- 19 Ağustos 2021
- 1.865
- 2.400
- Konu Sahibi Papatyamelo
Bizim de rota asisina gittigimizde doktorumuz once test etmeyi onerdi. 3 gun toplu igne basi kadar yumurta sarısı, 3 gun toplu igne basi kadar yumurta beyazi, sonra 3 gun ekmek kenarı agzinin kenarinda yalayacak sekilde, sonra 3 gun mercimek kadar yogurt, 3 gun mevsim sebze ve meyveleri filede.... 3 gun testi kurali ile. Dediki, bu testi yapan cocuklarda, 6. ay ek gidaya gectiklerinde alerjiye daha az rastlaniyormus ve daha kolay alisiyorlarmis.Bugün rota aşısı için yine doktora gittik ısrarla ek gıdaya karşı çıkıyor. 5. Aylık olduk artık şu an sadece mama sandalyesinin de bizimle birlikte yemek masasına oturacak biz yemek yerken bizi izleyecekmiş ağzı sulanacakmış 6. Ayında sinirdirim sistemi ek gıdaya hazır hale geliyormuş kabızlığıda olmaz dedi. 1 ay daha doya doya anne sütü alsın dedi. 6. Ay ile birlikte tekrar görüşür ek gıda listesi veririm dedi bir tanede bilgilendirme kağıdı verdi bulursam atarım
Ben de sadece emziriyorum. Testler suanda iyi gidiyor. Mayis ilk haftasi baslayacagim ek gidaya. Bu basliktan cok sey ogreniyorum. Herkese kolay bir donem olmasini dilerim.