2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

kys ne guzel sen annenlere kavusmussun bosverrrrr sölediğini kulagı duymayan ınsanları dınleme hıc uzme kendını sen tatılın tadını cıkar gez toz eglen hasret gıder ııyı eglenceler....

Hoşgeldin leftere,iyi olmanıza sevindik.Zaman ilerledikçe geçmiyor dediğin gibi,sıcaklarda iyice bunaltıyor.Az kalmış,hayırlısıyla inşallah canım yaaaaa:)))))))Bizde iyiyiz oğlumla,ayın 1inde kontrolümüz var,şimdilik herşey yolunda.Ben henüz kendime alışveriş yapmadım,önden kolay açılır gecelik ve pijama alcam bende.Kıyafetleri yıkancak ütülencek oğlumun güzel heycanlı şeyler:)))Allahım hayırlıyla kucağımıza vermeyi nasip eylesin.........

Kys canım hoşgeldin Türkiyeye,kavuşmuşsundur ailene:))))Milletin dediklerine takma,lefterenin dediği gibi tüp bebekte yaptırsan sorular bitmez,tükenmez.Sen morarilini bozma hayırlısıyla sende hamile kalacaksın dualarımız seninle olucak.Allah sanada hayırlısıyla nasip edecektir inşallah.

Ebi tostos kızımı öpüyorum opuyorumnanaktan,bir an önce isim bulun minik kuzuya:))))Kendine dikkat et,çok az zamanımız kalmış Allahın izniyle inşallah.Kolay gelsin sana canım.........

evett zaman gecio ama bazen cok yavas gelıo ınsana gercı benım su 2 haftam hızlı gecer heralde tasınma derken saka maka yaklasıor buyuk gun leftere dogurunca gercekten yaklastıgının ısbatı olucak...ıns su 2 hafta yı kolay atlatırız tabii bi dönem kopucaz kızlar ama umut edıyorum cabuk baglatırız ınterneti bakalım...tesekkurler teyzesi ins bıraz rahatlıyalım dusuncez ısım sımdılık tostos kızım o benim :)))

ebi dikkat et kendine, benimde üçüncü ayımda bir tasınma olayı yaşamıştık, cok yorucu oluyor. aman bişey olmaz diye boş bulunup ani hareketler falan yapma. çok kilo almamışın ki, hiç dert etme. millet 30 kilo alıyor inanki. çok şükür biz öyle kilo almadık. şimdi aldıkların görünmez zaten. doğumla beraber hepsi gidecek. cünkü yağ olarak kilo almıyoruz. kan basıncımız artıyor, o 1,5 kilo oluyormuş. görünmese de vucutta toplanan su var. bebeğin var, onun eşi ve suyu var. göğüslerde kilo alıyor. bu arada benden süt gelmeye başlayalı epey oluyor. gecen ay başladı. ama normal diyor doktor. bazılarında böyle olurmuş bazılarında ise ancak doğumda gelirmiş. her ikisi de normalmiş.
yasemin o bebek eşyalarını yıkayıp asmak cok ilginç oluyor. balkonumda ilk kez bebek kıyafetleri asıldı. cok tuhaf bişey. allah herkese bu minik güzellikleri yasatsın insallah. başta da kys ye. kys valla her gece dualarımın içindesin.

leftere ben 9 kılo almayı hedeflemıstım ama pek olacak gıbı durmuyo artık daha hızlı alıyorum kılo ama cok da takılmıorum amaaaan bebegım saglıklı olsunda onuda yenıden gormeme coook var doktorum en son gıttıgımde 6 hafta sonra gel dedı bana cok geldı ama demekkı öyle uygun gordu bısey demedım.zaten evi tasıdıktan sonra gıtcem ıyı olucak sonra sıklastırır heralde cunku bı daha 32 de gıtmıs olucam neyse ...bu sut olayını arastırdım evet bazılarında erken gelebılıomus sen gogus ucu ıcın kreme basladınmı 8.ayda baslamak gerekıomus ya benım hamılelıkte cok catlamaya basladı oyuzden bende 33-34 de baslamayı dusunuyorum...ya kızlar bu kıyafet yıkama ısını ne zaman yapıosunuz....

kızlar bakıyorum kaynatmısınız yazdıklarınızı hepsınıde tek tek okudum hepınızıde cok sevıyorum ıyıkıde varsınız gercekten yarama melhem oluyorsunuz halımden anlıyorsunuz kımselerle konusup anlatamadıgım sıkıntılarımı sızlerle paylasıyorum vede cok memnun oluyorum ıyıkı varsınız.kızlar sakın agır seyler kaldırmayın her ıhtımale karsı ozellıkle sen ebicım tasınmak zor ıstır.

hafataya bugun kısmetse gelın getırıyoruz eve ınsallah hersey yolunda gıder. esımde cuma gunu gelıyor ona supriz yatak takımı aldık ıkı babamla. dugunumuzdekı alınan bıraz kücuktü yatarken rahat edemıyordum ha bugundu ha yarındı derken bu gunu bulduk.yanımda görümcemde vardı dıyo ikinci damatta abım alcak diye ya yatagın hevesine yataktan hic cıkmayız :)))

Kys canım yatağınız hayırlı olsun:)))) Gelin alıncak demek,hayırlı uğurlu olsun,Allah bir yastıkta kocatsın:))) Canım benim tabiki halinden anlıyoruz,aynı şeyleri bizlerde yaşadık....

Ebi canım bebek çamaşırları için hacışakirin sabun tozu yada dalan diye sabun tozu varmış onları öneriyorlar,leftere sen ne ile yıkadın?? 30.haftadan sonra hazırlamak gerekirmiş ,erken doğum olmasına karşı.Bende yıkayıp ütüleyip,bir tülbentin içine sarıp,çantamızı hazırlamayı düşünüyorum.Küçük bir çekçekli bir valiz aldım:)))Her ihtimale karşı hazır olsun diye.Sizlerin annesi yanında bunun kıymetini biliyorsunuzdur zaten,Allah uzun ömürler versin onlara,benim içinde öpün onları..............

kys hadi hayırlı olsun dugun dernek var ne guzel ıyıce eglenır kurtlarını dokersın artık...
sabun tozu ile yıkadıktan sonra yumusatıcı gerekıo ama onu ne kullancaz?valla ben su evi tasıyayım sonra gırıscem hazırlıklara.annemlerde 10unda tatıle gıdıo onlar gıdınce hastane cantamı hazırlarım 15gun yok annem yazık oda hem annesi babasıyla ugrasıyo hemde ben mahvoldu anneannem dehasta onu goturcek tatıle.gelıncede artık ramazana kadar eksıklerı tamamlıcaz...hayırlısıyla su evi bi tasıyayımda kazasız belasız.yasemın sana bısey sorayım sende de arada asagı dogru bı basınc baskı oluyomu karnında?normalmı?hemen doktoru arayıp panıklemek ıstemıorum ama tedırgın oldum...

Selam kızlar......
Ebi bende bazen, tam göbeğimin alt kısmında bir baskı ,aşağıya çekiliyormuş gibi hissediyorum,bende bilmiyorum canım.Bebeğin pozisyonundanm mı acaba?Bebek çamaşırları için arkadaşıma sordum sadece sabun tozu ile yıkadım dedi,leftere girdiğinde bize yazar artık ayrıntılı şekilde.Sıvı sabunlar da var diyorlar,aklım karıştı,kimi sadece suya bastır yeter diyor:))))

heralde bebek pozısyonu mu bılmıorum ama bazen epey hıssetrıo kendını...ya bu yıkama konusu hakıkaten muallak dalının sıvı deterjenı ıyı dıyen var sabun tozu dıyenler var bılmıorum hangısı ıyı ama sabun kullanınca yumusatıcısını almak lazım sert olur bebegın tenıne yenı doguncada yumusatıcı ne kadar ıyı bılmıorum hernekadar bebek yumusatıcısı satılsada bılmıorum bende kararsızım ısteee

kızlar ben en uygunu sabun tozu diye öğrendim. dalanın sabun tozuyla yıkadım hepsini. yumusatıcı kullanmak gerekmiyor. bebeklere özel oldugu için zaten yumusacık yapıyor. parfümü de yok gibi neredeyse. cok agır parfümler zararlıymış. dalininkini almadım cünkü abimler dalinden memnun kalmamışlar, cok kötü kokuyor dediler. aynı zamanda bebekler için deterjan ve yumusatıcı var. onlardan da aldım ama kullanmadım sadece depoladım. en azından bebeğin 40ı cıkana kadar sadece sabun tozu kullanacagım. ebi tülbent de iyi fikir. ben hastane bavulumda bebeişin eşyalarını dediğin gibi tülbentle bohca yaptım.
ebi 32den sonra her onbes günde bir cagırması gerek doktorun. ben şimdi öyle yapıyorum.
kys sende iyiki varsın :) ama cok acı bir yarama dokundun D yatak matak... doktor bize 28. haftadan sonra yatakta sadece uyuyabilirsiniz dedi. benimde artık hormonlardan mıdır, yasak oldugu için midir nedir aklım hep yatagın tadını cıkartmakta ... 30 gün dogum, 40 gün lahusalık.. daha 70 gün sevgili eşime yaklasamıyorum. ama oğluş doğsun bunun acısını cıkartcam. evlendiğini falan görürsem gidip aralarına yatıcam :))

bende hacısakirin toz sabununu almıstım bır ara benım esımde alerji olmustu ic camasırlarımızı onunla yıkıodum ben de yıne ondan alayım ozaman...
valla kys yaramıza parmak basma bızım yasagımız yok ama esım cok yogun calısıo sımdı bıde tasınma derken bızde 20 gundur kardes kardes uyuyoruz ama leftere gıbı östrojen kafama vurdu :kedi: ama yapıcak bısey yok zaten benım kocam acayıp tırsıyo bundan sonrada nasıl olur bılmıorum ıyıce unuturuz aktivite ne nasıl olur artık bı dahakı baharaaaa

cok sagolun kızlar ınsallah bır yastıkta ömür boyu mutlu olurlar ve boy boy evlatları olur.yatagım geldı ınsallah dahada iyisi sizlere olur.parcasını eksık getirmisler esim gelmeye hazır olsaydı iyi olcaktıya bakalım hayırlısı.

ahh, ahh kıyamam ben sıze demek kac zamandır mahrum kaldınız esınızden.leftrecım sık disini sunun şurasında ne kalmıs 70 gune :) aman dım kocalarınıza dıkkkat edın ne olur ne olmaz hamıleyım dıye kendınızı kapıp guvermeyın. bende sızden sayılırım 2 haftadır bende uzagım esıme hasta oldugumu soyledım gecermı dıyo ben gelmeye garibim.siz yine iyi yanındasınız benimkı gözden uzak..kızlar aman dım bu aralar madem ask flımlerınden uzak durun yoksa hepınızın durumu vahim...ebıcım sana kıyak yapıyorum üç gun sonra aktıvıte nasıl olur ben sana ogretırım unuttuysan tamammı canım.öpüldünüz.

Sabah sabah güldürdünüz beni kızlar:))))Aynı dertden muzdaribiz,az kaldı sabır sabır diyoruz:):):):)
Leftere doğum sırasında (bir yerde okumuştum) ebeler bebeğin eşyalarını alıyormuş ya,onlarıda tülbentte verki yere düşürebiliyorlarmış.Tecrübeli anneler yazmış bu bilgiyide,minicik giysiler zaten,düşüp kirlenmesinler:):):)

ay ne azı yaaa dah bı ton gun var aksam adam arkasını donuyo dakıkasında horluyo bende uyku yok sınır oluyorum bu sıra cok yogun dogru duzgun muhabbet bıle edemıoruz ondan cıkan tek ses horultu :)))) insan azıcık ilgi beklio hamileyken bide ev tasıycam sag camasır sol utu derken ımdaaat dıye kacasım gelıo (((( neyse bu gunlerde gecer ...
kızlar bende seffaf bı posete koymayı dusunuyorum bebgın ılk gıyeceklerını...

Şeffaf torbada güzel fikir ebi,geçen gece uykum kaçtı uyuyamıyorum,eşimi uyandırim bari dedim.Bana ne dese beğenirsiniz ,sen bebekle ilgili geçmişe dönük kayıtları tut ben incelerim vede başımdanda git.Sabahleyin anlatıyorumda kendisine hatırlamıyor,çok güldük.....4'te 3'ü gitti gibi bişey,gelir geçer hayırlısıyla inşallah.Ebi kendine dikkat et,yorma kendini canım,sabır sabır:):):):):)

kızlarrrr ölüyorum yorgunluktan. bugün evin girişindeki merdiven boşlugunu boyadık. eşim boyadı ben peşinden temizledim. şuanda banyo sırası bekliyorum. beyefendi bende önce davrandı. bütün gün östrojen östrojen merdiven sildim. altına bir şort giymiş, o boya yaptıkça ben bakıyorum. normalde boyalı, terli pislenmiş adamdan hiç hoşlanmam ama.... duygusal filmlere hiç bakmıyorum zaten. daha romantizmden uzak seyler izliyorum. annemlere dedim, sezeryandan sonra odayı boşaltın. hazır epidural alıp uyuşmuşken, dikişleri de hissetmiyorken kocamla yanlız bırakın beni dedim :)) işin daha güzeli annem buna inandı bir de fırca yedim D olur mu öyle şey diye... sakın haa yapamazsın, olurmu hemen dogurur doğurmaz diye D
offf nasıl sırtım agrıyor yaa.. yaa bir de canım cok midye yemek istiyor ama zararlı diye biliyorum. acaba simdi yemek mi yememek mi daha zararlı?
bir de bir şey soracagım, sizde de korkunc mide yanmaları oluyor mu, oluyorsa ne yapıyorsunuz?
ebi poşet de güzel fikir ayrıca bende öyle yapabilirim. yaseminin verdiği bilgide dogru gercekten, aklıma gelmemişti benim. gercekten de düşürebilirler.

ebii ayrıca cok yorma kendini. kocana biraz kıy :)) şimdi nazlanmıycan da ne zaman nazlanıcan :)

Günaydın kızlar,bugün kontrolümüz vardı.Bebişimi gördüm,1.600gr olmuş,bir hafta önden gidiyoruz.Doktor önemli olmadığını söyledi.32. haftada tekrar kontrole çağırdı,32'den sonrada her hafta nts'ye girmem gerekiyormuş.Duruma göre 38. haftadan sonra alabilirim bebeği dedi.Bu tarihte haziran sonuna geliyor.Herşeyin hayırlısı inşallah...

Leftere sende kendini yorma,koca göbişle birde temizlikmi yaptın:)))Sabah banyo yaparken nefesim darlandı,boğuluyorum sandım,kendimi zor attım dışarı.Doktora sordum bu haftadan sonra paniklemeler başlar,stres artar dedi.Denize girebilirmiyim dedim,girebilirsinde ,ne gerek var zaten çok sıcak:((((
Birde aklıma gelmişken söylim bazen yana yatınca acayip tekmeliyor,sıkışıyormu diye sordum,yan yatmak iyi dedi,sağ sol farketmezmiş.Tekmelemeside rahat ettiğini gösteriyormuş,kan akışı yan yatınca daha düzgün oluyormuş..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…