hadi bakalım geçmiş olsun şimdiden ve hoşgeldin..
evet artık pek yakmaz güneş ama yine de zararlı ışınlarından korumak lazım naz beyaz ötesi olduğundan ben sebamedin 50+ kullandım bembeyaz gittik bembeyaz döndük :)) yanına derece calpol hırka vs. almayı unutma canım..
valla hiçbilmiyorum desem :)) hımm anladım olsun yarı inebolulu
valla bigenin oğluna kuduruk paşa deriz biliyosun oldukça hareketli bi çocuk ama bige sabırlı demekki. bide çalışınca daha farklı oluyo evde olunca daha farklı.. ben de çalıştığım dönem eve geldiğimde nazla geçirdiğim 2 saatte evi yıksa kızmıyodum zaten özlemiş oluyosun bide geçireceğin topu topu 2 saat diyoun vs. daha önceden de dediğim gibi herkes durumun farkında aslında hem bağırmanın kötü bişey olduğunun hemde çocuklarımızın daha küçük olduğunun ama neticede etten kemikten biz de insanız.. hele naz gibi 24 saatini anneyle yapışık geçiriyosa insan bazen bazı yerlerde patlayabiliyo.. sonuçta burda herkes çocuğunu mükemmel yetiştirmek istiyor buun biliyoruz.. biraz da karakter yapısıyla da alakalı.. ben mesela aşırı sinirli bi insanımdır engin bile sabrıma şaşırıyo.. okadar çok sakin ve sabırlı davranıyorumki naza hayatımda hiçkimseye böyle davranmadım davranacağımı da sanmam :))
evet gerçekten insanın bi patlama noktası oluyo dediğin gibi karakterlede alakalı bende çok sinirliyim sürekli kendimi frenlemeye çalışıyorum çalıştığım halde patladığım oluyo ama tabi genelde bu hafta sonları oluyo akşamları genelde 2-3 saat geçirdiğimiz için pek olmuyoda h.sonları bizim kilit bi kaç konumuz var yemek ve uyku bunlardan 2 si hem iştahsız hem zayıf olunca ben sabırla yedirmeye çalıştıkça ve o aç olduğu ve sevdiği şeyi yaptığım halde yemediği zaman itraf ediyorum kzııyorum hatta bağırıyorum ayrıca kucakta uykusuzluktan bayıldığı halde 9.30 dan 11.30 a kadar salladığım halde yerine koyunca gözlerini açtığı zaman kızıyorum tabi her zaman değil ama arada kızıyorum keşke bige kadar sabırlı olsam yaramazlıklarnaysa çok fazla tepki vermem mesela ben yemek yaparken ocak 10 kere kapanır bulaşık makinesi 10 kere çalıştırılır ben kapatırım o çalıştırır
geçmişe dönük biraz okudum da sevgili arkadaşlarım
hiçbirimiz makine değiliz, hele ki 24 saat yapışık gezmek çalışmaktan daha zor kesinlikle kabul ediyorum ama sizin karakterinizin de, yolunda gitmeyen işlerinizin de sorumlusu bu bebeler değil.. yakındıklarınızı, dertleşmelerinizi okuduğumda aklımdan tek bir şey geçti "bu çocuklar kaç yaşında yahu?"
beklentileriniz, kızdığımı bile bile yeniden yapıyor ifadeleriniz, yapmaması konusunda uyarmıştım sözleri.. bu bebeler henüz 2 yaşında bile değil farkındasınız değil mi? bazı şeyleri elbette kasten yapıyorlar (her çocuk sınırın nerede olduğunu arar ve ömür boyu bunu yapar, kendi ebeveynlerinizle ilişkilerinize bir bakın, halen zorlamıyor musunuz sınırları arasıra da olsa)
ama çoğu şeyi meraktan, anlamadıklarından yapıyorlar, kasıtlarının sizi kızdırmak, üzmek, hırpalamak olmadığını akılda tutarsanız sanırım hem çocuk hem sizin açınızdan çok daha sakin geçecektir günler..
hepinizi tanıyorum ve hiçbirinizin çocuğunu üzme gibi bir amaç taşımadığını da adım gibi biliyorum ama bu çocuklarda açtığınız yarayı kapatmıyor, lütfen kendinize, sesinize, davranışlarınıza ve bakışlarınıza hakim olun
bende geçmişte yazılanları okudum çok haklısın sana sonuna kadar katılıyorum kızmamak bağırmamak gerekiyor bunu sanırım burda bilmeyen yoktur ama buna rağmen bende dahil burdaki çoğu arkadaşımızın sabrının taştığı oluyor ve istemeyerekte olsa sesimizin tonu yükselebiliyor ama şunu çok merak ediyorum siz gerçekten hiç sinirlenip tepki vermiyomusunuz yani sizin daha önce yazdığınız cevaplardada bunu gördüm sürekli sakin hiçbişeye sesini çıkarmayan bi anne modeli görüyorum ya sizin çocuğunuz çok sakin yemeklerini düzenli yiyen uykusunu düzenli uyuyan ve sizin yapma dediğiniz şeyleri yapmayan bir çocuk yada biz fazla sabırsızız yani siz böyle yazınca kendimi gerçekten piskopata bağlamış gibi hissettim
valla bigenin oğluna kuduruk paşa deriz biliyosun oldukça hareketli bi çocuk ama bige sabırlı demekki. bide çalışınca daha farklı oluyo evde olunca daha farklı.. ben de çalıştığım dönem eve geldiğimde nazla geçirdiğim 2 saatte evi yıksa kızmıyodum zaten özlemiş oluyosun bide geçireceğin topu topu 2 saat diyoun vs. daha önceden de dediğim gibi herkes durumun farkında aslında hem bağırmanın kötü bişey olduğunun hemde çocuklarımızın daha küçük olduğunun ama neticede etten kemikten biz de insanız.. hele naz gibi 24 saatini anneyle yapışık geçiriyosa insan bazen bazı yerlerde patlayabiliyo.. sonuçta burda herkes çocuğunu mükemmel yetiştirmek istiyor buun biliyoruz.. biraz da karakter yapısıyla da alakalı.. ben mesela aşırı sinirli bi insanımdır engin bile sabrıma şaşırıyo.. okadar çok sakin ve sabırlı davranıyorumki naza hayatımda hiçkimseye böyle davranmadım davranacağımı da sanmam :))
Sibele katılıyorum günün yirmi dört saati dibdibe olunca durumlar farklı oluyor.tabiki zırt pırt bağırmiyosun çocuğuna zaten hangi anne baba durduk yere bagirabilir ki yavrusuna.ben asla can sıkıntımi ya da yolunda gitmeyen şeylerin acısını kızımdan çıkarmadım çıkarmam da kizdiysam kesinlikle azrayla ilgili bi olaydır.bence dozunda kizmakta önemli ki çocuk bilsin neyin ne olduğunu.ha bazen her yaptığı dokunur oluyor hakkaten sinir atına biniyosun ve normalde sabrettigin hareketlerine o an sabredemiyisun işte o da çok yapışık olduğumuzdan kaynaklanıyor yani haftanın bi iki günü bu kaç saatliğine de olsa biraz bırakabilecek yakınımiz ya da imkanımız ilişkilerde verimli oluyor.
evet gerçekten insanın bi patlama noktası oluyo dediğin gibi karakterlede alakalı bende çok sinirliyim sürekli kendimi frenlemeye çalışıyorum çalıştığım halde patladığım oluyo ama tabi genelde bu hafta sonları oluyo akşamları genelde 2-3 saat geçirdiğimiz için pek olmuyoda h.sonları bizim kilit bi kaç konumuz var yemek ve uyku bunlardan 2 si hem iştahsız hem zayıf olunca ben sabırla yedirmeye çalıştıkça ve o aç olduğu ve sevdiği şeyi yaptığım halde yemediği zaman itraf ediyorum kzııyorum hatta bağırıyorum ayrıca kucakta uykusuzluktan bayıldığı halde 9.30 dan 11.30 a kadar salladığım halde yerine koyunca gözlerini açtığı zaman kızıyorum tabi her zaman değil ama arada kızıyorum keşke bige kadar sabırlı olsam yaramazlıklarnaysa çok fazla tepki vermem mesela ben yemek yaparken ocak 10 kere kapanır bulaşık makinesi 10 kere çalıştırılır ben kapatırım o çalıştırır
bige geldiğinde nilginden haber var mı görüşüyomusuuz nasıllar ikizler nasılmış
merhaba arkadaşlar . kızım uyudu anca girebildim nete. ya bişi sorcam arkaldaşlarım size. sizin kuzuların konuşmaları nasıl. cümle kurabiliyorlarmı? veya ne kadar kelime biliyorlar? başkalarının yanında konuşmaları nasıl? kızımın düzeyini görmek istiyorum o yüzden soruyorum. herkez benim kızım/oğlum bu yaşta şöyleydi böyleydi şu kadar konuşuyordu vs.vs. diyorda. size bi sorayım dedim aynı aydalar ya ondan yani.
merhaba arkadaşlar . kızım uyudu anca girebildim nete. ya bişi sorcam arkaldaşlarım size. sizin kuzuların konuşmaları nasıl. cümle kurabiliyorlarmı? veya ne kadar kelime biliyorlar? başkalarının yanında konuşmaları nasıl? kızımın düzeyini görmek istiyorum o yüzden soruyorum. herkez benim kızım/oğlum bu yaşta şöyleydi böyleydi şu kadar konuşuyordu vs.vs. diyorda. size bi sorayım dedim aynı aydalar ya ondan yani.
selam cümleten,
şöyle bir bakayım dedim, adım geçiyor
Kıymetcim bayramın 2. günü çıktılar hastaneden iyiler şimdilik çok şükür, çok emek istiyorlar küçük doğdukları için ama herşey yolunda,
Sevgi hamileymişsin, ALLAH tamamına erdirsin,
Melike işten çıkmışın, ohhhh sefan olsun valla evde mis gibi turtanla beraber...
yas yasmin portakal hanımada maşallah, kız çocukları narin olur, haktanla karşılaştırma ( gerçi bizdede tam tersi, nilay iriydi, halada öyle gökay minyon)
takılma boya kiloya her çocuğun gelişimi farklı sonuçta ALLAH sağlık sıhhat versinde.
haaa bu arada ben hiçbir siteye girmiyorum ya nurtiye felan zaten yasaklı site, bir kere üye olmak için girmiştim, o kadar
sibel, eda, fatma, nazan okuduğum kadarıyla herkeste aynı durumlar var, ama yaşları gereği, dönemleri bunu gerektiriyor zannımca,
çünkü gökayda aynı
19 aylıkken ben sütten kestim ama biraz daha düzene girdi
ama hala bir günü bir gününü tutmuyor, aman sağlıklı sıhhatli olsunlar, onlarda zamanı gelecek düzene girecek
ha bu arda eski yerimde değilim, yeni yerimde çok yoğun, buraya yazmaya başlayınca aklım burda kalıyor, okuyamadım yazamadım diye
böyle iyi arada girip bakıp haberlerinizi alıyorum....
hepinizi öpüyorum, kendinize çok iyi bakın, tabi kuzucuklarada
hemen favori smileyde koayayım, onu koymadan olmassssss
hee melike mutluluğumun sebebine gelince engin bu gece şehir dışına gidiyo hsonuna kadar yok :))
gezinti hatunlar ya geziyor ya uyuyyor bizde kızımla çıktık ptt den maaş çektik kredi kartını yatırdık ( ki bu ay kelimenin tam anlamıyla battım )sonra önce top havuzuna şişme oyuncaklara gittik oradan çıktık sahile parka gittik oradan çıktık deniz kenarına indik denize taş attık ufak 1-2 parça alışveriş yaptık eve döndük zeynebi uyuttum gazoz cips keyfi yapıyorumgünaydın melike ee diğerleri nerde