- 15 Mayıs 2008
- 4.690
- 0
merhaba arkadaşlar, bebeklerinizi kucaklamışsınız çok şükür.. darısı bizlerin başına sağlıcakla inşallah.. ben kısmetse aralık annesi olacağım, sezeyan düşünüyorum, tavsiyeleriniz olur mu?? medicalpark göztepe de doğum yapacağım.. 31+0 haftamdayım şuan.. beni neler bekliyor biraz bilsem iyi olur galiba.. yardımcı olursanız sevinirim..en son dün tartıldım 17 kilo mafoldumbenalmışım... 50ile başladım.. 67 kilodayım.. sinirlerimiz bozuyor.. verebildiniz mi sizler kiloları acaba? normal doğumda daha iyi kilo veriliyor diyorlar.. sezeryan çok mu göbek bırakıyor kızlar ya..
Canım öncelikle tebrik ederim seni. Hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah meleğini. Ben 54 kilo ile hamile kaldım 9 kilo aldım doğum yapalı 2 ay oldu ve şu an 55 kiloyum. Göbeğim yok denecek kadar az . Bende sezeryan oldum ve ilk doğumumdu. Herşey normal ilerlerken ben kendi isteğimle sezeryan oldum... Çok korkuyordum normal doğumdan. Memnun musun dersen şu an memnunum tabi bünyeden bünyeye göre de değişiyordur ama iilk 15 gün çok zor geçti benim için. Aslında hiç yatmadım yürüdükçe hareket ettikçe daha çabuk toparlanırım düşüncesiyle hastaneden eve gelir gelmez dolaşmaya başladım evin içinde. Ama otururken ve özellikle yatıp kalkarken berbat acılar çektim birkaç kez acıdan ağladım bile eşimin yardımlarıyla yatıp kalkabildim sadece. Ama 15 gün sonra herşey yoluna girdi... Şimdi düşünüyorumde iyiki sezeryan olmuşum diyorum ama o günlerde acaba normal doğumumu düşünseydim diye aklımdan geçirmedim desen yalan olur. Ama önemli olan bebeğimi bir şekilde sağlıkla kucaklayabilmekti o da oldu rabbime bin şükür. Ama sakın kilo ve göbeği dert etme normal sezeryan farketmiyor eğer hamilelikten önce göbeğin varsa o yine kalır ama hamilelik dolayısıyla oluşan göbeğin her iki doğum şeklinde de gider.3. ayın dolana kadarda eminim aldığın kilolardasn eser kalmaz.
ємєℓ;9799362 .!.:evet dilekcim biliyorum gecen internette arastırmıstım pnömokok asısı ulusal ası takvimene alındı onu yaptırcam...rotavirus için emin degilim ben yaptırıp yaptırmama konusunda celiskili ifadeler var onunla ilgili ustelik ulusal ası takviminde de yok.......menenjit ozel ası oldugu için saglık ocakları yapmıyo biz saglık ocagında vuruldugumuz için 4lu ası olduk menenjiti ayrı alıp vurdurcaz........ama eczanelerde 5li ası satılıyor ozel yani onu alıp yaptırdınmı daha rahat oluyo ates de yapmıyo
Rotavirüs konusunda bende çok kararsızım aşının satışını arttırmak amacıyla doktorlar öneriyor olabilir diye düşünüyorum çünkü çoğu doktor mama firmalarıyla anlaşma içinde oldukları için hep hastalarına mam takviyesi öneriyorlarmış benim doktorumda kesin öyleydi düşün 14. günde doğum kilosunun üstüne sadece 60 gr koydu diye hemen mamaya başlattı oysa bebek 10. günden itibaren doğum kilosunun üstüne çıkmaya başlarmış şimdiki aklım olsaydı asla mama vermezdim. Yani rotavirüsü iyi düşünmek lazım... O zaman mutlaka menenjiti bende alıp vurdurayım ne zaman vurulmalı? Ayrıca tek onun fiyatını ve 5'li karma aşının fiyatını biliyor musun? Arada çok fark yoksa ateş yapmadığı için bende 5'li karma aşı alayım.
Kızlar bu arada sizlerin bebeklerinin gıdıkları var benimkinin gıdığı çok var ya boynu kat kat hatta yapışık yerleri pişik olacak diye korkuyorum mafoldumben