Canım sadece anne sütü alan bebek ne kadar içerse içsin gelecekte obezite olma ihtimali çok zayıftır anne sütü özellikle obeziteden korur senin bahsettiğin bebekler mama veya pirinç unu gibi şeylerle fazla beslenen bebekler.
canim burda midesi buyyuyen her bebek obezite olma tehlikes8i vardirrrrrrrrrrrr yaaaaa.[/QUOTE,
Canım ben pek çok yerde obeziteden koruduğunu okudum belkide en çabuk sindirilen besin anne sütü olduğu için midenin büyümesine izin bile vermeden hemen sindirime geçiyordur...
ay birde bütün gece millet yanaklarını elledi oğlumun. kucağına almak istediler durmuyor huzursuz dedim savdım walla. offf offf kızlar çok sinirliyim...
selam kızlar...
4 gün sonra kırkım çıkıyor..
Eşinizle birlikte olan var mı ?...
Ve ne ile korunmayı düşünüyorsunuz...Ben hala karar veremedim ve çok korkuyorum hamile kalmaktan...Yazarsanız sevinirim...Spiral taktıran memnun mu?..
kızlar ben çok memnunum spiralden valla çok kolay taktılar anlamadım ağrısız bir işlem korkmayın taktırın derimm..of kızlar hele bu korunma problemi iyce canımı sıkıyor bende korkuyorum spiralden...yan etkileri fılan vs büsürü şey.eşimede güvenmiyorum bu konudaaaa....
canım aynılarını bende yaşadım çok zor yaa dışarı çıkmaya tövbe ettim resmen hayırlı olsun nişanınız ayy benim çok bilmiş eltimde ne dese beğenirsin bu çocuğun bağırsaklarında sorunmu var acaba dedimm yok artık ne cahilyaaa ayyy kafayı yiyecektimm...baharcım ne misafir istiyorum nede gitmek ben evimde mutluyumm..bizimde mevlütte bebebğimi epey hırpalamaya çalıştılar tabi fırsat vermesemde oldu biraz millet gidince yıkamıştık oğlumu hemen... baharcım gaz ilacını kestim demiştin... şimdi nasıl..ay birde bütün gece millet yanaklarını elledi oğlumun. kucağına almak istediler durmuyor huzursuz dedim savdım walla. offf offf kızlar çok sinirliyim...
aynı benim oglanda öyle canım biyere gidelim basıyor cıglıgı takii arabaya binip eve gelene kadar(( bende misafir oluncada yapıyor aynısını elim ayagım birbirinegiriyorr..... insanlar herseye yorum yapmaya bayılıyorlar canım... bende kayınvaldeme sinirlendimmm sutun az gelişmiyor buyumuyor tombul degilll gibi laflar ediyorr... sutum gayet ii cocugumda gelişiyorrkendi devamlı gördügü için farketmiyor... uzun süre görmeyenler sasırıyor masallah degişmiş buyumus diye...cocugum öyle tombul degil kendisiyle aynı kiloda olanlar daha tombul duruyor ama kemik yapısı galiba... zorla strese sokuyorlar adamıııııııı:1no2:
en iyisi pek çıkmamak..ayy hiç takma geri demek az biile bunlara canım bebeğin gayet iyi gözüküyor daha nasıl olacak bizimkiler anne sütü içiyor öyle çok tombik olmazlarki zaten mamayla beslenen bebekler daha tombik olur.. sağlılık olsunlarda gerisi boşşşşşşşş...
kızlar merhaba. acayip gerginim dünden beri patlıcak yer arıyorum.dün eltim geldi 3 çocuğu ile birlikte.bebeği ilk görüşü oldu.oğlum da pek huysuzdu hiç uyumadı ağladı durdu.çocuklar ortalığı talan etti bebeği nasıl koruyacağımı şaşırdım.sürekli nasihat nasihat.yok altını çok sıkma yok ek mama verme alla alla 1,5 aydır bu çocuğu kurtlarmı büyüttü acaba?neyse kaynıma nişan takmaya gittik.oğlum orda da durmadı resmen yerini yadırgıyor dışarı çıktığımızda basıyor feryadı çok gazı oluyor.eve gelince rahatlıyor resmen.orda da kadınlar ooo olmaz ama gaz yapan şeyler yemiceksin ayaklarını üşütmiceksin. sanki eve elimde kurufasulye tenceresi ve yalınayak girmişim gibi. delirdim delirdim.tövbe ettim oğlumun gaz sıkıntıları tamamen geçmeden kapı dışarı çıkmıyorum. pesss....
ya zaten benim için kilo sorun degil.... saglıklı olsun yavrum yeter.. ama dayanamıyorum valla veriyorum gerektiginde cevabını? oglum 3400 dogdu bide demezlermi karnında hiç beslenmemişş butun kiloyu sen almıssın diyee sankiii elimde olan bişeyyyy
ya bende düşünüyorum ama etrafımda spiral kayması yüzünden hamile kalan çok var...Ve spiral in yan etkileri beni korkutuyor...Mesela kanama çok fazla oluyormuş vs.. ama eşimin korunması olayına da güvenemiyorum..Ben normal doğum yaptığım içinde spiral taktırmaktan biraz çekinyorum...
canım aynı kaderi paylaşıyoruz..ne humana fayda etti nede vitamix yok arkedeş süt yok!!!
mama yiyor yavrucak ki en karşı olduğum şey mamaydı...medelanın pompasını bile almıştım sütü sağıp içircem diye yine yokk...
yok canım aksine sisman yok ailemizde dogum kilolarımı saymazsan bende minyon biriyim...fatoşcum millet konuşuyor ama boşboş yani. yani çocuk illa şişman olmak zorunda mı? ailenizde herkes kilolu mu?
ayşecim gazımız var ama ilaç versem de fark etmedi kestim ben de canım.
Canım benim yaa belli ki çok sinir etmişler seni valla en iyisi o tarz kalabalık ortamlara bebeğimizi sokmamak hem ayrıca grip olan biri varsa hemen havadan dahi kapacak virüsü ben annem ve kayınvalidemin evi dışında hiçbir yere götürmedim sadece 1 kez emsallere gittik o kadar böylesi en iyisi valla...Gelen misafirlerde olduğunda artık hangisinin misafiri ise misafir gelmeden mutlaka tembihliyorum sakın bebeği vermeyeceksiniz hasta falan deyin diyorum onlarda mecburen uyuyorlar tabi talimatlarıma:))) Benim gibi cadı kızı ve gelini olan birinin uymaması mümkün mü yaa kaydirigubbakcemile3 Daha fazla takma canım kafana ağzı olan konuşuyor işte. O kadınların kızları veya gelinleri de birgün bebek sahibi olursa sende yap ki hatta dahada beterini yap belki anlar öküzler...
Yuhhh yani birde benim kızımın doğum ağırlığını duysa bu kadınlar neler diyecekler acabaklava: