2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

merhaba tatlikiz hosgeldin senin tedavin ne zamna basliyor canim benimki nasipse 17 sine basliyor insallah.

tatlıkız tabiki aramıza katılabilirsin. biz buradyız :)

kys bugün aklımdan gectin. tedavinin baslamasına cok az kaldı.... ben de heyecanlıyım seninle beraber.

kızlar son birkac gündür gelemedim. burda misafir agırladım hep. çok yoruldum ama burdaki arkadaslarımı da özlemişim. birde karnım cok geriliyor. rahatsızlık veriyor otururken.

bademir keske yazdığını yanlış görmüş olsaydım. cok üzüldüm gercekten yaa.... yani ne diyecegimi bilmiyorum. bir kere veren allah bir daha verir insallah. lütfen toparlanmaya calış. allah sabır versin insallah ne diyecegimi bilemiyorum.

kys canım yolunda cok sükür ama insan ilk günden beri içinde hep bir korku tasıyor. herhalde doğuma kadar da bu endişeler gecmeyecek. bir de simdi herkes akıl veriyor. biraz rahatsız olmaya basladım. onu ye bunu ye sunu ye... diye. pekmez, ceviz kuru üzüm diyorlar. bunları da hiç sevmem diyorum olsundiye baskı yapıyorlar. ben yediklerime dikkat ediyorum. ama midemi bulandıran seyleri de yiyesim gelmiyor. tokken habire bişeyler dayıyor ısrar ediyorlar. anlatamıyorsun kimseye tokum diye. bebek ister diyorlar. o istese ben bilirim herhalde. bir de yemezsen şöyle olur böyle olur diye dünyanın kötü senaryosunu yazıyorlar.. allah korusun bişey olsa insanı vicdan azabında bırakacaklar. en kötüsü bunları eşimin yanında yapıyorlar. o da sanıyorki herkes doğru bir ben yanlış yapıyorum. o da baskı yapıyor yemekler konusunda. cok dertlendim galiba :)) bunun dışında bişey yok. pzt üçlü test sonucumu alaıcam heyecanlıyım. sen neler yapıyorsun? nasıl gidyor?

merhaba canim,ben cok iyim biran once tedavimin baslamasini bekliyorum bakalim hayirlisi ilaclarimi aldim beklemedeyim ne olacagini bilmeden, 9 yildir cok yoruldum insallah bu kez olur .bende evle isle ugrasiyorum baska bi degisiklik yok. hafta sonlari evdeyim dinleniyorum .etrafin dedigine bosver aldirma herkes ayri biseyler soyler duymazliktan gelmeye calis. bu aradada kendinide fazla yorma bence cok ayakta dolanman iyi gelmeyebilir bol bol dinlenmene bak agrilarin olmasin.insallah bebegini saglicakla dunyaya getirirsin. Allah herseyi gonlune gore versin guzel sonuclar al. benimde cocugumun olmadigi ilk seneler izine gitmek istemiyordum nedense bizim milletimiz dedi koduyu akil vermeyi cok seviyolar doktora git diye biz sanki onlardan biliyoruz bide soruyolar sorun sendemi esinde mi en sevmedigimde ennemle beraber bi yere gittimde falan soruyolar daha neden olmuyo diye dusunmeden soruyolar ne diyecegini bilmiyorsun o yuzden bosver kafana takma. kendine iyi bak gorusuruz

ne kadar densiz insanlar var dimi? cok fazla soru soruyorlar. hamile kalınca o sorulardan kurtulacagını sanma ama ( hala soruyorlar bana sorun kimdeydi diye. en gıcık sorulardan biridir. bir de senin basına geldi mi bilmiyorum ama cok afedersin, pozisyon öneren bile oldu... o işi bile öğretecekler utanmasalar. yok hemen yataktan kalkma, ayaklarını yukarda tut... biz de salagız ya o akıllara ihtiyacımız var. bir de simdi hamile kalınca hazırlıklı ol, nerde yaptırdın, kaça mal oldu, niye bir tane tuttu, tüp bebek nasıl bişey, nasıl yapıyorlar,... en kötüsü de mutlaka o kişinin bir tanıdıgı da tüp bebek yaptırmıştır hemen onu anlatırlar. ne ilginç bir milletiz anlamıyorum. bugün dinlendim sayılır. yürüyüşe falan cıktık, hava iyiydi piknik yaptık arkadaşlarla. yarın da annem geliyor ankaradan bana iyi bakar herhalde. sende psikolojik olarak cok yorma kendini. insallah olacak, inan bende cok istiyroum, 9 yıl az değil, mutlaka yıpratmıştır seni. insallah 9yılın acısını cıkartacak dünyanın en tatlı en hayırlı bebeği yada bebekleri senin olur. sakın streste girme. bir de bugün bademir geldi aklıma hep. insallah iyidr biraz daha. çok üzüldüm ben.

Millet birsey duymasın hemen yorumları bilgileri hazır banada öyle lafları cok söyleyen oldu.bu dönemlerde bu lafları duymakta insanı iyice streslendiriyor.arkadasımda bu aylarda tüp bebk yapacak mahalleden fazla kimse bilmiyordu.benim tüp bebek yaptıgımı , arkadas saolsun bütün akrabalarına sölemiş kimi yolda görsem lafa tutuyor lar sinir oldum zaten kendimizi toparlamaya çalısıyoruz birde onların nasihatlerini dinliyoruz cok bilmiş gibi cahilce konusuyorlar insanın üzüntüsünü iyice büyüütüyorlar.

leftere takılma kımseye annelık allah tarafından kadına verılen bısey herkesın ıcınde oluyo acemılık olur ama bebegın ıcın en dogrusunu sen bılırsın canın ne ıstıyor ne ıstemıyor onlar ne bılcek sen dedıklerını yapıomus gıbı yap bıldıgını oku kaydirigubbakcemile3 bu arada bademır e ne oldu ya ben anlamadım ama cok uzuldum nıye aldılar bebegını kıyamam ben allah yardımcın olsun bademır saglıklı hayırlı bı bebek dıılmıs demekkı allah yıne yuzunu guldurur ıns...

lefterecigim inanki yazdiklarini gulerek okudum demek yatak odana kadar girdiler :))

ohh ne guzel demek o kadar sicak varki piniklere bile gidiyosun. bu sene cok kis yasadik kar hala kalkmadi sicagin keyfini cikar bide annen gelmistirki simdi, keyfine diyecek yok.

turtemcim karda yurur izini belli etmez derlerya bizim iste oyle oldu :)) bende gecen yaz denedigimde kimselere demedim sadece annemler ve kayinvalidemler biliyodu kimseler sormadi o yuzden cok rahattim millet duymasin diyede sate ahh kafam ahh yatmadim yatamadim.

gercekten kızlar millet cok tuhaf. ankaradayken arkadasıma 3 embriyo transfer edildi demiştim. dedikodu hızla yayılmış, burası ufak bir yer tabi. şimdi herkes üçüzüm var sanıyor bir de onu anlatmaya calışıyorum. bir tane bebek var diyorum, aaaa nedeeeeeen bir tane diyorlar.... ne bileyim neden bir tane. allah bir tane uygun görmüş ben nasıl bileyim bunun cevabını... bir kez tüp bebek yaptırınca tamamdır, hamile ol ya da olma sorular ve tavsiyeler bitmiyor. çok ilginc bir durum bizim gibi tüp bebek yaptıranlar sonradan doğal yolla da hamile kalabiliyor bir mucize eseri. asıl o zaman ki soruları hayal ediyorum da... nasıl oldu bu, o da tüp mü, doğal mı yaptınız... :) artık sorulara alıştım. aslında kys eniyisini yapmışın. basın rahat. ben dilimi tutamadım. herkesle paylaşayım üzüntümü mutluluğumu dedim ama karsılıgı sorular oldu. ama bakın size bişey anlatayım da gülün, acı ama gercek yani ;
ankarada ikinci aşılamamı yaptırıp yine baharda kuşadasına gelmiştim. kayınvalidem benim bir alt katımda oturuyor. ben 12. günü bekliyorum adet olmayım diye. ama 10. gün hastalanıyorum. tuvaletten cıkınca bir aglama krizi geliyor bana. nerdeyse kendimimi öldürsem acaba diyorum, sonra salak gibi kendimi öldürürsem hiç cocugum olma sansım kalmaz diye vazgeçiyorum. ama tabi agır depresyondayım. o sıra kayınvalidem caldı kapıyı. yemek getirmiş. ama benim gözler kan çanagı gibi, saklamak mümkün değil. çabuk bana in diyor. iniyorum. kadıncagız beni teselli etmeye calışıyor. ben ağlıyorum. o sırada evde kaynanamın bir komşusu var. ne dese beğenirsiniz acaba... cümle aynen şu ; eskiden buralar köydü, hep inek beslerdik. bazı ineklerin cocugu yoktu. bizde onlara aşılama yapardık. ikişer üçer yavrularlardı '' dedi!!! verecek hiçbir cevap bulamamıştım. ama hala aklımdadır acaba ineklere tüp bebek de yapmışlarmıydı? görünce sorucam :))

turtem nasılsın, biraz toparlandın mı? sen boşver o cins insanları, en güzeli kafaya takmamak. bazen de insanlar baskalarının üzüntülerinden mutluluk duydukları için inadına üzüyorlar bizleri. hiç üzülmeyelim. yaşamayan anlamaz çünkü. bademirden okadar etkilendim ki bu gece kabus gördüm. aynı sey benim basıma gelmiş. ultrasonla bakıyorlar ve bebek gitmiş almamız lazım diyor doktor. o an tansiyon aletine baglıyım. tansiyonum 7ye9 oluyor. ben daha da fenalasıyorum. ve 3e2 oluyor tansiyon. o an komaya giriyorum ama kalbimdeki o kaybetme acısını ve o acıyla şoka girdiğimi cok zor unuturum, o kadar gercekti ki.. uyanınca kendi adıma sevindim ama o acı cok agır geldi. allah bademire yardım etsin. insallah toplar kendini ve bir bebeği olur hayırlısıyla.
kys annem geldi bugün. çok iyi oldu. ilk günden işlere koyuldu. kayınvalidemde cok harika bir insan ama yine de insanın kendi annesi bi baska oluyor. bi de annemin ilk torunu olacak. havalar iyi burda. ankarada soğukmuş ama burası yazlık bölge ya, ondan dolayı genelde ılıman iklim var. valla cok ciddiyim kuşadasında tatil yapmak isteyen olursa kapım kesinikle acık.

ben biraz toparlandım cnm , sende fazla düşünme kötü şeylerii rüyalaına girer böle bebişde korkar hem :) Allah bademire sabır versin .cok üzüldük ... cok zor birsey .eşimde cok üzüldü... sizlerde kendinize cok dikkat edin . fazla bilgisayarda kalıp radyosyana maruz kalmayın ...

ya leftere bendede var hanı hareketlerını de daha hıssetmıorum ya sabah kalkınca böyle bi korku sarıyo beni allah korusun bebegıme bısey olursa hıc anlamam ya bısey olursa dıye cok korkuyorum napıcam bunu nasıl önlicem????

ebi bu durumumuz cok sinir bozucu işte. ben de çözüm arıyorum. bazen bişey görüyorum alayım diye elim gidiyor sonra ya bişey olursa bu aldıklarıma nasıl bakarım diyorum. allah korusun kimsenin bebeğine bişey olmasın insallah. gerçi okadar cok araştırıyorum ki. hep diyor ilk 6 hafta cok önemli diye. sekizinci haftayı gecince düşük riski yüzde 6 oluyormuş. 12. haftayı da gecince binde 1e düşüyormuş. bu acıdan içim rahatlıyor. ben bir de artık hareketleri hissetmeye başladım ufak ufak. bu hafta basladı. cok siddetli değil ama pıtırtılar başladı nihayet. buna ragmen endişler gitmiyor. dua edicez artık bol bol. bir de mümkün oldugunca düşünmemeye calışıyorum. rahat olmaya calışıyorum. işlerimden geri kalmıyorum. bunlar da iyi oluyor..
dün üçlü test sonucumu da aldım. cok şükür güzel cıktı sonuclar. cok heyecan yapmıştım sonuca yaklastıkca. ultrasona da girdim. ilk kez gözüme büyümüş gibi geldi. 370 gr. olmuş sıpacık. yüzünü de gördüm net olarak. ufacık bir burun ve agzı var. gözleri iri. bana benzeyecek sanırım :)

ay ay ay masallah buyumus tabıı 370 gr ne demek yaa bızımkıler daha kücücükler arkadasım 36ıncı haftada yenı ıcım rahatladı dıyo artık kıpır kıpır artık öyle seyler aklıma gelmıo dıyo yanı bız 7-8 aylık olana dek bu tedırgınlıgı mı yasıcaz bılmıorum.allah korusun bebeklerımızı ona emanetler napalım artık yapıcak bısey yok kendıne dıkkat et bebısınıde dıkkat et opuyorumnanaktan

merhaba kizlar bugun bende brun spreyle basladim gunde 4 kez.igneden cok daha iyi ama genzim kup kuru.

lefterecigim bebisinde masallah buyumus artik bir isim arayisina gecersin.benim cok sevdigim bazi isimler vardi millet hep koydu olursa eger biz ne koyacaksak :)))

kys hadi bakalım ilk adımı attın tedaviyle beraber 10 ay sürecek yolculuğun hayırlı olsun, insallah bir tombiş de senden gelir. hastalıgın basladı mı bu arada? ordaki protokolü bilmiyorum ama iğneler olmayacak mı?
isim düşünmeye başlayacagım artık.. herkes de soruyor ama sizler hariç burdakilere son ana kadar söylemiycem :) yavas yavaş kafa yormaya baslasam iyi olacak.

cannim igneleri adetin ucuncu gunu balayacakmisim 27, 28 ine hastalanirim .bakalim doktoru aricam.
iki gun 75 doz kullanacam dort gunde 150 .heyecan dorukta

him bu arada bu kullandigim sprey herhalde lucrinin yerine .kullandigim ilacin adi suprecor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…