2009 Ekim anneleri bebişlerimize isim düşünelimmi?

askbuya bitanem necdet doruk ismiyle yaşasınnn....canım genelde n.doruk olarak yazılıyor.....ve bencede sence necdet doruk kulağa daha hoş geliyoryerimseniben

benm oğlşumun adı doruk olcak..ama rahmetli dedesinn isminide koymayı istio eşim.bende bi sakınca görmedm.necdet doruk olcak yani.ama sorun necdet dorukmu yoksa doruk necdetmi olcağnda eşim ilk isim çağrılr doruk necdet dio bende necdet doruk daha bi güsel gelio sanki diorum hem ilk isim genelde nokta olarakk konmuomu mesela necdet doruksa n.doruk olark geçmesmi nebilim kafam karştı kıslarr sizce nasıll

sekerim aynen oyle. ben ve cevremdeki tum 2 isimliler hep 2. ismimizi kullaniorusyerimseniben

Merhaba neden 2 isim koyuyorsunuz ikisi de kullanılmayacaksa ben şahsen düşünmüyorum benimde 2 ismim var ve emin olun iş yaşamındayım koşuşturmaca tek isim kullanıyorum, ama öyle bir anda hayır bu isme kayıtlı değil gibi bir evrak çıkıyor tuhaf oluyorum ha birde bakmışım ki iki isim kullanılıyor belge de... Yada en çok karşılaşılan mesele ailem diğer ismimi kullanıyor bense diğerini eşimin ailesi de benim kullandığımı yani 2 aile de farklı insanlardan bahseder gibi benden bahsediyor,

BıR ANIMI ANLATAYIM:))
Dedim ya ben ikinci ismimi tek kullanıyorum. Ben üniversiteyi dışarıda okudum ve bir gün bulunduğum şehre bir akrabam gelmiş gezi amaçlı ve geçerken de bana sürpriz yapmak istemişler. onlarda kendi ailem gibi benim kullanmadığım diğer ismimi kullananlardan dolayısıyla diğer ismimi bilmezler neyse....öğrenci işlerine gidip ... şu şahısın akrabalarıyız onunla görüşebilir miyiz demişler tabi okul yönetimi de yalnız o isimde bir öğrencimiz yok demiş...(güvenlik amaçlı tek isim söylediği için yok demiş okul yönetimi)Bu akrabalar siz memlekete dönün veryansın bu kız sizi kandırıyor biz okula gittik ama kayıtlı değil demişler ailem arıyor ve gülmekten kırılıyorlar...>:)) ZOR DURUMLARA SOKMAYIN ÇOCUKLARINIZI YA ıKıSıNı AYNI ANDA KULLANIN YA DA TEK ıSıM lütfen eğitimci olarak çocukların psikolojisini alttan gizlice zedeleyen bir durum bu sınıflarda ikilemli öğrencileri görüyorum...

su aralar Dila ismini dusunuyoruz...kac haftadir isim ariyorum aramaktan SIkILDIm ve yoruldum ...
ne zormus isim koymak yaaa

yaa kıslkar eşimle bi türlü karar veremedik hep kavga ediyoruz bu isim konusunda:))) kısmetse oglusumuzun ismi yusuf olacak ama yanına bi isim daha arıyoruz.önüne veya arkasına olabilir..yusuf kayra dedim yok dedi eymen kaan tuna hiç birini istemiyor...sizce ne uyar ???

yusuf kayra güzel ama bu yıl her 2 bebekden birinin adı kayra eymen kaan ege efe:bbo:
bence daha değişik bir isim bul ajkımmmyerimseniben

evet esim de öle diyor..bulamadım ama olmazsa sadece yusuf olacak ama iki isim sünnetmiş koymak da istiyorum..bakalım hayırlısı artık:))

Kıslar bi de şöyle bişey varmış. Sizin için büyük zorluklarla eylül annnelerinden çaldım :kedi:
Biz oğluşumuza henüz bir isim bulamadık :nazar:

A: Algılama gücü ve mantık yürütme kabiliyeti yüksek kişilerdir.
B: Ön sezileri kuvvetli kişilerdir, olaylar karşısında hiçbir zaman umutlarım kaybetmezler.
C: Güzel sanatlara yatkınlıkları vardır. Duygusal kişilerdir.
Ç: Zevkine ve sefaya düşkün kişilerdir.
D: Üstün gücü temsil eder; hırslı ve zorluklara direnen kişilerdir.
E: Ruhsal karışıklığı temsil eder, bu kişiler üzüntü ve sevinci bir arada yaşarlar, ruhsal gel gitleri vardır.
F: Sakin kişiliği ifade eder, uysal ve güvenilir kişilerdir.
G:ınatçı kişilik, gerginlik ve üstün güçlere sahip olma arzusu.
H: Sakin, durağan kişilik.
Iı: Hassas, duygusal ve kırılgan kişilik.
J: Kaprisli, kıskanç kişilik.
K: Başarılı, unvan sahibi, daima yükselen kişilik.
L: Sanatsal yönleri olan kabiliyetli kişilik.
M: Ticarete yatkın, zeka seviyesi yüksek kişilik.
N: Üstün güçleri olan ve sağduyu sahibi kişilik.
OÖ: Gizemli kişilik, gizliliği sever, duygularını kolay kolay açığa vurmaz.
P: Kendinden emin kişilik, girdikleri ortamda kendine güvenli davranışlarıyla dikkat çekerler.
R: Tereddütlü kişilik, karar vermekte sürekli zorlanırlar.
S Ş:Aşırı hayalperestlik, sık sık hayal kurarlar.
T: Ketumdurlar, duygularım karşısındakine çok zor açarlar.
UÜ: Durgun görünümlü, çok ağır hareket eden kişilerdir. ışlerini yavaştan alırlar.
V: Kendi içine dönük, umursamaz kişilik, bana dokunmayan yılan bin yıl yasasın diye düşünürler.
Y: Geçmişteki ızleri, üzüntü ve diğer olayları sürekli yaşarlar, geçmişlerini asla unutmazlar, ancak güçlü kişilik yapıları vardır.
Z: Bilimle uğraşan, okumayı seven, akademik anlamda başarılı kişilik.

Hurriyet gazetesinde bu yazıyı okumuştum.

canim bu ismin bas harfine gore kisilik etkileri bana mantikli gelmedi .bana sakin kisilik yazmis hic te sakin birisi degilimdir:) esime baktim onada duygusal demis ahh keske duygusal bir adam olsaydi:)
tek bir harfin degilde genel olarak ismin manasinin kisilige etkili olabilecegini dusunuyorum...

canim bu ismin bas harfine gore kisilik etkileri bana mantikli gelmedi .bana sakin kisilik yazmis hic te sakin birisi degilimdir:) esime baktim onada duygusal demis ahh keske duygusal bir adam olsaydi:)
tek bir harfin degilde genel olarak ismin manasinin kisilige etkili olabilecegini dusunuyorum...

kaydirigubbakcemile3 ben de okuyunca senin yaptığın gibi baktım hemen. Bende de bazıları tutup bazıları tutmuyo ama işte eksik kalmayalım diye şeyettim. kaydirigubbakcemile3
Bu isimlerin manasının kişiliği etkilediğine ben de inanıyorum canım. O yüzden bi türlü hem kulağa hoş gelen hem güzel anlamlı bi isim bulamadım oğluma. Var olan isimlerin hiç biri yakışmıyo sanki benim oğluşuma yaa. Napcaz bilmem :nazar:

bu işler herkese uymayabilir tabi,günlük fal misali,,
bir de "Ş" harfi yok sanki:sm_confused:?

aynen canim manasi guzel olan isimlerin kendi pek guzel degil,kulaga guzel gelen isimlerinde manasi yok..
ben kac ay isim aradim artik sonunda biktim .ve cok sukur dila isminde karar kildik.arada acaba demeye basliyorum ama isim aramaktan da SIkIldim hayirlisi artik sizde ins. guzel bir isim bulursunuz...

kaydirigubbakcemile3 ben de okuyunca senin yaptığın gibi baktım hemen. Bende de bazıları tutup bazıları tutmuyo ama işte eksik kalmayalım diye şeyettim. kaydirigubbakcemile3
Bu isimlerin manasının kişiliği etkilediğine ben de inanıyorum canım. O yüzden bi türlü hem kulağa hoş gelen hem güzel anlamlı bi isim bulamadım oğluma. Var olan isimlerin hiç biri yakışmıyo sanki benim oğluşuma yaa. Napcaz bilmem :nazar:

aynen canim manasi guzel olan isimlerin kendi pek guzel degil,kulaga guzel gelen isimlerinde manasi yok..
ben kac ay isim aradim artik sonunda biktim .ve cok sukur dila isminde karar kildik.arada acaba demeye basliyorum ama isim aramaktan da SIkIldim hayirlisi artik sizde ins. guzel bir isim bulursunuz...

Darısı başımıza canım. Ben Dila ismini çok beğendim daha önce de yazmıştım.
Hem bak D:Üstün gücü temsil eder; hırslı ve zorluklara direnen kişilerdir.
Güçlü bi kız olurr belkim zemuszemus

kıslarr zaman yaklaştı artık meleklerimiz artık isimmlerine sahipler değilmi allah sağşlıkla isimileriyle yaşatsın inş.

X