2009 Aralık Anneleri

sibel nazın yeni yaşı kutlu olsun. Rabbim hayırlı ömürler versin. Bahtı açık olsun , güzel günler görsün inş.

yarın için heyecanlıyım. zeynep ilk gününde neler yapıcak ben yanında olmıycam anane ve dede dayanabilcekler mi ve zeynep ne kadar duracak 1 saatle başlıycaz bu hafta ama inş. kolay olur. anlatoyoruz cumadan beri zeynep okula gidicek şöyle böyle yapıcak arkadaşları olucak diye zeynepteki laf şu pepeli çanta alcaz:) dün aradık bi yerde bulamadık. netten mi sipariş versek bilemedim. bugünde bi kaç yer bakcaz. kafam dağılsın diye arkadaşlar gelicek onları bekliyoruz .yeni bir iş yeni bir okul Allah sonumuzu hayr etsin:)

Kiymet isin hayirli olsun ne guzel isin vr artik icini rahat tut erken degil zamanla alisirsinizda .yavas yavas alistirmaya calismak zeynebi mantikli olmus yadirgamaz ins kuzu
Pepee li canta oyuncakcilarda var kirtasiyelerde bile var burda.
Naz kuzusunun da dogum gunu kutlu olsun kendi gibi hayati da guzel olur insallah sansi bahti hep acik olsun..

sağol nazancım. burda da bi sürü yerde vardıda okul sezonu bitti diye kalmamış neyse başka bi çanta aldık ben daha çok beğendim çantayı zeynepte sevdi sanırım akşam hiç çıkarmadı hadi okula gidiyoz diyip durdu:)

ayyy canım beniim büyümüş de okula mı gidermişş :)
inş hep böyle hevesle gider gelir
bu arada ben efeye okula gidelim mi desem hııııı der anca :)) maşallah zeynebe

Son düzenleme:
Ayy kimseler gelmiyor kaç gündür
Ya tuvalet eğitimini sorucam ama kimseler yok ,iki yaşlarını doldurdular ne dusunuyisunuz tuvalet eğitimi için,yazı mi bekliceksiniz baslicak mısınız,azra çok seviyor tuvalete gitmeyi fakat hep yaptıktan sonra aklına geliyor sanırım bezi altından çıkarıp atmak gerikiyor tam anlamıyla başlamak için ,ama korkuyorum ya sizlerle beraber başlayalım istiyorum .

gel en olmadı ben de baktım baktım çıktım kimse yazmayınca yazasım gelmedi..
Nasıl geçti ilk gününüz Kıymet inş.Zeynep için de senin için de güzel geçmiştir..
Ben yazın başlıcam tuvalet eğitimine.Efenin hiç hazır olduğunu dşünmüyorum.bırakın söylemeyi bezini zor alıyorum kaçıyor..bütün gün almasam rahatsız olmaz..hem yazın sıcak onun için de bizim için de daha rahat olur

Bende yazın düşünüyorum bizimki sadece kakasını yapınca söylüyor eğer kaka yaptıysa hiç bi yere oturmuyor :)
sabah kalkınca soruyorum çiş yaptınmı diye şiş şiş deyip bezi açtırıyor ama bezi bağlamak büyük sorun kıyameti koparıyor o bez bağlalana kadar
sadece eline onun sevdiği bişi verirsem onu yiyene kadar duruyor.
bende hep baktım çıktım kimseler yazmamıştı

sabah kahvaltıda hiç bişi yemedi kızdım bende gittim göğsüme kırmızı ruj sürdüm görünce başladı ağlamaya anne uff uf diye kapattırdı hemen
1 dk geçmeden tekrar meme istedi açtım çok acıyo uf oldu o tekrar kapattı bi süre böyle devam ettik ağladı biraz sonra tv izlerken ayaklarımda uyudu

kalkınca 1 kase yoğurt yedi ve hala meme istemedi ama göğsüm çok şişti taş gibi birazdan yine yemek yediricem meme aklına gelmeden ama gece emzirmeyi düşünüyorum
bikaç gün böyle devam edicem gündüz vermeyip gece emziricem ama hala kırmızılık duruyor çıkmayan rujdan sürmüşüm görünce yine almayabilir hiç aklımda yoktu böyle bişi
kızınca birden sinirden yapıverdim ama bana bişi oldu diye çok ağladı yavrum iç çeke çeke

ilk günüm güzel geçti nazancım çalışmayı özlemişim deli gibi koşturdum:) zeynepte 15 dakka durdu sadece annemler eve ben işe gitttim. özlemiş beni akşam üstü ben dönerken annem aradı konuştuk telde anne gel nerdesin dieyip durdu eve gelince az trip yaptı sonra sarıldı boynuma. velhasıl beklediğim gibi oldu. gündüzde babası uğramış onada trip yapmış accık cadı. böyle böyle alışacak kuzu inş.

biz yaza doğru karar aldık. önce bi kreşe alışsın orayı iyice benimsesin ki sonra diğer işler artık. annem bugün hiç emzik vermemiş öylede uyutmış ama ben gece yatarken kıyamadım hem benden hem emzikten ayrılması zor olur çocuk hepten depresyona giricek onunla azcıkta olsa tatmin oluyıo diye biraz daha erteledim. ama sdece uyku zamanları vericem artık...

Kıymet ilk günün rahat gecmesine sevindim zeynoda cok huysuzlanmamıs o kadarcık tiripte olsun benimki hep yapıyor işten aradımmı aglamaklı ses tonuyla anneeee baaabaaa diye konusuyor .Biz tuvalet egitimini yaza düsünüyorum altını acıp bırakmak gerekiyor üsütmesin bu havalarda yapınca söylüyor aksamdan beri 2 kere tüm üstü degiştirdik cişi cıkıyor 5 numara kullanıyoruz ama bez dolup tasıyor 2 saatte .

selam kizlar benim cadıcık apaçi oynuyor döne döne offff uykusu hiç yok ne edeceğiz bilmiyorum dün gecede 3 te uyudu 12 de kalktı tam şaştı saatleri

Selver hadi bakalım inş bu sefer bırakırsınız emmeyi artık dönme geri bir kaç gece de ver sonra onu da kesersin ben de önce gündüz bıraktırmıştım..
ben de emziği bıraktırmayı kara kara düşünüyorum korkuyorum valla hiç çıkmıyo ağzından bulana kadar bile ağlıyo evin içinde..
Sevindim Kıymet iyi geçtiğine :) böyle de devam eder inş. ohh ne güzel işli oldun:)
Melike apaçi dansı yapan Zeynep i de yerim bennn

inş. canım bakalım ben istiyorumda babası ağlayınca dayanamıyor ağlatma meme ver oğluma emsin biraz daha diyo
bi öncekindede eşim yüzünden bırakamadım bende kıyamamıştım ama o ağlayınca deli oluyor ağlamıcakmış çocuk
14 saat kadar emmedi bugün istedikçe açtım uf deyip kapattı hep ama gece yatarken hiç bişi yeyip içmedi karanlıkta emzirdim
ilk başlarda istemedi sonra emerken uyudu
nekadar zormuş bu bıraktırma işi ya

Aşı oldu oğluş bugün hepatit a.6ay sonra 2.dozu varmış.beklerken orada şubat doğumlu bi erkek çocuk vardı ağzında emzik.iki elinde de birer tane emzik.üç emzikle geziyo çocuk.diş yapısı bozulmuş ağız yapısı bile öyle gibi.kafama takıldı emziği bıraktırmam lazım çok zor olacak ama..onlarda uğraşmış bi ara hasta olmuş çocuk çok ağlamış dayanamamışlar vermişler..inş çok zorlanmayız..

geçmiş olsun nazan. emziği bıraktırmak çok zor ya bizim üst kattakide şubat doğumlu her hafta emzik alıyorlar ısırıp koparıyo ağzına 2-3 emzik birden sokuyo
vermedikleri zaman deliriyo acayip düşkün.benim kuzenin kızı 5 yaşına girdi onada bıraktıramıyorlar neler neler denediler annesi bi gece vermedi gece yarısı gidip eczane açtırıpda aldılar o derece:)

sağol canım.
ben kime diyorum aslında ben 6 yaşına kadar emzik emmişim.kendim gidip alıyodum bakkaldan artık annemler saklayınca o kadar yani hayal meyal hatırlıyorum..6yaşında artık memlekete gidecegimiz bi ara ablam bak artık büyüdün okullar açılınca okula başlayacaksın şimdi sana memlekette çocuklar güler herkes seni ayıplar demişti.ben de tamam bidaha emmiycem demiştim emziğin birini ben birini ablam kesmiştik sobaya atmıştık.ee eşek kadarr olunca hatırlanıyo:S
2.5 tan sonra bıraktırmak iyice zorlanıyomş.biran önce başlamam lazım.
perşembe misafir gelecek telaş sardı yine beniii

biz sadece uyurken emzikle uyuyoduk 20 ayllıkken onuda bıraktık drlar 2 yaşından sonra bırakılmasını söylüyolar bende 2 yaş sendromu falan başlamadan en iisi bıraktırıyım dedim be bi akşam ansızın bıraktık emziği kediye verdik dedim tabi çok bilinçli olmadığı içöin anlamadı ama ilk 1-2 hafta uyuturken zor oldu sürekli eli ağzına gidyo emzik arıyo ama sonra alıştı iyikide ozaman bırakmışız şimdi olsa tutturur ucunu keserek başlıyabilirsiniz zaman dahada geçmeden 2.5 a bırakmadan iyice anlamdan bıraktırmada fayda var benim 20 ayllıkken bıraktırmam çok ii oldu iyiki 4 ay daha beklememişim diyorum zaten 1-1.5 yaştan sonra çok gereksiz bişey emzik

yarin kizim 2 yaşında kocaman bir kız olacak evde annemler ve kv ile kutlayacağız sade bir kutlama olsun zaten anlamıyor bugün oyun parkına götürdüm 1 saat oynadı zıpladı gönlünce eve dönerken de 1-2 ufak oyuncak aldık gönlünü yaptık kuzumun sana doğum gününde ne alayım diyorum ayan (ayran) süt diyor çok masrafsız kızım var eğer genç kız olduğunda büyük bir hediye isterse bugünleri anlatırım

benim kardeşimde ilkokula gidiyordu 1 taneyi emiyordu diğerini elinde memesiyle oynayarak uyuyordu annem okula gelip arkadaşlarına göstereceğim gülsünler sana dedi o zaman emmeyi bıraktı ama ara ara eline alıp ucuyla oynuyordu bende şimdi keşke emseydi memeyi daha kolay keserim diyordum o da dert demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…