2009 Ekim anneleri bebişlerimize isim düşünelimmi?

elem kazadan ve acı kaybımızdan sonra oğlumuz olursa adını" Muhsin " koymaya karar verdik..
yanına belki 2.isim de ekleyebiliriz..
Muhsin Baştuğ mesela..
kız olursa ben hala" Dua" da ısrarlıyım her ne kadar babası bu ismi beğenmese de :)

eslem (kendini tümüyle allah ın dinine adamış)

eflal (kökü cennette olan,yeryüzüne inen bir bitki)

elif (annemin bana koyamadığı,çok istediği isim)

asya (Türkan şoray ın bir filmindeki adıydı..unuttum..)

nazlıcan (sevdiğim bir yavuz bingöl türküsünde geçiyo:)

ezel (başlangıcı olmayan anlamında,Allah ın adlarından)

hazal ( çok güzel bi öğrencim var,hem akıllı hem çok tatlı onun adı:)

gazel (ceylan,divan edebiyatında bir şiir türü)

hasret nazar (ilkine hasret kaldım,ikincisini hasretle bekliyorum..adında nazar olsun ama üstünde olmasın diye..)

şimdilik not aldıklarım bunlar..hep kız ismi :) içime öyle doğuyor..Rabbim hayırlısını versin..

hatunlarr size bir sey sormak istiyorum yusuf ismi konulan cocuklarin guzel tatli cocuklar oldugunu duymustum ve kuzenimin cocugunun ismi yusuf masallah cok tatli birsey ...sizinde cevrenizde ismi yusuf olan cocuklar var mi?bu konuyu cok merak ediyorum ismi yusuf olup sirin guzel yakisikli OLMAYAN bir cocuk goren varmi cevaplarinizi bekliyorum ...

aybike muhsin guzel..
ama dua kelimesi isim olarak ta mi kullanilmaya baslandi??aybikecigim haddim olmayarak hem anlami cok guzel olup hemde teleffuzu da guzel olan bir suru isim var dua isminide nerden buldun Allah askina...... biliyorum bu isim isi karisik herkes her kafadan birsey soyluyor birisi begense oteki begenmiyor ve tabi ki onemli olan anne ve babanin begenip koymasi ama ben yinede cenemi tutamadim kusura bakma tatlima.s.

elem kazadan ve acı kaybımızdan sonra oğlumuz olursa adını" Muhsin " koymaya karar verdik..
yanına belki 2.isim de ekleyebiliriz..
Muhsin Baştuğ mesela..
kız olursa ben hala" Dua" da ısrarlıyım her ne kadar babası bu ismi beğenmese de :)

zuzu bende bu ismi dusunmeye basladim anlami guzel hos turkce karakter sorunu yok birde telaffuzu kolay yabancilar kolaylikla soyleyebiliyor bu yuzden dusunmeye basladim..

bebeğim erkek olursa eymen ismi de wardı aklımda ama çok yaygınlaşmaya başlaı hertaraf eymen olucak yakında dediler hep:)) bence güzel ama

bu aralar çok duyuyorum ama bana pek çekici gelmiyor:sm_confused:

zeze sagol canim yorumun icin ....

ben bebişimin ismini HAYAT koyucam sizce nasıl güzel mi..??? görüşlerinizi bekliyorum

ben bebişimin ismini HAYAT koyucam sizce nasıl güzel mi..??? görüşlerinizi bekliyorum

aaaaa...daha dün akşam eşime sordum..içime kız doğuyo ne koyalım adını diye...durdu durdu HAYAT dedidelikafadulden..ilk kuzumuzu kaybettik,bu bizi yeniden HAYATA döndürdü dedi...
Rabbim kimseye yaşatmasın..hep söylüyorum isim takma boncuk sadece..Allah önce sağlıkla kucaklarımıza versin gerisi çok da önemli değil..

aybike muhsin guzel..
ama dua kelimesi isim olarak ta mi kullanilmaya baslandi??aybikecigim haddim olmayarak hem anlami cok guzel olup hemde teleffuzu da guzel olan bir suru isim var dua isminide nerden buldun Allah askina...... biliyorum bu isim isi karisik herkes her kafadan birsey soyluyor birisi begense oteki begenmiyor ve tabi ki onemli olan anne ve babanin begenip koymasi ama ben yinede cenemi tutamadim kusura bakma tatlima.s.

teşekkür ederim nurfsanım muhsin i beğenmene sevdindim zaten beğenmemek olmaz ALLAH ın sıfatlarından bu isim ayrıca dediğim gibi biim için çok özel bi durum..
"dua" ya gelince nasıl ifade edebilirim bilmiyorum sanki bebğimle özdeşleşti başka isim bulsam da bu kadar sevemiyorum :eek:

toroscum ahsen ismi bence daha güzel...
şunu sölemeden geçemeyeceğim neslişah bi süre sonra nesli olarak çağırılıyo, arkadaşımın kızının adıda...

Benim erkek olacakmış,ismide çok önceden hazırdı kuzey soyadımızlada uyumlu oluyor Kuzey Şahin,Biz karadenizli olduğumuz için bu ismi tercih ettik,bize karadenizi çağrıştırıyor,kuzey insanıyız yaa...

X