2009 Aralık Anneleri

nazan nerden açtın gecenin bu saatinde yemek konusunu çook açıktım yememek için zor tutuyorum kendimi:)

sibel facedeki resim ve altındakı yazılarına bayıldım

1- yine patatesli olcak ama püre patatesin üstüne mor lahanayı kıyıp azcık kavurup sarımsaklı yoğurtla karıştırıp döküyosun. dolapta beklettikten sonra dilimler halinde kesiyosun. bunun havuçlu versiyonunu da yapabilirsin
2-etimekleri koyu kıvamlı sarımsaklı yoğurta bulayıp bulayıp bolca ama diziyosun borcama.onu buzdolabına atıyosun. servisten bi süre önce de bildiğin salata gibi taze soğan,maydonoz,dereotu,mısır, kornişon turşu (olabilirde olmayabilirde) hep yeşil oluyo yani yağını tuzunu limonunu koyup karıştırıp yoğurdu çeken etimeklerin üstüne döküyosun.sonra dilim dilim servis ediyosun:)
3-kişi sayısına göre kabak ve havuçları rendeleyip az yağla soteliyosun az soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt ,dere otu ve cevizle karıştırıyosun tadına göre tuzda ekleniyo. servis tabağına alıp buzdolabında bekletebiliyosun . bunu anca kaşık kaşık yada minik kaplarda koyabilirsin güzel dursun tabakta diye.

4-pirinç salatası yapabilirsin. pirinçleri haşlayıp dereotu mısır limon yağ koyup karıştırıp servis ediyosun.

aklıma şimdilik bunlar geldi başka bişey dersen geldikçe yazarım:)

benimde karnım acıktı deminden beri tıkınıyorum meyveleri kesmedi. yatsana be kadın ne oturuyosam hala...

nazan nerden açtın gecenin bu saatinde yemek konusunu çook açıktım yememek için zor tutuyorum kendimi:)

sibel facedeki resim ve altındakı yazılarına bayıldım

çok sağol canım :))

valla benim öyle naz la oturup bişeyler hazırlıcak lüksüm yok maalesef.. annem mercimek köftesi yapacak, ablam kurabiye yapacak, görümcem sarma yapacak :)) ben pasta alıcam bi de börek yaparım heralde tamamdır.. zaten fırınım da bozuk alcak durumda yok şuan.. vs vs.

günaydın herkese..

ben oğluşla uğraşıyorum 2 saattir sallıyorum uyumadı şimdide uykusu geldi ben uyutmıcam
10 da yatırıcam artık gündüz uykusu yok zaten öğlen 12-1 de kalkıyoruz öğlen uykusuna yatıncada gece 1-2 bazen 3 lere kadar uyumak bilmiyor
sinirden başım ağrıyor biraz bizde kendimize zaman ayıralım ya bizde insanız

selam millet bugün evdeydik yağmur buraya mı bu kadar çok yağdı ya hiç durmadı nerdeyse.... temizlik yaptım şükür mutluyum.ama farkettim ki zeynep dün nar yerken yani cebelleşirken halıya düşürmüş ve üstüne başmış sildim ama umarım geçer ..

yağmur burdada var sabahtan beri yağıyor...

ben üstteki msjı yazarken yavrum koltukta uyuya kalmış

Herkese selam yaa herkeste aynı dert uyumamaları,meme,ev temizligi cocukların yapısıklıgı biraz rahatladım ve mutlu oldum desem yeridir kızlar yalnız olmadıgım içinn .Kıymet o ne tarifler masallah sana gece gece .Ben bu sene yapmıyacagım kalabalık dogum günü cok yoruluyorum aksam arkadas eşiyle gelcek bir pasta kesecem bide stüdyoda 2 yas resmi bu kadar hediyede akülü araba alacagız cok seviyor magazaya gidince saldırıyor .Bu arada melikenin hamilelik olayı netlestimi.

Bu arada biz bir yanlış yaptık zeyno yalancı memeyi bıraksın diye ucunu kesip hav hav yemiş dedik hemen bıraktı ama şimdi cok korkuyor köpeklerden onu gectim evde bişeyden korktumuda havhav diyo .

canim ben kerev'z yaparim e[er tadini seversen kerev'zler' sarmisakli yo[urdun '.'ne rendel'yorsunve bol ceviz ekliyorsun veya lahanayı beyaz olan ince ince kıyıyorsun gene sarmısaklı yoğurt ve rendelenmiş havuç 1 kaşık kadar mayonez karıştır dün gece vardı koca borcamı 2 kişi yedik veya az kişi olacaksa aile arasında karnıbahar salatası haşla limon z.yağı

netleşti canım hamile de değilim reglde olmadı yani 3 test negatif çıktı kan için gittim kapalıydı ama olsa elbet 1 testte silik bile olsa çıkardı

Kiymet Melike cok sagolun tarifler icin pirincli olani denicem mutlaka hem kolay hem guzel olur eminim:) dereotu cok severim zaten..
Kabak ve havuclu salatayi yaparizbizde cok severiz..
Melike kereviz ve beyaz lahana cig oluyor herhalde dimi?
Bi dr a git ozaman Melike istersen ben olsam coktaan gitmistim..belki gec dollenme vardir kim bilir yada emziriypsun ondan da olabilir.,

evet tatlım çiğler ama çiğ oldukları belli olmuyor hele kereviz benim 1 numaramdır ki onları rendelemek pek kolay olmuyor gene de çok severim
ben de emzirmeye yordum tatlım dr buralarda güvendiğim bildiğim yok ist. gitmek kızla zor geliyor offf bir de sevmiyorum o muayeneyi o yüzden sallıyorum

baya oldu ama günün geçeli bencede nazanın dediği gibi geç döllenme o testlerde çıkmıyor kan testi yaptır biran önce bebiş haberi ver bize:)))

Haklisin aslinda ben de hiic sevmiyrm dra gitmeyi dibimizde hastane var ama illa surunecem gitmek icin..
Bide benm kadin dogumdoktorum gitmis burdan cok uzuldum duyunca cok seviyodum guveniyodum psikolog gibi konusuyodu ablamda hep ona gitmisti.. Dogumdan bir sene sonra gitmistim gorur gormez adimi soylemisti. Birde ben kist ameliyati olduum icin ayri bi ilgileniyodu falan.. Baska bi dr iyi dediler ona gittim birkac ay once ben kist kontrolune gittim adam bakmadik yerimi birakmadi sinir oldum.. Amann
Ya oglus yine aksam altida biz uyurken yedigi 2-3 kasik pilavla uyudu yarim dilim kek yedi bi de sut icti iste

yaa benim doğum günü için netten verdiğim sipariş iptal oldu.. aradılar beni ürünü temin edemiyolarmış parayı iade ettiler ee ne alcamki ben bu sıpaya..

bu arada herkes bi yazabilir mi kızlar nası uyutuyosunuz çocukları?

kış geldi ya kıymet bunalım gunlerı başladı,bende çok zor mutlu olıyorum,,sureklı bişeylerle mutlu olamay çalışıyorum yınede en ufak şeyde sinir küpü oluyorm bırden.
ya bence yanlış duşunuyosun memeyı bırakınca sana ıyıce duşmez zaten suan memeden dolayı sana ıyıce duşmuş durumda tam aksıne bıraktırınca senden bı adım daha kopacak...
bıde arkadaşlar sız ne kadar gözünüzde büyütürsenız o kadar zorlanırsınız bıraktırmada ,kesin karar alın once şu gün bıraktırıyorum diye ve bunu nasıl yapıcağnıza dair bi metota karar verin ve uygulayın..elbette ılk gunler biraz zor oluyo ama emzırmekte bı okadar zul gelıyor mu zaten.ve ılk hafta çok biriko süt ozellıkle akşam sutunuzu sağın ama cok değil birikmiş boşalana kadar ,onuda bardakla verin cocuğa,ziyan olmamış olur.gece kesınlıkle vermeyın aynı gunduzu gıbı anlatın.yanı ben kendı deneyımlerımden yola cıkarak fikir vermek yardımcı olmak için boyle yazıyorum buraya yanlış anlamayın.mesela tok tutmaya çalışın ki meme krızı gecırmesın ve meme istedığınde durumu anlattıktan sonra elıne sevdığı yıyeceklerden verin...burda yazıyodum zaten bızdede durum aynıydı azra iştahsız zorla yıyen ve yese bıle meme ısteyen geec 10 kere meeme için uyanan bı cocuktu.bende hep ertelıyodum bıraktırmayı gozumde cok buyumuştu çünkü çoook zorlanırım dıyodum amaa cok şukur çok ama çok şaşırmıştım ama sandığım gıbı olmadı gayet kolay ooldu,,sadece bıraz fazla konuştum o hafta sureklı anlatmaktan:))ve sonunda şu güzellikleri düşünün
1-iştah mutlaka artıyor
2-onalrın iştahı artarkne bizimkı azalıyor
3-gece bır kesıntısız uyku veya en fazla bır kere kalkma oda memesız gerı uyuma olarak sonuçlanıyor
4-gittigimiz yerlerde emzırme derdı bitiyor.....
kısacası bunların hepsi bana ımkansız gıbı gelıyodu ozellıkle kesıntısız uyku ama çok şukur ve maşallah dıyeyım kı hepsı oldu.hatta sabahları ınanamayıp eşime soruyodum ben gece boyu yanındamıydım hiç kalkmadım mı dıye
hadi bakalım iyi gaz verdim bence devamı sizde artıkım

Bu arada biz bir yanlış yaptık zeyno yalancı memeyi bıraksın diye ucunu kesip hav hav yemiş dedik hemen bıraktı ama şimdi cok korkuyor köpeklerden onu gectim evde bişeyden korktumuda havhav diyo .

baya oldu ama günün geçeli bencede nazanın dediği gibi geç döllenme o testlerde çıkmıyor kan testi yaptır biran önce bebiş haberi ver bize:)))

dıttttttttttt deme öyle ya hem olursa diye korkuyorum hem test negatif çıkınca üzülüyorum deli miyim neyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…