2009 Aralık Anneleri

sağolun kızlar azaldı öksürük almadım bende bugüün yarın sağlam çocuk kontrolü var aile hekiminde olmadı doktor bakar da lazımsa yazar artık 1 gğn daha bekleyelim:)

geçmiş olsun kıymetcim migren fena şey.. aman gelenler yabancı da değilmiş uğraşma çok boşver..

orası var ya hiç bana göre değil.. :eek: ben okadar çok üşürümki normalde orda napardım acaba :KK53: kalorifer niye yanmıyoki?? allah size kolaylık versin ve bebek için de gönlünüze göre versin :KK66:

canım verim benim beslenme programımı sende öyle beslen :)) bak sabah 8 gibi kahvaltı ediyorum.. kahvaltıda 2 dilim ekmek 1 yumurta kibrit kutusu kadar peynir 3-4 zeytin kaymak ve bal yiyorum (baya sıkı yaparım kahvaltıyı) sonra teeeee saat 3-4 gibi yemek yerim arada hiçbişey yemiyorum.. o saatte de yarım porsiyon yemek yiyorum.. nevarsa işte fasulyeydi karnıbahardı vs. sonrada yatıyorum işte.. :)) üşenmezsem yatmadan bazen sandviç vari bişiler atıştıyorum..

senin boyun uzunmuş canım kilon fazla değil bence..

selam millet

canan neden yanmıyo kalorifer ya devletin parası mı bitti .... o kadar soğukta Allah kolaylık versin dikkat edin kendinize

fatma ben kilo muhabbtine hiç girmiyorum ama sen iyisin hiç merak etme :)

zeynebin bugün vukuatı dirseğini çıkardı gece 11.30 da hastaneye gittik neyse ki tek hamleyle hatta montun üstünden taktılar yerine 12 de geri geldik. Allah beterinden korusun diyim yalnız nasıl bişeyse dirseğini takarken bi çığırdı hliyle 10 sn falan sonra birden sustu el sallayıp gürüşürüz dedi gülerek. Allahım güler misin ağlar mısın halinde eşimle birbirimize bakakaldık.. sonra yere indirdik baktık ki sol ayağı topallıyo hayda ne oldu diyip geri girdik doktorun yanına baktı yürümesine bişey yok açılır biraz yürüsün dedi. tabi beklerken zeynep bütün odalara dalıp meyaba diyip durdu velhasıl sorun yok şimdilik topallaması devam ederse sabah tekrar götürcem bizden bu kadar ne kadar heyecanlı bir hayatımız var kızlar hergün yeni bi olay!

arkadaşlar 24 aralık ta nazın doğum gününü kutluyoruz evde.. faceden istanbuldakilere mesaj attım ama atladığım olabilir bi de burdan yazim gelebilecek herkesi bekliyorum.. ctesi arkadaşlarla pazar ailecek kutlıcaz..

kızıma hediye olarak fi Ouyuncak Sanal Maazaclk - Dnyann Heryerine Hediye gnderimi,oyuncak,hediye,incikolye,istiritye inci kolyeset,Doumgn ylba hediye sat, bunu aldım umarım beğenir.. hep gitar istiyodu mikrofon da istiyodu ikisi bi arada.. hem gözlük filanda var naz sever öyle şeyleri ışıklı mışıklı..
güle güle oynasın kuzucuk sibelcim
amaaaaan sormayın valla tadilat var işte kış ortası saçma sapan brşy yeni bi sistrem gelmiş lojmanlara peteklere bi zımpırtı taktılar şimdi o taktıkları zımpırtı yüüzünden kalorifer yanmıyor herkeste aynı sorun varmış hafta içi siviller gelev-cekmiş bakalım ama biz bu kışı böyle geçirirz heralde elektrikli sobalar var allahtan maaş tedaşa yatar artık bizim :)
hayır tersliğe bakın 3+1 evimiz salon yanıyor mutfak yanıyor yatakodası yanıyor ama oturma odam banyom ve yağmurnisamın odası yanmıyor en çok kullandığımız odalar yanmıyor yani amman neyse sağlık olsun napalım 5 ayımız kaldı şurda sonra tayinciyiz zaten :)bakalım nereye giceceğiz

Uykusuz bi gecenin ardından günaydııın

dün dışarı çıkarken öğlen 12 gibi emzirip çıktım..
eve geldim emmedi gece yatarkende ben emzirmedim istemedide zaten
dedik bırakıcak herhalde gece annemle yattılar kadın hep ayaklarında sallamış sık sık kalkmış
ben diğer odadan sesleri duyuyorum ama kendimi göstermiyorum
yavrum anneeee annee mama diye nasıl bağırıyo,gittim süt hazırladım odaya girerken gördü beni
iyice çıldırdı boynuma sarıldı anne mama mama nasıl ağlıyo içim parçalandı gelde emzirme süt istemiyo
eşimde bi yandan emzir emzir diyo,sonuç emzirdim bana kızmış emzirirken ona bakınca eliyle benim yüzümü çeviriyo istemiyo bakmamı
ozamandan beri hala ayakta şimdi ananeyle çizgi film izliyolar bu gidişle çok zor bırakıcak,gündüz sorun yok ama gece dert...

melike bu arada kan testini yaptır sende rahatla bizde rahatlıyalım:)

merhaba kızlar uzun bir aradan sonra arnıza katıldım. evde internet yok, okulda da hiç vaktim olmuyordu. kuzularımız kocaman oldular ama dertleride büyüdü :) biz geçen ay bıraktık memeyi doktor 2-3 gece ayrı evlerde kalın seni hiç görmesin falan dedi. ben önce gündüzleri hiç verdim, sadece akşam yatarken ve gece verdim, sonra akşamı kestim, ayağımda sallayark uyuttum (malesef cailou eşliğinde). son olarak geceyide bıraktık benim şansım efe hem anne sütü hemde şişe sütü seviyor. gece uyandığında yatağından hiç almadan biberonla sütü verdim. pış pışladım uyudu bir kaç geceden sonra alıştı. anlayacağınız ayrı evde kalmadan çokta sorun yaşamadan kestik memeyi
gel gelelim aradan 1 ay geçti gecede 4-5 kere kalkıyor, yemek yemiyor. geceleri korktum diye uyanıyor, zaten hep uykusuz bir çocuk oldu.
yemek konusunda da resmen benle inatlaşıyor.
her yere tırmanan durup dururken vuran bir çocuk oldu.
en çokta yemek konusu beni delirtiyor. eline elma mandalina falan veriyorum. bana yediriyor, kazayla ağzına alırsa da tükürüyor.
ne zormuş bu 2 yaş sendromu, büyüyünce rahatlarım biraz diyordum ama geçen sene ne kadar rahatmışım :)
neyse artık bol bol dertleşiriz :)
buralardayım

yok yok ben kabullendim zaten bunların kolay bi zamanı olmıcak.. şimdi bakıyorum da ilk altı ay mesela em uyu.. ozaman bile şikayet ederdik.. ilerisi daha da zor.. çiş eğitimi meme bıraktırma 2 yaş sendromu kreş zamanı vs vs.. hep derler ya büyüdükçe dertleri de büyüycek.. anın tadını çıkarmak lazım da işte her zaman yapamıyo insan..

ben de bu ara memeyi bıraktırıcam ama nası yapacağımı bilemediğimden sallayıp duruyorum.. dün 1,5 saat salladım uyumadı.. en sonunda babası geldi kollarından tutup yatağa fırlattı vs. öyle bi babamız var yani.. bırak yardımcı olmayı şimdi bu ağlıcak filan on katı sinir yapıyo adam.. çok zor benim işim çok :KK43:(

yok yok ben kabullendim zaten bunların kolay bi zamanı olmıcak.. şimdi bakıyorum da ilk altı ay mesela em uyu.. ozaman bile şikayet ederdik.. ilerisi daha da zor.. çiş eğitimi meme bıraktırma 2 yaş sendromu kreş zamanı vs vs.. hep derler ya büyüdükçe dertleri de büyüycek.. anın tadını çıkarmak lazım da işte her zaman yapamıyo insan..

ben de bu ara memeyi bıraktırıcam ama nası yapacağımı bilemediğimden sallayıp duruyorum.. dün 1,5 saat salladım uyumadı.. en sonunda babası geldi kollarından tutup yatağa fırlattı vs. öyle bi babamız var yani.. bırak yardımcı olmayı şimdi bu ağlıcak filan on katı sinir yapıyo adam.. çok zor benim işim çok :KK43:(

Ah canımya eşinin destek olmaması çok kötü bütün yük sana kalıyo,atlatıcan mutlaka ama nasıl zor olucak senin için
Allah yardımcımız olsun biz memeyi bıraktıramadık inş.kendi bırakır yavaş yavaş

merhabalar bende aralık annesiyim memeyi bizde 2ay önce bıraktık tam bir tiryakiydi sürekli emiyor gece yanımda yatıyor gögsüm acık uyuyorduk. artık canıma tak dedi acı oje sürdüm. bir kez emdi tadı kötü gelince birdaha hiçç istemedi. sandıgımdanda kolay oldu) emzigide öyle bıraktık.

merhabalar bende aralık annesiyim memeyi bizde 2ay önce bıraktık tam bir tiryakiydi sürekli emiyor gece yanımda yatıyor gögsüm acık uyuyorduk. artık canıma tak dedi acı oje sürdüm. bir kez emdi tadı kötü gelince birdaha hiçç istemedi. sandıgımdanda kolay oldu) emzigide öyle bıraktık.

hoşgeldin aliye hatırlıyorum seni ...
darısı başımıza artık öyle yollar denesem benimkide bırakır kesin ama kıyamadım o ağlayıp meme istedikçe içim parçalandı çok zor bıraktırmak

bugün oynarken oyuncakla çarptı mememe bende refleks olarak ahh dedim.. biraz sonra meme istedi.. du bi denim dedim.. demin uf oldu ya annecim sonra emersin geçsin dedim.. açtı öptü geçtiii dedi ve emdi:KK37: ya ben nası bıraktırıcam bilmiyorum.. daha da düşkün oldu ben yavaş yavaş unutur derken.. aynen gece sabaha kadar memem açık yatıyorum.. yetmiyo gündüz sürekli meme istiyo karnı aç olsun tok olsun yeni yemiş olsun hiç farketmiyo..

bide bu aralar benim sinir sistemim çok fena depresyonun en diplerindeyim.. bu halde bıraktırmaya çalışmam doğru olmaz heralde.. bakalım psikoloğa gidicem belki o önerir bişeyler..

bugün oynarken oyuncakla çarptı mememe bende refleks olarak ahh dedim.. biraz sonra meme istedi.. du bi denim dedim.. demin uf oldu ya annecim sonra emersin geçsin dedim.. açtı öptü geçtiii dedi ve emdi:KK37: ya ben nası bıraktırıcam bilmiyorum.. daha da düşkün oldu ben yavaş yavaş unutur derken.. aynen gece sabaha kadar memem açık yatıyorum.. yetmiyo gündüz sürekli meme istiyo karnı aç olsun tok olsun yeni yemiş olsun hiç farketmiyo..

bide bu aralar benim sinir sistemim çok fena depresyonun en diplerindeyim.. bu halde bıraktırmaya çalışmam doğru olmaz heralde.. bakalım psikoloğa gidicem belki o önerir bişeyler..

herkese günaydın

benim doktorum meme bırakma işinin çocuk ve bizim için çok önemli olduğunu, ikimiz içinde en uygun zamanın seçilmesini söylemişti. yukarda da yazdım internetten yaptığım araştırmalarda yavaş yavaş bıraktırmanın uygun olacağını okudum. mantıklı geldi, böylece sütte yavaş yavaş çekildi göğsümden apse falan olur diye korkuyodum. 1 ay oldu biz bırakalı dün yakamı açtı meme nerde diye sordu, bende sen artık bakkaldaki sütü içeceksin memede süt yok zaten napıcan sen memeyi dedim. enceeem dedi :) sonra uzandı hadi öp o zaman dedim öptü öyle yırttık bakalım bir daha dener mi bilmem.

selam kizlar valla 2012 hepimiz için memeden rahatlıkla kurtulma yılı olsun inşallah ben 2012 yi bekliyorum bakalım

benimde 1 haftam kaldı hayırlısıyla inş.

bi çocuk sabah 8,30 kalkar ve akşam 11,30 a kadar hiç uyumaz mı ya çıldırmak üzereydim. artık bağrış çağrış uyuttum sonunda. hala kendime gelemedim. kocada akşam işten geldi yemek hazır olana kadar yattı yemeği yedi sonra tekrar yattı birazdan kalkar zeynep uyudu ya tövbe Allahım tövbe sinir olmamak elde değil ya

neye bir hafta kaldı kıymetcim meme olayı için mi? ne yapmayı düşünüyosun.. yani taktikleri paylaşalım :))

neye bir hafta kaldı kıymetcim meme olayı için mi? ne yapmayı düşünüyosun.. yani taktikleri paylaşalım :))

gününü dolduralım inş. bekledik madem bu kadar:) taktik falan yok canım ya 15 aralık gecesi yada ertesi gün itibariyle vermeyi düşünmüyorum. başta bi yara bandıyla başlıyım diyorum ki onun için caydırıcı olmıyacaktır çünkü sökebiliyo:) sonra bıktım otu gibi bişey aldım adını hatırlamıyom valla olmadı onu sürcem tadı iğrenç ama acı değil. o da olmazsa acı sürcem bi kez yanar olan olur artık ....

ya ben memeden bıraktırmayı çok büyütmüyom şimdilik yaşayınca görcez ama bu bana bağlılığı hepten tavan yaparsa ona ne yapcam bilmiyorum. çıldırmak üzereyim.sürekli elim elim üstünde oturucaz bişeyle ilgileniyosa bile arada gelip bi elime elini değdirecek ben bi yerde yanlış yaptım ama nerde bilmiyorum. pedagogların dediğine göre bu davranışlar bebeğin yada çocuğun anneyi kaybetme kaygısından olurmuş bide özgüven eksikliğinden esas buna bi çare bulmam lazım. ben yine bu aralar zeynebi kreşe versem mi biraz da olsa birey olma yolunda kendini bilebilir mi acabalarındayım. hiç bi çocukla oynamıyo pazartesi 2 arkadaşı geldi hiiiç birinin suratına bakmadı varsa yoksa ben arkadaşların yorumuda sen onun her dediğni yapıyosun çoook vakit geçiryosun onunla falan dediler. anam vakit geçirmeyip napıyım bi yalnız başına durduğu vakit caillou seyrettiği zamanlar sürekli de seyrettiremem ki oyun falanda oynamıyo uzun zamandır. 5 dakka hamur oynuyo 5 dakka arabacılık 5 dakka legolarla eeee bu aralar hava iyi diye 1 saat falan parktayız orda da kimse binmiycek aletlere bindiği anda kıyametler kopuyo diğer salıncaklar boşsa bile dolu olanı istiyo feciii bi bakkal tutkusu var evden çıktığımız an bakkala koşuyo sakız falan alıyo küçük şeyler ama ben istemiyorum böyle olmasını alışmasın büyüyünce daha fazla şey istiycek çünkü doymuyo gzleri daha anlat anlat bi sürü şey şu memeden ve emzikten kesince pedagogla falan mı görüşsem bi yardımı olur acaba

bide son derece mutsuzum bu aralar ya toparlayamıyorum kendimi hiç bişeyden zevk almıyorum :KK43:

Son düzenleme:
ya ben memeden bıraktırmayı çok büyütmüyom şimdilik yaşayınca görcez ama bu bana bağlılığı hepten tavan yaparsa ona ne yapcam bilmiyorum. çıldırmak üzereyim.sürekli elim elim üstünde oturucaz bişeyle ilgileniyosa bile arada gelip bi elime elini değdirecek ben bi yerde yanlış yaptım ama nerde bilmiyorum. pedagogların dediğine göre bu davranışlar bebeğin yada çocuğun anneyi kaybetme kaygısından olurmuş bide özgüven eksikliğinden esas buna bi çare bulmam lazım. ben yine bu aralar zeynebi kreşe versem mi biraz da olsa birey olma yolunda kendini bilebilir mi acabalarındayım. hiç bi çocukla oynamıyo pazartesi 2 arkadaşı geldi hiiiç birinin suratına bakmadı varsa yoksa ben arkadaşların yorumuda sen onun her dediğni yapıyosun çoook vakit geçiryosun onunla falan dediler. anam vakit geçirmeyip napıyım bi yalnız başına durduğu vakit caillou seyrettiği zamanlar sürekli de seyrettiremem ki oyun falanda oynamıyo uzun zamandır. 5 dakka hamur oynuyo 5 dakka arabacılık 5 dakka legolarla eeee bu aralar hava iyi diye 1 saat falan parktayız orda da kimse binmiycek aletlere bindiği anda kıyametler kopuyo diğer salıncaklar boşsa bile dolu olanı istiyo feciii bi bakkal tutkusu var evden çıktığımız an bakkala koşuyo sakız falan alıyo küçük şeyler ama ben istemiyorum böyle olmasını alışmasın büyüyünce daha fazla şey istiycek çünkü doymuyo gzleri daha anlat anlat bi sürü şey şu memeden ve emzikten kesince pedagogla falan mı görüşsem bi yardımı olur acaba

ah kıymet ahh.. nazın da varı yoğu benim.. oyuncaklarıyla oynarken bile kucağıma oturuyoki gitmiim diye.. ben de buyüzden kreşe vermeyi düşünmüştüm.. ama ozaman da terk edip gitti gibi algılayıp daha da ters tepmesinden korktum.. bugün ben de arkadaşıma gittim ikizleri var nazla yaşıt.. bi de komşumuzun kızı o da aralık doğumlu.. tamam çok güzel oynuyo ama 15 dakka sonra geliyo beraber oynıyalım diye :KK37: biz de öyleyiz doğduğundan beri 24 saat beraberiz sürekli beraber oyunlar oynuyoruz eğleniyoruz tabi o da sürekli öyle olsun istiyo.. naz da öyle canım herşeyden çok çabuk sıkılıyo.. tv başında zaman geçiriyo bitek ben de çok izlettiriyorum zaten daha fazla izletememki.. bunların hepsi geçecek biliyorum ama işte zor.. hee bi yandan da bana düşkünlüğü hoşuma gidiyo piskopatmıyım neyim :))

ah kıymet ahh.. nazın da varı yoğu benim.. oyuncaklarıyla oynarken bile kucağıma oturuyoki gitmiim diye.. ben de buyüzden kreşe vermeyi düşünmüştüm.. ama ozaman da terk edip gitti gibi algılayıp daha da ters tepmesinden korktum.. bugün ben de arkadaşıma gittim ikizleri var nazla yaşıt.. bi de komşumuzun kızı o da aralık doğumlu.. tamam çok güzel oynuyo ama 15 dakka sonra geliyo beraber oynıyalım diye :KK37: biz de öyleyiz doğduğundan beri 24 saat beraberiz sürekli beraber oyunlar oynuyoruz eğleniyoruz tabi o da sürekli öyle olsun istiyo.. naz da öyle canım herşeyden çok çabuk sıkılıyo.. tv başında zaman geçiriyo bitek ben de çok izlettiriyorum zaten daha fazla izletememki.. bunların hepsi geçecek biliyorum ama işte zor.. hee bi yandan da bana düşkünlüğü hoşuma gidiyo piskopatmıyım neyim :))

valla artık benim hoşuma gitmiyo ya azcık kendi başına takılsın istiyorum :) bende kötü müyüm ne:)

Selam larr
Ya kizlar bu ev isi yemek bulasik camasir temizlik hic bitmez
Mi ya biktim valla ayy
Gecen hafta rahatsizdim hic bise yapamadim dun bugun is yapiyrm bi yandan yemek zaten halsizim canim cikti valla ortada da bisey yok
Memeden ayirmak korktugum kadar zor olmamisti benim emzik sayesinde diye dusunuyorum ama emzigi birakmak cookzor olacak sanirim hic agzindan cikmaz oldu gunduz bile.vermyeyince agliyo yerlere atiyo kendini disi ciksin biraktirac dedim cunku damaklarini kasiyo emzikle oyle bi isiriyoki 2 emzik attik koparmis cigneye cigneye..
Dogum gunlerine az kaldi ben heyecanlandim:) gerci evde kendi aramizda yapacaz ama olsun..
Bildiginiz degisik bi salata tarifi varmi? Patates , makarna salatasi kisir hep.farkli
Bisey yapsak

X