bademir normal bunlar hiç endişelenme. düşünsene rahmimiz yumurtalarımız ne kadar cok kurcalandı.. hem onların agrısı hemde bebeğin gitgide daha cok anneciğine yapışması rahmini etkiliyor. şimdi rahmin ömründe gecirmediği kocamaaaaaaan bir değişiklik gösteriyor ve fabrika gibi calışıyor. o yüzden hiç kafana takma. bol bol sıvı al dinlen.
ebi cok sevindim. büyümüş sıpacık valla :) 3 hafta sonra gördüğünde ise gözlerine inanamıycaksın. gercek bir mucize bunlar yaaa... öncelik sırası yok canım. beni önce ultrasona aldılar. ultrasonda bebeğinin kalp atımına vucut sekline bakıyorlar -ki bir insandan hiç farkı yok. kaburga parmak göbek ... ne ararsan oluyor bebekte :) -- sonra ense kalınlığını ölcüyor. yani başımızla omuzumuz arasında bir cukur oluyor ya, özellikle basımızı yukarı kaldırınca, o cukurun derinliğine ense kalınlığı deniyormuş. cukur ne kadar derin olursa o kadar iyi. ama allah korusun hiç cukur yoksa kötü. ama öyle birsey görülme ihtimali cok cok az. özellikle 35 yasın altındaysan. ki öylesin. sonra kan alıyorlar. kanda bebeğin genetik, kromozomsal hastalığı var mı, down sendromu var mı o belli oluyor. ama o test biraz uzun. yani kan alımı kısa ama sonucu hemen o gün almıyorsun. ben daha dün alabildim sonucu. çok şükür hiçbişey cıkmadı. saglıklıymış sıpam. insallah hepimizinki de saglıklı olur da hayırlısıyla kucagımıza da alırız. bu testlerde kendini sıkma. bir aksilik cıkma ihtimali cok düşük. aç ya da tok gitmen de farketmiyor. ama ben biraz aç gitmişim ki mide bebeği sıkıştırmasın da rahat göreyim diye. ama bu tamamen benim düşüncemdi. dr. demedi aç gel diye.
tutem yarın en güzel günlerinden birisi olacak insallah. tek kötü yanı sıkışık olman durumu. ama azıcık sık dişini. sonrası cok güzel. ya içimde öyle bişey var ki hepimiz tek bebek gidiyoruz sen düzeni bozacaksın gibi hissediyorum. sanki iki tane tutacak gibi bi his var içimde. sonra da cocuk yapmıycan sanki.:) sana hep ikiz yakıstırıyorum nedense :) hadi bakalım bunu öğrenmeye 13 gün kaldı. geri sayımın başladı :))