayarak uyanıyo :KK43:( ne yapsam olmadı. zinco, nurse, sab simplex,colinox, bacak hareketleri, rezene, papatya, yok yok yok...ağlamaktan harab oldu yavrum.sesi kısıldı garibimin.ıkınmaktan gözleri yuvalarından fırlıyo.bende bittim iyice.moralim cok bozuk.doktorumuzda izindeymiş.baska doktora gitsek bagırsaklarını dinlicek gazı var deyip yollıcak bılıyorum.daha öncekıler gıbı.napacagımı sasırdım.coook üzgünüm.nolur bı akıl verın bana.bebegımın baska bı problemımı var yada ben basarısız bı annemıyım dıye dusunmekten başıma agrılar gırdı valla ya :KK43:(

merhaba annişler...en son bu mesajı yazmıstım sıze ama pek cevaplayan olmamış.neyse yınede belkı merak eden olabılır dıye anlatmak ıstıyorum yasadıklarımızı. oglumun sıkıntısı artınca doktorumuz ızınlı oldugu ıcın baska bı doktora gıttık.megerse bızım oglanın kulak agrısı varmıs cok yogun.bız gaz sancısı sanıyoduk.tamam gazıda var ama esas sıkıntısı kulak agrısıymıs.ogluma 3 gunluk antıbıotık ıgne verdı :KK43:(( ıgneler zaten bacagı kadar ve bılıyosunuz antıbıotıkler cok yakıyo.neyse oglum katıla katıla aglayarak ve benımde ıcım kan aglayarak yaptırdık ıgnelerı.ama bıttım ben:KK43:(

ama sımdı baska bı sıkıntı var.oglum 50 gunluk.sarılıktan 1 gece fototerapıde yatmıstık ve bılırubın degerı dusmustu.doktorumuz ıyı dedı.ustune dusmedık o yuzden.oysa bu doktor bızı cooook korkuttu.uzayan yenı dogan sarılıgı tehlıkelıdır.baska sebeplerı olabılır.arastırmalıyız dedı.dunya kadar tahlıl yazdı mınıgıme.moralım sıfır.sımdı bıde kan almak ıcın delıcekler mınımın ınce tenını:KK43:(

sıze 2 sorum olcak:

1- aranızda hala bebısınde hafıf sarılık kalan varmı goz aklarında falan.kac gunluk bebıslerde kaldı?

2-tahliller ıcın kanı nerden alıyolar topuktanmı yada damarmı arıyolar kolda yada elde?

cevaplayan olursa cok sevınırım.sımdıden tesekkurler...:KK43:

merhaba annişler...en son bu mesajı yazmıstım sıze ama pek cevaplayan olmamış.neyse yınede belkı merak eden olabılır dıye anlatmak ıstıyorum yasadıklarımızı. oglumun sıkıntısı artınca doktorumuz ızınlı oldugu ıcın baska bı doktora gıttık.megerse bızım oglanın kulak agrısı varmıs cok yogun.bız gaz sancısı sanıyoduk.tamam gazıda var ama esas sıkıntısı kulak agrısıymıs.ogluma 3 gunluk antıbıotık ıgne verdı :KK43:(( ıgneler zaten bacagı kadar ve bılıyosunuz antıbıotıkler cok yakıyo.neyse oglum katıla katıla aglayarak ve benımde ıcım kan aglayarak yaptırdık ıgnelerı.ama bıttım ben:KK43:(

ama sımdı baska bı sıkıntı var.oglum 50 gunluk.sarılıktan 1 gece fototerapıde yatmıstık ve bılırubın degerı dusmustu.doktorumuz ıyı dedı.ustune dusmedık o yuzden.oysa bu doktor bızı cooook korkuttu.uzayan yenı dogan sarılıgı tehlıkelıdır.baska sebeplerı olabılır.arastırmalıyız dedı.dunya kadar tahlıl yazdı mınıgıme.moralım sıfır.sımdı bıde kan almak ıcın delıcekler mınımın ınce tenını:KK43:(

sıze 2 sorum olcak:

1- aranızda hala bebısınde hafıf sarılık kalan varmı goz aklarında falan.kac gunluk bebıslerde kaldı?

2-tahliller ıcın kanı nerden alıyolar topuktanmı yada damarmı arıyolar kolda yada elde?

cevaplayan olursa cok sevınırım.sımdıden tesekkurler...:KK43:

Merhabalar, öncelikle çok geçmiş olsun, miniğimiz inşallah en yakın zamanda iyileşir. Benim oğlumun da sarılığı 30 güne yakın sürdü. Sarılığın kontrolü için kanı topuktan alıyorlar. Fakat başka testler yazdıysa doktor eline damar yolu açıp elinin üzerinden alıyorlar... Sarılık için bana doktorların önerdiği tek şey bol emzirme oldu. Şu an oğlumda Allah'a çok şükür sarılıktan eser kalmadı... İnşallah senin bebeğin de iyileşir... :Saruboceq:

sido geçmiş olsun canım ya...bugün ilk defa bebeğim çok şiddetli ağladı...karnı yırtılıcak sandım ağlamaktan ağladıkça öyle garip sesler geldi ki çok korktum..hatta oturup onunla bende ağladım diyebilirim..bu konuda seni gayet iyi anlıyorum...

bizde 1 gece fototerapide yatmıştık..değerler 17 den 12.3 e düşmüştü..20 günlükken yani 1 hafta sonra tekrar gittik çünkü rengi açılmaktan çok iyice sararmaya başlamıştı..doktoru aradım normal dedi..geçer zamanla dedi.2 ay sürermiş bu renk açılması..önce ayaklar sonra gövde kol yüz ve en son gözler açılırmış..neyse ben yinede gittim..ve doktor da görünce evet bu baya sararmış dedi...böyle diyince ben iyice korkmuştum..tekrar topuktan kan alındı 1 saat sonra sonucu aldığımda değerle 12.2 ye düşmüştü..doktorda bu bebek niye sarı diye baya test yaptırıdı..sanırım 7 tane falan..1 tane si idrar kültürüydü..idrar örneği aldılar..sonra elinin üzerinden ve topuktan kan aldılar..hepsinin sonucu temiz çıktı..kanı alan hemşireye sorduğum zaman bunlar ne testi diye zeka testi,sarılığın tipinin belirlenmesi,karaciğer enzimleri,vs diye saymıştı...
bu arada sarı rengide nasıl geçti dersen gögüs uçlarım tıkanmıştı ve süt gelmiyordu..zaten uçlarıda yarılmıştı..bu yüzden mama vermek zorunda kalmıştım...10 güne kalmadı normale döndü...sıkma canını sende eminim bişe çıkmaz...

X