kızlar bişey sorcam yaa, dışarı çıkınca neyle veya nasıl taşıyorsunuz bebişleri?
Ben battaniyesine sarıp kucağımda taşıyorum çok zor oluyor, kolalrım kopuyor, birde mağazaya girince bakamıyorum, kucağımdayken alışveriş yapamıyorum
varmı güzel fikri olan?
Ben de içine ana kucağı oturtulan pusetle çıktım, gerci daha 2 kere çıktık henüz!
kızlar benim kızın kakası güzel sarı renkte oluyordu hep, 1 saat önce açtım bildiğiniz çam yeşili! bir tek anne sütü alıyor, şaşırdım
internette farklı farklı şeyler yazıyor, siz yaşadınız mı böyle bişey???
1.ay dönüm noktaları
sosyal fiziksel zihinsel
• bebeğin görüş mesafesi sınırlı olduğundan, ebeveynin yüzü kendine 50cm'den yakınsa gözleri ebeveynin yüzüne odaklanır.
• göz teması başlar.
• karşısındaki yüzü
incelerken sessizleşir.
• birini sıkıca tutabilir.
• insan sesi duyduğunda tepki verir.
• kol, bacak ve el hareketleri hala reflekslerden oluşur.
• aniden irkilir (moro refleksi).
• anne sütü alsa da almasa da göğüse yaslanmaktan hoşlanır ki bu da başka bir reflekstir.
• genelde elleri yumruk şeklindedir.
• yüzüstü yatarken başını hafifçe yana doğru çevirir.
• oturma pozisyonuna getirildiğinde kafasını belkemiğinden üste doğru tutar.
• bir şeye bakar ancak ona uzanmaz.
• bir nesneyi görmek için gözlerini yanlara doğru kaydırabilir.
• parmakları açıkken bir oyuncak veya çıngırağı kavrayabilir, ancak çabucak düşürür.
• uyanık olduğu 10 saatlik süre içinde bazı anlar algılaması daha açıktır.
• uyanık olduğu zamanın çoğunda sakin ve tepkisiz görünür.
• birkaç dakika aralıkla gördüğü bir nesneyi hatırlayabilir.
• doğumdan önce bildiği anne sesini ve kokusunu tanır.
• yardım istemek için ağlar.
Ben de içine ana kucağı oturtulan pusetle çıktım, gerci daha 2 kere çıktık henüz!
kızlar benim kızın kakası güzel sarı renkte oluyordu hep, 1 saat önce açtım bildiğiniz çam yeşili! bir tek anne sütü alıyor, şaşırdım
dilekcim size de geçmiş olsun canım ya. ben ayakta sallamıyorum ama beşiği var onda hafif hafif bazen de kucağımda hafifçe sallıyorum. hepimiz sallanarak büyüdük abartmadıktan sonra bişey olacağını sanmıyorum canım.
tülaycım ben de yüzüstü yatırdığımda kafayı kaldırıyo sağa sola çeviriyor canım elleri üzerinde dönmeye çalışıyor canım. güçlü çocuklar olacaklar belli maşallah canım
ya ben de daha 98 li paketten 3-6 kilo olan bezden 1,5 paket var. nasıl bitcekk ya çok almışım((
bizim de bütün gece gündüz gazımız çıkıyor alttan ama yine dediginiz gibi sabahları kıpkırmızı oluyor ıkınmaktan. sorunca yazın burdan bakalım ne diycek dr.
gamze & dilek iyi akşamlar
kızlar bişey sorcam yaa, dışarı çıkınca neyle veya nasıl taşıyorsunuz bebişleri?
ben battaniyesine sarıp kucağımda taşıyorum çok zor oluyor, kolalrım kopuyor, birde mağazaya girince bakamıyorum, kucağımdayken alışveriş yapamıyorum
varmı güzel fikri olan?
Dandini, Baharcık çok teşekkürler bilgi için.
Dilek merhaba hayatım naber? benim kızımın da adı Defne Su oldu! Doğumhaneye girerken ya Çağla Su ya da Defne Su diyorduk. Doğum sırasında bana çok yardım eden tatlı hemşireye sordum; Defne'yi seçti! Kimbilir bizim kızlar belki karşılaşır bir yerde
Aaaa ne kadar güzel yaaa demek adaş oldu bizim kızlar :lepi: Biz iyi sayılırız kızımn gaz derdide olmasa daha iyi olacak ama. Defne Su nasıl? Siz hangi şehirde oturuyordunuz?
Bizim Su kızımız da gazlı bu aralar. kucağa alıştırma fala diyorlar ama ne mümkün. kızımın ağlamasına içim dayanmıyor alıyorum kucağıma. şimdi uyuyor minik canavar; kim bilir gece neler yapacak bana!
biz Adana'da oturuyoruz...
iii geceler hanımlar dün gece kımse uyuyamış gaz sancıları tavan yapmış bizimde aynı çok kötüyüm sinirden yavrumla bende agladım elımden bişey gelmıo(( bıde bu gece yalnızım eşim nöbetçi çok korkuyorum kazamız mübarek olsun