selam kızlar herkese,
bizim yarın tam 1 ayımız doluyor ama sizer kadar fırsat bulup giremiyorum siteye, daha doğrusu biçok şeye fırsat bulamıyorum çoğu zaman.
1,5 saate bir emzirmeye başladım bir süredir kızımı, ilk başlarda her kafadan bi ses çıktığı için ne yapacağımı bilemiyordum. kilo problemimiz var malesef, doğumdan 2 hafta sonrasına kadar kilo kaybetti, sonra almaya başladı fakat haftada 110-120 gr. aldı. her hafta sağlık ocağına götürüp tarttırdım. tam 4 haftalık olduğunda doğum kilosuna yeni ulaşmıştı. Pazartesi günü doktora gidecez, bakalım ne diyecek.
Tabii bu gidişat beni inanılmaz üzdü, bi süre göğsüm yaradan iltihaplandı, antibiyotik kullandım ve o göğsü sağdım, her sağmamda 20 cc süt zor çıkıyordu, sütle ilgili sorun olduğunu düşünüyorum, çünkü tek göğüsten 60-150 cc çıkaranlar varmış. ama bi yandan da kızı emzirirken diğer göğsümden süt damlıyo, ilk haftalar göğüslerim emzirmeden önce sertleşirken şimdi daha yumuşak, eskiye göre daha sık emzirdiğim için mi diyorum. bi türlü çıkamadım yani işin içinden.
5-6 gündür peşpeşe 2 göğsümü verip toplamda 40-45 dk. emziriyorum, hala kilo atrışı düzelmezse ek gıdaya başlarız diye düşünüyorum. hiç istemediğim halde.
Bizde durumlar böyle, kızlar bebeğinizin kilosu ve kilo göğüslerle ilgili kafama takılanlar konusunda yaşadıklarınızdan, tecrübelerinziden bana söyleyecekleriniz var mı? Aynı problemi yaşayan ya da fikri olan. insan kendini çoğu zaman o kadar çaresiz hissediyor ki........