2009 da Ankara'da tüp bebek yaptıracaklar, birbirimize destek olalım

merhaba kızlar dün yumurtalarım yoplandı eşimde aynı zamanda mikro tese oldu 15 tane yumurta toplanmıstı.bugün merkezi aradım 15 yumurtadan 10 u olgunmus bunlardan da sadece 5 di döllenmiş pazartesi tekrar arayacagım inşallah problem olmazda transfer olur...

turtem çok iyi yumurta sayın zaten en kalitelerini koyacaklardır inş. sna sımsıkı tutunurlar sende o mutlu haberi alırsın..

kys hoşgeldin aramıza benimde 10. yılımda oldu sakın umudunu kesme...

ebicim ben ilk ultrasona kan testinden epey bi sonra cagırmışlardı. hem kese hem kalp atısı için. bu aralık sonuydu sanırım. sonraocakta bir kere cagırdılar. şubatta da ikili test için ve ense kalınlığı için gittim. şimdiki randevum martta. yani ayda bir seni cagırmaları gerek. bu normal. ama ayda iki üç kere cagırıyorlarsa o zaman biraz paraya dönüyor olay. şimdi ikili test lazım zaten. ondan sonraki ay detaylı ultrason yapılır. ve 20-22. hafta arası da üçlü test var. sadece 9. aya girildiğinde cok sıklasıyormuş ultrason ve takipler. heleki sona doğru nerdeyse hergün gidiliyor. bu arada kesinlikle ultrason yada yapılan bu kontrollerin bebeğe en ufak bir zararı yokmuş. hepsini arastırdım. çünkü ben bazen ayda bir cagırdıkları için bekleyemiyorum, göresim geliyor devlet hastanesinde kontrole gidip ultrasona giriyorum böylece fazladan görmüş bile oluyorum bebişi :)) en ufak bir zararını duysam asla gitmezdim. amaaaa simdi biz hala erken hamilelik dönemindeyiz. benim son ultrasonum bile vajinal ultrason oldu. bundan sonra göbege terfi etcem. büyük olasılıkla senin de o şekilde yapılıyordur. ama eğer karnından ultrason yapılırsa doktorun fazla bastırmaması gerekiyormuş. ilk dönemler için gecerli bu. cok baskı iyi değilmiş.

kys cok geçmiş olsun, neden bu sekilde olmuş sasırdım gercekten halbuki burda pekcok yer cok dikkatli yapıyorlar bu tedavileri. yurt dışında tedavi protokolleri burdakinden biraz daha farklıymış diye duydum ama önemli olan sonuc tabi. insallah bu sene sende listemize eklenirsin ve kış annelerinden olursun. ( kızlar listeyi yazıcam buraya ) ne zaman destege morale veya baska birşeye ihtiyacın olursa biz burdayız.

turtem gayet güzel. ve ben hala iddealıyım senin ikizlerin olacak.... bu arada dinlenmeyi unutma. benim yaptığım hatayı yapma ( nasılsa yumurtalar benden cıktı bebekler 3 gün dısarda diye düşünüp manyak gibi sigara içmiştim )

bademir nasılsın? :))) bebiş nasıl? :))

inşallah cnm senin dedigin gibi ikizlerim olur .bir transfer olsunda hayırlısıyla pazartesi gününü bekliyorum bakalım pazartesi transfer belli olacak kalitesine göre

turtem çok iyi yumurta sayın zaten en kalitelerini koyacaklardır inş. sna sımsıkı tutunurlar sende o mutlu haberi alırsın..

kys hoşgeldin aramıza benimde 10. yılımda oldu sakın umudunu kesme...

merhaba bademir,cigim, umudumu kesmedim arkadasim tedavi sureci ne kadar zor olsa bile yolun sonuna kadar gitmeye kararliyim. cunku ruyalarimda hep bi oglum oldugunu goruyorum insallah gerceklesir bizde mutlu sona ereriz.ayrica sanada gozun aydin diyorum saglikli olsun insallah.

cok sagol canim, burdaki odiyecegim paraya uc kez tup bebek yaptirma sansimiz varmis insallah olurda bidaha turkiyede yaptirmaya gerek kalmaz.yaptiracagimiz yer cok buyuk hastane 6 ay once basvurmustuk nihayet martta tadaviye baslayacagim nisanin basinda transfer edecekler bi taneymis sadece :çok üzgünüm:

kys ne bir taneymiş? dondurulmuş embriyon falan mı var? ama ümitsiz olma gercekten. bebeğine şimdiden kendini hazırla.

sadece bitane embriyon transfer edeceklermis gerisini donduracaklarmis. biraz yanlis anlasildim galiba.

kys gercekten yurt dısında farklı bir protokol yapıyorlar sanırım. cünkü burda eğer bir yumurtadan fazla döllenmiş yumurtan varsa 3 embriyo transfer ediyorlar sansın artsın diye. 3ün üstünde embriyon varsa onları donduruyorlar. yaşın cok gencse o zaman da az transfer yapıyorlar. insallah bebegin tutunur sana.

turtem ne yaptın , yarın büyük gün bebekler geliyor :))

cnm ben bugün hastaneyi aradım 5 döllenmiş yumurtadan 4 iyii gidiyormuş inşallah böle devam ederse yasımdan dolayı çarşamba günü 2 tane transfer edeceklermiş... yarın yine duurum hakkında bilgi alacagım

turtem çok iyi gidiii cnmm...
leftere iş. büyüyodur hiçbişi hissetmiyorum bazen kötü düşüncelere kapılıyorum sonra toparlanıyorum felan böle gidio bakalım.. Cuma günü ne olup bittiğini görecegim inş. bu arada agrı , kanama, lekelenme felan yok inş. herşey normaldir...

leftere bılmıorum ıste 3haftada bır erken mı bılmıorum kafama takılıo acaba para ıcını dıye.neyse bakıcaz artık....
turtem cok guzel ıns böle gıder bebıslerın tutunur sana ıns bızıde haberdar et...
bademır kanaman lekelenme falan olmaması cok önemli demekki iyi gidıo.ıns kontrolde de sıkıntısız bebegını gorursun.hadı hayırlısı...

bademir demekki hersey yolunda masallah. bende de hiç olmamıstı sadece ikizlerden birini kaybettikten sonra cok cok hafif pembe bir leke olmuştu.
turtem bugün transferin olmuş olmalı.......
ebi 3 haftada bir sanki biraz erken gibi. cünkü ayda bir oluyor normali.

yok canım benimki 5. gün tarnsferi olacakmıs .buyüzden transferim inşallah birsey olmazsa yarın olacak

saol cnm inşallah birsorun cıkmazsa yarın Allahın izniyle transfer olacagım... inşallah birsorun cıkmaz... içimde tatlı bir heyecan vardı saolsun cok düşünceli eşimin sayesinde moralim alt üst olduu.. yine sebepsiz yere tartısma cıkardı çocukca sakalar yapıyor paranın hesabını yapıyor... bugün iyice beni patlatma noktasına getirdii... suan moralim cok bozuk .songün neden stres yapıyorsun diom cokda umrumda dioooo... hem cocuk istiyor hemde beni laflarıyla yerden yere vuruyor... acaba tüp bebek benden dolayı yapılsaydı neyapardı acaba.inanın bana bu tüp bebege basladıgıma pişman oldum... hem hastane stresi okadar hormon yükleniyor birde evde sıkıntı.... inşallah tutarda birdaha buzorlu süreçten geçmem böle giderse tutmazsa b,rdaha yapapmam bu sıkıntılarla ,,kızlar bugünden sonra belki girerem kendinize iiyi bakın Allaha emanet olun ......

merhaba turtemcigim coktandir yazilarinizi takip ediyorum insallah hersey yolunda gider ve embriyolarin sana SIMSIKI tutunurlar Allah yardimcin olsun..

kizlar merak ettim yaslariniz kac turtem, leftere, bademir.

kizlar kusura bakmayin yasinizi sordum sadece benim ne kadar sansim var acaba diye merak ettim o yuzden.

kys senin yaşın kaç? ben 28 yasındayım ama dogurken 29 olucam:)
turtem üzüldüm yaa, belki de kendini suclu hissettiği için böyle kamufle ediyordur. baştan da dediğim gibi sen şimdi kendini düşün. bebeklerin sana tutunsun hayırlısıyla sonra intikamını alırsın. ozamana kadar kafaya takmadan tınlama hiç... hamile kalınca gecenin yarısı evden atarsın git ananas bul diye :)) canım senin bebeklerin bir adı vardı, blastosist diyorlar yanılmıyorsam. 12-16 hücreli transfer yapıyorlar 5.gün. onların sansı daha yüksek oluyor 8 hücrelilere göre. insallah ikizlerimiz sana tutunacaklar senle tekiz gebelik geleneğimizi bozacagız:) yarın ve sonraki onikigün hep güzel şeyler düşün, bebeklerini düşün onları büyüt, okula yolla, fırca at, kucagına al sev...ne eşin ne başka bişey önce sen ve bebeklerin....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…