2009 Eylül Anneleri

Merhabalar bende sezeryanla doğum yaptım. Sonrasında kendimi toparlamam ve bebeğin bakımı derken çokta fazla sizinle bilgi alışverişinde bulunamadım. Annemin yanında olmama rağmen bebeğe bazen yetişemiyorum. Diyorum kendi evime gidince ne yapacağım. Ama yazdılarınız ve paylaşımlarınız sayesinde biraz daha cesaretlendim. Teşekkürler Salihas, fffiliz, baharcikk, dilekakal, asos1980, sivaslı58, fussilet ve tabiki de emel :) Sizlerden çok şey öğrendim. Resmen aile üyem sayılırsınız. İyiki böyle bir forum var. Bilimsel yazılar, doktorların söylemi elbette gerekli ancak uygulamada sizinde dediğiniz gibi herşey değişebiliyor. Hergün bir ayrı benim kızım sizin bebekleriniz gibi. Şimdiki derdimiz yüzünde ve ensesindeki sivilceler, doktorumuza sorduk zamanla geçer dedi Geçmezse tekrar gideceğiz. Ben pamuk ve kaynamış ılımış suyla siliyorum yüzünü sık sık. Ama garip olan uyuduğunda o kırmızılıklar neredeyse kayboluyor, uyanınca tekrar geliyor. Neyse fazla yazdım ee birikince, kızımda hazır uyurken dökeyim içimi dedim. Teşekkürler tekrar :)

canım burda uzun süredir birbirimizin can yoldaşı olduk. hepimiz tüm samimiyetimizle herşeyimizi paylaşıyoruz. ben buraya dahil olduğumdan beri kendimi hiç yalnız hissetmedim.
sivilceleri birçok arkadaşımız yaşadı canım. çok önemli bir sorun olduğunu sanmıyorum.

kızlar dün akşam çok korkunç bir şey oldu en azından benim için öyle .Gece saat 3 müydü tam hatırlamıyorum kalktım yatağın içinde bebğimi arıyorum bakıyorum yok döndüm sağa sola salona gidiyorum bi baktım bebğim kucağım da ve ben yatakları arıyorum bebğim nerede diye..Daha önce de korkuyla sıçrayarak bebğimi arıyodum ama bu sefer çok kötü oldum ya o korkuyla bebğimi yere atsaydım anlayamadığım bebk kucağımdayken nasıl arıyorum çok moralim bozuldu kırkımın çıkmasına iki gün kaldı böyle sorun yaşayanınız oldu mu?

bebekleri çok uyuyan şanslı arkadaşlar:) biz eıtıme gıttıgımızde bize soylenen bebek 1 aylık olana kadar 3 saaatte bır uyandırıp emzırın ama daha sonra kılo alımı ıyıyse sorun yoksa bunu yapmanıza gerek yok. ama goguslerınızı sagmanız gerekıyor.

çok yorucu bır gece daha gecırdık kızlar:KK43: mılletın 40 çıkar bebeği rahatlarf benımkı fenalastı kırkımızdan sonra..çogu bebegın aksine evın dısında çok rahat bir bebek. aannemlere gidince resmen dınlenıyorum. 2-2,5 saat uyuyor uyanıyor emıyor azıcık oyun tekrar uyku. ama evde fenayız:KK43: daha 1 önce tam 2 saat aglanalarını dındırmeye calısıyordum. 1 saat olmadı uyuyalı yıne homurtular gelıyoor:KK43:

mrb arkadaşlar ben de eylül annesiyim ancak zamanım yetmediğinden ben sadece girip yazdıklarınızı okuyabiliyorum sizden çok şey öğrendim valla teşekkürler opuyorumnanaktan bişey öğrenmek istiyorum benim oğlum 48 günlük ve gece uykusu çok uzun süreler halinde uyandırmasam 4-6 saat uyuyacak acaba uyandırıp emzireyim mi yoksa üzenini bozmayayım mı bilemiyorum... tavsiyelerinizi bekliyorum ........

Hoşgeldin canım aramıza benim kızımda 60 günlük aynı şekilde geceler rahat 4-5 saat uyuyor mesela bazen 00:30da yatıyor ve saat 5:30ta artık acıkmıştır diye ben kaldıyorum 1,5 aylık olana dek 3 saatte 1 hep kaldırdım ama sonra çoğu kişi kaldırma uykuyada ihtiyacı var onun deyince bende bıraktım kaldırmayı ama en çok 5 saat uyumasına izin veriyorum.

Merhabalar bende sezeryanla doğum yaptım. Sonrasında kendimi toparlamam ve bebeğin bakımı derken çokta fazla sizinle bilgi alışverişinde bulunamadım. Annemin yanında olmama rağmen bebeğe bazen yetişemiyorum. Diyorum kendi evime gidince ne yapacağım. Ama yazdılarınız ve paylaşımlarınız sayesinde biraz daha cesaretlendim. Teşekkürler Salihas, fffiliz, baharcikk, dilekakal, asos1980, sivaslı58, fussilet ve tabiki de emel :) Sizlerden çok şey öğrendim. Resmen aile üyem sayılırsınız. İyiki böyle bir forum var. Bilimsel yazılar, doktorların söylemi elbette gerekli ancak uygulamada sizinde dediğiniz gibi herşey değişebiliyor. Hergün bir ayrı benim kızım sizin bebekleriniz gibi. Şimdiki derdimiz yüzünde ve ensesindeki sivilceler, doktorumuza sorduk zamanla geçer dedi Geçmezse tekrar gideceğiz. Ben pamuk ve kaynamış ılımış suyla siliyorum yüzünü sık sık. Ama garip olan uyuduğunda o kırmızılıklar neredeyse kayboluyor, uyanınca tekrar geliyor. Neyse fazla yazdım ee birikince, kızımda hazır uyurken dökeyim içimi dedim. Teşekkürler tekrar :)

Tebrik ederim canım bebeğini.Sende demek ki hayalet arkadaşlarımızdanmışsın:) Rica ederiz biz artık pek çoğumuz burda kardeş gibiyiz herşey paylaşıyoruz umarım bundan sonra da senide aramazda daha çok görürüz. Aynı şekilde benim kızımda da vardı o sivilce tarzı şeylerden bende senin gibi günde pek çok kez sildim yüzünü ılık suyla 1,5 hafta sonra falan geçti..

kızlar dün akşam çok korkunç bir şey oldu en azından benim için öyle .Gece saat 3 müydü tam hatırlamıyorum kalktım yatağın içinde bebğimi arıyorum bakıyorum yok döndüm sağa sola salona gidiyorum bi baktım bebğim kucağım da ve ben yatakları arıyorum bebğim nerede diye..Daha önce de korkuyla sıçrayarak bebğimi arıyodum ama bu sefer çok kötü oldum ya o korkuyla bebğimi yere atsaydım anlayamadığım bebk kucağımdayken nasıl arıyorum çok moralim bozuldu kırkımın çıkmasına iki gün kaldı böyle sorun yaşayanınız oldu mu?

Geçmiş olsun canım yaa bence bebeğinle aynı yatakta uyuma ne olur ne olmaz uyku yarı ölüm derler. Ben öyle bir durum yaşamadım ama pek çok kez şöyle bir durum yaşadım 3 saat ara ile kaldırdığım zamanlarda. Saati 3 saat sonraya kurup yatıyorum yarım saat 1 saat sonra falan kendiliğimden apar topar yataktan kalkıp göğüs pompasını ve biberonu almak için mutfağa gidiyorum yolda ya da mutfaktan dönerken saatin çalmadığı aklıma geliyor bir bakıyorum saatte daha yatalı 1 saat olmuş :lepi: ve daha uyuyacağım 2 saat var sonra değmeyin keyfime , o an benden mutlu kimse olmuyordur bu dünyada kaydirigubbakcemile3

tüh benim kıza fenerbahçe forması almadım alsaydım giyerdi :)) bizim babamız dışarda ğek futbolla alakamız yok :)) ayfercim bu arada kipa nerde var anadolu yakasındayım ben sen nerdesin bilmiyorum ??bizde geçen pazartesi kızımla alışverişe çıktık ümraniyede bir sürü kıyafet aldık 4 saat gezdik bizimki hep uydu ama eve geldiğimde butün gece omuzlarım ağrıdı felaket biçimde sendede oldumu ??
kurtköy viaporta gittim canım ben.maltepeden gittik.sen nerdesin bacıms.
kıyamam sana ben ayfercim yaaaa saatler değişti ya çocuklar dabi hoş oldu sanki benimkide bugün hep şekerleme yaparak uyuyor arabaya da bindi ondan mı ne bi saflık çöktü oğluşuma....aldıklarınızı da ii günlerde kullanın cnm inş.
canııım sağolasın.
ayfercim ben dalin ürünlerinden aldım ama 18 tl lik
çanta manta vermediler tabi, 20 tl olunca hediyesi oldugunu bilmiyordum tüh :KK43:
standdaki kızı görmesem bende bbilmezdim.fişinle git kız söyle.standdaki kız iyiydi ama bizim.
kızlar benim kızım mama yedikten sonra veya beni emdiktan sonra hep kusuyo nedendirrrrrrr...yarın doktora götürcem bakalım ne dicek.
bizdede var.biraz yarı oturur pozisyonda kucakta bekletip omuzda gaklatmaya çalıyorum.alırken az karnı sıkılırsa kusuyo.gaz ıkınması varken kusuyo.gaklamadan yatırınca kusuyo vsvs.doktor reflü dedi,yatağı başı yukarda olacak şekilde eğimli yap dedi.altına ince battaniye koydum yatağın.dikkat etmek lazım çok yüksek olunca yana yuvarlanıyor.
Merhabalaaarrrr... Uzun zamandır buralarda yoktum :)
Nasılsınız? bebişleriniz nasıl?
hoşgeldiiinn.özlemişiiz.gel arada yaa.
ya bende düşünüyorum ama etrafımda spiral kayması yüzünden hamile kalan çok var...Ve spiral in yan etkileri beni korkutuyor...Mesela kanama çok fazla oluyormuş vs.. ama eşimin korunması olayına da güvenemiyorum..Ben normal doğum yaptığım içinde spiral taktırmaktan biraz çekinyorum...
ben bebekten önce taktırmıştım.5 gün normali idi.spiralden sonra 7-8 gün oldu.ağrı falan yoktu.
kızlar benim kanamam başladı yaa.. çok erken değilmi. p.tesi gunu dr a gıttıgımde kanama gorunmuyor demişti. ama cuma akşam az az basladı bugun tam kana dönüştü
ya bendede tatlı isteği fazla yeme isteği var.bende bekliyom her an.
evet canım tahmin edemeyeceğin kadar sıkıntım vardı...şimdi sadece bebeğimi düşünüyorum biraz toparladım kendimi..haftaya dr a gitcem bunun ilacı varsa hemen isticem yazık ya 1 damla süt içsin bebecik:gitme:
motilium demişti emsal.dene istersen doktora sorup ama emsalde çok etki göstermemiş.biraz arttırmış.
Ahhh canım yaa keşke buraya yakın otursaydında kızımın sütlerinden verebilseydim inan çok içten söylüyorum ne güzel bir süt kızım olurdu:) Valla canım çok iyi niyetli söylüyorum yapabileceğim birşey varsa göndermek isterim çok yok ama azıcık depoladım feda olsun senin yavrunada
kızım sen melek gibisib.bravo helal sana beee.creativecim bebeğinin sanalda olsa süt annesi gibi bir arkadaşın var ne güzel.
sivaslım kaç öğün mama veriyosun ve markası nedir?

ben 7 öğün sma veriyorum ama şimdi dr bebelac dedi kafam karışık aptamil mi versem aceba?
bebelac verdilerdi hastanede sarılık yüzünden ama sevmedi kusmuştu bizimki.aptamil1 başla dedi doktor.ben öğün saymıyorum.memede süt kalmayıp yetmiyor çekiştiriyor ağlıyor.koşa koşa mama yapıyom 100 cc.belli olmuyor bi bakıyosun 3 şişe bi bakıyosun 5 şişe yiyor.
kızlar merhaba. acayip gerginim dünden beri patlıcak yer arıyorum.dün eltim geldi 3 çocuğu ile birlikte.bebeği ilk görüşü oldu.oğlum da pek huysuzdu hiç uyumadı ağladı durdu.çocuklar ortalığı talan etti bebeği nasıl koruyacağımı şaşırdım.sürekli nasihat nasihat.yok altını çok sıkma yok ek mama verme alla alla 1,5 aydır bu çocuğu kurtlarmı büyüttü acaba?neyse kaynıma nişan takmaya gittik.oğlum orda da durmadı resmen yerini yadırgıyor dışarı çıktığımızda basıyor feryadı çok gazı oluyor.eve gelince rahatlıyor resmen.orda da kadınlar ooo olmaz ama gaz yapan şeyler yemiceksin ayaklarını üşütmiceksin. sanki eve elimde kurufasulye tenceresi ve yalınayak girmişim gibi. delirdim delirdim.tövbe ettim oğlumun gaz sıkıntıları tamamen geçmeden kapı dışarı çıkmıyorum. pesss....
senin şu eltilerin baharcım Allah sabır versin sinir ediyolar seni.bebek şekeri bile yapmadındı onlar yüzünden.ama aile kocan akrabalık.zorunlu ilişki.
dilekcim walla ben düşmanıma bile yapmam öyle şeyler. insanın evladı en hassas noktası ya. yok çok üstünü örtüyorsun yok kucağa alışmış bu falan. alla alla ağlayan çocuğu sırf kucağa alışmasın diye yatağında mı bırakayım? herkes psikolog herkes çocuk doktoru yani... ay dellendim fena. bi daha kimseye gitmem yoksa fena kalp kırcam. bi de ver bana diyorlar allahım çocuk ağlıyo sen napcan ben meme vercem ki sussun dimi ama...
ayyynen katılıyorum ayynen.ver bana ne ya salak.anası benim.hem meme istiyor belli.ver bana şu laftan nefret ettim yaaa.bide alma ısrarı yok mu ıyyyyyyyyy.
offffffffffffffffffff herkesin dedigini kafaniza takmayin bircoguda kiskanclikdan laf attiyordur burdada cokkkkkkk ama bana 1 b..... diyermiyorlarrrrrrrr yoksa ne yapacagimi iyi biliyorlar.gaz olayina gelince fencel tee diye bir cay var cok iyi geliyorrrrr
yavrum bizim burda fencel tea yok ki ah olsa.anasonlumu demetcim bu çay neler var içinde?doğadan mini diye bi çay var acep muadili mi?
bebekleri çok uyuyan şanslı arkadaşlar:) biz eıtıme gıttıgımızde bize soylenen bebek 1 aylık olana kadar 3 saaatte bır uyandırıp emzırın ama daha sonra kılo alımı ıyıyse sorun yoksa bunu yapmanıza gerek yok. ama goguslerınızı sagmanız gerekıyor.

çok yorucu bır gece daha gecırdık kızlar:KK43: mılletın 40 çıkar bebeği rahatlarf benımkı fenalastı kırkımızdan sonra..çogu bebegın aksine evın dısında çok rahat bir bebek. aannemlere gidince resmen dınlenıyorum. 2-2,5 saat uyuyor uyanıyor emıyor azıcık oyun tekrar uyku. ama evde fenayız:KK43: daha 1 önce tam 2 saat aglanalarını dındırmeye calısıyordum. 1 saat olmadı uyuyalı yıne homurtular gelıyoor:KK43:
canım yaa gün günü tutmuyor.Allah yardımcımız olsun bizimde bebişlerinde.

canım yaaa.emzirirken uyudundamı öyle kalktın?bazen başım düşüyor emzirirken inanki.Allah yardımcımız olsun bizimde bebişlerinde.bebek hıklıyor vıklıyor ağlıyor ya şimdi emzirdim niye uyandı diyorum ama meğer bir saat geçmiş.öyle kalkıyorum ayy diyip.sanki emzirip yatırdım gibi geliyor.çünkü saat başı uyanıyor sıklıkla.

emzirirken çok dikkat etmek gerekiyor ben yataktan kalktım diye hatırlıyorum ama şimdi sorunca sen acaba emzirirken mi uyuyakaldım aman allahım ya çok korktum dün gece ne olur sizde dikkat edin.

emzirirken çok dikkat etmek gerekiyor ben yataktan kalktım diye hatırlıyorum ama şimdi sorunca sen acaba emzirirken mi uyuyakaldım aman allahım ya çok korktum dün gece ne olur sizde dikkat edin.

Allah'a emanet canım yaa.

yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz bu arada aramızaa.tabi maşallah bebişlerinizde.

canım gerçekten yatakta tutmamak lazım tehlikeli gerçekten. bende bazen gözümü açıyorum, emzirdim de yattım gibi geliyor, sonradan bunun bir hayal oldugunu anlıyorum :)

40lananlar 60lananlar kırkbir kere maşallaaah.
kilo olaını sormuşunuz 3910 doğdu 3600 e indi.bir aylıkken 4350 idi.şimdi bilmiyorum.öğrencez 4 gün sonra inşallah.bu arada sabah 5 ten beri ayaktayım uyumak istiyoom.bebiş uyusada hayırlısıyla.
bu arada fanatikler basmış burayı yafuuu:)

Benim kzızım 3320 doğdu; 3050'ye düştü; 28 günlükken 4150 oldu... :-)nazar::nazar:)

mrb arkadaşlar ben de eylül annesiyim ancak zamanım yetmediğinden ben sadece girip yazdıklarınızı okuyabiliyorum sizden çok şey öğrendim valla teşekkürler opuyorumnanaktan bişey öğrenmek istiyorum benim oğlum 48 günlük ve gece uykusu çok uzun süreler halinde uyandırmasam 4-6 saat uyuyacak acaba uyandırıp emzireyim mi yoksa üzenini bozmayayım mı bilemiyorum... tavsiyelerinizi bekliyorum ........
ben akşamları uzun uyandığında uyandırmıyorum, zaten çok sık olmuyor; ağır uyurken de emmiyor...

canım gerçekten yatakta tutmamak lazım tehlikeli gerçekten. bende bazen gözümü açıyorum, emzirdim de yattım gibi geliyor, sonradan bunun bir hayal oldugunu anlıyorum :)

Benim kzızım 3320 doğdu; 3050'ye düştü; 28 günlükken 4150 oldu... :-)nazar::nazar:)

ben akşamları uzun uyandığında uyandırmıyorum, zaten çok sık olmuyor; ağır uyurken de emmiyor...

ya ben siz yazdıkça kiloları baktımda yanlış yazmışım 5,350 olmuştu:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: yaf.diyom nasıl yani.3,910 doğupta bir ayda.hepimizinkine biiin kere maşallaah.:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

canımcım bu arada aynı hayali bende heer gece yaşıyom:)

cnm saglıkla bebegini büyütmen dilegiyle...sevgiler...:emir_bebek:

akidem ilk dogum yaptıgım hafta banada öyle bişey olmuştu.kucagımda emzirirken uyuyakalmışım yatakta...sonra ben kızımın üstüne fılan yattıgımı sanıyorum uyanamıyorum bi türlü gibi bişiy olmuştu...allah korusun yavrularımızı...uyandıgımda kızım hala kucagımda emiyordu kuzum...ama çok korkmuştum...

kızım sen melek gibisib.bravo helal sana beee.creativecim bebeğinin sanalda olsa süt annesi gibi bir arkadaşın var ne güzel.

Valla utandım Ayfercim :kedi: Sağol canım eminimki burda pek çoğumuz başkasının bebeği bile olsa aynı benim gibi düşüneceğinden şüphem yok hepsi bizim bebeklerimiz bunlar.. 1 damla bari içsin diyince içim parçalandı ne yapayım.

selam kızlar..bugün kendime rapor alacam diye hastanede koşturmaktan canım çıktı.. kucağında bebişle ne zzormuş dışarda olmak ama raporumu aldım değdi doğrusu.. çokda tedirgin oldum bir sürü kalabalığın, hasta insanın içine sokmak zorunda kaldım kızımı yıkayamadımda eve gelince hava bayağı serindi bugün inşallah birşey olmaz..

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz sağlıcakla büyütün bebişlerinizi..

Valla bilmiyorumki ne yapmak lazım Vanda 1,5 aylık bir bebekte domuz gribi bulunmuş ve sivas araştırma hastanesine kaldırılmış allah korusun yavrularımızı

off kızlar ya haberi duydunuz mu vanda 1.5 aylık bebekte domuz gribi gorulmus çok korkuyorum ben ......evi tumden domestosladık ...musluk basları kapı kolları.......dezenfektanlar yurt genelinde kalmamıs......acilen alıp kızın yanına koymalıyım Allahım hepimizi korusun ya

Çocuktan sonra seks hayatı
Dokuz aylık geri sayım sona erdi ve dünyanın en güzel varlığına, bebeğinize kavuştunuz. Peki, bundan sonra eşinizle tıpkı hamilelik öncesi olduğu gibi sorunsuz bir cinsel hayat yaşamanız mümkün mü? Uzmanlar bu soruya, “evet” yanıtını veriyor.

Ancak, kendinizi bu yeni hayata nasıl hazırladığınızla ilgili her şey. Ne de olsa eşinizin yanı sıra tüm ilginizi vermeniz gereken bir bebeğiniz var artık kucağınızda.

Kadın neden seksten uzaklaşır?
Uzmanlara göre, normal doğumdan yaklaşık altı hafta, sezaryenle doğumdan ise üç ya da dört hafta sonra fizyolojik olarak kadınlar cinsel ilişkiye girmeye müsait hale geliyorlar. Ancak, psikolojik olarak kendinizi seks yapmaya hazır hissetmeyebilirsiniz. Zira artık bir annesiniz ve kimliğinizi sadece annelik ile özdeşleştirip kadınlığınızı bir kenarda bırakmış olabilirsiniz.

Annelik duygusunun vermiş olduğu endişe ve sürekli çocuğu düşünme telaşı ile çoğu yeni anne, eşini ikinci plana attığının farkında bile olmaz.

Şu da bir gerçek ki doğumdan sonra kadınlık hormonlarının bir kısmı azaldığından cinsel istek de azalabilir. Ancak, bu geçici bir durumdur.

Süt verme döneminin ortalarına doğru hormonal fonksiyonlar tekrar normale dönmeye başlayacaktır. Sorun uzun vadede devam ederse, cinsel isteksizlik ve ilişki kuramama söz konusu olursa, doktorunuza danışarak hormon tedavisi uygulayabilirsiniz.

Erkek nasıl davanmalı?

Çocuktan sonra cinsellikten uzaklaşma, sadece kadında değil, erkekte de görülebilen bir durumdur.

Karısının sekse karşı ilgisiz olması, ilgisini bebeğine yöneltmesi, erkeği de seksten soğutabilir. Ya da seks yapmayı istediği halde eşinin artık kendisiyle ilgilenmediği ve dışladığı düşüncesiyle mutsuz olabilir.

Çiftin birbirine karşılıklı anlayışla yaklaşması, özellikle erkeğin eşinin bu döneminin geçici olduğunu bilerek sabır göstermesi önemlidir.

Cinsel ilişki olmasa bile sarılıp öpüşmeyi, tensel teması hiçbir şekilde kesmemek, her iki taraf için de doğru olandır.

Eşi normal doğum yapan erkeklerin bazıları, doğum sahnesini düşünerek seksten soğuduklarını ya da eşlerini emzirirken izlemelerinin seks isteğini azalttığını söylese de uzmanlar, bunun cinsel ilişkiden kaçmak için geçerli bir bahane olmadığı konusunda birleşiyorlar. Zira anneliğin başka, cinsel dürtünün başka bir şey olduğunu söylüyorlar.

İletişim kurmayı deneyin
Şunu iyi bilmek gerekiyor ki çocuktan sonra çiftlerin sekse olan ilgilerinin azalması, geçici bir durumdur.

Doğumdan sonraki ilk dönemde ortaya çıksa da zamanla eşler birbirlerine karşı cinsel ilgi duymaya yeniden başlarlar.

Tüm ilişkilerde anahtar niteliği taşıyan “iletişim”, bu sorunda da devreye girmelidir. Eşler birbirlerine baskı yapmadan destek olmak ve sevgi göstermekle süreci kolaylaştırabilirler. Ancak, bebekten sonra hiçbir şekilde cinsellik yaşanamıyorsa, bir uzmandan yardım almak gerekebilir.

Emzirmek, hamile kalmaktan korumaz
Yaygın kanının aksine, emzirme, doğurganlığı geciktirse de kadının ne zaman adet görmeye başlayacağı önceden bilinemeyeceğinden, emzirme dönemi hamile kalınmayacağı anlamına gelmez. Bu dönemde en iyi doğum kontrol yöntemi, erkeğin prezervatif kullanmasıdır.

Doğum sonrası kadının vajina duvarları ve rahmi genişlediğinden diyafram, doğum kontrol yöntemi olarak etkisiz kalabilir. Ancak doğumdan iki, hatta üç ay sonrasında diyafram kullanılabilir.

Emziren kadınların doğum kontrol hapı seçerken dikkatli olmaları ve mutlaka doktora danışmaları gerekiyor. Hap kullanmakta zorlananlar için doktorunuz, enjeksiyon yöntemleri önerebilir.

domuz gribi yüzünden yurt genelinde okulların tatil edilip tv kanalıyla eğitim yapılması planlanıyormuş. Acaba aşılar satılsın diye bir oyunmu bu?? Anlamadım.

X