• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

merhaba leftere bende suan isteyim off cok SIKICI geciyo zaman gecmek bilmiyo.

kys çok gençmişsin :)) çok şanslısın buyüzden. ne kadar genç olunursa ihtimaller o kadar çoğalıyor. inşallah tutunur bebiş. martta dimi tedavin? bir de hangi ülkedesin. çünkü işteyim diye yazdığın saat burda akşam dokuzbuçuğa denk geliyor :) sanırım epey bi saat farkı var aramızda.

kızlar azıcık kendimi anlatıp paylaşayım sizlerle :) öncelikle diş problemim hafifledi çok şükür :) tedavi olmadım çektirmedim şimdilik geçiştiriyorum. bebek için arada bir alışveriş yapıyorum dayanamadan. yüksel caddesinde aba pikniğin olduğu sokağın sonunda bir dükkan var. tam köprünün ayağında... orada mükemmel bebek ürünleri var bir gidip görün derim. fermuarlı bir bebek battaniyesi gördüm 8 parcalık. mutlaka almalısınız. bir de yeni doğum yapan bir arkadasım ilk önce çok fonksiyonlu bebek çantası al dedi. aklınızda olsun, çok lazımmış. ama henüz bulamadım. nerde bulunur acaba... bebek bezi, kremleri...vs hepsinin fiyatlarını araştırıyorum. sıpalarımız göründüğünden de masraflı olacak :)) milupaya internetten üye olun size bezler ve kremler için indirim kuponları gönderiyorlar. bana geldi. ilk kuponlarımı harcadım bebek bezi aldım ömrümde ilk kez . çok tuhaf bir duygu. çarşıya girip görevliye bebek bezlerinin ne tarafta oldugunu sormak bile cok tuhaf geldi. yine doğuran arkadaşlarımın ve büyüklerin tavsiyesi üzerine sizlere de söyleyeyim, kenarda köşede artan paranız oldukca her boy bebek bezlerinden birer paket alıp alıp bir kenara atın. çünkü bebiş olunca durmadan bez masrafı cok zor oluyormuş. böyle bez masrafınız yokmuş gibi oluyor. 7 ayda epey bir bez birikir. yakınlarınıza da söyleyin annelerinize falan fırsat bulurlarsa onlar da alabilir. bir de abim söyledi ( 6 aylık ikizleri var) tek marka bebek bezi kullanmalıymışız. çünkü çeşitlilik olunca pişik oluyormuş. nekadar kaliteli bez olsa da bebeğin poposu bacakları o beze alışınca farklı marka pişik yapıyormuş.

bu anlattıklarım için henüz erken gibi görünse de aslında tam zamanı. 8 haftalık hamilelikten sonra da göbeklere bakım yapmak lazımmış. badem yagı iyi diye bilinmesine rağmen yanlışmış. doktorumda aynısını söyledi. badem yağı catlaklara iyi gelmediği gibi tüylenme yapıyormuş. tavsiye edilen iki yağ var. her gece yatmadan ya saf zeytin yagı ya da lokman hekimlerde satılan kakao yagını kullanmak gerekliymiş. böylece neredeyse hiç catlama olmadan bitirirsin dediler. ben kullanıyorum şimdi. ama dediğim gibi erken baslamak gerekiyormuş. ben gec bile kaldım. göbek de epey cıktı zaten. 102 santimlik bel cevresiyle hayatıma devam ediyorum :)) 14. haftadan itibaren cok hızlandı büyüme. ve inanılmaz bir mide yanması var nerdeyse aglıycam. yani böyle. öğrendiklerimi böyle ara ara yazmaya devam edicem :))

Arkadaşlar merhaba,
bu yeni çıkacak tüp bebek yasasından dolayı biz ani bir kararla, bu ay ilk tüp bebek tedavisini denemeyi düşünüyoruz. Benim sorunum eşimde.sayı az ve hareket yok.Bugün regl oldum.yarın gidip başlamayı düşünüyoruz.Siz Ankarada hangi merkezi tavsiye edersiniz? Lütfen zaman ayırıp yazın arkadaşlar.Dediğim yarın sabah 2.günüm ve tedaviye başlamayı düşünüyoruz.

saol cnm inşallah birsorun cıkmazsa yarın Allahın izniyle transfer olacagım... inşallah birsorun cıkmaz... içimde tatlı bir heyecan vardı saolsun cok düşünceli eşimin sayesinde moralim alt üst olduu.. yine sebepsiz yere tartısma cıkardı çocukca sakalar yapıyor paranın hesabını yapıyor... bugün iyice beni patlatma noktasına getirdii... suan moralim cok bozuk .songün neden stres yapıyorsun diom cokda umrumda dioooo... :( hem cocuk istiyor hemde beni laflarıyla yerden yere vuruyor... acaba tüp bebek benden dolayı yapılsaydı neyapardı acaba.inanın bana bu tüp bebege basladıgıma pişman oldum... hem hastane stresi okadar hormon yükleniyor birde evde sıkıntı.... inşallah tutarda birdaha buzorlu süreçten geçmem böle giderse tutmazsa b,rdaha yapapmam bu sıkıntılarla ,,kızlar bugünden sonra belki girerem kendinize iiyi bakın Allaha emanet olun ......

Canım İnşallah transferin iyi geçmiştir. Valla bu erkekleri anlamak mümkün değil iyiler hoşlar ama şu tuhaf espiri anlayışları yokmu sadece kendileri eğleniyorlar. Benimkide şaka yapmayı çok sever beni kızdırmayı. İğneleri kullanmaya başladığımda fena çattım tedavi bitene kadar sana küfür de etsem alttan al canım şakalar yapma sinirlerimi bozuyor falan falan fena çattım bir daha yeniledi tuhaf şakalarını bu sefer bu son olsun bak ben neler yapıyorum sen bari yapma ilaçlardan dolayı hassasım kaldıramıyorum hüngür hüngür ağladım ağlama diyor durduramıyorum ki bağıra bağıra sabahın körü apartmanıda ayağa kaldırdım işe gelene kadar arabada bak dedim bu son olsun küfür de etsem alttan al karışmam yumişleri büyütmem dedim sen sebep olursun. Sebep ne peki bir sorsan sabah kahvaltısı için yumurta hazırlıyor küçük ocağa koymuş bende çabuk olsun diye büyük göze aldım vay ben bilmiyormuyum büyük göze derken olay büyüdü. Herşeye sinir oluyorum işime karışılmasına daha da sinir oluyorum sudan sebepler ama sinirlerim ilaçlar dan maalesef çok kötü herkese çatıyorum. Maalesef ilaçlar bizi tahammülsüz yapıyor birde olacaktı olmayacaktı üzerimize stres de binince patlayacak bombalar hazır. Hepsi aynı bi senin eşin değil emin olabilirsin.

leftere sen erken baslamıssın aslında dogru ama bızım ev tasıma durumumuz var oyuzden yuk olmasın sonra alırım bebısıme ılk cıcılerını anneannesı almıs.ama ben 4.ay dolsun sonra alırım bıseyler ıns.sen böle anlatmaya devam et sagol faydalı oluyo opuyorumnanaktan

kys çok gençmişsin :)) çok şanslısın buyüzden. ne kadar genç olunursa ihtimaller o kadar çoğalıyor. inşallah tutunur bebiş. martta dimi tedavin? bir de hangi ülkedesin. çünkü işteyim diye yazdığın saat burda akşam dokuzbuçuğa denk geliyor :) sanırım epey bi saat farkı var aramızda.

:) tesekurler canim. insallah dedigin gibi olur bakalim hayirlisi.evet tedavimde martta baslicak nisanin basina insallah transfer edecekler.kaldigim yeri soylersem sanki icimden geldigi gibi rahat yazamam gibime geliyo o yuzden lutfen bana kalsin cok ozur dilerim. aramizda sadece bir saat var aksamlari calisiyorum . su anda folat hap kullaniyorum hamile olmaya yardimciymis doktor onerdi gunlerin gelmesini bekliyorum biran once gelsede bende senin gibi guzel haberler alsam keske.

kys inşallah sende güzel haber verirsin bize. ben inanıyorum iyi haber vereceğine. yaşın falan cok müsait. yerini söylememene alınmadım canım :) mutlaka bir bildiğin vardır, önemli olan rahat olman. tedavin sırasında aklına her takılanı içine ukte olan ne varsa bizlerle paylaşabilirsin.
ebi 4 aya girmene az kaldı zaten :)) tasınma olayında kendini yormayı düşünmüyorsun insallah...

yojimbo hayırlı olsun inşallah tedavin güzel başlar güzel sonlanır. yeni kanundan pek haberim yok galiba kıl payı kaçırdım :) ben maya tüp bebek merkezinde yaptırdım. çok da memnun kaldım. doktorum olsun hemşireler olsun çok ilgili, dikkatli ve güleryüzlüler. bizde de sorundaha cok eşimdeydi. sayı az, hızlıı hareketli sayısı az ve morfolojisi bozuktu. maya da erkek infertilitesi için yeni bir teknik kullanılıyor. macs yöntemi diye. ve zaten bizim gibi eşleri problemli olanlara tüp bebek yerine mikroenjeksiyon yapıyorlar şansı arttırmak için. sonuç olarak bunların hepsi bize yapıldı. önce ikizlerim tutmuştu ama biri gelişemedi. 6. haftada kendi kendini yok etti. ama öbürü cok şükür sağlıkla büyüyor. ay sonunda 5. ayımıza giriceğiz inşallah. ben cok rahat biçimde sana mayayı tavsiye ederim. orayı istemezsen hş klinik iyiymiş diye duydum benim ikinci seçeneğimdi orası. eğer devlet hastanesinde yaptıracaksan zekai tahir buragı hiç tavsiye etmem. benim orda denemem oldu keske hiç olmasaydı. sonuclar hep negatif olması yetmiyor gibi doktor beni deli etti. devlet hastanesi diyorsan etlik zübeyde hanım veya hacettepe derim. ama bugün regl olmuşsun. cok hızlı karar vermen gerek. yarın tedaviye başlamazsan bir ay kaçırırsın.

kızlar bugün ana kucagı ve oto koltugu arastırması yaptım. fiyatlar korkunç :(( ufacık bir bebeğin nekadar çok ihtiyacı oluyormuş böyle. benden masraflı valla :)) daha şimdiden kendime bişey almayı unuttum.

ya evet leftere bende söle bi bakıorum arada bebek odası takımı 1500tl en az sonra besık yada sepet alırsan ılk aylar yanımda olsun dıye 250 falan da o.puset araba koltugu maxi cosi dıye bı marka varmıs onda 850 ıdı ama 500e bulunuo kabus gıbı tek tesellı ılerde kardes gelırse aynı seyler yenıden alınmaz.ama saglam bı servet lazım yanı.daha dogum bez mama ve gereklı dıger techızat yok yani.allah yardımcımız olsun dogan rızkıyla gelır derler ıns öle olur eyvahedigeldismile

slm kizlar, banada acaba sizinki gibi cocuk odasiydi beziydi vs konustugum gunler olacakmi acaba Allahim banada o gunleri gostercekmi sabirsizlikla bekliyorum.Allah kimine bes on evlat verir nerdeyse yedircek ekmegi yoktur kimininde bol parasi vardir evlati yoktur mutsuzdur. eger benim olsun o kadar cok adaklarim varki kurbanlar kesip dagitacam oksuzlere yardim edecem ne bilim elimden geldigi kadar yardim edecegim.Allahim kimseyi kemseye ozendirmesin herkesin olsun.kizlar kaldigim yerde o kadar cok turk taniyorumki anlatamam tanidim turkler arasinda sadece bir kisinin yok ben ikinciye geliyiorum cok aci, herseyden uzak kalmak istiyorum bazen herseyleri icime atiyorum ama inaniyorum ki benimde olacak bir gun, cok hirsli biriyim yapmak istedigim seyi mutlaka eninde sonunda yaparim bebek konusunda beklemekten baska carem yok.kendimi ise veriyorum

bu arada leftere masallah bebegin baya buyumus hayirlisiyla kucagina almak nasip olsun. hepinizde saglicakla kalin.

kys hiç moralini bozma. inan hiç birimizin senden farkı yok. ama sonunda allah mucizesini gösteriyor. ben evlendim, benden sonra arkadaşlarım evlendi, eşimin arkadaşları evlendi hepsinin cocugu oldu. onları tebrik ettik, onlar adına sevindik ama bir yanımız hep çok kötü oldu. hiç unutmuyorum bir gün, en yakın arkadaşlarımdan biri doğum yaptı. ona gittim. içim buruk şekilde eve dönüyordum. evimin kapısına yaklasırken bir kadın bebek arabasıyla önümden gecti. o görüntüden okadar cok etkilendim ki... eve girdim. lavaboya girdim bir baktım ki yine her zaman oldugu gibi hastalanmışım. o gün sular seller gibi agladım akşama kadar.öyle kötü bir duygu ki allah kimseye yaşatmasın. her ay eşine hastalandığını söylemek, etrafında hamile görmek, bebekler görmek... hele ki hırslıysan ve bu konuda elinden tedavi olup gerisini allaha bırakmaktan başka caren yoksa kendini kıskaca alınmış gibi hissediyorsun.. evliliğin ilerledikce evdeki eksilik daha bir hissediliyor. ama maalesef ki sadece tedavi olabiliyoruz. inan ki o zamanlar bana sen de hamile kalacaksın, sende bebek bezlerini masraflarını düşüneceksin deseler ( ki diyorlardı) hiç inanmazdım. ama oluyormuş. doğruymuş söylenenler. öyle bir durumdayım ki 4. aya geldim daha şaka gibi geliyor. rüyalarımda kabus görüyorum. gecen gece rüyamda lavaboya girdim. bir baktım ki hastalanmışım. kalbim sıkıştı. eyvahlar olsun dedim. o kadar gercekti ki ağlamaya basladım. sonra bir anda sıcradım ki yataktayım. koştum lavaboya birsey yok. cok sevindim tabi ama demek ki hala bilincaltımda hastalanacagımı zannediyorum. arada bir hediyeler geliyor şimdi, sanki başkasının cocuguna alınıyor sanıyorum. dün komsum vardı bende. annemde var. anneme dedi ki özgeye yelek örecegim. bende bana yelek mi öreceksin dedim :)) sana niye öreyim bebeğine örecegim dedi. unutmuşum bebegi. bana örecek sandım :) bunlar da gelecek başına. hem bak ne güzel 24 yasındasın. ümitsizliğe asla yer olmayacak bir yaştasın. allahın da izniyle hamile de kalacaksın, fiyatları da düşüneceksin, adaklarını da tek tek yapacaksın. benimde deli gibi adaklarım var. acaba hangimiz adaklarda bulunmuyoruz ki? insallah yerine getirecegim. kendini işine vermen güzel. ama kendi hayatına da özen göstermelisin. bebeğin olunca yapamayacagın ne varsa yapmalısın. etraf moralini bozmasın. onları takma kafana. sen hazırlıklarını yap. hayallerini kur. hiç olumsuz düşünme. dualarını et. kenzül arşı mutlaka oku. burda bizim tartıştıgımız konuları da cocugu olmamaış biri olarak değil, çocugu olacak bir anne olarak oku ki hamileliğinde aklında bulunsun.

ebi, bir de bebek odası var dimi? ben onu unutmuşum iyi moral oldun valla :))) allah yardımcımız olsun. bunca zaman sonunda tabi istiyoruz ki herseyin en iyisi olsun. insallah kısmetleriyle gelirler. araba koltuklarına baktım bugün. kiloya göre değişiyor. böyle sey olur mu? bebek kilo aldıkca yeni koltuk mu alacagız anlamadım...

kızlar mrb doktora gittim bugün herşey normalmiş keseyi gördük ama bebek çok küçük old. için görünmedi haftaya cuma tekrar gidecegim bakalım hayırlısı ...

bademir hadi gözun aydın ıns sagsalim bebsınıde gorursun haftaya.ayy leftere valla bılmıorum ne olacak ıns bol kısmetlerıyle gelırler.yavas yavas almalıyız gercı ben bıraz sanslıyım bebegım ıns ıkı taraftada ılk torun oldugu ıcın anneler cok heyecanlı annem sen sec ben besık sepet ne ıstersen alayım dıyo.kayınvalıdemlerde heralde bebek odasını alacaklar.bız bıraz daha yırttık sankı.bende dun pastanede bebek sekerlerıne baktım nasıl guzeller yaa bızde alırız ıns 40mevludunde falan verılıomus.ya neguzel seyler var arkadasım tuketım cılgınlıgı sadece dıo ama ınsan 10 tane dogurmuyo kı olsun kaydirigubbakcemile3

mrb kızlar transferim olduu... ama içimde hiç ümit yok niyeyse ...inşiallah tutar..transferde cok zorlandım cıktıkdan yarım saat sonrada hemen wcye gitmek durumunda kaldım bu sebeple içime olumsuz birsey girdii... bakalım hakkımızda hayırlsıı

haklisin lefterecigim ben biraz fazla abarttim galiba yazdiklarini okurken cok duygulandim aslinda hepimizde ayni mucadele pesindeyiz.

kizlar icimden geldi ilk tup bebek deneyimimi anlatmak istiyorum umarim okurken sikilmessiniz :) oluyo o yuzden buyuk yazim bari SIKILMASSINIZ. Turkiyeye 6 haftalik izine gittim ennem basimin etini yedi tup bebek yaptirmaya karar verdim bu arada esimin haberi yok o daha izine gelmemisti neyse tlf da soyledim tedavi goruyorum diye oda kaldigimiz semtte yaptiracagiz diye biliyordu. esim gece 01.00 gibi eve geldi yurtdisindan ama ankaraya gidecegimizi bilmiyordu ono zor bela dedik oda ikna oldu sonra .onun yolculuguda toplam 12 saat suruyo baya yorgundu sonra sadece 3 saat uyudu yola ciktik bu arada eve gelen giden eksik olmuyo benim yumurtalar toplandi geldik uc gun sonra yine gittik 2 tane embriyo transfer edildi dinlenmeden uc saat yolculuk yaptik iki gun sonra yine gittik bitane embriyo daha konuldu yine hemen geldik uc saat yol yani toplam 4 kez gidip gelmek zorunda kaldim bebeklerin olacagi varsada yolculuk yuzunden olmadi. bu arada parayi hep odedikten sonra dogru durust ilgilenmediler elimdekini avcumdakini anlicaniz hep doktora verdim.10.gun oldu hafif hastandim esime dedim yine olmadi iki gun sonra doktora gittik degerim 43 tu uc gunsonra yine gittim 60 mi seksenmiydi hamilesin dediler hepimizde cok seivndik sonra iki hafta gecmesine ragmen yukselmedi dis gebelik dediler olmadi anlicaniz. umarim sikilmediniz :)

bademir büyütmeye başladın yani :) hadi bakalım cok dikkat et kendine uzun yolculuğun başlıyor :)

ebi benim de aynı sayılır. kayınpeder epey cimri bi insan ama yapar herhalde bişeyler :) annemin zaten ilk torunu kadıncagız catlıyor simdiden. ama ne kadar da olsa asıl yük anne babaya düşüyor. tatlı telaşlar bunlar, bunun da üstesinden geliriz insallah.

turtem bende seni merak ediyordum. hiç içine kuşku düşmesin. transfer sonrası cok sıkışık olunuyor zaten insan dayanamıyor. bende yarım saat anca bekleyebilmiştim. düşündüğüm tek sey tuvaletti o an için. sen içini rahat tut. kaç embriyo transfer ettiler, kacıncı kalite? ve şimdi eşine söyle, eger bu bebeklerin tutunmamasından sorumlu olmak istemiyorsan bana iyi davran de. cünkü bu önümüzdeki 5 hafta cok riskli. ani moral bozuklukları hiç iyi olmaz.

kys ben sıkılmadım :) neden ankarada yaptırdınız istanbuldayken onu merak ettim. okadar yol gidilir mi hiç? üzüldüm valla. sakın ola ki şimdi de aynı hatayı yapmayasın. bu sefer yataktan cıkartma kendini. yanında sana yardımcı olacak biri yoksa cok fazla misafir de kabul etme bence. ayrıca gecenki yazında hiç abartılı değil. sen hislerini yazmışsın ki bu hislerde hiçabartı olmuyor. zaten cok yogun hisler yasadıgımız için çok normal bu. sadece olmayacak diye düşünme. inan ki bir bakıyorsun ki olmuş, inanamıyorsun ama oluyor :)

Back