2009 Aralık Anneleri

Sibele katılıyorum günün yirmi dört saati dibdibe olunca durumlar farklı oluyor.tabiki zırt pırt bağırmiyosun çocuğuna zaten hangi anne baba durduk yere bagirabilir ki yavrusuna.ben asla can sıkıntımi ya da yolunda gitmeyen şeylerin acısını kızımdan çıkarmadım çıkarmam da kizdiysam kesinlikle azrayla ilgili bi olaydır.bence dozunda kizmakta önemli ki çocuk bilsin neyin ne olduğunu.ha bazen her yaptığı dokunur oluyor hakkaten sinir atına biniyosun ve normalde sabrettigin hareketlerine o an sabredemiyisun işte o da çok yapışık olduğumuzdan kaynaklanıyor yani haftanın bi iki günü bu kaç saatliğine de olsa biraz bırakabilecek yakınımiz ya da imkanımız ilişkilerde verimli oluyor.

kendimden alıntı yapıp hepinizin söylediği şeyi kızarttım 24 saat senden bağımsız bir şey yapmayan bir cüceyle yaşamanın her şeyden zor olduğunu zaten ben de söylüyorum hayal dünyasında yaşamıyorum
ama rica edeyim sanki bambaşka birilerini tamamen tarafsız okuyor gibi tekrar okuyun o mesajlarınızı anlayacaksınız
fatmacım kızdıysam kesinlikle azrayla ilgilidir demişsin ya..verdiğin örnek parktan ayrılmak istemeyip senin açıklamalarına rağmen (!!! dikkat henüz 21 aylık bir bebek o) ağlamasına patlamaktı misal.. doğrudur bu azra kuzuyla ilgili ama beklentin bence fazla yüksek..
semihacım psikopatlıkla ilgisi yok..umut iyi yiyen bir çocuk çok şükür (bir kitap okudum hayatım değişti derler ya.. tam katı gıdaya başlama aşamasında okudum ve hiç sorun yaşamadık).. uykusu da genel olarak iyi ama bunların birbirine bağlı şeyler olduğuna inanıyorum ne kadar sakin ortam o kadar sakin çocuk.. söylediğimi yapma konusuna gelince ancak gülerim umut kuduruğun önde gidenidir ama o hala bir bebek (çocuğu küçük gördüğümden değil tıp literatüründe 2 yaş bitene dek bebek olarak geçer) ve umut'u soranlara benim söylediğim tek cümledir "kuduruyor çok şükür!!"
karakter olarak sakin bir insan değilim ama umut'tan sonra ve umut'la ilgili konularda ağzımı açmadan/tepki vermeden önce bir es vermeyi öğrendim (maalesef 1 kez umut'a bağırdıktan ve sizler gibi kendimi yedikten sonra)

bige geldiğinde nilginden haber var mı görüşüyomusuuz nasıllar ikizler nasılmış

kıymetcim nilgün iyi çok şükür ikizler de öyle bayramda evlerine çıktılar

merhaba arkadaşlar . kızım uyudu anca girebildim nete. ya bişi sorcam arkaldaşlarım size. sizin kuzuların konuşmaları nasıl. cümle kurabiliyorlarmı? veya ne kadar kelime biliyorlar? başkalarının yanında konuşmaları nasıl? kızımın düzeyini görmek istiyorum o yüzden soruyorum. herkez benim kızım/oğlum bu yaşta şöyleydi böyleydi şu kadar konuşuyordu vs.vs. diyorda. size bi sorayım dedim aynı aydalar ya ondan yani.

selam cümleten,

şöyle bir bakayım dedim, adım geçiyor

Kıymetcim bayramın 2. günü çıktılar hastaneden iyiler şimdilik çok şükür, çok emek istiyorlar küçük doğdukları için ama herşey yolunda,

Sevgi hamileymişsin, ALLAH tamamına erdirsin,

Melike işten çıkmışın, ohhhh sefan olsun valla evde mis gibi turtanla beraber...

yas yasmin portakal hanımada maşallah, kız çocukları narin olur, haktanla karşılaştırma ( gerçi bizdede tam tersi, nilay iriydi, halada öyle gökay minyon)
takılma boya kiloya her çocuğun gelişimi farklı sonuçta ALLAH sağlık sıhhat versinde.

haaa bu arada ben hiçbir siteye girmiyorum ya nurtiye felan zaten yasaklı site, bir kere üye olmak için girmiştim, o kadar

sibel, eda, fatma, nazan okuduğum kadarıyla herkeste aynı durumlar var, ama yaşları gereği, dönemleri bunu gerektiriyor zannımca,
çünkü gökayda aynı
19 aylıkken ben sütten kestim ama biraz daha düzene girdi
ama hala bir günü bir gününü tutmuyor, aman sağlıklı sıhhatli olsunlar, onlarda zamanı gelecek düzene girecek

ha bu arda eski yerimde değilim, yeni yerimde çok yoğun, buraya yazmaya başlayınca aklım burda kalıyor, okuyamadım yazamadım diye
böyle iyi arada girip bakıp haberlerinizi alıyorum....

hepinizi öpüyorum, kendinize çok iyi bakın, tabi kuzucuklarada

hemen favori smileyde koayayım, onu koymadan olmassssss

benim oğlum herşeyi söyleyebiliyo duyduğu bi şeyi mutlaka tekrar eder ve sonrasında unutmaz söyler ama cümle maalesef kurmuyo henüz baba iş diyo ama cümle namına bişey yok kelime haznesi geniş ama sanırım bu aylarda artık cümle kurmaları gerekiyor herkes zaten öyle konuşmaya çok meraklı yok işte bizimki şöyleydi böyledi diye geçmiş zaman ya kim hatırlıycak utanmasalar 1 yaşında konuştu herşeyi söyledi tuvalate alıştı dicekler

iyi tatil dilekleriniz için çok sağolun kızlar ama galiba bizim tatil yatacak eşim u akşam öyle birşeyler geveledi offf bütün hevesimi kırdı gıcık oldum
biz 2 sene öncede 7 ekimde gitmiştim benim bacağım çok fena yanmıştı o yüzden zeynep için korktum sebamede bakım heralde onda paraben yoktur
bige yerden göğe haklıın valla arada patlıyorum ama her seferinde koca 32 yaşında kadın 1.5 yaşında ki çocukla tartışıyorsun yuh sana diyorum sakin olmaya çalışıyorum onun pikolojisi için

iyi akşamlar nasılsınız uzun zamandır giremiyorum foruma engellenmişim mailim iptal olmştu ondan dolayı mesaj attım da düzeltti adminler sağolsunlar :))
nasılsınız herkes iyidir umarım faceden görüşüyorum birçoğunuzla

sibel canımmmmmmmmmmmmmm açıklama bekliyorum ( meraklı kadın melike )

valla nazın kurduğu tek cümle anne gel :) onun haricinde söylediğim hemen her kelimeyi tekrar ediyo ama zorsa mesela kırmızı diyorum o uydurup başka bişey söylüyo mımır felan gibi :)) ama pepenin biz çok faydasını görüyoruz.. büyük diyo küçük diyo (hem de anlamlarını bilerek) bi de çok kitap okuyoruz ve ben bebekliğinden beri konuşuyorum onunla.. ama bide şu var şimdi 24 saat beraberiz ve ben ne demek istediğini anlayıp yaptığım için tembel davrandığını düşünüyorum mesela ben yelek giyiyorum o 'na' diyo (naz da yelek giysin) ben hemen yeleğini getirip giydiriyorum.. yapmamak lazım aslında.. işte oyun grubuna giderse daha çabuk konuşuyolarmış.. (mecbur dertlerini anlatmak ve iletişim kurabilmek için)

ay kimleri görüyorum arada uğra yaa özledik valla ee kuzular nasıl azcık onlardan bahset.. çok sevindim ikizlere çok şükür..

hee melike mutluluğumun sebebine gelince engin bu gece şehir dışına gidiyo hsonuna kadar yok :))

kurduğu en uzun cümle anne bak havav veya miyav miyav onun dışında anne gel veya ben gedim onun dışında hergün bir iki kelime ediyor dediğimitekrar ediyor ki zeynep geç başladı konumaya hiççççç takma kafana az konuşuyorsa konuşur sonuçta sağlıklı sağır filan değil bol bolkonuş ve kitap oku

iyi geceler gerçi kimsecikler yok ben de yatayım

iyi geceler kızlar hanım yeni uyudu bizde film seyretcez herkese kesintisiz uykular inş. byeee

günaydın kızlar tepemde anne del meme diye söyleniyor git koltuğa geliyorum dedim önce bir tane yapıştırdı suratıma sonra öptü şimdi koltukta bekliyor delüüüüüüüüüüüüüüü

günaydın melike ee diğerleri nerde
gezinti hatunlar ya geziyor ya uyuyyor bizde kızımla çıktık ptt den maaş çektik kredi kartını yatırdık ( ki bu ay kelimenin tam anlamıyla battım )sonra önce top havuzuna şişme oyuncaklara gittik oradan çıktık sahile parka gittik oradan çıktık deniz kenarına indik denize taş attık ufak 1-2 parça alışveriş yaptık eve döndük zeynebi uyuttum gazoz cips keyfi yapıyorum

slm kızlar kızımı uyuttum 5 dk da olsa girmek istedim. dün kızımın konuşmasıyla ilgili komşumun yorumu ve sizlerden okuduğum cvplardan sonra acaba ben yanlış taktiklermi deniyorum diye düşündüm. acaba benmi ihmal ediyorum diye düşündüm halbuki bizde günün 24 saati kızımla beraberiz eşime söyledim yanlış düşünüyorsun dedi. sen fazla büyüttün bunu falan dedi. ben zaten çok takıntılı ve sinirli biriyim. eğer biri bana bi konu hakkında doğru veya yanlış yorum yaptıysa çok irdelerim doğrusunu bulmaya çalışırım. yapılan yorum bence yanlışsa çürütmek için araştırırım, bence doğruysa kendime bu konuyla ilgili neler katabilirim diye araşrırım bu zaman zarfı içerisindede tabi kendimi yiyip bitiririm. neyse gece biraz düşündüm tabi. 1 yaşından bu yana sözcük kitaplarından resimleri tekrarlarım. şarkılar söylerim. ama yinede beklediğim gibi değil diye düşündüm ve başka neler yapabilirim diye düşündüm. sabah kendime söz verdim daha çok üstünde duracam diye .neyse kalktım yaptığımız ne varsa hep tekrarlamaya başladım. msl yumurtamı yiyoruz hadi yumurta yiyelim. yumurta çok sıcak sıcak sıcak sıcak gibi cümleler kullanmaya oyun haline getirmeye çalıştım. kızım birazda olsa hoşuna gitti ( bu aslında kendimdeki bi eksiklik çünkü kendimi bildim bileli az ve öz konuşurum sürekli konuşan biri değilimdir. babasıda benim gibi . tabi bu bizde olduğu gibi kızımdada ırsimi acaba diye düşünmüyor değilim. ama bu metodu hep kullanmayı düşünüyorum çünkü kızıma yararlı olacağını düşünüyorum ) ancak bu kadar yapabiliyorum. çünkü kitap okumaya veya karkterlerden masallar uydurmaya kalktığımda ya kitabı elimden alıyor, ya sayfaları çeviriyor, yada offfffffffffff diyip başka yere gidiyor. şarkı söylerkende belli bir müddet sonra kızımın kendisi sıkılıyor. uzun süre karşılıklı birebir diyalog kuramıyorum anlayacağınız. başka bana önerileriniz varsa ayrıntılı olarak bekliyorum.

slm kızlar. nasılsınız. ben bugün evdeydim. karşı komşumun kızımın konuşması ilgili yaptığı yorumdan sonra biraz canım sıkıldı. sizlerinde yazdığınız cevapları okuduğum cvplardan sonra acaba ben yanlış taktiklermi deniyorum diye düşündüm. acaba benmi ihmal ediyorum diye düşündüm halbuki bizde günün 24 saati kızımla beraberiz eşime söyledim yanlış düşünüyorsun dedi. sen fazla büyüttün bunu falan dedi. ben zaten çok takıntılı ve sinirli biriyim. eğer biri bana bi konu hakkında doğru veya yanlış yorum yaptıysa çok irdelerim doğrusunu bulmaya çalışırım. yapılan yorum bence yanlışsa çürütmek için araştırırım, bence doğruysa kendime bu konuyla ilgili neler katabilirim diye araşrırım bu zaman zarfı içerisindede tabi kendimi yiyip bitiririm. neyse gece biraz düşündüm tabi. 1 yaşından bu yana sözcük kitaplarından resimleri tekrarlarım. şarkılar söylerim. ama yinede beklediğim gibi değil diye düşündüm ve başka neler yapabilirim diye düşündüm. sabah kendime söz verdim daha çok üstünde duracam diye .neyse kalktım yaptığımız ne varsa hep tekrarlamaya başladım. msl yumurtamı yiyoruz hadi yumurta yiyelim. yumurta çok sıcak sıcak sıcak sıcak gibi cümleler kullanmaya oyun haline getirmeye çalıştım. kızım birazda olsa hoşuna gitti ( bu aslında kendimdeki bi eksiklik çünkü kendimi bildim bileli az ve öz konuşurum sürekli konuşan biri değilimdir. babasıda benim gibi . tabi bu bizde olduğu gibi kızımdada ırsimi acaba diye düşünmüyor değilim. ama bu metodu hep kullanmayı düşünüyorum çünkü kızıma yararlı olacağını düşünüyorum ) ancak bu kadar yapabiliyorum. çünkü kitap okumaya veya karkterlerden masallar uydurmaya kalktığımda ya kitabı elimden alıyor, ya sayfaları çeviriyor, yada offfffffffffff diyip başka yere gidiyor. şarkı söylerkende belli bir müddet sonra kızımın kendisi sıkılıyor. uzun süre karşılıklı birebir diyalog kuramıyorum anlayacağınız. başka bana önerileriniz varsa ayrıntılı olarak bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…