2009 Eylül Anneleri

kimse kalmamısss artık giremez oldum siteye kırkımız cıktı ama daha kötü oldukk((((((

canim burda midesi buyyuyen her bebek obezite olma tehlikes8i vardirrrrrrrrrrrr yaaaaa.

OBEZıTENıN ÖNLENMESıNDE ıLK ALTI AY ANNE SÜTÜ ÇOK ÖNEMLıDıR

Dr. Ahmet Özcan, obezitede tedavi olmakla birlikte şişmanlığın önlenmesinin de çok önemli olduğunu söyledi. Dr. Özcan, obezite oluştuktan sonra tedavisinin çok zor olduğunu belirterek, "Çocuklarda şişmanlığın önlenmesi, bebeklik ve çocukluk çağında korunmayı sağlamak için annelerin gebelik döneminden başlayarak düzenli bir diyet tedavisi uygulaması gerekir. Özellikle annede şeker hastalığı varsa, kan şekeri mutlak suretle kontrol altına alınmalıdır. Çünkü şeker hastalığı olan annede bebeklerin çok kilolu doğduğu ve doğumdan sonra bir takım problemlerle karşılaştıkları kaçınılmaz bir gerçektir.

Bebeklik döneminde ise şişmanlığın önlenmesi için yapılması gereken en önemli konu anne sütüdür. ılk altı ay anne sütü obezitenin önlenmesinde en önemli tedavi parametrelerden biridir. Bebeklerin ilk altı ayda sadece ve sadece anne sütü almaları gerekir. Altı aydan itibaren ek gıdalara başlanmalı ama anne sütü 24 aya kadar devam etmelidir. Altı aydan sonra bebeklerde başlatılan ek gıdalarda tatlı besinlerden kaçınılmalıdır. Ek besinlerde ise kaşık ve bardak tercih edilmeli, biberon kullanılmamalı. Biberon hem anne sütünü olumsuz etkilemekte hem de fazla besin almasına neden olmaktadır" şeklinde konuştu.

kızlar merhaba. acayip gerginim dünden beri patlıcak yer arıyorum.dün eltim geldi 3 çocuğu ile birlikte.bebeği ilk görüşü oldu.oğlum da pek huysuzdu hiç uyumadı ağladı durdu.çocuklar ortalığı talan etti bebeği nasıl koruyacağımı şaşırdım.sürekli nasihat nasihat.yok altını çok sıkma yok ek mama verme alla alla 1,5 aydır bu çocuğu kurtlarmı büyüttü acaba?neyse kaynıma nişan takmaya gittik.oğlum orda da durmadı resmen yerini yadırgıyor dışarı çıktığımızda basıyor feryadı çok gazı oluyor.eve gelince rahatlıyor resmen.orda da kadınlar ooo olmaz ama gaz yapan şeyler yemiceksin ayaklarını üşütmiceksin. sanki eve elimde kurufasulye tenceresi ve yalınayak girmişim gibi. delirdim delirdim.tövbe ettim oğlumun gaz sıkıntıları tamamen geçmeden kapı dışarı çıkmıyorum. pesss....

ay birde bütün gece millet yanaklarını elledi oğlumun. kucağına almak istediler durmuyor huzursuz dedim savdım walla. offf offf kızlar çok sinirliyim...

ay birde bütün gece millet yanaklarını elledi oğlumun. kucağına almak istediler durmuyor huzursuz dedim savdım walla. offf offf kızlar çok sinirliyim...

aynı benim oglanda öyle canım biyere gidelim basıyor cıglıgı takii arabaya binip eve gelene kadar(( bende misafir oluncada yapıyor aynısını elim ayagım birbirinegiriyorr..... insanlar herseye yorum yapmaya bayılıyorlar canım... bende kayınvaldeme sinirlendimmm sutun az gelişmiyor buyumuyor tombul degilll gibi laflar ediyorr... sutum gayet ii cocugumda gelişiyorrkendi devamlı gördügü için farketmiyor... uzun süre görmeyenler sasırıyor masallah degişmiş buyumus diye...cocugum öyle tombul degil kendisiyle aynı kiloda olanlar daha tombul duruyor ama kemik yapısı galiba... zorla strese sokuyorlar adamıııııııı:1no2:

of kızlar hele bu korunma problemi iyce canımı sıkıyor bende korkuyorum spiralden...yan etkileri fılan vs büsürü şey.eşimede güvenmiyorum bu konudaaaa....
kızlar ben çok memnunum spiralden valla çok kolay taktılar anlamadım ağrısız bir işlem korkmayın taktırın derimm..
canım aynılarını bende yaşadım çok zor yaa dışarı çıkmaya tövbe ettim resmen hayırlı olsun nişanınız ayy benim çok bilmiş eltimde ne dese beğenirsin bu çocuğun bağırsaklarında sorunmu var acaba dedimm yok artık ne cahilyaaa ayyy kafayı yiyecektimm...baharcım ne misafir istiyorum nede gitmek ben evimde mutluyumm..bizimde mevlütte bebebğimi epey hırpalamaya çalıştılar tabi fırsat vermesemde oldu biraz millet gidince yıkamıştık oğlumu hemen... baharcım gaz ilacını kestim demiştin... şimdi nasıl..

en iyisi pek çıkmamak..ayy hiç takma geri demek az biile bunlara canım bebeğin gayet iyi gözüküyor daha nasıl olacak bizimkiler anne sütü içiyor öyle çok tombik olmazlarki zaten mamayla beslenen bebekler daha tombik olur.. sağlılık olsunlarda gerisi boşşşşşşşş...

ya zaten benim için kilo sorun degil.... saglıklı olsun yavrum yeter.. ama dayanamıyorum valla veriyorum gerektiginde cevabını? oglum 3400 dogdu bide demezlermi karnında hiç beslenmemişş butun kiloyu sen almıssın diyee sankiii elimde olan bişeyyyy

fatoşcum millet konuşuyor ama boşboş yani. yani çocuk illa şişman olmak zorunda mı? ailenizde herkes kilolu mu?
ayşecim gazımız var ama ilaç versem de fark etmedi kestim ben de canım.

Canım benim yaa belli ki çok sinir etmişler seni valla en iyisi o tarz kalabalık ortamlara bebeğimizi sokmamak hem ayrıca grip olan biri varsa hemen havadan dahi kapacak virüsü ben annem ve kayınvalidemin evi dışında hiçbir yere götürmedim sadece 1 kez emsallere gittik o kadar böylesi en iyisi valla...Gelen misafirlerde olduğunda artık hangisinin misafiri ise misafir gelmeden mutlaka tembihliyorum sakın bebeği vermeyeceksiniz hasta falan deyin diyorum onlarda mecburen uyuyorlar tabi talimatlarıma:))) Benim gibi cadı kızı ve gelini olan birinin uymaması mümkün mü yaa kaydirigubbakcemile3 Daha fazla takma canım kafana ağzı olan konuşuyor işte. O kadınların kızları veya gelinleri de birgün bebek sahibi olursa sende yap ki hatta dahada beterini yap belki anlar öküzler...

Yuhhh yani birde benim kızımın doğum ağırlığını duysa bu kadınlar neler diyecekler acaba klava:

mrb arkadaşlar ben de eylül annesiyim ancak zamanım yetmediğinden ben sadece girip yazdıklarınızı okuyabiliyorum sizden çok şey öğrendim valla teşekkürler opuyorumnanaktan bişey öğrenmek istiyorum benim oğlum 48 günlük ve gece uykusu çok uzun süreler halinde uyandırmasam 4-6 saat uyuyacak acaba uyandırıp emzireyim mi yoksa üzenini bozmayayım mı bilemiyorum... tavsiyelerinizi bekliyorum ........

canım drum adetinin ilk günü gel takalım yada adet olmasan bile sezeryandan üç ay sonra takılabiliyor dedi.ama bende korkuyorum ne yaparız bilmiyorum.zaten hamileliğim boyunca yasaktı ilişki e şimdide ayrıyız.sonrası nasıl olur.korkuyorum hemen hamile falan kalmaktan.

canım benimde az dr motillum diye bir hap verdi mide hapıymış ama yan etkisi prolaktin hormonunu arttırıyormuş.ama ilaç olunca insan korkuyor kullanmaya günde 4 tane kullan dedi dr ama ben 1 tane alıyorum .

kızlar benim grip berbat.dün gece annem baktı kıza ama yinede yavrucum halsiz duruyor sanırım onada bulastırdım.maskelr taktım yanına yaklaşmadım.ama yinede bulaştırdım kuzuma.dr gitmek istemiyorum cünkü verdiği ilaçlar zararsız dese bile korkarım ve kullanmam kendimi biliyorum.

dilekcim walla ben düşmanıma bile yapmam öyle şeyler. insanın evladı en hassas noktası ya. yok çok üstünü örtüyorsun yok kucağa alışmış bu falan. alla alla ağlayan çocuğu sırf kucağa alışmasın diye yatağında mı bırakayım? herkes psikolog herkes çocuk doktoru yani... ay dellendim fena. bi daha kimseye gitmem yoksa fena kalp kırcam. bi de ver bana diyorlar allahım çocuk ağlıyo sen napcan ben meme vercem ki sussun dimi ama...

salihas geçmiş olsun canım. sen ne kadar korusan da olcacağı varsa oluyor. bizim evde herkes hasta oldu ben de oldum maske takmadım oğlumun yüzüne çok yanaşmadım ve kapmadı şükürler olsun.

fatoşcum millet konuşuyor ama boşboş yani. yani çocuk illa şişman olmak zorunda mı? ailenizde herkes kilolu mu?
ayşecim gazımız var ama ilaç versem de fark etmedi kestim ben de canım.
yok canım aksine sisman yok ailemizde dogum kilolarımı saymazsan bende minyon biriyim...

canım esimi 2500 dogurmus kendide ama ona laf yokkk

Merhabalar bende sezeryanla doğum yaptım. Sonrasında kendimi toparlamam ve bebeğin bakımı derken çokta fazla sizinle bilgi alışverişinde bulunamadım. Annemin yanında olmama rağmen bebeğe bazen yetişemiyorum. Diyorum kendi evime gidince ne yapacağım. Ama yazdılarınız ve paylaşımlarınız sayesinde biraz daha cesaretlendim. Teşekkürler Salihas, fffiliz, baharcikk, dilekakal, asos1980, sivaslı58, fussilet ve tabiki de emel :) Sizlerden çok şey öğrendim. Resmen aile üyem sayılırsınız. ıyiki böyle bir forum var. Bilimsel yazılar, doktorların söylemi elbette gerekli ancak uygulamada sizinde dediğiniz gibi herşey değişebiliyor. Hergün bir ayrı benim kızım sizin bebekleriniz gibi. Şimdiki derdimiz yüzünde ve ensesindeki sivilceler, doktorumuza sorduk zamanla geçer dedi Geçmezse tekrar gideceğiz. Ben pamuk ve kaynamış ılımış suyla siliyorum yüzünü sık sık. Ama garip olan uyuduğunda o kırmızılıklar neredeyse kayboluyor, uyanınca tekrar geliyor. Neyse fazla yazdım ee birikince, kızımda hazır uyurken dökeyim içimi dedim. Teşekkürler tekrar :)

offffffffffffffffffff herkesin dedigini kafaniza takmayin bircoguda kiskanclikdan laf attiyordur burdada cokkkkkkk ama bana 1 b..... diyermiyorlarrrrrrrr yoksa ne yapacagimi iyi biliyorlar.gaz olayina gelince fencel tee diye bir cay var cok iyi geliyorrrrr

Merhaba benim kızımda başlarda 5 6 saat uyurdu. Bebeklerin 2-3 saatte bir emzirillmesi gerektiğini bildiğim için ve bize hastanede 3 saati geçirmeyin uyandırın emzirin, yoksa bebeğin kan şekeri düşer dedikleri için uyandırmaya çalışırdım ama başarılı olamazdım. Bende onu ve kendimi rahatsız etmemek adına bıraktım uğraşmayı. Zaten acıkınca kendisi uyanmaya başladı. Şimdi en fazla 3.5 saat uyuyor. Bilemiyorum ama sizde benim gibi uyandırmayı başarazsanız uyumaya devam etmesi en doğrusu bence, acıkınca uyanır nasıl olsa. Uyuya uyuya büyüyecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…