2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kızlarrrrrrrrrrrrrrrr ben eldim :))) öncelikle bu kadar beklettiğim ve meraklandırdıgım için özür dilerim. anlatacagım okadar cok sey var ki nerden başlasam acaba? bizim bilgisayar cok antikaydı ve en sonunda kullanılmaz hale geldi. hiçbir siteyi acamadım. facebooku acmaya cok calıştım arada bi acılıp kitleniyordu. mesaj var uyarısını görüyo ama mesajı okuyamıyor. böyle olunca hiç baglanamadım. bu şeklide giderken babaannem vefat etti. cok yaslı ve hastaydı. düşünün ki babam ondan önce vefat etti. babaannem inönüyle falan tanışmış. öyle yaşlıydı yani. neyse bana ve öbür torununa miras bırakmış. onun işlemleriyle ugastık. bu arada ankaraya yerleşme işleri de vardı. mirasla ev aldık tadilatı yapıldı ve kiraya verdik ankarada.hemen sonra da yeni bi bilgisyar adık bugün. heyecanla tüm mesajları okudum. hepinizi cok özlemişim. bir parçam olmuş burası meger. sizle irtibat olmayınca hep bi eksiklik hissettim. gecen bu zamanda dişlerimde problem oldu cok. artık doğurmuş oldugumdan tedaviye basladık:) bir de onunla ugrastım. hala mayaya gidemedim ama. bu hafta insallah.
şimdi bizim sıpadan bahsedeyim. cnsn mama miktarıyla ilgili soru sormuş ama ben okonuda bişey yazamıycam. hala mama vermedim oğluşa. şimdi tam olarak 5 ay, 16 günlük oldu. bir arkadas da bebeklerin kilolarını sormuş. şuanda benimki 10bucuk kilo.oldukça tombalak diyebiliriz. benim süt sırf yağan olusuyor sanırım. doktorlar normal buldu ama. anne sütü aldıgı için korkulacak bişey değilmiş. ama ek gıdaya gecince biraz dikkatli olunacakmış. son 10 gündür artık sütüm yetmiyor. ek seyler istediğini açıkca belli ediyor bizimki. vermezsen de cok sinirleniyor. sabahları peynir delisi. deli gibi peynir yiyoruz. ama dikkat edin asla keci peyniri vermeyin. birinin aklına uydum bi gün verdim ishal oldu ogün. yandan tutmalı biberon aldık su için. kendisi tutarak içiyor. sık sık onu eline veriyorum. salyada yüzde yüz bir artış oldu. diş çıkartmaya cok yaklaştık sanırım. salya cok oldugu için cok sıvı kaybediyormuş. buyüzden suyu cok veriyorum. aklınızda olsun. bol bol su verin. evde yogurt yapıyorum kendim. onu yiyor. ilk basta sevmedi ama alıştı. elma armut ve muz pürelerine gectik. cam rendede rendeleyip veriyorum. ayrıca blendır yada tülbentten gecirmiyorum hiçbişeyi. agzıyla damagıyla eze eze yiyor. mümkün oldugunca pütürcüklere alıştırıyorum sonra alışması zor oluyormuş. bu sekilde tavsiye etti doktor. bazen bogazına kacar gibi oluyor. hemen öne egiyorum geciyorum. bu sekilde bogaz yapısı da hızlı gelişiyormus.

son iki gündür de corba başladık. dün yogurt corbası içti(pirinçli) bugün tarhana içti. tabi bu corbalar bizim damak tadımıza göre değil. az zeytinyaglı, katkısız ve zerre miktarda tuz ile. ona özel yapıyorum. yarın da sebze corbası deneyeceğiz. bu hafta da doktora gidip beslenme konusunda bilgi alıcaz. şişko ya biraz:)) mama sandalyesi aldık. foksiyonel bişey. koltuk olarak da kullanıyor. cok işime yaradı. yeni gıdalara karsı da masallah iştahlı. yemek verirken çılgına dönüyor. karşısına gecip bişey yemek yada içmek imkansız gibi. bardagı ve tabağı tanıyor. hemen heyecanlanıyor . bu beslenme konusunda başımıza neler gelecek bakalım. hazır mama kullanmıyorum şimdilik. elimden geldiğince kendim yapmaya calışıyorum.
yasemin bebeğin dönme konusuna gelince, yazını okudum yarın sabah bende ona geniş alan tanıycam. çok ugrasıyo dönmeye ama henüz başaramadı. yere bir battaniyenin üzerine yüzüstü koyunca göbegi ve agzıyla kendini iterek ilerliyor. ama ölüyo yorgunluktan. salya sümük kalıyor:)) oyuncaklara epey ilgisi basladı. artık elini uzatarak alıyor ve sevdiği oyunckları belli ediyor. özellikle uyku arkadasım diye bi bebeği var ona deli oluyor. enteresan ve anlamsız kelimeler söylüyor. özellikle bu altıncı aya girdiğimizden beri cok değişti. cok hızlı bi gelişim basladı. sesli gülmeler, gülerken tıkanmaları oluyor.( hala uzun kahkaha atamadıgı için) hoppalara bayılıyor bir de cee ee oyununa . o zaman catlıyor gülmekten. ancak 10 kilo bebeği hoppaaa diye atıp tutmak bende inanılmaz sırt ve bel agrısı yapıyor. 4. hoppadan sonra devam edemiyorum. oturma konusunda da ilerleme var. nerdeyse desteksiz oturuyor. sanırım 10güne tam olarak oturcak desteksiz.

aşılarını da devam devam ediyoruz. şimdi şubatta var yine karma aşı. sonra azalıyor artık. bu arada ogluşun cildinde kızarıklar oldu. bebek egzemasıymış. ama hafif şiddette. tedavi oldu. şimdi iyi allaha cok sükür. cok korktum. bizde böyle yani. sizler neler yaptınız ?,
kys canım mücadeleye devam kararın cok sevindirdi. allah bu emekleriniz boşa cıkartmasın insallah. sen de mükemmel bi anne olacaksın eminim ki.
halev sonucu almana cok az kalmış ama tedavi sürecinde sana mesaj yazamadıgım için üzüldüm. hadi bakalım habersiz bırakma bizi. insallah müjdeni alalım.
yasemin bir de bi sorum olacak. sünnet konusunda ne düşünüyorsun. ben cok kararsızım.
ayrıca facebookta resimlerinizi gördüm. mutesemler. llah hepimizn herkesin cocuklarını korusun. maşallah bi harikalar.

Kys canım ben 2142+ ilaçlardı.Elimde aşılamadan kalma ilaçlar vardı.Tabi yetmediği için iğne almıştık ekstra ilaçlarda çıkmıştı.Merkezden merkeze değişiyor,kampanyalar oluyor.Rapor alma imkanın olabilirmi türkiyeden bunu merkeze sorsan ,belki rapor konusunda yardımcı olurlar..........

Leftere iyi olmana çok sevindim.Başın sağolsun,Allah rahmet eylesin canım,nur içinde yatsın.Evinizde hayırlı olsun.Barlasa maşallah gittikçe büyüyor sıpacıklar:)Sünnet yaptıracaktım çok kararlıydık,şimdide kıyamıyoruz.İlk başta idrar enfeksiyonu yüzünden olsun diyorduk ama şimdi ne bilim içim el vermiyor.Eşim üroloji doktoruyla konuştu şimdilik olmasada olur demiş.Ankarada bir arkadaş yaptırmış,makas gibi bişey takıyorlarmış,kesmiyorlarmış,,düşüyormuş kendiliğinden.Duydunmu bilmiyorum narkoz almasından,yada iğne ile uyuşmasından iyidir.Leftere battaniyenin üstüne çarşaf serki tüylerini yalamasın:))Tunada dönerken zorlanıyor,terliyor,hırslanıyor:)))İstediği bir şeyi ağlayarak dile getirmeye başladı,elinden bir oyuncak düşünce ağlıyor bana verin diye.Ek gıdaya henüz geçmedik.Saçımı başımı yoluyor,saçım eline geçmesin çok kötü çekiyor.Haftaya p.tesi kontrolümüz var,bakalım kaç kilo olmuş olacakek gıda için ne diyecek:)))))

Lefterecim hosgeldin canim oncelikle basin sagolsun hastalik yaslilik zordur Allah kurtarmis Allah genclere omur versin.

Yasemincim senin tedavin iyi uygunmus bana cok dediler gibi bilmiyomda birde almanci falan diye dahami cok koparmaya calisiyorlar neyse. kayserililer pazarligi sever pazarlikmi yapmak lazim ne

Kys canım tabi pazarlık yap tabi 3 milyardı sonra kampanyayla 2142 dediler tabi macs yöntemine ayrı para verdik(spermlerin en kalitesi seçiliyor) ilaçlarla işte 4-4,5 olması gerekiyor,kızlarda yazar şimdi sana.Dediğim gibi merkezden merkeze değişiyor....

Kızlar selam ........ maşallah bebişlerinize siz bizden daha büyüksünüz onun için sizin bebişlerin gelişimlerini ve beslenmelerini merakla takip ediyorum....... Leftere maşallah sütün yetmiş bu zamana kadar vee tabiii halen bebişlerini sütleriyle besliyen diğer arkadaşlara........ benim sütüm erken kesildi çoook sıkıntılı sıtresli günler yaşadım ve süt neredeyse bitti diyebilirim..... sabah akşam sütümü veriyorum onun dışında mamayla besleniyoruz dr.umuz 4. ay itibarı ile ek gıdaya başlıyacağız dedi..... Arya bu aralar çok huysuz 1. ayda çook gaz sıkıntısı vardı dr. kolik dedi hangi ilacı kullandıysak olmadı gaz sorunumuz bitmedi ..... 15 gündür Arya sakindi ama 4 gündür yine zıvanadan çıktı gece gündüz huzur uyku yok dün tekrar dr.a götürdük tek tek kontrol etti dr.hiçbirşeyi yok idrar yolları sorunu olabilir dedi idrar kültürü yaptırdık onunda sonucu çok geç çıkıyor bakalım hayırlısı ne çıkacak.....
Hepinizi öpüyorum görüşmek üzere .........

Kys selam......
Ben tedavimi İstanbul Cerrahi de oldum kısa protokolle hastaneye ödediğim para 2400 $ ilaçlara ödediğim parada 2000 lirayı buldu ..... ilk tedavimide Amerikan hastanesinde olmuştum orada daha çok para ödemiştik uzun protooldu ve yaklaşık ilaçlarla birlikte 7000 lirayı bulmuştu.... tedavin hayırlı olsun.........

ben ankarada güven hastanesinde yaptırdım. Cok Cok iyi tanınmıs bir özel hastanedir orda 2.500 gibi bisey ssksız olarak +ilaclar tabiki
mesela ben ssklı olarak ilk tedaviye 1330 verdim+ ilaclar negatifti
ikinci tedavimde %10 indirim yaptılar 1200+ilaclar tuttu sonuc pozitif.
750 tl ye dondurma islemine verdik eger tutmasaydı 750 tl cözdürme ve transfer icin vericektik.
Unutmadan ilk deneme kısa ikincisi uzun protokoldü ama fiyatı farketmiyo sadece senin kullandıgın igneler farkediyo o yüzden harelde fiyatı farketmemisti.
umarım yardımcı olabilmisimdir.

Son düzenleme:
bide arkadaslar ben bu topik e ankarada tüp bebek yaptıracaklar oldugu icin girdim ama okuduguma göre herkes bebeklerinin yaptıklarını veya yediklerini yazmıs anlayamadım?????

arkadaslar tedavi fiyatlarini benimle paylastiginiz icin tesekurler hepinizede. Bizim gayserili doktor cok dedi tlf da pazarlikta yapamadim ama daha once tedavi oldugum doktorun resmini gordum internett sitelerinde belki o yardimci olur bakalim.
Bu arada sirinetugbacim son yazdigina guldum Allahta seni guldursun buraya fazla kimse girmiyo o yuzdende arkadaslar birirleriyle paylasiyorlar... sende katil

İdrar kültürü 3 günde çıkıyor,inşallah öyle bişey yoktur.Biz ilk doğduğumuzda yaşadık bu sorunu,2 günlüktü daha,10 tane iğneyle düzeldi.........

arkadaşlar sizlere vereceğim haber güzel mi değil mi hiç bilmiyorum çünkü değerim 5 çıktı ama iyiyim merak etmeyin en azından henüz ağlamadım ama içim ağlıyor bişey diyemiyorum zaten 3 gün öncesinden hissetmiştim ne bileyim işte içime doğduydu ve pazartesi kan tekrar vericekmişim o daha düşük çıkarsa adet olmayı beklicekmişim sonrada rahim duvarı kontrol edilip kalınlığına göre iilaç yazacakmış herşeyin hayırlısı elden bişi gelmiyor tek çarem beklemek

halavcim Allah yardimcin olsun insallah bir mucize olurda birden yukseliverir biliyorum cok zor ama kendini yipratma fazla lutfen.

halavcim Allah yardimcin olsun insallah bir mucize olurda birden yukseliverir biliyorum cok zor ama kendini yipratma fazla lutfen.

Halevcim inşallah değerin yükselir,Allahtan hayırlısı.....

sağolun arkadaşlar şimdilik iyiyim kendimi pazartesiye hazırladım ve inşallah güzel bi sonuçla gelmek nasip olur

saolun kızlar güzel dilekleriniz için. allah rahmet eylesin tüm ölmüşlerimize.
kızlar bugün cilt kontrolüne gittik neyseki hersey yolundaymış. bir de hemen söyliyim, sakın dalin falan kullanmayın. ben sebamed kullandım ama mustelayı öneriyomuş tüm doktorlar. o da belli eczanelerde bulunuyor. heryer satmıyor.
yasemin ben benimkine geniş alan ayarladım iki gündür ama cok ugras vermesine ragmen dönemiyor. annemler bunu şişko olmasına bagladı :)) poposunu kaldıramıyomuş cok haraketli falan ama am dönemiyo popodan :)
sünnet konusunda ben de aynı, cok kararlydım ama dogunca cok minik geldi bana kıyamadım, hala da kıyamıyorum.
kys benimki epey pahalı olmuştu. 3 küsür tedaviydi. macs denen bi yönteme ayrı ücret ödedik. ilaçlar falan 5 milyarı buldu. ama şimdi daha ucuz. tek embriyo transferi kuralı cıktıgı için fiyatlar düştü.
csns senin bebiş nekadarlık şimdi? kolik bizde yasadık, sıkıntılı oluyo ama geciyor neyseki. hergün aynı saatte mi oluyo. bi de davranısı nasıl oluyor, yani bacaklarını karnına cekiyo mu neler yapıyo o sırada?
halev sonucu pzt almıycakmıydın? niye böyle erken tahlil yaptırdın? bir de dur bakalım hemen üzme kendini.

drum öle istediği için bugün vermiştim kanı yoksa pazartesiydi tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…